Wenkbrauwen implanteren / transplanteren / opvullen
Wimpers implanteren / transplanteren

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Hebt u kale plekken in uw wenkbrauwen of bent u een deel van uw wenkbrauwen of zelfs uw volledige wenkbrauwen verloren door bv. ziekte of een ongeval? Haartransplantatie kan in dat geval een oplossing bieden.

 • Wenkbrauwen implanteren: Bij een wenkbrauwimplantatie kiest de chirurg hoofdhaar dat de juiste fijne structuur, en kromming van uw oorspronkelijke wenkbrauw benadert. Elk haartje wordt zorgvuldig geïsoleerd en onder juiste hoek terug ingeplant. Zo kan de chirurg een hele of gedeeltelijke wenkbrauw reconstrueren met een mooi en natuurlijk resultaat.

Hebt u geen of nauwelijks wimpers, vindt u uw wimpers veel te kort of zijn een deel van uw wimpers verloren gegaan door een ongeval, ziekte of een aangeboren afwijking? Een wimpertransplantatie kan hierbij uitkomst bieden.

 • Wimpers implanteren:  De Wellness Kliniek in België, net aan de Nederlandse grens, past sinds 2005 een nieuwe transplantatiemethode toe voor wimpers. Deze vooruitstrevende methode is ook wel gekend als de Gandelman-methode. Sindsdien hebben we al veel ervaring met deze Gandelman-methode en onze patiënten zijn erg tevreden.

Wimperimplantatie en wenkbrauwenimplantatie is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Wimpers en wenkbrauwen implanteren

Wimpers aanvullen en wenkbrauwen opvullen met haar

Wenkbrauwen en wimpers zorgen voor de symmetrie van ons gezicht. Geen of afwijkende wenkbrauwen of wimpers kunnen ervoor zorgen dat u zich onzekerheid voelt over uw uiterlijk. De één wil graag een afwijking aan zijn of haar wenkbrauw laten corrigeren, een ander wil kale plekken in de wenkbrauwen opvullen.

Er zijn verschillende oorzaken voor verdwenen wenkbrauwen of wimpers:

 • Epilatie of uittrekken door de persoon zelf (trichotillomanie)
 • Aangeboren afwijkingen
 • Erfelijke factoren
 • Trauma: ongevallen, brandwonden, etc. 
 • Ziekte en medische behandelingen
 • Kankerbehandelingen: bestraling, chemotherapie, operationele tumorverwijdering

Microchirurgische haartransplantatie herstelt de wimpers en/of de wenkbrauwen en kan zo het zelfvertrouwen van de patiënt herstellen.

Haren in het ooglid of de wenkbrauwen transplanteren gebeurt erg zorgvuldig. Zo zorgt de chirurg ervoor dat u het meest natuurlijk ogende resultaat krijgt.

Belangrijke stappen van een wimper of wenkbrauw transplantatie zijn:

 • Zorgvuldig microscopisch uitsnijden van elk individueel haartje of ent (donorgebied)
 • Elk individueel haartje of ent plaatsen in de wimper of de wenkbrauw
 • Zorgvuldig rekening houden met een bepaalde hoek en groeirichting, zodat de natuurlijke stand van de haren goed wordt nagebootst

Wimpertransplantatie / Wimpers implanteren

Hoe verloopt een wimpertransplantatie?

Een wimpertransplantatie duurt ongeveer 1 tot 3 uur en gebeurt onder plaatselijke verdoving. De chirurg neemt kleine enten uit de hoofdhuid en plant de geoogste haarzakjes op het ooglid.

De enten worden in individuele eenheden van één follikel verdeeld. Eventueel overtollig vet, huid- en opperhuidweefsel wordt verwijderd om de micro-ent zo klein mogelijk te maken.

Het ooglid wordt verdoofd en beschermd met een beschermplaatje. Daarna implanteert de chirurg de haarzakjes één voor één op het ooglid. Elke micro-ent bevat één enkele follikel en wordt met uiterste zorg en met een zeer fijne naald geplaatst.

Na de transplantatie groeien de nieuwe wimpers langer dan natuurlijke wimpers. en moeten daarom regelmatig worden getrimd.

Deze bijzonder verfijnde microchirurgische methode resulteert in voortdurend groeiende, blijvende wimpers. Dit betekent dat de patiënt zelf de lengte van zijn of haar wimpers kan bepalen.

Wenkbrauwreconstructie: wenkbrauwen implanteren - wenkbrauwen opvullen

Hoe verloopt een wenkbrauwimplantatie?

Wenkbrauwen implanteren gebeurt onder plaatselijke verdoving. De chirurg neemt enten uit de hoofdhuid van het achterhoofd en verdeelt ze in individuele eenheden van één haarzakje. Deze worden vervolgens één voor één in de wenkbrauw geïmplanteerd.

Voor het opvullen van één wenkbrauw kunnen enkele honderden implantaties nodig zijn, afhankelijk van de conditie van de aanwezige wenkbrauw.

Haartransplantatie wenkbrauwDe haarchirurg zorgt ervoor dat de haren onder de juiste hoek en in de juiste groeirichting worden geplaatst. Onregelmatige of kale wenkbrauwen kunnen zo tot natuurlijk uitziende wenkbrauwen worden omgevormd.

Ongeveer 90% van de getransplanteerde haren slaat aan en zorgt zo voor een volle wenkbrauw.

Nazorg bij wimper- en wenkbrauwtransplantatie

Wimper- en wenkbrauwtransplantaties geven doorgaans erg positieve resultaten met weinig complicaties. Bij de ingreep treedt nauwelijks bloeding op, er is geen zichtbare littekenvorming en het algehele resultaat oogt bijzonder natuurlijk.

De meest voorkomende bijwerking van deze operatie is jeuk achteraf. Krabben wordt afgeraden omdat dit infecties kan veroorzaken. Indien nodig schrijft de arts u een jeukstillende crŤme voor. Om krabben te ontmoedigen kan een bril worden gedragen.

Tijdens de groei van de nieuw getransplanteerde haren kan wat extra verzorging nodig zijn, zoals bijknippen en verzorging met een beetje gel of wax.

Maak vanuit Nederland een afspraak met onze haarexperts voor het implanteren van wenkbrauwen of wimpers

Elke wimper- en wenkbrauwtransplantatie vraagt een individuele aanpak en moet door de arts eerst grondig worden geanalyseerd om het mooiste resultaat te bereiken. Niet iedereen is een geschikte kandidaat. Een uitgebreid vooronderzoek is daarom essentieel.

Tijdens een vrijblijvend consult met de chirurg kan u al uw wensen en vragen bespreken. In overleg met de arts zal duidelijk worden voor welke operatiemethode u in aanmerking komt en wat u precies kan verwachten.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Meestal kan u binnen de 4 weken bij ons terecht voor het implanteren van wenkbrauwen of wimpers. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Wimpers en wenkbrauwen implanteren: reconstructie van wimpers of wenkbrauwen door (haar) transplantatie is mogelijk. Wimpers of wenkbrauwen kunnen verloren gegaan zijn door een ongeval, brandwonden, ziekte of medicatie, onzorgvuldige epilatie of uittrekken en kankerbehandelingen. Gelukkig is er iets aan te doen m.b.v. een haartransplantatie. Hierdoor kunnen wimpers en wenkbrauwen (en bijhorend zelfvertrouwen) hersteld worden. De Wellness Haarkliniek heeft ervaringen met de Gandelman methode waarbij - onder plaatselijke verdoving- kleine haar enten uit de hoofdhuid ingeplant worden aan of op het ooglid. Ongeveer 90% van de getransplanteerde haren slaan aan. Hierbij moeten we wel vermelden dat de haargroei aan de nieuwe wimpers of wenkbrauwen uiteraard sneller en langer is dan bij natuurlijke wimpers of wenkbrauwen. Het volstaat echter om de nieuwe wimpers of wenkbrauwen af en toe te trimmen. Gebruik ons gratis online adviesformulier of maak een afspraak in onze haarkliniek. Bekijk de prijslijst: prijs wenkbrauwen implanteren & prijs wimpers implanteren. Prijzen per (boven)ooglid: opvullen of reconstructie.