Dikke billen zijn in

06/02/2017

Schoonheidsoperatie achterwerk wint aan populariteit. Steeds meer vrouwen komen in de verleiding om hun achterste een lift te geven. De 'Brazilian butt' is zelfs de meest gevraagde schoonheidsoperatie geworden, na de borstcorrectie. Vijf jaar geleden kenden we dit niet. Nu voeren we de operatie meermaals per dag uit.

De achterkant van mooie vrouwen glorieert in de media als nooit tevoren. Denk aan het huwelijk van de Engelse kroonprins William en Kate Middleton. Het was vooral zus Pippa die de aandacht kreeg, vanwege haar fraai achterwerk. Sterren als Beyoncé en Kim Kardashian zijn ook niet het minst beroemd vanwege hun welgevormde bips.

De Wellness Kliniek stelt vast dat er een opmerkelijke stijging is van de vraag naar een 'Brazilian butt' of Braziliaans achterwerk. Een jaar of 5 geleden kwam dat soort operaties totaal niet voor. Nu voeren we de operatie een tiental keer per week uit. Het is na de borstcorrectie de belangrijkste operatie geworden in de Wellness Kliniek.

"De vraag komt vooral van vrouwen, vooral uit de zuiderse migrantengemeenschap. Daar behoren billen al langer tot het schoonheidsideaal. Er zijn ook homoseksuele mannen die erom vragen, maar dat is toch relatief uitzonderlijk", zegt dokter Luc Damen.

Twee derde van de vrouwen die de operatie laten uitvoeren, is tussen 25 en 30 jaar. Het voordeel is dat bij de operatie vet wordt weggezogen op een plaats waar er te veel is, en verplaatst wordt naar een zone waar er te weinig is. Bij een Brazillian butt-lift slaan we dus twee vliegen in één klap. De operatie kost minimaal 2.000 euro.

Rachelle (thuisverpleegster, 42) liet bij de Wellness Kliniek een Brazillian butt-lift uitvoeren en deelt haar ervaring:

"Ik vond mijn billen wat plat. Toen ik daarover praatte met mijn vriendinnen, begon iemand over de 'Brazilian butt'. Ik heb dan wat op internet gezocht, en zo ben ik in september een eerste keer geopereerd.

Ik was heel erg tevreden over de operatie. Na een weekje kon ik al opnieuw aan het werk, en de aanvankelijke zwellingen en blauwe plekken trokken snel weg.

Ik weet dat het een modeverschijnsel is, maar voor mij is de combinatie liposuctie en bilvergroting ideaal. Ik probeerde al jaren wat af te vallen, maar raakte mijn kilo's alleen maar kwijt op de plaats waar ik dat niet wilde.

Het enige wat enigzins tegenviel was de prijs. Er kwam nog BTW bij en daar had ik bij het sparen niet op gerekend. Maar goed, je man mag je toch ook eens iets gunnen."

Omdat Rachelle nog wat vet overhad, besloot ze met goedkeuring van haar wederhelft een tweede operatie te laten uitvoeren.

 

Bron: Het Belang van Limburg

Bekijk de laatste blogartikels

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met ISO 9001 / EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Schoonheidsoperatie achterwerk wint aan populariteit. Steeds meer vrouwen komen in de verleiding om hun achterste een lift te geven. De 'Brazilian butt' is zelfs de meest gevraagde schoonheidsoperatie geworden, na de borstcorrectie. Vijf jaar geleden kenden we dit niet. Nu voeren we de operatie meermaals per dag uit.