• Billift voor 4150 EUR

  Opnieuw strakkere billen met een billift.
  Slaapverdoving inbegrepen. Prijzen zijn inclusief BTW.

Billen liften met billift

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Vindt u dat u een vierkant achterwerk hebt? Uw billen liften met een billift is dan een mogelijkheid om uw billen weer strakker te maken.

Ouder worden, zwangerschap of gewichtsverlies kunnen ervoor zorgen dat uw billen gaan zakken. Door verzakking van spieren en onderhuids vetweefsel verdwijnt de vertrouwde mooie, ronde vorm van uw billen. In het bovenste gedeelte van de billen krijgt u een gebrek aan volheid terwijl het onderste gedeelte van de billen net een overschot aan volheid heeft.

Liften, verstevigen of vergroten kan vaak ook met bilimplantaten:
lees meer over het vergroten / liften van billen met bilimplantaten.

Strakkere billen met een billift

Een billift kan als aparte procedure, maar kan ook in combinatie met liposculptuur, lipostructuur of bilprothesen. In de Wellness Kliniek onderscheiden we 4 mogelijke procedures voor het liften van billen:

Het liften van de billen kan onder slaapverdoving als dagbehandeling. In een enkel geval is een opname van 1 nacht nodig. Na de behandeling draagt u meestal gedurende 3 tot 6 weken een elastische broek.

Billen liften

Billen liften met billift

Bij een billift nemen we overtollige huid en vet weg om de contour van uw taille, heupen en billen te verbeteren.

De chirurg maakt een ellipsvormige insnede ter hoogte van de lage rug die loopt van heup tot heup.

Soms heeft de insnede een uitloop tot in de taille.

Hoe verloopt een billift

Een billift duurt ongeveer 1 tot 2 uur, afhankelijk van de de aard van de ingreep.

 • Nauwkeurig aftekenen van de weg te halen huid
 • Maken van een ellipsvormige insnede om de overtollige huid te kunnen verwijderen
 • Zorgvuldig losmaken van de slappe huid van de onderliggende spier- en vetlagen
 • Liften van de huid en wegnemen van het overtollige vel en vet
 • Hechten van het onderliggend weefsel in laagjes met oplosbare draad
 • Hechten van de huid met niet-oplosbare hechtingen
 • Soms worden er drains ingebracht om het wondvocht af te voeren. De drains worden na enkele dagen verwijderd.

Na de behandeling worden de incisies afgeplakt met een verband. U krijgt nu de speciale elastische broek aan, die u van te voren werd aangemeten. Daarna komt u bij in de recoverykamer met hartmonitorbewaking. Een uur later kan u meestal al naar uw privékamer.

Consult voor billift

Tijdens het consult met de chirurg bespreekt u alles wat met de behandeling te maken heeft: welke billift correctiemethode is voor u het beste, welk resultaat mag u verwachten, wat zijn de mogelijke risico's, de plaats en lengte van het litteken en de nodige nazorgen. De arts zal onderzoeken of u een goede kandidaat bent voor een bilcorrectie.

Verdoving bij een billift

Billifting (verwijderen van overtollige huid van de billen) kan onder slaapverdoving. Narcose is zeker niet nodig. Het grote voordeel van moderne slaapverdoving is dat de methode veiliger is dan narcose. U slaapt en voelt niks van de operatie. Enkele uren na de ingreep bent u weer fit bent en gespaard gebleven van de vervelende neveneffecten van een narcose. Meestal kan u dezelfde avond, na de behandeling, alweer naar huis of naar uw hotel.

Risico's en complicaties bij een billift

Medische complicaties komen dankzij de moderne verdovingsmethode zelden voor. Algemene chirurgische complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelsstoornissen, trombose, slechte wondgenezing of een allergische reactie. Specifieke complicaties van het liften van de huid van de billen zijn: slechte genezing van het litteken, verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping. Het is belangrijk dat u voor de operatie stopt met roken, om ongewenste complicaties te voorkomen.

Nazorg en herstel na een billift

cosmetische chirurgie billenNa de behandeling krijgt u van ons speciale nazorginstructies mee. Het is belangrijk dat iemand u komt ophalen, want u mag na een billift niet zelf auto rijden.Ook moet u gedurende de eerste 24 uur na thuiskomst vergezeld blijven door een verantwoordelijke volwassene.

De elastische bandage wordt op individueel advies dag en nacht gedragen voor een periode van 3 tot 6 weken. Het elastisch drukverband geeft steun, helpt tegen zwelling, bevordert de genezing van het litteken en van de huid.

 • Houd het litteken droog tot de hechtingen zijn verwijderd.
 • De uitwendige hechtingen worden 1 tot 3 weken na de ingreep verwijderd.
 • Daarna mag u douchen met lauw-warm water, maar nog niet in bad.
 • De onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op.

Gun uzelf minimaal 2 weken rust na de ingreep. Na 1 week mag u lichte werkzaamheden hervatten. Na 6 weken mag u weer beginnen met sporten en tillen.

Het resultaat van een billift is blijvend

Na het liften van de billen moet u er toch rekening mee houden dat u een zichtbaar litteken overhoudt. Het litteken wordt met de tijd minder opvallend, maar blijft altijd min of meer zichtbaar.

De eerste 3 maanden na de behandeling wordt het litteken rood en knobbelig. Daarna wordt het geleidelijk minder rood. Na 12 tot 18 maanden zijn de littekens volledig uitgerijpt. Het is belangrijk dat u al die tijd het litteken goed beschermt tegen de zon.

Kort na de ingreep is resultaat al zichtbaar. Pas nadat de zwelling grotendeels afgenomen is kan u het resultaat goed beoordelen. Dit duurt ongeveer 6 tot 12 weken.

Na een jaar kan u het uiteindelijke resultaat pas goed beoordelen. Dan zijn de operatiewond, het onderhuidse weefsel en het litteken volledig genezen.

Het resultaat van een billift is blijvend.

Billen liften: is deze behandeling geschikt voor mij?

Tijdens het consult met de chirurg kan u al uw wensen en vragen bespreken. In overleg met de arts zal duidelijk worden voor welke operatie methode u in aanmerking komt en wat u precies kan verwachten.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Komt u vanuit Nederland en moet u nogal ver reizen dan kan u natuurlijk ook gebruik maken van onze speciale Next-Day- Surgery Service voor lange-afstandspatiënten.

Meestal kan u binnen de 6 weken bij ons terecht voor een billift. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Billen liften kan met een billift. Dit is cosmetische plastische chirurgie aan de billen. Overzicht van de mogelijkheden voor het liften van billen om de billen strakker te maken. Bij een billift wordt overtollig vet aan de billen weggenomen en overtollige huid verwijderd. De biloperatie kan in combinatie met andere ingrepen aan de billen, taille, dijen & heupen gebeuren. De insnijding gebeurt van heup tot heup. Plastische chirurgie in België bij de Wellness Kliniek met kwaliteit garantie. Vergelijk kosten Belgie / Nederland.