Rimpelbehandeling & huidverbetering
Opvullen van rimpels / rimpels verwijderen

Rimpelbehandeling en huidverbetering: behandeling van rimpels en huidverjonging in het algemeen.

Welke rimpel behandeling kan ik best kiezen?

Er zijn immers diverse methodes voor de behandeling van rimpels: laser, Sculptra, peeling, mesotherapie, dermabrasie, injecties voor het opvullen van rimpels (rimpelvullers zoals Restylane®, Radiesse®, Vital®, Perlane®), spierverslapper Botox of lipofilling / lipostructuur (vettransplantatie van eigen vet).

Welke rimpelbehandeling is het meest geschikt?

Iedere rimpelbehandelingsmethode of inspuitmiddel geeft een ander resultaat. Via deze website proberen we u wegwijs te maken in de verschillende behandelingen voor rimpels en het verbeteren van de kwaliteit de uw huid.

Onze artsen geven u tijdens het consult graag uitgebreid advies over de behandeling die het best bij u past.

Botox tegen rimpels / Dysport tegen rimpels

Botox of Dysport? Beide injectiemiddelen met botuline toxine om de huid glad te maken.

Botox en Dysport zijn merknamen van injectie middelen met botuline toxine. Botox / Dysport ontspant de rimpels door uw onderhuidse spiertjes te verlammen. Botuline toxine wordt vooral gebruikt voor het glad maken van de huid: kraaienpootjes, de fronsrimpels tussen de ogen en de rimpels op het voorhoofd kunnen hiermee behandeld worden. Het effect van uw Botoxbehandeling is na een paar dagen zichtbaar, na 2 weken optimaal en na ongeveer 3 tot 6 maanden uitgewerkt.

Een Botox / Dysport behandeling is één van de meest uitgevoerde esthetische ingrepen.

Botox behandeling - voor Botox behandeling - na

Botox behandeling

Een frons (rimpels tussen de wenkbrauwen) ontstaan doordat de spieren onder de huid heel vaak samentrekken. Met een Botox injectie worden deze spiertjes gedeeltelijk buiten werking gesteld. Botox vermindert deze rimpels en maakt uw huid weer glad en strak. Lees meer over de toepassingen van Botox.


Meer foto's van resultaten met Botox

Rimpels opvullen

1. Vulmiddelen voor rimpels / fillers / rimpelvullers: tijdelijk resultaat

Binnen de rimpelvullers bestaan er 2 groepen: rimpelvullers die tijdelijk resultaat leveren en vulmiddelen die een permanente oplossing bieden.

Tijdelijke rimpelvullers / inspuitingen met tijdelijk resultaat:
Bij tijdelijke vullers (vulmiddelen voor rimpels)  worden stoffen genjecteerd die langzaam door het lichaam worden afgebroken. ¨Deze fillers hebben dus een tijdelijk effect. De werking varieert van 2 maanden tot 2 jaar, afhankelijk van het middel dat wordt gebruikt. Radiesse, Restylane en Perlane zijn merknamen van moderne, veilige, inspuitmiddelen die zorgen voor een mooi resultaat, met weinig risico’s op verwikkelingen.

Injectables: opvullen van rimpels - voor Injectables: opvullen van rimpels - na

Injectables: opvullen van rimpels

 

Anti-rimpelbehandeling op basis van Hyaluron: Radiesse, Restylane of Perlane.

 

Opvullen van neuslippenplooi.

 

Meer voor/na foto's voor Radiesse, Restylane of Perlane.

2. Lipofilling / lipostructuur / vettransplantatie

Met Lipofilling of Lipostructuur worden rimpels en lippen opgevuld met lichaamseigen eigen vet. Het vet wordt eerst met een speciale spuit (op een plaats waar teveel vet is) weggezogen. Hierna worden de intacte, levende vetcellen uit dat geoogste vetweefsel gefilterd. De levende vetcellen zullen vervolgens weer op de gewenste plaats worden ingespoten worden (=vet transplantatie).

Lipofilling / lipostructuur/ vettransplantatie wordt gebruikt om rimpels of plooien in het gezicht en deuken elders in het lichaam op te vullen. Het is ook een zeer efficiënte techniek voor het voller maken van de lippen.

Lipostructuur: blijvend resultaat - voor Lipostructuur: blijvend resultaat - na

Lipostructuur: blijvend resultaat

Opvullen van neuslippenplooi.

Standaard resultaat Lipostructuur Coleman methode: opvullen met eigen vet.


Meer info over lipostructuur (lipofilling).

Huidverbetering

1. Diepere rimpels

Een diepe peeling corrigeert de diepere rimpels en heeft langer resultaat.

Een Laser behandeling voor diepe rimpels was eind vorige eeuw de meest populaire methode voor huidresurfacing. Lasers houden echter geen rekening met de verschillende diepte-lagen van de huid. Daardoor onstonden er ongewenste risico’s / complicaties zoals onderhuidse verlittekening en pigmentverkleuring.

Het Tel-Aviv masker is een meer gecompliceerde chirurgische behandeling, maar heeft minder risico’s, is veiliger en een geeft een mooier eind resultaat dan een Huid Laser behandeling. De nauwkeurigheid van het Tel-Aviv masker leidt tot een homogeen behandelings resultaat en vermijdt verbranding, littekens en verkleuring.

2. Oppervlakkige rimpels

Peeling:

Met een oppervlakige peeling van de huid wordt de kwaliteit van de huid aanzienlijk beter. Het is een ideale behandeling om de huid weer een frisse uitstraling te geven. Een lichte peeling - TCA peeling of Glycol peeling -  laat pigmentvlekjes en oppervlakkige rimpeltjes in de huid vervagen, maar de diepere rimpels verdwijnen er niet door. 

Sculptra:

Sculptra ® is een eenvoudige, tijdelijke, injecteerbare behandeling van polymelkzuur die de productie van het lichaamseigen collageen stimuleert. Het uiteindelijke resultaat van behandeling met Sculptra ® is een voller en gladder uiterlijk met aanzienlijk minder lijntjes en rimpeltjes. De jeugdige uitstraling van de huid keert, na behandeling met Sculptra, geleidelijk en op natuurlijk wijze terug.

Mesotherapie:

Mesotherapie wordt vooral aanbevolen voor algemene huidverbetering van het gelaat, de hals en de decolleté. D.m.v. oppervlakkige injecties wordt een combinatie van hyaluronzuur met een dosis van huidverbeterende vitaminen, mineralen, aminozuren, nucleïnezuren en co-enzymen onder de huid ingebracht. In de Wellness Kliniek gebruiken wij verschillende speciale samenstellingen, aangepast aan uw individuele noden. De speciale stoffen verbeteren de kwaliteit van uw huid en de onderhuidse bloedcirculatie aanzienlijk. Uw huid wordt na onze speciale Mesotherapie behandelingen weer stralender en strakker. Ook oppervlakkige rimpeltjes zullen vervagen. 

Huidverbetering - voor Huidverbetering - na

Huidverbetering

 

Met een peeling of met injecties verbeteren we de kwaliteit van uw huid:
TCA Peeling - Glycol Peeling - Yellow Peel - Mesolift - Sculptra

 

Meer informatie over peeling van het gezicht

Rimpels rond de mond & rimpeltjes aan de bovenlip

Dermabrasie of injectables?

Dermabrasie is een techniek waarmee onregelmatigheden van de huid en littekens minder zichtbaar gemaakt kunnen worden. Bij een dermabrasie wordt de huid (de derma) tot in de papillaire dermis (dit is het huidlaagje onder de opperhuid) afgeschaafd (abrasie). Er komt weer een jonge huid tevoorschijn, die gladder en strakker is. Dermabrasie geeft een mooi resultaat voor de behandeling van de vertikale rimpeltjes van de bovenlip. 

Het opvullen van de vertikale rimpels rond de mond met injectables kan ook een heel mooi resultaat geven. Deze niet-chirurgische ingreep maakt de huid boven uw lippen gladder, jonger en stralender.

Rimpels rond mond - voor Rimpels rond mond - na

Rimpels rond mond

  • Dermabrasie of opvullen van rimpels

Met injectables of door dermabrasie kunnen we de fijne vertikale rimpeltjes rond de mond - lippen behandelen.

 

Meer informatie over rimpels rond de mond

Rimpels behandelen
Welke rimpel behandeling zal ik kiezen?

Tijdens een vrijblijvend consult komen alle aspecten van een eventuele behandeling in aanmerking: de arts evalueert uw huid en rimpels grondig en bekijkt of u een goede kandidate bent voor behandeling.

De arts bespreekt met u voor welke behandelingen u in aanmerking komt, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

BelgiŽ is een†TOPbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa.

iso9001

Kwaliteit van zorg is gegarandeerd. Wellness Kliniek België is ISO 9001 / EN 15224-kwaliteit gecertificeerd. Dit betekent dat uw behandeling plaatsvindt in een veilige omgeving. De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer.

Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Klik hier voor het c.v. van de artsen.

Prijzen zijn gunstig en zijn inclusief alle zorgen, maar exclusief eventueel verschuldigde BTW. Sinds 1 januari 2016 is de BTW-vrijstelling voor esthetische chirurgie en behandelingen gewijzigd. Als gevolg van deze wijziging zal de BTW-vrijstelling uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die de “medische verzorging” van de mens ten doel hebben (en die aldus zijn opgenomen in de Belgische RIZIV-nomenclatuur). Bij het ontbreken van een dergelijk doel is 21% BTW verschuldigd. Esthetische tandheelkunde blijft vrijgesteld van BTW.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Kliniek voor rimpelbehandeling in Genk (België), nabij Nederland: gespecialiseerd in het verwijderen van rimpels en oneffenheden in de hoofdhuid of elders op het lichaam. Voornamelijk huidverjonging en wegwerken van ouderdomsrimpeltjes rond de mond, denk aan opvullen van marionetlijnen of opvullen van de - met de jaren dieper wordende - neuslippenplooi. Hiervoor zijn er zeer veel verschillende methodes. Eén van de bekendste om een huid gladder te maken is het gebruik van injectables / inspuitingen. Hiermee worden o.a. fronsrimpels, kraaienpootjes & expressierimpels / mimiekrimpels aangepakt. Tijdelijke rimpelvullers (inspuitingen met tijdelijk resultaat) zijn een andere veel toegepaste techniek. Ook lipofilling (lipostructuur) - dit zijn inspuitingen met eigen vet - (ook wel vettransplantatie genoemd) wordt toegepast: Een diepe gezichtspeeling, als alternatief voor de verouderde laserbehandelingen, zijn ook een mogelijkheid. Dit wordt voornamelijk bij diepe rimpels toegepast. Oppervlakkige rimpels en littekens worden met Peeling, Sculptra of Mesotherapie aangepakt. Rimpels rond de mond / ouderdomsrimpeltjes worden verwijderd met Dermabrasie of inspuitingen. Om te voldoen aan de Belgische reclamewetgeving over geneesmiddelen, is de informatie over Botox, Perlane, Radiesse, Restylane, Azzalure, Dysport, Radiesse, Juvederm, Hyaluron, Belotero, Restylane,  en andere rimpel injectables of rimpel fillers op deze pagina's alleen toegankelijk na registratie. U krijgt vervolgens gepersonaliseerde info. Aarzel niet om contact op te nemen met een gespecialiseerd arts voor een vrijblijvend gesprek. De prijzen voor de verschillende huidbehandelingen en producten zoals Botox, Dysport, Restylane, Peeling,... etc vindt u op de overzichtelijke prijslijst. De Wellness Kliniek is in Genk gelegen. Dit is dicht bij de Nederlands-Belgische grens (in Belgische Limburg) en makkelijk te bereiken met auto of trein. Enkele minuten rijden vanuit Maastricht, Sittard, Roermond, Heerlen & Weerd.