• Haartransplantatie vanaf 2000 EUR

  Haartransplantatie met natuurlijk ogend en blijvend resultaat.
  Deze prijs is inclusief BTW.

Haartransplantatie met microchirurgie
(of FUE / FUT / Laser)

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Kampt u met haaruitval, een uitdunnende haardos of kaalheid en wenst u terug een vollere haardos? Dan kan een haartransplantatie een oplossing bieden. Haartransplantatie kan zowel bij mannen als bij vrouwen. 

Hieronder vindt u alle informatie over haartransplantatie met moderne microchirurgie, de (verouderde) FUE haartransplantatie / FUT haartransplantatie methode, het klonen van haren (toekomst), etc. Wij geven u een overzicht van de voordelen & nadelen van de verschillende haartransplantatie methodes.

 • Een mooie haartransplantatie kan uw leven veranderen.
 • Wellness Haarkliniek België heeft meer dan 10 jaar ervaring.
 • De resultaten zijn natuurlijk ogend en met blijvend resultaat

Bij de Wellness Kliniek haarkliniek, passen wij alleen de beste en modernste methode voor haartransplantatie toe: microchirurgie.

Bekijk de prijslijst voor haartransplantatie of bekijk meer voor/na foto's van haartransplantatie bij mannen of haartransplantatie bij vrouwen.

Herverdeling van eigen haar door haartransplantatie

Erfelijke kaalheid vooral bovenaan op het hoofd en op het voorhoofd

Erfelijke kaalheid komt doorgaans vooral aan de voorzijde en bovenop het hoofd voor. Hierdoor kan het haar op het achterhoofd meestal als donorhaar dienen. Door middel van chirurgie wordt een stukje huid van maximaal 16 cm bij 1,5 cm weggenomen. De hoofdhuid wordt hierbij plaatselijk verdoofd. De ingreep duurt 3 tot 6 uur. 

Moderne haartransplantatie bij mannen - voor Moderne haartransplantatie bij mannen - na

Moderne haartransplantatie bij mannen

Microchirurgie haartransplantatie voor een dichte haardos / tegen kaalheid op het voorhoofd of bovenaan het hoofd.

Met blijvend resultaat!

4000 grafts

 

Bekijk meer voor/na haartransplantatie foto's bij mannen

Moderne haartransplantatie bij vrouwen - voor Moderne haartransplantatie bij vrouwen - na

Moderne haartransplantatie bij vrouwen

Geen littekens: de techniek maakt de procedure vrijwel onzichtbaar voor anderen.

 

Bekijk meer voor/na haartransplantatie foto's bij vrouwen

De beste methode voor haartransplantatie

De modernste en beste methode voor haartransplantatie is microchirurgie.

 1. De haarfollikels worden onder visuele vergroting individueel uit het stukje donorhuid geoogst. Dit wordt uitgevoerd door ons team van degelijk opgeleide artsen en verpleegkundigen.
 2. Microchirurgische uitsnijding van het lapje donorhuid moet op professionele wijze gebeuren: dit is essentieel voor een succesvolle transplantatie.
 3. Het geoogste stukje donorhuid wordt in kleine eenheden gesneden die elk één of meer haarzakjes bevatten. Stukjes met één follikel worden in de voorste haarlijn geïmplanteerd. Eenheden met meerdere haarwortels (2 tot 4 follikels) worden bovenop de scalp gebruikt om een dichter en voller effect te krijgen.
 4. De haarchirurg implanteert iedere ent individueel in de kalende hoofdhuid. Dit is een zeer arbeidsintensieve procedure. Doorgaans werken 3 tot 5 medische en paramedische specialisten gedurende 2 tot 6 uur samen aan een transplantatie.

Lees meer over de behandeling met microchirurgie.

micrograft - haartransplantatie - moderne methode met microchirurgie

Verouderde methoden voor haartransplantatie: FUE, FUT & Laser

Waarom zijn FUE, FUT & Laser haartransplatatie verouderd? Wat is er beter?

Wat is Follicular Unit Extraction (FUE)?

FUE haartransplantatie is een techniek waarbij – met behulp van een klein punch instrumentje - folliculaire units worden weggenomen uit het donorgebied. Een chirurgische punch is een hol micronaaldje met een diameter van 0,8 tot 1 millimeter.

De FUE methode: de haarchirurg selecteert eerst de folliculaire haar unit. Daarna maakt hij een punch gaatje, en trekt de hele follikel los van de behaarde hoofdhuid. De geoogste folliculaire units worden met een fijne pincet, één voor één, teruggeplaatst in kleine steek gaatjes in de kalende zone.

Het enige voordeel van deze techniek is dat het donormateriaal zonder hechtingen kan worden verkregen. Dit is gemakkelijk voor de chirurg, en de techniek kan daarom ook uitgevoerd worden door artsen met weinig ervaring met cosmetische chirurgische hechtmethodes.

Een nadeel van deze techniek is dat men slechts een beperkt aantal folliculaire units per behandeling kan transplanteren. FUE haartransplantatie is enkel geschikt voor kleine haaroppervlakken. De behandeling is zeer tijdsintensief en daardoor minder comfortabel voor de patiënt.

Het grootste nadeel is dat de donor zijde – het achterhoofd van de patiënt- vol staat met prikgaatjes. De prikpunten worden later zichtbare littekentjes.

Micro-enting met laser (haartransplantatie met laser)

Het gaatje waarin het haarzakje wordt getransplanteerd kan gemaakt worden op 2 manieren:

 • door een kleine insnede met chirurgisch scalpel (= PRIK methode),
 • of als een brandgaatje met de laser.

Het laserbranden veroorzaakt weefselverlies aan de randen van het transplantatie gaatje. Dit maakt de methode ongeschikt voor het verdichten van de nog bestaande haardos. Daarom geven wij in de Wellness Kliniek de voorkeur aan de betere, maar arbeidsintensievere prik methode, voor een vollere haardos.

Waarom is de microchirurgische methode beter?

Microchirurgie vereist een meer gespecialiseerde aanpak, maar er kunnen aanzienlijk meer haartjes (tot 3000!)  tijdens dezelfde ingreep worden getransplanteerd.

Bovendien is er nauwelijks littekenvorming zichtbaar. Door de speciale de'Trichophytic Closure techniek wordt het littekentje zo nauw gehecht dat het later heel moeilijk is om nog sporen van haartransplantatie chirurgie te bespeuren.

Correctie van litteken na FUT haartransplantatie

Littekencorrectie na FUT haartransplantatie die elders uitgevoerd werd, is een veelvoorkomende ingreep bij de Wellness Kliniek. Heel wat patiënten die elders geopereerd zijn melden zich met dit probleem. 

Met de speciale Thrichophytic hechtingsmethode kan de haarchirurg de littekens wegnemen en daarna hechten in een zeer fijn lijntje, dat na verloop van tijd zo goed als onzichtbaar is. De operatie gebeurt onder lokale verdoving.  De patiënten kunnen kort na de ingreep de kliniek verlaten.

De toekomst: haar klonen & stamcellen

Is haar klonen de haartransplantatie van de toekomst?

Klonen is in! Met cloning of klonen van haren, wordt vermenigvuldiging van de haar transplantaten bedoeld. Stamcellen nemen de eigenschappen van haarfollikels aan. Het zou de oplossing van de toekomst zijn voor kaalheid.

Klonen: er wordt heel wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar cloning van weefsel met stamcellen, ook voor follikel cellen. Het klonen van haarfollikel weefsel is echt niet voor morgen. Alleen de toekomst zal uitwijzen of de techniek betrouwbaar is de resultaten blijvend zijn.

In de haartransplantatie chirurgie bestaat een zekere vorm van klonen: Wanneer men een haar in twee delen scheidt, kan men meer haren doen groeien uit éénzelfde follikel dan dat er oorspronkelijk waren. Er zijn wel “meer” haartjes, maar ze zijn fijner van structuur dan het oorspronkelijke haar.

Aangezien het volume niet toeneemt is deze techniek voorlopig geen aanrader voor hoofdhaartransplantatie.

Micro-enten worden nauwkeurig geplaatst

Dun littekenlijntje na een paar maanden vrijwel onzichtbaar

Plaatsen micro entenDe Wellness Kliniek is gespecialiseerd in de microchirurgische benadering van haartransplantatie. Wij kunnen tot maximaal 1500 kleine ent-eenheden plaatsen in één enkele sessie.

Afhankelijk van het aantal haren per eenheid kan dit oplopen tot het equivalent van 3000 tot 4500 individuele haren!

Het litteken op de donorplek – een recht lijntje – ligt verborgen tussen de overblijvende haren. Dankzij nieuwe chirurgische hechttechnieken – trichofiete littekenvorming – is het dunne littekenlijntje na een paar maanden vrijwel onzichtbaar geworden.

Na de ingreep ontstaat een korstje op de kleine wondjes. Na ongeveer tien dagen verdwijnen die korstjes. Er treedt meteen haargroei op, maar deze is tijdelijk.

3000 tot 4500 haartjes in ťťn enkele sessie bij microchirurgie

Een dichte haardos met blijvend resultaat

 • Micro-implantatiechirurgie: veilig en betrouwbare resultaat.
 • Geen littekens: de techniek maakt de procedure vrijwel onzichtbaar voor anderen.
 • 3000 haartjes (= 1000 enten) kunnen geimplanteerd worden tijdens 1 operatie sessie.
 • Mooi en vooral erg natuurlijk ogend.
 • Blijvend resultaat

Ervaring haartransplantatie

Wellness Haarkliniek: uw afspraak voor een consult

Elke haartransplantatie is erg individueel variërend en moet door de arts eerst grondig geanalyseerd worden om het mooiste resultaat te bereiken. Niet iedereen is een geschikte kandidaat. Een uitgebreid vooronderzoek is daarom essentieel.

Tijdens een vrijblijvend consult met de chirurg kan u al uw wensen en vragen bespreken.

In overleg met de arts zal duidelijk worden voor welke haartransplantatiemethode u in aanmerking komt en wat u precies kan verwachten.

Wij proberen onze wachttijden voor haartransplantatiechirurgie zo kort mogelijk te houden. Meestal kan u wel terecht binnen de 4 weken.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Haartransplantatie is het herverdelen van eigen haar. Op deze pagina's vindt u voor- en na foto's voor haartransplantatie bij mannen en vrouwen. De prijzen / kostprijs van haartransplantatie tegen kaalheid of voor een vollere haardos in onze gespecialiseerde haarkliniek in België vindt u op de prijslijst. De Wellness Haarkliniek is kwaliteit gecertificeerd en heeft meer dan 10 jaar ervaring met haartransplantaties. Gebruik het gratis het formulier voor persoonlijk online advies. We geven ook uitgebreide info over het verouderde FUE haartransplantatie (folliculaire haartransplantatie of in het Engels: Follicular Unit Transplantation), scalpextensie, laser transplantatie haren & micro enten. Bekijk ook de resultaten van haartransplantatie bij vrouwen en mannen op onze uitgebreide voor/na foto pagina's. Onderaan deze pagina vindt u ook beoordelingen door onze patiënten i.v.m. haartransplantatie. De Wellness Kliniek Haarkliniek ligt dichtbij Nederland en is makkelijk bereikbaar vanuit Eindhoven, Maastricht, Roermond, Sittard & Weert. Ook vanuit Rotterdam, Amsterdam, Utrecht is het maximaal 2 uur rijden. Vergelijk de prijzen voor de modernste haartransplantatiemethode "microchirurgie" tussen Nederland en België aan de hand van onze prijslijst.