Behandeling tegen rimpels, overmatig zweten & migraine

Botox ® of Bocouture ® behandelt rimpels. Botox laat rimpels vervagen of verdwijnen door de overactieve mimiekspiertjes aan te pakken. Uw huid wordt weer glad. Botox is wereldwijd de voornaamste anti-rimpelbehandeling.

Een Botoxbehandeling is snel, veilig en zeer doeltreffend.

Botox: behandeling tegen rimpels

Vooral door de zwaartekracht, maar ook door bepaalde gezichtsuitdrukkingen ontstaan de zogenaamde expressierimpels.

Deze komen het meest voor:

 • 1. tussen de wenkbrauwen (door het fronsen)
 • 2. naast het oog (kraaienpootjes door het lachen).
 • 3. op het voorhoofd

Rimpels ontstaan doordat de spieren onder de huid heel vaak samentrekken. Met een Botoxinjectie worden deze spiertjes gedeeltelijk buiten werking gesteld. Hierdoor verminderen expressierimpels sterk en wordt uw huid gladder.

 

Botox - behandeling kraaienpootjes - voor Botox - behandeling kraaienpootjes - na

Botox - behandeling kraaienpootjes

Botox als behandeling tegen kraaienpootjes: mimiekrimpeltjes naast de ogen.

Botox - voorhoofd frons verwijderen - voor Botox - voorhoofd frons verwijderen - na

Botox - voorhoofd frons verwijderen

Botox is effectief voor de behandeling van rimpels op het voorhoofd en van de frons tussen de wenkbrauwen.

Veelgestelde vragen

 • Wat is Botox?
  Botox is een merknaam, net zoals Dysport, BoCouture , Azzalure en Vistabel. De werkzame stof in al deze producten is botulinetoxine. Botox is een geneesmiddel. Het blokkeert de overdracht van prikkels van zenuwen naar spieren, Daardoor neemt de kracht van de spiertjes af. Hierdoor ontspannen uw mimiekspiertjes, en vervolgens vervagen uw rimpels.
 • Hoeveel kost een Botox of Bocouture behandeling?
  De prijs van is afhankelijk van het aantal zones dat behandeld wordt. Wij hanteren een prijs per zone. Eén zone is bijvoorbeeld de fronsrimpels of de voorhoofdsrimpels of de kraaienpootjes. Hoe meer zones u, in één keer, laat behandelen hoe goedkoper het in verhouding wordt.
 • Voor welke rimpels is Botox geschikt?
  Fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes, maar ook lijntjes op de neus, de kin, en de mondhoeken komen in aanmerking voor behandeling. Rimpeltjes in de huid ontstaan op deze plaatsen door het vaak samentrekken van de spieren, kortom de mimiek. Doordat uw huid na behandeling met Botox niet meer samen trekt,  herstelt deze. Daardoor vervagen op den duur ook de rimpeltjes die in de oppervlakkige huid gebakken zijn.
 • Hoe lang duurt de behandeling?
  Een Botox behandeling duurt ongeveer 5 à 15 minuten, afhankelijk van het aantal zones dat u laat doen. Samen met het consult vooraf, wordt dat ongeveer een half uur.
 • Doet de behandeling pijn?
  Botox wordt in de spiertjes ingespoten met een heel fijn naaldje. De kleine prikjes worden meestal niet als pijnlijk ervaren. 
 • Wanneer zie ik resultaat?
  Botox begint enkele dagen na de injectie te werken. Stilaan ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 2 weken is het effect optimaal, uw rimpels zijn dan al veel minder diep. Uw huid wordt in de weken hierna steeds gladder.
 • Hoe lang houdt het effect aan?
  Gemiddeld 3 tot 9 maanden, daarna neemt het effect geleidelijk af en heeft uw een herhaalbehandeling nodig. Het resultaat houdt langer aan, als u meerdere behandelingen hebt gehad. Diepe groeven of sterke rimpels zullen in de beginfase vaker behandeld worden, meestal om de 3 tot 4 maanden. 
 • Is Botox wel veilig?
  Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel dat in de geneeskunde al sinds 1979 als gebruikt wordt. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Botox werkt enkel plaatselijk, in een kleine zone rond de injectieplaats.
 • Heeft Botox bijwerkingen?
  Huiduitslag, jeuk, hoofdpijn, een grieperig gevoel, een licht afhangend ooglid. De nevenwerkingen komen haast nooit voor en zijn van voorbijgaande aard. Meteen na de injectie kan de huid gevoelig zijn en kunnen er kleine bultjes en blauwe plekjes zichtbaar zijn. Het is niks om u zorgen over te maken. Dit alles trekt heel snel weg.

Een frisse jonge uitstraling

US Senator Hilary Clinton: voor & na Botox behandeling.

Anti-rimpel: Botoxinjecties tegen rimpels

Botoxinspuiting is de meest voorkomende cosmetische behandeling ter wereld. Filmsterren, celebrities, politici: ze doen het bijna allemaal!

VS Senator Hilary Clinton voor & na Botox behandeling.

Waar wordt Botox nog voor gebruikt?

Botox AllerganWat kan er nog allemaal met Botox behandeld worden?

Oogheelkunde: strabisme of scheelzicht en blepharospasme,
Orthopedie: spastische verlamming,
Neurologie: spierspasticiteit, migraine,
Inwendige geneeskunde: spasme van de slokdarm,
Gynaecologie: vaginisme,
Urologie: incontinentie door een overactieve blaas,
Esthetische geneeskunde: Overmatig zweten

Botox tegen hoofdpijn / migraine

Botox ontspant de spieren van het voorhoofd. Een aangename bijwerking van een Botox anti-rimpelbehandeling is dan ook vaak minder hoofdpijn.

Bestrijdt overmatig zweten / zweetoksels

Overmatige transpiratie (zweten) kan een groot effect hebben op het sociale leven. Een behandeling  met Botox biedt dan een snelle en effectieve oplossing.

Meestal worden de oksels behandeld, maar ook zweetvoeten en zweethanden komen in aanmerking. 

Botox blokkeert de werking van de zweetkliertjes, waardoor ze minder vocht afscheiden. Het resultaat houdt ongeveer 3 tot 6 maanden aan. Daarna kan de behandeling, indien u wenst, herhaald worden. 

De meeste mensen doen deze behandeling tijdens de zomermaanden.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met ISO 9001 / EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Botox inspuitingen tegen rimpels, hoofdpijn (migraine) en overmatige transpiratie (zweten) in België: voordelig, vakkundig en makkelijk bereikbaar vanuit Nederland. Wat kost een Botox injectie? Hoeveel kost Botox? Raadpleeg de prijs voor Botoxbehandeling op onze prijslijst voor injectables & fillers. Voor gratis vrijblijvend advies kan u het gratis adviesformulier gebruiken of een afspraak voor een consult maken. Na registratie krijgt u meer info over de toepassingen van Botox. Botox injecties worden gebruikt tegen rimpels aan het voorhoofd, frons & wenkbrauwen. Met Botox worden voornamelijk rimpels / kraaienpootjes aangepakt, maar een Botoxinspuiting is ook effectief tegen tegen zweetoksels (overmatig zweten aan de oksel) en tegen vaginisme of migraine. Botox is goedkoper in België dan in Nederland. Botox is een geneesmiddel. Het is erg belangrijk dat de injecties door gespecialiseerde artsen uitgevoerd worden. De Wellness Kliniek in Genk (Net over de grens met Nederland), behandelt patiënten uit een zeer ruime omgeving: Botox Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht,... etc