Handen: huidverjonging handen

Hebt u dunne huid op de handen, rimpels op de handen of zichtbare aders op de handen? Dan kan u baat hebben bij huidverjonging van de rug van de handen.

De huid van onze handen wordt in de loop van de jaren steeds dunner. Omdat de huid zo dun is en voortdurend wordt blootgesteld aan zonlicht verouderen onze handen in verhouding relatief snel. Adertjes worden zichtbaar en de huid ziet er rimpelig uit. Met een huidverjongende behandeling kunnen we bruine pigmentvlekjes op de handen verwijderen, onderhuids vet of bindweefsel aanvullen en de bloedvaten corrigeren.

Het mooier maken van de huid van uw handen

Onze handen zijn erg belangrijk bij non-verbale communicatie. Bovendien houden we ze ook erg vaak in de buurt van ons gezicht. Letsels of veroudering van de handen wordt dan ook vaak als storend ervaren.

De meest voorkomende esthetische vragen over handveroudering gaan over:

  • ouderdomsvlekken
  • dunne huid
  • rimpels of rimpelige handen
  • zichtbare aders

Het chirurgisch behandelen van de handen vraagt de nodige voorzichtigheid. Een aantal niet-chirurgische ingrepen kunnen we succesvol uitvoeren.

De arts zal de huid op de rug van uw handen eerst grondig analyseren om u de beste behandelingsmethode te kunnen aanraden.

Behandeling van ouderdomsvlekken op de handen en rimpelige handen

Een TCA of Glycolzuur peeling van de huid op de rug van de hand laat rimpels en ouderdomsvlekken vervagen.

Een strakkere huid van de handen kunnen we bekomen met injectables. Deze maken het onderhuids bindweefsel van uw handen weer stevig. Voor een natuurlijk, jonger ogend effect is een lipofilling aangewezen om het verlies van het onderhuids vet weer aan te vullen. Verblekende of peelende cremes kunnen helpen om het resultaat te behouden.

Behandelen van bruine vlekjes op handen - voor Behandelen van bruine vlekjes op handen - na

Behandelen van bruine vlekjes op handen

 

Ouderdomsvlekken op de handen.

Huidverjonging handen met inspuitingen

Naarmate u ouder wordt neem de natuurlijke productie van hyaluronzuur af. Hierdoor verlist uw huid haar vitaliteit en elasticiteit. Dit is vanaf 35 jaar duidelijk te zien aan uw gezicht, hals, decolleté en handen.

Hyaluron injectables zoals Radiesse, Restylane en Restylane voorzien uw huid opnieuw van hyaluronzuur waardoor ze haar soepheid, stevigheid en veerkracht terugkrijgt.

Restylane en Radiesse, zijn zuivere gels op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur trekt erg veel vocht aan en ook vast kan houden. Hierdoor vult het de huid van binnenuit op. Zo wordt de huid op de rug van uw handen weer voller, soepeler en strakker. Kleine inspuitingen met Restylane of Radiesse kunnen uw huid op een natuurlijke manier verjongen.

De behandeling wordt, door de meeste van onze patienten, niet als pijnlijk ervaren.

Het nadeel van deze injectables is dat het resultaat niet blijvend is. Na ongeveer 6 -12 maanden moet de behandeling herhaald worden.

Huidverjonging op de rug van de handen Restylane injectables - voor Huidverjonging op de rug van de handen Restylane injectables - na

Huidverjonging op de rug van de handen
Restylane injectables

Met een injectable met hyaluronzuur of door lipofilling kunnen we meer volume in de huid van de handrug brengen.

De behandeling maakt uw huid weer steviger, strakker en minder dun.

Opvallende handwortelbeentjes en volumeverlies handen & dunne huid

Het onderhuids vet en de spiermassa van uw handen neemt af naarmate u ouder wordt en ook de huid wordt dunner. Hierdoor kunnen de botjes op de rug van uw hand erg zichtbaar worden. Dit verouderingsverschijnsel kan gecorrigeerd worden door lipostructuur - lipofilling

Bij lipostructuur / lipofilling transplanteert de arts de geoogste vetcellen uit dij of buik met een injectienaald naar de plaats tussen de handwortelbeentjes.

Lipofilling is een behandeling met blijvend resultaat.

Storende zichtbare aders op de handen

Opvallende bloedvaten bovenop de rug van de hand wordt vaak als onesthetisch ervaren. Het verwijderen van de meest storende zichtbare aders kan eventueel door een verfijnde chirurgische ingreep. Hierbij is voorzichtigheid geboden! De aders op de rug van uw handen zorgen immers voor de belangrijke bloedtoevoer naar uw vingers.

In vele gevallen is een behandeling met lipofilling voldoende om het gewenste resultaat te bekomen. Door het toevoegen van volume onder de huid, worden uw opliggende aders een stuk minder zichtbaar en opvallend.

Kunnen mijn handen behandeld worden met de laser?

Omdat de huid te dun is voor een laserbehandeling is dit geen optie. Het gevaar bestaat namelijk dat de laserbehandeling op de dunnen huid van uw handen brandwonden veroorzaakt. Pigmentstoring is zeker niet het resultaat dat u wenst.

Maak vanuit Nederland een afspraak voor huidverjonging handen

Het verjongen van de huid van uw handen is een behandeling op maat ! Onze artsen zijn gespecialiseerd in huidverjonging van handen en hebben ruime ervaring in het volledig spectrum van huidverjongende technieken. Zij zullen in overleg met u de beste methode bepalen voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Tijdens een vrijblijvend consult bespreekt u alles wat met de behandeling te maken heeft: de voor u meest geschikte methode, het te verwachten resultaat, de mogelijke risico’s van de behandeling en de nazorg. De arts bekijkt of u een geschikte kandidaat bent voor de behandeling en evalueert en adviseert welke mogelijkheden voor u het meest geschikt zijn, om aan uw verwachtingen te voldoen.

Eén telefoontje volstaat om een vrijblijvende afspraak te maken!

Meestal kan u binnen de 2 weken bij ons terecht voor een huidverjongende behandeling van de handen. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

BelgiŽ is een†TOPbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa.

iso9001

Kwaliteit van zorg is gegarandeerd. Wellness Kliniek België is ISO 9001 / EN 15224-kwaliteit gecertificeerd. Dit betekent dat uw behandeling plaatsvindt in een veilige omgeving. De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer.

Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Klik hier voor het c.v. van de artsen.

Prijzen zijn gunstig en zijn inclusief alle zorgen, maar exclusief eventueel verschuldigde BTW. Sinds 1 januari 2016 is de BTW-vrijstelling voor esthetische chirurgie en behandelingen gewijzigd. Als gevolg van deze wijziging zal de BTW-vrijstelling uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die de “medische verzorging” van de mens ten doel hebben (en die aldus zijn opgenomen in de Belgische RIZIV-nomenclatuur). Bij het ontbreken van een dergelijk doel is 21% BTW verschuldigd. Esthetische tandheelkunde blijft vrijgesteld van BTW.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Cosmetische plastische chirurgie aan de handen: overzicht van de mogelijkheden tegen veroudering van de handen: Behandeling van bruine ouderdomsvlekken op de handen (pigmentatie), rimpels aan de handen, dunne huid aan de handen of zichtbare bloedvaten / aders aan de handen. Het mooier maken van de handen met peeling, injectables, lipofilling en crèmes. Laserbehandeling van de handen (behandelen van de handen met laser) is gevaarlijk en absoluut niet aangeraden! ISO kwaliteit voor plastische chirurgie en cosmetische behandelingen voor handen: vergelijk Nederland en België. Maak een afspraak voor een consult om na te gaan wat de meest geschikte oplossing voor uw handen is. Gebruik eventueel het gratis online consult formulier en stuur enkele foto's mee.