21% BTW op esthetische ingrepen

21% BTW op esthetische ingrepen

28/12/2015 -

Op 14 december 2015 werd per koninklijk besluit door de Belgische Staat besloten om 21% BTW te rekenen op alle esthetische ingrepen en consulten. Deze wet wordt bekrachtigd met ingang van 1 januari 2016.

Het spijt ons te moeten meedelen dat de kost van alle behandelingen en consulten aldus verhoogd wordt met 21%.

Wij bieden u onze excuses aan omdat wij u niet eerder op de hoogte konden brengen. De tijd tussen het koninklijke besluit en de bekrachtiging van de nieuwe wet was bijzonder kort. Wij werden vandaag, 27/12/2015, pas formeel op de hoogte gebracht.

Bekijk de laatste blogartikels

BelgiŽ is een†TOPbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa.

iso9001

Kwaliteit van zorg is gegarandeerd. Wellness Kliniek België is ISO 9001 / EN 15224-kwaliteit gecertificeerd. Dit betekent dat uw behandeling plaatsvindt in een veilige omgeving. De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer.

Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Klik hier voor het c.v. van de artsen.

Prijzen zijn gunstig en zijn inclusief alle zorgen, maar exclusief eventueel verschuldigde BTW. Sinds 1 januari 2016 is de BTW-vrijstelling voor esthetische chirurgie en behandelingen gewijzigd. Als gevolg van deze wijziging zal de BTW-vrijstelling uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die de “medische verzorging” van de mens ten doel hebben (en die aldus zijn opgenomen in de Belgische RIZIV-nomenclatuur). Bij het ontbreken van een dergelijk doel is 21% BTW verschuldigd. Esthetische tandheelkunde blijft vrijgesteld van BTW.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Het spijt ons te moeten meedelen dat de kost van alle behandelingen en consulten verhoogd wordt met 21%.