• Totale body lift voor 8000 EUR

  Verwijderen van overtollige huid na groot gewichtsverlies.
  Slaapverdoving en overnachting inbegrepen. Prijzen zijn inclusief BTW

Liften van de huid van dijen & torso
Totale bodylift, dijlift, dijbeenlift & dijbeenplastiek

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Plastische chirurgie aan torso, dijen / dijbeen door liften van de huid: 

Bij overtollige huid aan de dijen of het bovenlichaam kan een dijlift of bodylift aangewezen zijn. Er bestaan verschillende variaties op deze ingrepen. Uw chirurg zal de beste figuurcorrigerende operatie methode aan u voorstellen om zo tot het mooiste eindresultaat te komen.

Figuurcorrectie na vermageringsoperatie of (extreem) gewichtsverlies:

Hebt u erg veel gewicht verloren of onderging u een vermageringsoperatie dan kan een figuurcorrectie voor u een oplossing zijn om uw huid weer strakker te maken.

Behandeling cellulitis en striemen:

Daarnaast geven we u ook informatie de mogelijkheden i.v.m. behandeling van cellulitis en striemen 

Bekijk de resultaten aan de hand van voor/na foto pagina's en raadpleeg eventueel de prijslijst

Dijbeenplastiek - voor Dijbeenplastiek - na

Dijbeenplastiek

Dijlift + Beenlift

 • Dijlift mediaal = binnenkant dijen
 • Beenlift = liften van de huid van de bovenbenen

Bekijk meer voor/na foto's

 

Dijlifting, dijbeenlift & dijbeenplastiek

Met een dijlifting, dijbeenlift & dijbeenplastiek worden de contouren van dijen en bovenbenen weer mooier gemaakt.

 • Dijlift mediaal: verwijderen van overtollige huid huid aan de binnen- en voorkant van de dijen.
 • Dijlift lateraal: verwijderen van huid overtollige huid aan de buitenkant van de dijen.
 • Dijlift mediaal + lateraal: verwijderen van overtollige huid aan de buitenzijde + binnenzijde + voorkant van de dijen.
 • Dijbeenlift: verwijderen van overtollige huid over de lengte van de bovenbenen.

Lees meer over liften van dijen / dijbeen & dijbeenplastiek.

Bodylift na maagverkleining - voor Bodylift na maagverkleining - na

Bodylift na maagverkleining

Body Lift

Patiënte na 75kg gewichtsafname:

 • Borstlift met borstimplantaten.
 • Liften huid beide armen.
 • Totale buikwand correctie.

Body lifting / bodylift / torsoplastie

Met een body lift worden de vorm en het volume van de buik, billen, dijen en borsten gecorrigeerd.

 • Lage bodylift - Tosoplastiek: correctie van de buik, dijen, billen en de onderrug.
 • Hoge bodylift: richt zich op borst en het midden van de rug.
 • Total bodylift: combinatie van beide procedures.

Lees meer info over bodylift / torsoplastie.

Figuurcorrectie na maagverkleining / extreem afvallen, cellulitis & striemen

Lees meer over de mogelijkheden van plastische chirurgie na (extreem) vermageren of over de behandeling van cellulitis en striemen:

Hoe verloopt de ingreep?

Voor de ingreep tekent de chirurg de weg te halen huid nauwkeurig af.

De operatie duurt 1 tot 4 uur, afhankelijk van de aard van de ingreep.

De chirurg maakt grote incisies om de overtollige huid te kunnen verwijderen. De slappe huid wordt zorgvuldig losgemaakt van de onderliggende spier- en vet lagen. De huid wordt gelift en het overtollig vel wordt weggenomen. Het onderliggend weefsel wordt in laagjes gehecht met oplosbare draad. De huid wordt nauwkeurig gehecht onder minimale spanning, met niet-oplosbare hechtingen.

Na de behandeling worden de incisies afgeplakt met een verband. Om het wondvocht af te voeren kunnen er drains (dunne slangetjes) onder het verband uitkomen. Deze drains moeten meestal twee dagen blijven zitten.
U krijgt nu de speciale elastische drukkledij aan, die u van te voren werd aangemeten. Daarna komt u bij in de operatie-recovery kamer met hartmonitor bewaking. Een uur later kan u meestal al naar uw privékamer.

Verdoving bij dijlift en lichaamscontourende operaties

Figuurcorrectie (dijlift, dijbeenlift en bodylift) kan onder slaapverdoving. Narcose is zeker niet nodig. Narcose is zeker niet nodig. Het grote voordeel van slaapverdoving is dat u enkele uren na de ingreep weer fit bent en gespaard gebleven van de vervelende neveneffecten van een narcose.  U wordt – in tegenstelling tot bij de traditionele narcose – niet machinaal beademd. U blijft zelf ademen en slikken terwijl u toch slaapt en geen pijn voelt.

Door een nieuwe operatie techniek zijn dijlift en lichaamscontourende operaties een stuk veiliger en minder ingrijpend geworden:

 • Het te behandelen gebied wordt verdoofd met een speciale vloeistof (infiltreren). Hierdoor voelt u niets van de operatie. Een lichte slaapverdoving is voldoende om u te laten inslapen en narcose, met zijn vervelende bijwerkingen, is niet nodig.
 • De vloeistof remt het bloedverlies, waardoor de operatie minder ingrijpend wordt.

Nazorg en herstel na plastische chirurgie aan dijen en torso

Na de behandeling krijgt u van ons speciale nazorg instructies mee. Het is belangrijk dat iemand u komt ophalen, want na plastische chirurgie aan dijen en torso mag u niet zelf auto rijden. Zorg er ook voor dat u de eerste dag/nacht na uw ingreep niet alleen verblijft.

De elastische bandage, korset of panty wordt op individueel advies gedragen voor een periode van 2 tot 6 weken. Het drukverband geeft steun en een comfortabel gevoel. De bandage zorgt ervoor dat uw huid mooi en strak wordt. U draagt het drukverband daarom best dag en nacht: 23 op 24 uur. De bandage droogt snel, dus wassen en drogen kan op 1 uur.

 • Het litteken moet droog blijven tot de hechtingen zijn verwijderd.
 • De uitwendige hechtingen worden ongeveer 12 dagen na de ingreep verwijderd.
 • Daarna mag u douchen met lauw-warm water, maar nog niet in bad.
 • De onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op.

Het is belangrijk dat u spanning op de littekens vermijdt. Gun uzelf volledige rust gedurende minimaal 2 weken. Na 2 weken mag u lichte werkzaamheden hervatten. Na 6 tot 8 weken mag u weer beginnen met sporten en werkzaamheden hervatten.

U wordt aangemoedigd om zo snel mogelijk - binnen de perken van aanvaardbaar comfort - actief te worden.

Risico's en complicaties bij plastische chirurgie aan dijen en torso

Complicaties komen dankzij de moderne verdovingsmethode zelden voor. De gevaarlijke bijwerkingen van beenader- thrombose en longembolie gaan traditioneel samen en met algemene narcose en komen bij moderne slaapverdoving, met infiltratie, in regel niet voor.Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, bloed accumulatie onder de huid, infectie, gevoelsstoornissen, slechte wondgenezing of een allergische reactie. Specifieke complicaties van buikcorrectie zijn een onregelmatig huidoppervlak, slechte genezing van het litteken, verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping. Het belangrijk dat u voor de operatie stopt met roken om weefselversterf te voorkomen.

Bij ernstige gezondheidsproblemen zoals overgewicht, hormoon afwijkingen of een voorgeschiedenis van steroïdengebruik is er een verhoogde kans op huidversterf en ernstige infecties.

Hou er rekening mee dat het gevoel van een deel van de huid tijdelijk verandert en vaak blijvend vermindert. De littekens zijn vaak wat gespreid vanwege de spanning die ze te verduren krijgen. Littekenrevisie kan in een tweede fase nodig zijn.

Littekens na dijlift of lichaamscontourende operaties

Littekens na dijlift - dijbeenlift of body-contourende (figuurcorrectie) chirurgie:

De plaats en grootte van het litteken is voor elke ingreep anders en wordt met u van tevoren in detail besproken.

 • De littekens worden daar geplaatst waar ze het minst opvallen.
 • Ze worden nauwkeurig gehecht, onder minimale spanning.

Na 12 tot 18 maanden is het definitieve resultaat zichtbaar. Het is erg belangrijk voor de genezing dat er de eerste weken geen spanning op het litteken komt te staan. De eerste 3 maanden na de behandeling wordt het litteken rood en knobbelig. Daarna worden de littekens minder rood. Na 12 tot 18 maanden zijn ze volledig uitgerijpt. Het is belangrijk dat u al die tijd de littekens goed beschermt tegen de zon. Het natuurlijke proces kan soms versneld worden met een hoog gedoseerde littekenolie. Indien nodig, zal uw chirurg deze littekenolie en /of vitaminen voorschrijven.

Maak vanuit Nederland een afspraak voor een consult voor dijlift of figuurcorrectie

Uw beslissing om een dijlift of figuurcorrectie te ondergaan moet goed gemotiveerd gebeuren. De exacte plaats van het litteken en de details van het postoperatieve herstel worden met u van tevoren uitgebreid besproken.

De chirurg bekijkt alle mogelijkheden en stelt de beste behandeling aan u voor, voor het mooiste resultaat.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Meestal kan u binnen de 6 weken bij ons terecht voor een dijlift - dijbeenlift - dijbeenplastiek of figuurcorrectie. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

Next-Day-Surgery-Service - Speciale Service voor lange-afstandspatiŽnten

Wanneer u uit Nederland komt is het niet altijd handig om na een consult met de chirurg een aantal weken te moeten wachten op de behandeling. Daarom bieden we een bijzondere service voor lange-afstandspatiënten: Next-Day-Surgery. Hierbij worden uw consultatie en dijlift of figuurcorrectie op aansluitende dagen uitgevoerd. De reserveringskost wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw behandeling. Zo hoeft u niet steeds heen en weer naar België te reizen.

Reserveringskost: de (vooraf te betalen) reserveringskost wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw behandeling. Lees meer over deze speciale formule voor lange-afstandspatiënten.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Plastische chirurgie aan dijen / dijbeen & torso in de Wellness Kliniek België: Wat met overtollige huid na afvallen? Wat met slappe huid aan de (dij) benen?  Deze pagina geeft info over chirurgie voor figuurcorrectie (verwijderen overtollige huid) na vermageren (extreem vermageren) of vermageringsoperatie (zoals maag bypass). Overzicht van de mogelijkheden en links naar de prijslijsten voor dijbeencorrectie en totale body lift (bodylift) - huidcorrectie. Ook info over behandelen van cellulitis en voorkomen van striemen. Overtollige huid verwijderen: kosten op prijslijst bodylift & dijbeenlift.