• Totale buikcorrectie vanaf 5000 EUR

  Met blijvend resultaat.
  Slaapverdoving en overnachting inbegrepen. Prijzen zijn inclusief BTW.

Totale buikwandcorrectie (totale buikcorrectie) - Abdominoplastie

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Hebt u een volledig verslapte buikwand (ook huid en de spieren boven de navel)? In dat geval is een totale abdominoplastiek (totale buikwandplastiek met aanspannen van de spieren) de beste oplossing.

Bij een totale buikwandcorrectie zal de chirurg het overschot aan vetweefsel en huid, onder en boven de navel, wegnemen. De verslapte buikspieren worden opnieuw aanspannen voor een mooie, strakke buikwand. De navel wordt bij een totale buikwandcorrectie / abdominoplastiek naar boven verplaatst.

Mogelijke behandelingen totale-buikwandcorrectie:

 • Totale buikwandcorrectie: huid + vet verwijderen + navel verplaatsen.
 • Totale buikwandcorrectie: huid + vet verwijderen + navel verplaatsen + aanspannen buikspieren.
Buikcorrectie - Abdominoplastie - voor Buikcorrectie - Abdominoplastie - na

Buikcorrectie - Abdominoplastie

Totale buikwandcorrectie met borstvergroting:

 • Huid losmaken en aanspannen
 • Vet verwijderen
 • Navel verplaatsen
 • Correctie buikspieren
 • Borstvergroting met prothesen
Buikcorrectie - Abdominoplastie - voor Buikcorrectie - Abdominoplastie - na

Buikcorrectie - Abdominoplastie

Totale-buikwandcorrectie:

 • Huid losmaken en aanspannen
 • Overtollige huid verwijderen
 • Overtollig vetweefsel verwijderen
 • Buikspieren aanspannen
 • Navel verplaatsen

Totale buikwandcorrectie: nieuwe methode - veilige chirurgie!

Een totale buikwandcorrectie (totale buikwandplastiek) was in het verleden een ingrijpende behandeling. De operatie vergde algemene narcose, een ziekenhuisopname van enkele dagen en vaak bloedtransfusie. Het herstelproces van dergelijke procedure kon uw levensstijl aanzienlijk en langdurig beïnvloeden.

De totale buikwandcorrectie is door een nieuwe operatie techniek minder ingrijpend en een stuk veiliger geworden:

 • Het te behandelen gebied wordt verdoofd met een speciale vloeistof (infiltreren). Hierdoor voelt u niets van de operatie. Een lichte slaapverdoving is voldoende om u te laten inslapen en narcose, met zijn vervelende bijwerkingen, is niet nodig.
 • De vloeistof remt het bloedverlies, waardoor de operatie minder ingrijpend wordt.
 • Enkele uren na de operatie bent u weer fit.
 • U wordt 1 nacht opgenomen voor directe nazorg.

Verschillende esthetische ingrepen kunnen zo in één operatieve sessie gecombineerd worden: bv een totale buikwandplastiek kan nu ook gecombineerd worden met een borstvergroting. 

Totale Buikwandcorrectie: de ingreep

Een totale buikwandcorrectie verschilt op de volgende punten van de mini-buikwandcorrectie:

 • De huid van de volledige buik wordt losgemaakt van de onderliggende vet- en spierlagen.
 • Het gebied boven en onder de navel, tot aan de ribbenboog, wordt behandeld.
 • De huid wordt over de volledige buik opnieuw aangespannen.
 • De overtollige huid, onder en boven de navel, wordt verwijderd.
 • Er wordt een nieuw gaatje voor de navel gemaakt.
 • Hett overtollig vet van de onderbuik en maagstreek wordt weggenomen.
 • De grote buikspier (rectus abdominalis) wordt aanspannen.

Het litteken loopt horizontaal over de pubis, naar de liesplooi, richting heup. De ingreep duurt 2 tot 2,5 uur en u wordt 1 nacht opgenomen. De hechtingen worden na ongeveer 12 dagen verwijderd.

Verplaatsen van de navel

 • Als er veel huid wordt weggenomen, moet voor de navel een nieuw gaatje worden gemaakt, in de aangespannen huid.
 • De navel blijft op de onderliggende spierlaag vastzitten.
 • De navel blijft behouden op zijn natuurlijke plaats.

Littekens na een totale buikwandcorrectie

De plaats en grootte van het litteken is voor elke ingreep anders en wordt met u van tevoren in detail besproken.

 • De littekens worden daar geplaatst waar ze het minst opvallen.
 • Ze worden nauwkeurig gehecht, onder minimale spanning.
 • Meestal wordt het litteken verborgen boven de schaamharen uitlopend naar de liesplooi of heupen.
 • De littekentjes van de liposculptuur zijn minimaal (3mm) en totaal onopvallend.

Littekens hebben de neiging in de eerste 3 maanden wat rood en knobbelig te worden. In het daarop volgende jaar komen ze tot rust en vervagen. Het natuurlijke proces kan soms versneld worden met een hoog gedoseerde littekenolie. Indien nodig, zal uw chirurg deze littekenolie en /of vitaminen voorschrijven.

Fleur-de-lis buikcorrectie bij overtollige huid en/of vetweefsel

Wanneer u kampt met erg veel overtollige huid en/of vetweefsel op de buik, kan er gekozen worden voor een Fleur-de-lis buikwandcorrectie.

Net als bij een (mini)buikcwandcorrectie wordt een horizontale snede net boven de schaamheuvel gemaakt. Additioneel wordt er een incisie gemaakt van schaamheuvel tot ribbenboog. Alles wordt gehecht in de vorm van een omgekeerde-T.

Bij een Fleur-de-lis buikcorrectie wordt de navel bijna altijd verplaatst en opnieuw gehecht. Hou dus rekening met een litteken rondom de navel.

Korter herstel na total buikwandcorrectie

Met de opkomst van de moderne slaapverdoving is traditionele narcose niet langer noodzakelijk. Door de nieuwe operatie-infiltratie-techniek wordt de buik volledig verdoofd en het bloedverlies wordt tot een absoluut minimum beperkt. De herstelfase wordt hierdoor aanzienlijk verkort en de behandeling is veel minder ingrijpend dan voorheen.

Consult voor totale buikwandcorrectie - buikplastiek

Tijdens het consult met de chirurg bespreekt u alles wat met de behandeling te maken heeft: welke buikcorrectie methode is het beste voor u, welk resultaat mag u verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. De arts zal onderzoeken of u een goede kandidaat bent voor een totale buikwandcorrectie - buikplastiek. 

Hoe verloopt een totale buikwandcorrectie?

Voor de ingreep tekent de arts de te behandelen gebieden samen met de plaatsen van de incisies, daar waar de kleine littekens komen, nauwkeurig af.

Een totale-buikwandcorrectie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur, afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep: huid aanspannen, vet verwijderen, buikspieren corrigeren.

Na de behandeling worden de incisies afgeplakt met een verband. Om het wondvocht af te voeren kunnen er drains (dunne slangetjes) onder het verband uitkomen. Deze drains moeten meestal twee dagen blijven zitten.
U krijgt nu de speciale elastische buik bandage aan, die u van te voren werd aangemeten. Daarna komt u bij in de operatie-recovery kamer met hartmonitor bewaking. Een uur later kan u meestal al naar uw privékamer.

Verdoving bij totale buikwandcorrectie

Een totale buikwand correctie kan onder slaapverdoving. Narcose is zeker niet nodig. Het grote voordeel van plaatselijke verdoving en slaapverdoving is dat u enkele uren na de ingreep weer fit bent en gespaard gebleven van de vervelende neveneffecten van een narcose. U kan enkele uren na de behandeling weer naar huis of uw hotel.

Nazorg en herstel bij totale buikwandcorrectie

Na de behandeling krijgt u van ons speciale nazorg instructies mee. Het is belangrijk dat iemand u komt ophalen, want u mag na een buikwandcorrectie niet zelf auto rijden.

De elastische buik bandage wordt op individueel advies gedragen voor een periode van 2 tot 4 weken. Het drukverband geeft steun en een comfortabel gevoel. De gaine zorgt ervoor dat uw huid mooi en strak wordt. U draagt het drukverband daarom best dag en nacht: 23 op 24 uur. De bandage droogt snel, dus wassen en drogen kan op 1 uur.

 • Het litteken moet droog blijven tot de hechtingen zijn verwijderd.
 • De uitwendige hechtingen worden ongeveer 12 dagen na de ingreep verwijderd.
 • Daarna mag u douchen met lauw-warm water, maar nog niet in bad.
 • De onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op.

Na de ingreep krijgt u een antibiotica kuur van 3 dagen. Gun uzelf minimaal gedurende 2 weken voldoende rust, maar blijf normaal in beweging. Het is belangrijk dat er de eerste weken na een buikcorrectie geen spanning op het litteken komt te staan. U blijft daarom best liggen of zitten met gebogen heupen. Na 2 weken mag u lichte werkzaamheden hervatten. Na 6 tot 8 weken mag u weer beginnen met sporten en werkzaamheden hervatten.

De eerste 3 maanden na de behandeling wordt het litteken rood en knobbelig.  Daarna wordt het langzaam minder rood. Na 12 tot 18 maanden zijn de littekens volledig uitgerijpt. Het is belangrijk dat u al die tijd het litteken goed beschermt tegen de zon.

Risico's en complicaties bij een totale buikwandcorrectie

Complicaties komen dankzij de moderne verdovingsmethode zelden voor. Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, trombose, gevoelsstoornissen, slechte wondgenezing of een allergische reactie. Specifieke complicaties van buikcorrectie zijn een onregelmatig huidoppervlak, slechte genezing van het litteken, verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping. Het belangrijk dat u voor de operatie stopt met roken om weefselversterf te voorkomen.

De gevaarlijke bijwerkingen van beenader- thrombose en long embool gaan traditioneel samen en met algemene narcose en komen bij moderne slaapverdoving, met infiltratie, in regel niet voor.

Opgezette darmen moeten gezondheidskundig benaderd worden. Zij vormen de hoofdoorzaak van een “dikke buik” na chirurgie.

Patiënten met ernstige gezondheidsproblemen zoals overgewicht, darmuitzetting, hormoon afwijkingen of een voorgeschiedenis van steroïden gebruik, lopen een verhoogde kans op huidversterf en ernstige infecties.

Houd er rekening mee dat het gevoel van een deel van de huid van de buik tijdelijk verandert en vaak blijvend vermindert. De littekens zijn vaak wat gespreid, vanwege de spanning die ze te verduren krijgen.

Totale buikcorrectie - voor Totale buikcorrectie - na

Totale buikcorrectie

 

Totale buikwandcorrectie:

 

 • overtollige huid verwijderen
 • vet verwijderen onderbuik + maag
 • navel verplaatsen
 • aanspannen buikspieren

Totale buikwandcorrectie: blijvend resultaat

Nog voor het verband eraf gaat zal u merken dat uw buik al een stuk platter is.

Na een buikwandcorrectie - buikplastiek zal de buik zwelling en bloeduitstorting vertonen. De zwelling en blauwe plekken blijven enkele weken zichtbaar. Het resultaat is zichtbaar na 6 weken. Na een jaar kan u het uiteindelijke resultaat pas goed beoordelen. Dan zijn de littekens en het onderhuids buik weefsel helemaal genezen.

Het resultaat van een buikwandcorrectie is blijvend.

Totale buikwandcorrectie voor en na

Raadpleeg onze fotopagina's voor informatie over de resultaten die bereikt kunnen worden met een totale buikwandcorrectie.

Maak vanuit Nederland een afspraak voor een consult voor een buikwandcorrectie

Elke buikcorrectie is voor iedereen anders en moet door de arts eerst grondig geanalyseerd worden om het mooiste resultaat te bereiken. Een uitgebreid vooronderzoek is daarom essentieel.

Tijdens het consult met de chirurg kan u al uw wensen en vragen bespreken. In overleg met de arts zal duidelijk worden voor welke operatie methode u in aanmerking komt en wat u precies kan verwachten.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Meestal kan u binnen de 6 weken bij ons terecht voor een buikplastiek. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

Wat kost een buikwandcorrectie?

Prijzen geldig tot 30/06/2020. De prijzen zijn exclusief BTW.
Buikcorrectie 5000 EUR
Supplement: Aanspannen buikspieren 650 EUR
Fleur-de-lis buikcorrectie abdominoplastie + overnachting 7550 EUR
Toon prijzen in 

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Total buikwandcorrectie: hierbij worden verschillende ingrepen aan de buik / buikwand gecombineerd. Hierbij wordt de overtollige huid onder de navel verwijderd, wordt overtollig buikvet weggezogen met liposculptuur (liposuctie), wordt de navel verplaatst en optioneel worden de buikspieren aangespannen. Buikcorrectie vrouwen / buikcorrectie mannen: welke resultaten worden behaald? Bekijk buikwandcorrectie voor na op de foto pagina's over buikcorrecties. Totale buikwandcorrecties worden zowel bij mannen als vrouwen toegepast. Wat kost een totale buikwandcorrectie / totale buikcorrectie? Voor prijzen kan u terecht op onze overzichtelijke prijslijst voor buikcorrecties. De buikwandcorrecties worden - vaak onder slaapverdoving- aan een betaalbare prijs uitgevoerd door onze ervaren chirurgen, in een veilige omgeving bij Wellness Kliniek België, te Genk (Limburg).