Schaamlippen verkleinen - schaamlipverkleining

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Vindt u dat u te grote schaamlippen of te lange schaamlippen hebt? Deze kunnen eenvoudig gecorrigeerd worden met een schaamlipverkleining.

Schaamlippen verkleinen: cosmetische plastische chirurgie voor de correctie van de schaamlippen oftewel schaamlipverkleining.

Schaamlipchirurgie (schaamlipverkleining / labiaverkleining, labiaplastiek) is de meest voorkomende operatie in genitale cosmetische chirurgie.

Schaamlipverkleining bij tť grote schaamlippen

Onnodige drempelvrees bij schaamlipverkleining

Als u zich minder prettig voelt omdat naar u naar uw gevoel te grote schaamlippen hebt, dan kan een plastische ingreep om de schaamlippen te verkleinen een  oplossing zijn.

Het verkleinen van de schaamlippen is een erg vaak uitgevoerde ingreep in de Wellness Kliniek. U hoeft helemaal geen drempelvrees te hebben, het is voor ons een alledaagse ingreep!

Schaamlipverkleining kan onder plaatselijke verdoving of onder slaapverdoving en is een dagbehandeling.

De meeste vrouwen kiezen voor plaatselijke verdoving en kunnen zo na de ingreep al snel weer naar huis. Kiest u voor slaapverdoving, dan slaapt u na de behandeling uit in één van onze patiëntenkamers en kan u dezelfde avond naar huis.

Schaamlippen verkleinen: meestal esthetisch

U kan de nieuwe grootte van uw schaamlippen mee zelf bepalen. Het is wel belangrijk dat de biologische functie van de schaamlippen wordt behouden. Ze beschermen namelijk de vaginale opening wanneer we de benen spreiden. Overcorrectie kan dus best vermeden worden.

De kleine schaamlippen van de vulva worden tijdens de ingreep verkleind of symmetrische gemaakt. Heel vaak gebeurt de ingreep uit esthetische overwegingen om ze de vaginale eigenwaarde te verbeteren. Toch kan het verkleinen van de schaamlippen ook aangewezen zijn bij pijn tijdens geslachtsgemeenschap, fietsen of sport.

Soms zijn correcties nodig bij erge overgroei, asymmetrie of littekenvorming. Wij baseren ons op de wensen van de patiŽnt. Bij een schaamlipverkleining zijn de littekens minimaal en meestal niet sociaal zichtbaar. De gevoeligheid wordt in principe niet belemmerend.

Wanneer psychologische en relationele probelemen de oorzaak zijn van vaginale belevingsstoornissen kunnen deze niet opgelost worden met chirurgie.

Schaamlippen verkleining: de ingreep

  • Schaamlippen verkleinen: verkleinen van de overtollige huid van de kleine schaamlippen (binnenste schaamlipjes, labia minora) en/of de grote schaamlippen (buitenste schaamlipjes, labia majora).
  • Labioplastiek: verkleinen van de kleine schaamlippen met een V-incisie. Het is een uitgebreidere techniek die een beetje van de buitenste, donkere huid bewaart door meer inwendige huid te verwijderen.
  • Verkleining van het clitkapje: wanneer u dit wenst kan de overtollige huid van de clitoris chirurgisch verwijderd worden.

Schaamlippen verkleining: de nazorg

De meeste patiënten voelen zich goed onmiddellijk na de ingreep. De meest voorkomende complicatie bij het verkleinen van de schaamlippen of een labioplastiek is een nabloeding die in de eerste uren na de operatie kan optreden. Daarom raden wij u aan om enkele uren in de kliniek zelf of in de buurt te blijven.

Na de operatie draagt u een inlegkruisje. Een dagelijks bad of douche versnelt het genezingsproces.

De hechtingen zijn oplosbaar en verdwijnen vanzelf. Normale activiteiten kan u in geval van een schaamlipverkleining 2 weken na de ingreep hervaatten of 4 weken in geval van een labioplastiek.

Schaamlipcorrectie: uw afspraak voor een consult

Schaamlippen verkleinen / schaamlipverkleining kan erg individueel variëren. Een uitgebreid vooronderzoek is daarom essentieel om het mooiste resultaat te kunnen bereiken. Tijdens het consult met één van onze artsen kan u al uw wensen en vragen bespreken. In overleg met de chirurg zal duidelijk worden voor welke behandelingsmethode u in aanmerking komt en wat u precies kan verwachten.

Voor een afspraak kan u meestal wel terecht binnen de 4 weken. Wij proberen onze wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Schaamlippen: verkleinen schaamlippen / schaamlipverkleining bij de Wellness Kliniek bij té grote schaamlippen / te lange schaamlippen via operatie. Op deze pagina's vindt u informatie en prijzen voor plastische chirurgie aan de schaamlippen, ook wel schaamlipchirurgie, labiaverkleining, labiaplastiek, labioplastiek, labiaplastie, en correctie aan genitale lippen genoemd. Zowel verkleining van de labia minora (kleine schaamlipjes) & verkleining labia majora (grote schaamlippen). Gynaecologie & heelkunde: reconstructie schaamlippen (of labiareconstructie, labiacorrectie). In deze rubriek plaatsen wij geen voor en na foto's.