Gummy Smile: teveel tandvlees bij het lachen

Hebt u last van teveel zichtbaar tandvlees bij het lachen? Dit wordt ook wel "gummy smile" of "tandvleeslach" genoemd. Soms zijn de tanden zelfs zichtbaar als u niet glimlacht. De evenwicht bij de verhouding tussen lippen, tandvlees en tanden is zoek. Gelukkig kan dit eenvoudig gecorrigeerd worden met een gummy smile correctie of tandvleescorrectie.

Een mooie glimlach is namelijk het belangrijkste facet van uw gezicht.

Gummy Smile: Tandvlees Glimlach

Gummy smileHet is niet altijd omdat u te kleine tanden hebt dat het tandvlees bloot komt te liggen. Soms lijken uw tanden gewoon klein, omdat bij het lachen er een onevenwicht is tussen tandvlees en bovenlip.

Een gummy smile kan volgende oorzaken hebben:

 • 1. Overontwikkelde hefspier bovenlip
 • 2. Te sterke verbinding bovenlip-tandvlees
 • 3. Overschot aan tandvlees
 • 4. Te kleine tanden

Mogelijke behandelingen gummy smile

 • Gummy Smile behandeling losmaken bovenlip
 • Gummy Smile myotomie operatie
 • Botox Injecties hefspier bovenlip
 • Tandvlees correctie chirugie
 • Cosmetische tandheelkunde

Een deskundige evaluatie van de oorzaak is de belangrijkste stap naar een tevreden eind-resultaat.

Wellness Kliniek Belgie biedt het volledig gamma gummy smile corrigerende behandelingen - inclusief cosmetische tandheelkunde.

Gummy Smile: Botox of Myotomie

U hebt een te sterk ontwikkelde hefspier van de bovenlip

Botox behandeling bij een gummy smile: tijdelijk resultaat

Een optie om de hoeveelheid zichtbaar tandvlees tijdelijk te verminderen is het gebruik van Botox. Een te sterke hefspier kan worden afgezwakt met enkele kleine Botox injecties in de hef-spiertjes van de bovenlip (Elevator Labii Superioris Spier). Botox zorgt ervoor dat de hef-spier minder krachtig samentrekt zodat de bovenlip iets minder naar omhoog komt bij het lachen. Hierdoor wordt uw tandvlees minder zichtbaar bij het lachen. Uw natuurlijke gelaatsuitdrukking blijft behouden.

De arts geeft u, net naast de neus, enkele prikjes Botox. Het aantal Botox eenheden dat u nodig heeft, is afhankelijk van de sterkte van de spier. Meestal bent u al geholpen met 10 eenheden. 

 • Botox injecties hebben 4 tot 9 maanden effect, daarna kan de behandeling herhaald worden.

Myotomie: blijvend resultaat

De plastisch chirurg verzwakt de hefspier van de bovenlip (myotomie), tussen tandvlees en bovenlip. Deze ingreep onder lokale verdoving duurt ongeveer één uur. De insnede wordt binnen in de mond gemaakt, zodat het littekentje niet zichtbaar is.

Mogelijke zwelling en blauwverkleuring verdwijnen meestal na twee weken. Gevoelsveranderingen kunnen optreden. De bewegingen van de mondhoeken blijven intact, voor een mooie, natuurlijke glimlach.

 • Een myotomie operatie heeft blijvend resultaat.

Gummy Smile: Losmaken Bovenlip

Uw tandvlees en bovenlip zitten te sterk aan elkaar vast

Soms zitten het tandvlees en de bovenlip te sterk aan elkaar vast. Dit kan een oorzaak zijn van een onnatuurlijke glimlach en ervoor zorgen dat er teveel tandvlees zichtbaar is tijdens het lachen. Soms zelfs wanneer u niet lacht.

 • Het eenvoudig losmaken van de bovenlip-tandvlees verbinding geeft het gewenste resultaat.

Gummy Smile: Correctie Tandvlees

U hebt teveel tandvlees

Gingivoplastie - Gingivectomie

Soms lijken tanden te klein omdat er teveel tandvlees rondom zit. Een gingivoplastie of gingivectomie behandeling kan dan oplossing bieden. De cosmetisch tandarts zal de oppervlakte van uw tanden vergroten door het tandvlees te corrigeren.

 • Gingivoplastie = tandvlees correctie – mooier maken van het tandvlees rondom uw tanden.
 • Gingivectomie = verwijderen van overtollig tandvlees.

Gummy Smile: Cosmetische Tandheelkunde

U hebt te kleine tanden

Soms zijn de tanden gewoon te klein, in vergelijking met uw tandvlees. De cosmetisch tandarts kan, in dit geval, de oppervlakte van uw tanden vergroten door het plaatsen van:

 • kronen
 • facings

Lees meer over de mogelijkheden van cosmetische tandheelkunde.

Correctie Gummy Smile - voor Correctie Gummy Smile - na

Correctie Gummy Smile

Cosmetische tandheelkunde

 • Gingivoplastie
 • Procera zirkonium kronen

Ik heb een Gummy Smile. Welke behandeling en hoe maak ik een afspraak?

Op het consult onderzoekt de arts de oorzaak van het probleem. Grondige weefselevaluatie door een deskundig en ervaren chirurg of tandarts is de eerste stap naar een mooi resultaat!

Voor een afspraak, voor een vrijblijvend consult, kan u ons best gewoon even bellen.

BelgiŽ is een†TOPbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa.

iso9001

Kwaliteit van zorg is gegarandeerd. Wellness Kliniek België is ISO 9001 / EN 15224-kwaliteit gecertificeerd. Dit betekent dat uw behandeling plaatsvindt in een veilige omgeving. De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer.

Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Klik hier voor het c.v. van de artsen.

Prijzen zijn gunstig en zijn inclusief alle zorgen, maar exclusief eventueel verschuldigde BTW. Sinds 1 januari 2016 is de BTW-vrijstelling voor esthetische chirurgie en behandelingen gewijzigd. Als gevolg van deze wijziging zal de BTW-vrijstelling uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die de “medische verzorging” van de mens ten doel hebben (en die aldus zijn opgenomen in de Belgische RIZIV-nomenclatuur). Bij het ontbreken van een dergelijk doel is 21% BTW verschuldigd. Esthetische tandheelkunde blijft vrijgesteld van BTW.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Een Gummy Smile correctie in België: De Wellness Kliniek (Genk) ligt dichtbij Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert & Eindhoven. Minder dan 2 uur rijden vanuit Breda, Utrecht of Rotterdam.Raadpleeg onze prijzenpagina's en vergelijk zelf met Nederlandse prijzen.  Merk hierbij ook op dat hebben we alle specialisten (tandheelkundigen, plastisch chirurgen, etc) onder 1 dak en dubbele kosten dusdanig vermeden kunnen worden.

Hebt u nog vragen? Vul uw telefoonnummer in en een Wellness Kliniek medewerker belt u gratis op. Ontvangt u liever informatie per e-mail? Vul uw e-mail adres in en wij sturen u graag de nodige informatie.

Contacteer meLand:
 
Naam: Geslacht:
Uw vraag:

Indien gewenst kan u hier een foto bijvoegen:

Kies een bestand
Het is in uw browser niet mogelijk om hier een afbeelding bij te voegen. Uw browser ondersteunt geen Flash, Silverlight of HTML5..
Annuleren
Bedankt, uw verzoek werd verstuurd. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Sluiten