• Liposuctie van de buik voor 999 EUR

  Een platte buik met liposculptuur.
  Deze prijs is exclusief BTW. Aanbod geldig tot 28/02/2018

 • Liposuctie vanaf 2de zone voor 599 EUR

  Voor het verwijderen van overtollig vet komen verschillende zones van het lichaam in aanmerking.
  Deze prijs is exclusief BTW. Aanbod geldig tot 28/02/2018.

Liposuctie buik - Liposculptuur buik

Hebt u last van plaatselijke vet ophopingen ter hoogte van buik, maag en taille en is het vel van uw buik nog goed elastisch? Dan kan liposculptuur een oplossing zijn om weer een platte buik te krijgen!

Wat is het verschil tussen liposuctie of liposculptuur?
Liposuctie is een algemene benaming voor het wegzuigen van overtollig vet. Tegenwoordig verkiezen we de benaming liposculptuur (of liposculpture), omdat we niet alleen vet aan de buik willen weghalen, maar vooral ook een mooiere vorm aan de buik / het lichaam geven.

Liposculptuur voor een platte buik

Twee moderne methodes voor liposuctie

Liposculptuur is dé oplossing voor storende vetophopingen op de buik. Moderne liposculptuur is vaak een combinatie van 2 technieken waarmee we overtollig vet op de meest efficiente en veilige manier kunnen wegzuigen. Beide technieken hebben pluspunten. Onze artsen zijn specialisten op het gebied van liposculptuur, en zullen de beste methode - of een combinatie ervan - kiezen voor een maximaal resultaat.

Tumescente Liposculptuur - moderne vorm van liposuctie:

Tumescente Liposculptuur, ook gekend als SWT (Soft-Wet-Technique) of TSI (Tumescente Soft Jet Infiltratie), is een vrijwel pijnloze behandeling. De chirurg kan op zeer nauwkeurig het overtollig vet weg halen. Er wordt een grote hoeveelheid vloeistof ingespoten (soft jet infiltratie) die ervoor zorgt dat het vetweefsel zwelt en vloeibaar wordt en zo gemakkelijk en selectief verwijderd kan worden. De speciale vloeistof zorgt er ook voor dat er nauwelijks bloed vrijkomt. 

Vibro Liposculptuur - moderne vorm van liposuctie:

Power Assisted Liposculpture gebruik zacht en snel vibrerende zuignaalden. Door de beweging van de canulen worden de vet cellen afgebroken. Ze worden meteen weggezogen en afgevoerd. Deze methode wordt ook gebruikt om moeilijke plaatsen, zoals de rug, de flanken en de mannelijke borst te behandelen. De PAL liposuctie methode geeft minder stijfheid en weinig blauwe plekken.

Lees meer over de voordelen van moderne liposuctie: liposculptuur

Lees meer over de liposculptuurbehandeling: het consult, risico's en nazorg

Liposculptuur: wat zijn de voordelen van deze moderne liposuctie?

Door de combinatie van beide liposculptuurtechnieken kunnen we een optimaal resultaat bereiken, met blijvend effect.

Voordelen van de gecombineerde Soft Jet Tumescente Liposculptuur en PAL Vibro Liposculptuur methode: 

 • minder blauwe plekken
 • minder zwelling en gevoelsstoornissen
 • minder kans op risico’s
 • minder pijn
 • geen littekens
 • snel herstel
 • blijvend resultaat
 • nauwkeurige vetverwijdering
 • vetcellen worden permanent verwijderd
 • geen beschadiging van de bloedvaten
 • een gladdere huid

De Wellness Kliniek België heeft EN 15224 kwaliteitsgarantie. 

Consult voor liposculptuur / liposuctie aan uw buik

Tijdens het consult onderzoekt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor liposculptuur van de buik en er wordt een inschatting gemaakt over de hoeveelheid vet die verwijderd kan worden. Alles wat met de behandeling te maken heeft komt aan bod: welke methode is voor u geschikt, welk resultaat mag u verwachten, wat zijn de mogelijke risico's en de nazorg. 

Liposculptuur verbetert uw figuur, maar het is geen alternatief om te vermageren. Bij teveel overgewicht komt u niet in aanmerking voor een liposuctie behandeling. Uw BMI (Body Mass Index) mag niet meer dan 30 zijn. Wanneer u tot maximaal 15% boven uw normgewicht zit, bent u wel een geschikte kandidaat.

Verdoving bij liposculptuur aan de buik

Liposculptuur kan onder plaatselijke verdoving of onder slaapverdoving. Narcose is zeker niet nodig. Het grote voordeel van plaatselijke verdoving en slaapverdoving is dat u enkele uren na de ingreep weer fit bent en gespaard gebleven van de vervelende neveneffecten van een narcose. U kan enkele uren na de behandeling weer naar huis of uw hotel.

Hoe verloopt de liposculptuur behandeling?

Liposculptuur van de buik duurt ongeveer 1 tot 2 uur. Dit hangt vooral af van van het aantal en de grootte van de zones (maag, onderbuik, taille) waar vet verwijderd wordt.

Voor de ingreep tekent de arts de te behandelen gebieden samen met de plaatsen van de incisies, daar waar de kleine sneetjes komen, nauwkeurig af.

Met een fijne canule wordt de speciale verdovingsvloeistof ingespoten. Zodra de verdoving werkt, worden kleine incisies in de huid gemaakt en fijne zuignaalden (zuigcanules) worden ingebracht. De arts maakt met de canules – die aangesloten zijn op een zuigpomp - een zorgvuldige criss-cross beweging. De vet cellen komen nu gemakkelijk los en worden afgevoerd. Het verwijderde vet komt, via een slangetje, terecht in een opvang container. Na de behandeling wordt de verwijderde hoeveelheid vet nauwkeurig gemeten.

Na de behandeling worden de incisies afgeplakt met een wondpleister. U krijgt nu de speciale elastische bandage aan, die u van te voren werd aangemeten. Daarna komt u bij in de operatie-recovery kamer met hartmonitor bewaking. Een uur later kan u meestal al naar uw kamer.

Nazorg en herstel bij liposculptuur aan de buik

Na de behandeling krijgt u van ons speciale nazorg instructies mee. Het is belangrijk dat iemand u komt ophalen, want u mag na een cosmetische operatie niet zelf auto rijden.

Pijnbeleving is voor iedereen anders. De meeste mensen hebben weinig last na liposculptuur. De speciale verdoving houdt een dagje aan, daarna voelen de weefsels en spieren meestal wat stram of stijf aan. Thuis kan u eventueel wat paracetamol innemen.

De eerste dagen kunnen de wondjes nalekken met een gekleurd serum. Thuis kan voor de eerste nacht daarom een matrasbeschermer aangewezen zijn.

De elastische buik bandage wordt op individueel advies gedragen voor een periode van 2 tot 4 weken. Het drukverband geeft steun en een comfortabel gevoel. De gaine zorgt ervoor dat uw huid mooi en strak wordt. U draagt het drukverband daarom best dag en nacht: 23 op 24 uur. De bandage droogt snel, dus wassen en drogen kan op 1 uur.

 • Tijdens het douchen mag u het buik verband uitdoen.

De maat van de gaine is erg belangrijk. Is het drukverband te strak dan verhoogt de kans op trombose. Is het verband te los dan geeft het niet voldoende steun. De meeste patiënten hebben slechts 1 gaine nodig. Soms is de volume afname tijdens de weken volgend op uw liposculpture zo groot, dat een tweede, strakker, drukverband nodig kan zijn voor het mooiste resultaat.

Na de ingreep krijgt u een antibiotica kuur van 3 dagen. Gun uzelf tijdens deze dagen voldoende rust, maar blijft normaal in beweging. Hoewel veel mensen hun werkzaamheden na een liposculptuur niet onderbreken, raden wij toch aan om een paar dagen rust te nemen.

Na enkele dagen kan u weer net bewegen als vroeger. Na 4 - 8 dagen kan u uw dagelijkse activiteiten weer hervatten. U kan weer langzaam beginnen met sporten, zwemmen of fietsen na 10 dagen. Na 4 weken bent u helemaal hersteld en kant u ook zwaar lichamelijk werk weer aan.

Kleine ongemakken, zoals plaatselijke gevoelsstoornissen of kleine onderhuidse verhardingen, zijn mogelijk. Deze verdwijnen meestal binnen de vier maanden. Postoperatieve massage en lymfedrainage kan soms aangewezen zijn.

Risico's en complicaties bij liposculptuur aan de buik

Complicaties komen dankzij de moderne liposculptuur methode zelden voor. Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelsstoornissen, slechte wondgenezing of een allergische reactie. Specifieke complicaties van liposculptuur zijn trombose, assymetrie, een onregelmatig huidoppervlak, verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping. De meeste complicaties zijn met een bijkomende behandeling eenvoudig te corrigeren.

Resultaat van liposculptuur is blijvend

Na de puberteit maakt uw lichaam geen vetcellen meer aan. Voor de vetcellen die tijdens de ingreep zijn weggehaald komen geen nieuwe vetcellen terug.

Het resultaat van uw liposculptuur is dus blijvend.

Wel moet u erop letten dat u niet in gewicht bijkomt. De resterende vetcellen in het behandelde gebied worden bij gewichtstoename, net zoals de andere vet cellen in uw lichaam, gelijkmatig groter.

Een afspraak maken vanuit Nederland voor liposculptuur / liposuctie: consult of behandeling

Onze artsen zijn gespecialiseerd in liposculptuur en behandelen honderden patiënten per jaar. Naast liposculptuur van de buik, komen ook andere zones in aanmerking. U kan namelijk samen met de onderbuik en maag ook bijvoorbeeld uw billen laten behandelen.

Lees meer over liposculptuur behandelingen in de Wellness Kliniek.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Meestal kan u binnen de 2 tot 4 weken bij ons terecht voor liposculptuur van de buik. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

Tijdelijke aanbiedingen

Prijzen geldig tot 28/02/2018. De prijzen zijn exclusief BTW.
1995 EUR
Aanspannen buikspieren
2990 EUR
Liposculptuur onderbuik + aanspannen buikspieren
3295 EUR
Liposculptuur onderbuik + maag + aanspannen buikspieren
Toon prijzen in 

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Liposculptuur is een moderne methode van liposuctie. Het kan toegepast worden om overtollig vet aan de buik te verwijderen. De artsen van de Wellness Kliniek zijn gespecialiseerd in liposculptuur.