Plan het resultaat van uw borstvergroting: cupmaat, decolleté, profiel en vorm

In 4 stappen naar een mooie boezem

Voordat u naar de Wellness Kliniek Genk, net aan de grens met Nederland, komt voor het intake consult met de plastisch chirurg, is het belangrijk om goed na te denken over uw wensen. Welke borsten vindt u mooi? Hoe wil u dat uw borsten eruit gaan zien na de behandeling?

Borstvergroting is tegenwoordig veel meer een borstverfraaiing, waarbij de plastisch chirurg aandachtig luistert naar uw wensen. Het gaat namelijk niet enkel om het vergroten van het volume van uw borsten. Ook uw decolleté, de stand en vorm van uw borsten en de verhouding met de rest van uw lichaam zijn belangrijk. 

De vragen van de plastisch chirurg zullen onder andere. betrekking hebben op:

 1. volume 
 2. decolleté (cleavage)
 3. profiel / projectie 
 4. vorm

1. Volume van de borsten: de gewenste cupmaat

Klein, gemiddeld of groot volume?

Een belangrijke eerste stap om het gewenste esthetisch resultaat te bereiken is de keuze van de grootte van het implantaat.. In overleg met uw chirurg kiest u het juiste volume. Het volume wordt uitgedrukt in cc. (300cc bijvoorbeeld, is 300cl ofwel 3dl ofwel 0.3 liter)

 • Op het intake consult krijgt u een pasprothese. Zo krijgt u een idee over het volume.
 • Doorgaans kiest men voor 1 tot 2 cupmaten meer.

De meeste dames wensen een volume dat een mooi, natuurlijk resultaat geeft. In de praktijk komt dit overeen met een extra volume tussen de 260 en 370 cc. De grootte van het implantaat kan per 20-30 cc toenemen. Als u liever een grote volumevergroting wenst, kan u beter een implantaat tussen 370 en 500 cc kiezen. Ook nog grotere volumes zijn mogelijk.

     Klein volume

 

     Gemiddeld volume

 

     Groot volume

2. Decolleté (cleavage)

Bescheiden, merkbaar of uitgesproken decolleté

De decolleté wordt ook wel de inkijk genoemd. De anatomische aanduiding voor de ruimte tussen de borsten is sulcus intermammarius. Uit het engels is de term cleavage bekend.

In de Westerse cultuur worden hals, nek en borsten beschouwd als een belangrijk aspect van vrouwelijkheid. Sommige dames wensen een subtiel decolleté, andere etaleren graag een deel van de boezem om hun lichamelijke aantrekkelijkheid te vergroten en zo het gevoel van vrouwelijkheid te versterken.

Een gesprek met uw plastisch chirurg over het type decolleté dat u wenst, is een belangrijke factor en verdient de nodige aandacht om de look te creëren die u met uw borstvergroting wenst te bereiken.

 

     Bescheiden decolleté

 

     Merkbaar decolleté

 

     Uitgesproken decolleté

3. Profiel/Projectie

Laag, hoog, extra-hoog

Profiel of projectie verwijst naar de volheid in de bovenste helft van de borst en hoe u wil dat uw borsten in bepaalde soorten kleding of badkleding tot hun recht komen.

Binnen éénzelfde volume hebt u de keuze uit verschillende profielen. U kan kiezen tussen laag, hoog of extra-hoog profiel.

 1. Laag profiel implantaten zijn breder en platter en geven een zeer minimale projectie.
 2. Een hoog profiel implantaat is smaller aan de basis en iets hoger in projectie. Daardoor geeft het de borst wat meer volheid. Dit profiel is uitermate geschikt voor dames met een smalle borstkas.
 3. De extra-hoog profiel prothesen zijn wat meer bolvormig. Ze zorgen voor meer uitvulling bovenaan en accentueren de ronde look.

 

     Laag Profiel

 

     Hoog Profiel

 

     Extra Hoog Profiel

4. De vorm van de implantaten

Vorm van het implantaat: rond of druppelvormig (anatomisch)?

Met ronde implantaten kan de plastisch chirurg natuurlijke, mooi geproportioneerde borsten creëren. Het uitgebreide gamma aan diverse maten, diameters en graden van projectie biedt grote flexibiliteit om u het borstimplantaat te geven dat perfect bij u past.

Er bestaan ook anatomische implantaten, de zogenaamde druppelvormige prothesen. Deze worden vaak gebruikt bij reconstructieve borstvergroting, zoals na borstkanker bijvoorbeeld. Voor een esthetische borstvergroting gaat de voorkeur van onze plastisch chirurgen over het algemeen uit naar ronde implantaten.

Lees meer over de nadelen van druppelvormige implantaten.

Uw plastisch chirurg helpt u uiteraard u bij het maken van de juiste keuze, om het mooiste esthetisch resultaat te bereiken, volgens uw wensen.

 • Uw chirurg zal eerst uw huidige borstgrootte en omtrek meten. Hij/zij bekijkt ook de symmetrie van uw borsten en de stand van de tepels. Dit is het uitgangspunt van elke beslissing. 
 • De chirurg houdt ook rekening met andere factoren zoals lichaamsbouw, breedte van uw borstkas en elasticiteit van uw huid bij het kiezen van het passende implantaat.

Ervaringen van onze patiënten met borstvergroting

Vragen over borstvergroting?

Wat zijn de mogelijkheden voor borstvergroting? Hoe verloopt de ingreep? Wat zijn de mogelijke complicaties? Hoe bereid ik me voor? U vindt het antwoord op deze en andere vragen in onze handige gids.

Lees verder, vraag gratis online advies of maak een afspraak

Lees verder: info over de verschillende soorten borstimplantaten »

Vraag gratis online persoonlijk advies  of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij één van onze gespecialiseerde plastisch chirurgen. Lees meer info over borstvergroting bij Wellness Kliniek België.

België is een TOPbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa.

iso9001

Kwaliteit van zorg is gegarandeerd. Wellness Kliniek België is ISO 9001 / EN 15224-kwaliteit gecertificeerd. Dit betekent dat uw behandeling plaatsvindt in een veilige omgeving. De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer.

Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Klik hier voor het c.v. van de artsen.

Prijzen zijn gunstig en zijn inclusief alle zorgen, maar exclusief eventueel verschuldigde BTW. Sinds 1 januari 2016 is de BTW-vrijstelling voor esthetische chirurgie en behandelingen gewijzigd. Als gevolg van deze wijziging zal de BTW-vrijstelling uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die de “medische verzorging” van de mens ten doel hebben (en die aldus zijn opgenomen in de Belgische RIZIV-nomenclatuur). Bij het ontbreken van een dergelijk doel is 21% BTW verschuldigd. Esthetische tandheelkunde blijft vrijgesteld van BTW.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.