• Armlift vanaf 2800 EUR

  Verwijderen van verslapte huid aan de bovenarmen.
  Slaapverdoving inbegrepen. Prijzen zijn inclusief BTW.

Armlift - slappe bovenarmen liften

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Hebt u last van plaatselijke vetophopingen aan de bovenarmen? Of hebt u overtollige huid aan de bovenarmen? Een armlift kan dan een oplossing zijn.

Slappe armen kunnen het resultaat zijn van een teveel aan vel of vet. In het geval van teveel vet aan de bovenarmen kan dit weggehaald worden met liposuctie. Is het probleem eerder een teveel aan huid aan de armen dan kan een armlift helpen uw armen weer een mooie vorm te geven.

Vermindering van de elasticiteit van de huid, afname van het spiervolume of gewichtsverlies kunnen de oorzaak zijn van een teveel aan huid aan de bovenarmen. Tijdens een armlift zal de chirurg huid verwijderen aan de bovenarmen.

Het litteken wordt, over het algemeen, verticaal aan de binnenkant van de bovenarm geplaatst. Soms is het nodig om het litteken naar de binnenkant van de oksel uit te breiden.

Het resultaat van een arm-lift correctie is blijvend.

Een armlift (huid-reductie) kan ook gecombineerd worden met vet verwijdering: liposculptuur van de bovenarmen.

Armlift bij slappe armen - voor Armlift bij slappe armen - na

Armlift bij slappe armen

 

 • Huidreductie beide bovenarmen
Armlift + Liposculptuur - voor Armlift + Liposculptuur - na

Armlift + Liposculptuur

 

 • Huidreductie beide bovenarmen

 

 • Verwijderen van overtollig vet

Littekens bij arm lift / correctie bovenarmen

Een armlift laat een zichtbaar litteken na. Soms van oksel tot elleboog. Het litteken wordt na een tijd minder opvallend, maar blijft altijd min of meer zichtbaar.

De eerste 3 maanden na de behandeling wordt het litteken rood en knobbelig. Daarna wordt het minder rood. Na 12 tot 18 maanden zijn de littekens volledig uitgerijpt. Het is belangrijk dat u al die tijd het litteken goed beschermt tegen de zon.

Consult voor een armlift

Tijdens het consult met de chirurg komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke armlift methode is het beste voor u, welk resultaat mag u verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. De plaats en lengte van het litteken komen ook uitgebreied aan bod. De arts zal onderzoeken of u een goede kandidaat bent voor een armcorrectie.

Hoe verloopt een armlift?

Voordat de arts met de armlift begint, tekentl hij de weg te halen huid samen met de plaatsen van de incisies, daar waar de kleine littekens komen, nauwkeurig af.

Een armlift duurt ongeveer 1 tot 2 uur, afhankelijk van de de aard van de ingreep.

 • Een ellipsvormige insnede wordt aan de binnenzijde van de bovenarm gemaakt. Soms heeft de insnede een T- vormige uitloop in de oksel.
 • De slappe huid wordt zorgvuldig losgemaakt van de onderliggende spier- en vet lagen.
 • De huid wordt gelift en de overtollige huid wordt weggenomen.
 • Het onderliggend weefsel wordt in laagjes gehecht met oplosbare draad.
 • De huid wordt nauwkeurig gehecht met niet-oplosbare hechtingen.

Na de behandeling worden de incisies afgeplakt met een verband. U krijgt nu de speciale elastische buik bandage aan, die u van te voren werd aangemeten. Daarna komt u bij in de operatie-recovery kamer met hartmonitor bewaking. Een uur later kan u meestal al naar uw privékamer.

Verdoving bij het verwijderen van overtollige huid onder de bovenarmen

Mini-buikcorrectie kan onder slaapverdoving. Narcose is zeker niet nodig. Narcose is zeker niet nodig. Het grote voordeel van plaatselijke verdoving en slaapverdoving is dat u enkele uren na de ingreep weer fit bent en gespaard gebleven van de vervelende neveneffecten van een narcose. U kan enkele uren na de behandeling weer naar huis of uw hotel.

Nieuwe methode - veilige chirurgie! Geen narcose nodig

In het verleden was het liften van de huid van de bovenarmen een enorme ingreep. De operatie vergde algemene narcose, soms een ziekenhuisopname van enkele dagen en vaak bloedtransfusie. Het herstelproces van dergelijke procedure kon uw levensstijl aanzienlijk en langdurig beïnvloeden.

Door een nieuwe operatie techniek is de armlift correctie een stuk veiliger en minder ingrijpend geworden:

 • Het te behandelen gebied wordt verdoofd met een speciale vloeistof (infiltreren). Hierdoor voelt u niets van de operatie. Een lichte slaapverdoving is voldoende om u te laten inslapen en narcose, met zijn vervelende bijwerkingen, is niet nodig.
 • De vloeistof remt het bloedverlies, waardoor de operatie minder ingrijpend wordt.
 • Enkele uren na de operatie bent u weer fit.

Risico's en complicaties bij een armlift

Complicaties komen dankzij de moderne verdovingsmethode zelden voor. Algemene chirurgische complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelsstoornissen, trombose, slechte wondgenezing of een allergische reactie. Specifieke complicaties van het liften van de huid van de bovenarmen zijn slechte genezing van het litteken, verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping. Het belangrijk dat u voor de operatie stopt met roken om ongewenste complicaties te voorkomen.

Nazorg en herstel na een armlift

Na de behandeling krijgt u van ons speciale nazorg instructies mee. Het is belangrijk dat iemand u komt ophalen, want u mag na een armlfit niet zelf auto rijden.

De elastische arm bandage wordt op individueel advies gedragen voor een periode van 3 tot 6 weken. Het drukverband geeft steun, helpt tegen zwelling en bevordert de genezing van het litteken en van de huid. U draagt het drukverband daarom best dag en nacht: 23 op 24 uur. De elastische armkous droogt snel, dus wassen en drogen kan op 1 uur.

De eerste dagen na een armlift hebt u last van zwelling. Het dragen van het drukverband wordt gedurende die periode vaak onaangenaam gevonden. Na 3 dagen neemt de zwelling af en geeft de steun van de elastische armkous een comfortabel gevoel.

 • Het litteken moet droog blijven tot de hechtingen zijn verwijderd.
 • De uitwendige hechtingen worden ongeveer 1 tot 3 weken na de ingreep verwijderd.
 • Daarna mag u douchen met lauw-warm water, maar nog niet in bad.
 • De onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op.

Na de ingreep krijgt u een antibiotica kuur van 3 dagen. Gun uzelf minimaal gedurende 2 weken voldoende rust. Na 1 week mag u lichte werkzaamheden hervatten. Na 6 mag u weer beginnen met sporten en tillen.

Resultaat na een armlift

Kort na de ingreep is de verstrakking van de huid al zichtbaar. Na ongeveer 6 weken is de zwelling grotendeels afgenomen en kan u het resultaat goed beoordelen. Na een jaar zijn de operatiewond, het onderhuidse weefsel en het litteken volledig genezen en is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

Het resultaat van een arm-lift correctie is blijvend.

Maak vanuit Nederland een afspraak voor een armlift / bovenarmcorrectie

Arm-contouring chirurgie is voor iedereen anders en moet door de arts eerst grondig geanalyseerd worden om het mooiste resultaat te bereiken. Een uitgebreid vooronderzoek is daarom essentieel. De exacte plaats van het litteken wordt met u uitgebreid besproken. In overleg met de arts zal duidelijk worden voor welke operatie methode u in aanmerking komt en wat u precies kan verwachten.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Meestal kan u binnen de 6 weken bij ons terecht voor een armlift. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Armlift: plastische chirurgie aan de armen / bovenarmen waarbij overtollige huid aan de bovenarmen (bijvoorbeeld bij snel vermageren, grote spierafname of vermindering van de elasticiteit van de huid door ouderdom) weggesneden wordt. De bovenarm correctie wordt regelmatig in combinatie met een liposuctie van de bovenarmen uitgevoerd. Raadpleeg onze voor/na foto pagina's om na te gaan wat de resultaten van een armlift kunnen zijn. De armlift kosten staan op onze prijslijst over armchirurgie in België.