Plastische chirurgie goedkoper in BelgiŽ

Is plastische chirurgie in BelgiŽ goedkoper?

31/08/2015 -

Op plastische chirurgie moet (voorlopig) nog geen 21% BTW betaald worden. U spaart  (voorlopig) dus 21% BTW uit voor esthetische chirurgie en behandelingen zoals een borstvergroting of borstverkleining in België. 

Nochtans had de Belgische regering vorig jaar beslist om de BTW-vrijstelling voor (zuiver) esthetische chirurgie vanaf 1 juli 2015 te schrappen. Intussen is echter gebleken dat dit veel minder eenvoudig is dan initieel gedacht.

Het kabinet van minister van Financiën (Johan Van Overtveldt) meldt dat "de technische uitwerking niet evident is". "De beperking tot louter esthetische ingrepen is moeilijk". Ook de minister van Volksgezondheid (Maggie De Block) bevestigde dat er problemen zijn met de "uitvoerbaarheid" van deze regeringsbeslissing.

De minister laat weten dat de regeringsbeslissing (om 21% BTW te heffen op plastische chirurgie) nog niet definitief afgevoerd is, maar dat de belastingverhoging zeker nog niet zal ingaan op 1 januari 2016.

Bron: de Belgische kranten De Tijd & De Morgen

Bekijk de laatste blogartikels

BelgiŽ is een†TOPbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa.

iso9001

Kwaliteit van zorg is gegarandeerd. Wellness Kliniek België is ISO 9001 / EN 15224 Kwaliteit gecertificeerd. Dit betekent dat uw behandeling plaatsvindt in een veilige omgeving. De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer.

Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Klik hier voor het c.v. van de artsen.

Prijzen zijn gunstig en zijn inclusief alle zorgen, maar exclusief eventueel verschuldigde BTW. Sinds 1 januari 2016 is de BTW-vrijstelling voor esthetische chirurgie en behandelingen gewijzigd. Als gevolg van deze wijziging zal de BTW-vrijstelling uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die de “medische verzorging” van de mens ten doel hebben (en die aldus zijn opgenomen in de Belgische RIZIV-nomenclatuur). Bij het ontbreken van een dergelijk doel is 21% BTW verschuldigd. Esthetische tandheelkunde blijft vrijgesteld van BTW.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Op plastische chirurgie moet in BelgiŽ voorlopig nog geen 21% BTW betaald worden. U spaart dus (voorlopig) 21% BTW uit voor esthetische chirurgie en behandelingen, zoals een borstvergroting of borstverkleining. De geplande belastingsverhoging van de Belgische regering wordt minstens tot 1 januari 2016 uitgesteld.

Hebt u nog vragen? Vul uw telefoonnummer in en een Wellness Kliniek medewerker belt u gratis op. Ontvangt u liever informatie per e-mail? Vul uw e-mail adres in en wij sturen u graag de nodige informatie.

Contacteer meLand:
 
Naam: Geslacht:
Uw vraag:

Indien gewenst kan u hier een foto bijvoegen:

Kies een bestand
Het is in uw browser niet mogelijk om hier een afbeelding bij te voegen. Uw browser ondersteunt geen Flash, Silverlight of HTML5..
Annuleren
Bedankt, uw verzoek werd verstuurd. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Sluiten
CACHE20