Acne & Acne littekens

Hebt u last van kleine puistjes in het gezicht, de hals, op de borst, de nek of schouders? Deze aandoening is ook beter gekend als acne en een acne behandeling kan u hiermee helpen.

Maar wat is acne nu precies? Actieve Acne (acne vulgaris) is een huidaandoening die zich kenmerkt door de vorming van puistjes en komt vooral voor bij jongeren. Daarom wordt het ook vaak jeugdpuistjes genoemd. Acne is vaak erfelijk bepaald en volledig ongevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn en je zelfvertrouwen ondermijnen . Een ander nadeel is dat het ontsierende acne littekens achterlaat. Een acne behandeling is daarom erg belangrijk.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Behandeling actieve acne - voor Behandeling actieve acne - na

Behandeling actieve acne

 • Goede huidverzorging
 • Bloedanalyse hormonen
 • Voedingsanalyse
 • Medicijnen
Behandeling acne littekens - voor Behandeling acne littekens - na

Behandeling acne littekens

 • Dermabrasie of peeling voor een door acne littekens beschadigde huid.
 • Putjes en diepe poriën vervagen.
 • Uw huid wordt gladder en krijgt een frissere uitstraling.

Soorten acne

 • Actieve acne: de puistjes zijn in volle hevigheid aanwezig.
 • Acne littekens: de puisjtes zijn verdwenen, maar laten putjes in de huid achter

Wat is actieve acne

Actieve acne puistjes op een vette huid kunnen eruitzien als donkere puntjes (mee-eters) of als rode bultjes met een wit kopje. Als je erop knijpt komt er een gelig sebum uit. De puistjes kunnen ook ontsteken. Acne komt vooral voor op het gezicht, maar kan ook op de borst, in de hals, de nek, op de schouders en de rug voorkomen.

Actieve acne behandelen

1. Algemene verzorging van actieve acne:

Een goede huidverzorging is erg belangrijk bij acne:

 • Dagelijks mild reinigen
 • De huid zachtjes droogdeppen
 • Breng een crèmemasker aan om de bacteriën te remmen, verstopping van de talgklieren te voorkomen en de talgproductie te verminderen.
 • Nabehandeling met een goede vochtinbrengende crème om uitdroging te voorkomen.

2. Geneesmiddelen tegen actieve acne:

Veel geneesmiddelen die voor acne gebruikt worden werken niet of hebben erg veel bijwerking om veilig te noemen.

Sommige acne geneesmiddelen zijn niet toegelaten tijdens een zwangerschap. Bij sommige medicijnen moet u zeker uit de zon blijven. Ook bestaat de kans op irritaties of allergische reacties. Sommige medicijnen, alhoewel niet bewezen, kunnen aanleiding geven tot depressies.

Het is belangrijk om eerst naar de oorzaak van uw acne op zoek te gaan. Acne is een vreselijk probleem, maar het is slechts een esthetisch euvel. Voordat u drastische medicijnen gaat slikken die uw gezondheid kunnen schaden, is het erg belangrijk dat u eerst helemaal bent onderzocht en dat alle andere behandelingsmethoden volledig zijn uitgeput.

Om bacteriën en dus ontstekingen te remmen kan de arts een crème met benzoylperoxide of antibiotica voorschrijven. Medicinale crèmes met salicylzuur of vitamine A-zuur houden de opperhuid dun en voorkomen dat talgklieren verstoppen. Bij ernstiger acne kan een anti-biotica kuur tijdelijk helpen.

De juiste acne behandeling: eerst oorzaak onderzoeken

In de Wellness kliniek behandelen wij niet meteen de symptomen zelf, maar gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw acne en stellen dan pas een behandeling in.

Wat veroorzaakt actieve acne?

Hormonen en voeding zijn vaak de oorzaak van een acne probleem. Met een eenvoudige bloedanalyse controleert de arts uw hormoonhuishouding en of u last hebt van voedselintolerantie.

Hormonen: De huid produceert meer talg in de puberteid onder invloed van het mannelijke hormoon androgeen. Een hormonaal onevenwicht kan de oorzaak zijn van uw probleem.

Voeding: Voedselintoleranties kunnen de kwaliteit van onze huid beïnvloeden omdat ons immuunsysteem hierop reageert. Het menselijk immuunsysteem is belangrijk voor ons welzijn. Het weert infecties die door bacteriën, virussen, schimmels of parasieten kunnen ontstaan. Bij intoleranties is het anders: ons lichaam - ons immuunsysteem - reageert op een vreemde substantie (voeding) met een afweerreactie. Dit kan leiden tot chronische gezondheidsklachten en acne.

Gebruik van bepaalde cosmetica of huidproducten, geneesmiddelen, een warm klimaat of stress kunnen ook de oorzaak zijn van acne.

Behandeling van acne littekens en oneffenheden van de huid

Dermabrasie en peeling
Dermabrasie en peelings zijn de behandelingen bij uitstek voor een door acné beschadigde huid. Met dermabrasie en peeling worden de onregelmatigheden en putjes glad geschaafd. Het genezingsproces zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen voor een gladde, nieuw huid met een blijvend resultaat.

De huid ziet er wat rood uit gedurende enkele uren of dagen na de behandeling. Daarna wordt de huid wat bleker dan voorheen. Het is belangrijk dat u, de weken volgend op uw acne litteken behandeling, de zon of zonnebank vermijdt.

Verwijderen van acne littekens met laser?

De populariteit van laserbehandelingen is de laatste jaren erg toegenomen. Dat is niet zonder reden, want met laser kunnen heel goede resultaten behaald worden. Toch is laser niet de beste aanpak. De Wellness Kliniek beschikt over een modernere methode die een mooier, egaler en gladder resultaat geeft. Meer info over het verwijderen van acne littekens via dermabrasie en peelings.

Maak een afspraak voor een consult voor de behandeling van acne of acne littekens

Tijdens een vrijblijvend intake consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke onderzoeken u nodig heeft en welke behandeling voor u het beste is. De arts bespreekt met u het resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s van uw acne behandeling en nodige thuiszorg.

Voor een afspraak voor een vrijblijvend consult kan u best telefonisch contact met ons opnemen. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Meestal kan u wel binnen de 4 weken terecht voor een afspraak.

België is een TOPbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa.

iso9001

Kwaliteit van zorg is gegarandeerd. Wellness Kliniek België is ISO 9001 / EN 15224 Kwaliteit gecertificeerd. Dit betekent dat uw behandeling plaatsvindt in een veilige omgeving. De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer.

Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Klik hier voor het c.v. van de artsen.

Prijzen zijn gunstig en zijn inclusief alle zorgen, maar exclusief eventueel verschuldigde BTW. Sinds 1 januari 2016 is de BTW-vrijstelling voor esthetische chirurgie en behandelingen gewijzigd. Als gevolg van deze wijziging zal de BTW-vrijstelling uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die de “medische verzorging” van de mens ten doel hebben (en die aldus zijn opgenomen in de Belgische RIZIV-nomenclatuur). Bij het ontbreken van een dergelijk doel is 21% BTW verschuldigd. Esthetische tandheelkunde blijft vrijgesteld van BTW.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Behandelen van acne (acné) en verwijderen acne littekens: acne (of puistjes, rode bultjes met wit kopje) komt het meeste voor in het gezicht.Acne kan ook op de borst, in de hals, de nek, op de schouders en de rug voorkomen. Om acne te kunnen behandelen moeten we eerst de oorzaak achterhalen. Het opsporen van de oorzaak van acne gebeurt met een bloedtest. Voedsel of hormonen liggen immers vaak aan de basis van acne. Acne kan ook een genetische oorsprong hebben. Daarnaast hebben kleding en cosmetica ook een invloed. Eén van de vervelende gevolgen van acne zijn littekens (in de vorm van acen putjes). Behandeling acne littekens (putjes of andere oneffenheden in de huid verwijderen) in gezicht of op de rug kan met dermabrasie op peelings verwijderd worden. Hierdoor wordt de huid terug glad wordt. Acne littekens verwijderen laser: Acne littekens verwijderen met laser is niet de beste aanpak. Raadpleeg onze pagina's over peelings en dermabrasie. Gebruik eventueel het gratis online adviesformulier of maak een afspraak met één van onze artsen. De Wellness Kliniek Genk is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland.

Hebt u nog vragen? Vul uw telefoonnummer in en een Wellness Kliniek medewerker belt u gratis op. Ontvangt u liever informatie per e-mail? Vul uw e-mail adres in en wij sturen u graag de nodige informatie.

Contacteer me



Land:
 
Naam: Geslacht:
Uw vraag:

Indien gewenst kan u hier een foto bijvoegen:

Kies een bestand
Het is in uw browser niet mogelijk om hier een afbeelding bij te voegen. Uw browser ondersteunt geen Flash, Silverlight of HTML5..
Annuleren
Bedankt, uw verzoek werd verstuurd. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Sluiten