• Liposuctie 1 zone voor 1250 EUR

  Voor het weghalen van overtollig vet komen verschillende zones van het lichaam in aanmerking.
  Slaapverdoving inbegrepen. Prijzen zijn inclusief BTW. Aanbod geldig tot 12/07/2020.

 • Liposuctie vanaf 2de zone voor 1150 EUR

  Voor het verwijderen van overtollig vet komen verschillende zones van het lichaam in aanmerking.
  Slaapverdoving inbegrepen. Prijzen zijn inclusief BTW. Aanbod geldig tot 12/07/2020.

Liposuctie en liposculptuur: overtollig vet weghalen

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Hebt u last van overtollig vet op uw buik, heupen, dijen, armen, rug of kuiten? Dan kan liposuctie een oplossing bieden. Met liposuctie wordt vet weggezogen voor een blijvend resultaat.

Liposuctie of liposculptuur is een goede manier om storende, plaatselijke vetophopingen te verwijderen, bijvoorbeeld wanneer sporten of afvallen niet helpt. Liposuctie verbetert uw figuur, maar is absoluut geen alternatief om te vermageren. Liposuctie verwijdert vet, maar uw huid wordt er niet strakker door. Hebt u een verslapte huid dan kan een andere behandeling een betere optie voor u zijn.

Wat is het verschil tussen liposuctie en liposculptuur?
Liposuctie is een algemene benaming voor het wegzuigen van overtollig vet. Tegenwoordig wordt de benaming liposculptuur gebruikt, omdat we niet alleen vet weghalen, maar ook een mooiere vorm aan het lichaam willen geven.

Welke regio's komen in aanmerking voor liposuctie / liposculptuur?

Overtollig vet weghalen met liposuctie

Liposuctie regio'sIn principe kan liposculptuur overal waar er een teveel aan vet is.

A. Liposuctie van de kin en hals geven uw gezicht een mooiere contour. Ook  het verwijderen van vet aan de wangen (Buccale vet verwijderen) is mogelijk.

De meest voorkomende regio's voor figuurcorrectie zijn:

B. okselrollen
C. armen
D. maag & buik
E. heupen (love handles)
F. dijen (rijbroek)
G. pubis
H. billen
I. binnenkant dijen - bovenbenen
J. voorkant dijen - bovenbenen
K. knieën
L. kuiten & enkels

M. Ook uw rug komt in aanmerking voor liposculptuur.

N. Liposculptuur kan een rol spelen bij borstverkleining .Ook borstvorming bij heren (gynaecomastie) kan behandeld worden met liposculptuur. Borstverkleining bij mannen - liposuctie van de borst - is een veel gevraagde behandeling.

Vetgezwelletjes -  lipomen kunnen ook behandeld worden met liposuctie.

Wat kost liposuctie in BelgiŽ?

Wij rekenen een kost per zone. Onze artsen hebben oog voor detail en weten de verschillende zones te combineren. Zo krijgt u het mooiste resultaat en betaalt u alleen voor de zones waar het vet wordt verwijderd. 

Liposuctie van 1 zone kost momenteel 1250 EUR. Meerdere zones kunnen met elkaar gecombineerd worden. De prijs voor liposuctie van een tweede zone is 1150 EUR.

Bekijk onze prijslijst voor liposuctie. Onze prijzen zijn eerlijk en transparant

Slaapverdoving is in de prijs inbegrepen. 

Tumecente liposculptuur kan onder plaatselijke verdoving. De behandeling is toch aangenamer als u slaapt, en er niks van merkt.

Buikvet weg laten halen met liposuctie

Twee moderne methodes voor liposuctie

Liposculptuur is dé oplossing voor storende vetophopingen op de buik. Moderne liposculptuur is vaak een combinatie van 2 technieken waarmee we overtollig vet op de meest efficiente en veilige manier kunnen wegzuigen. Beide technieken hebben pluspunten. Onze artsen zijn specialisten op het gebied van liposculptuur, en zullen de beste methode - of een combinatie ervan - kiezen voor een maximaal resultaat.

Tumescente Liposculptuur - moderne vorm van liposuctie:

Tumescente Liposculptuur, ook gekend als SWT (Soft-Wet-Technique) of TSI (Tumescente Soft Jet Infiltratie), is een vrijwel pijnloze behandeling. De chirurg kan op zeer nauwkeurig het overtollig vet weg halen. Er wordt een grote hoeveelheid vloeistof ingespoten (soft jet infiltratie) die ervoor zorgt dat het vetweefsel zwelt en vloeibaar wordt en zo gemakkelijk en selectief verwijderd kan worden. De speciale vloeistof zorgt er ook voor dat er nauwelijks bloed vrijkomt. 

Vibro Liposculptuur - moderne vorm van liposuctie:

Power Assisted Liposculpture gebruik zacht en snel vibrerende zuignaalden. Door de beweging van de canulen worden de vet cellen afgebroken. Ze worden meteen weggezogen en afgevoerd. Deze methode wordt ook gebruikt om moeilijke plaatsen, zoals de rug, de flanken en de mannelijke borst te behandelen. De PAL liposuctie methode geeft minder stijfheid en weinig blauwe plekken.

Lees meer over de voordelen van moderne liposuctie: liposculptuur

Lees meer over de liposculptuurbehandeling: het consult, risico's en nazorg

Liposuctie: de ingreep

Bent u in goede conditie en hebt u geen overdreven neiging tot bloeden, dan kan u een liposculptuur ondergaan zonder uitgebreide vooronderzoeken.  Is dit niet zo, dan is een adequaat medisch onderzoek, radiografie of bloedanalyse aangewezen.

Liposuctie gebeurt onder plaatselijke verdoving Dit kan indien gewenst in combinatie met slaapverdoving. Via een incisie van amper 3 mm wordt de bloedstelpende en verdovende oplossing ingespoten. Het vet zwelt op en de vetcellen worden meer vloeibaar. Vervolgens wordt het onderhuidse vetweefsel gelijkmatig weggezogen via heel dunne naalden. Het vet wordt verwijderd binnen de markeringen die de arts heeft aangebracht vóór de ingreep. Tegen het einde van de ingreep kan u indien nodig, rechtop staan. Zodoende kunnen eventuele effecten van de zwaartekracht worden bijgewerkt.

In de Wellness Kliniek maken we gebruik van tumescente liposculptuur. Deze moderne liposuctie methode is een vrijwel pijnloze behandeling. De chirurg kan zeer nauwkeurig het overtollig vet verwijderen.

Liposculptuur: wat zijn de voordelen van deze moderne liposuctie?

Door de combinatie van beide liposculptuurtechnieken kunnen we een optimaal resultaat bereiken, met blijvend effect.

Voordelen van de gecombineerde Soft Jet Tumescente Liposculptuur en PAL Vibro Liposculptuur methode: 

 • minder blauwe plekken
 • minder zwelling en gevoelsstoornissen
 • minder kans op risico’s
 • minder pijn
 • geen littekens
 • snel herstel
 • blijvend resultaat
 • nauwkeurige vetverwijdering
 • vetcellen worden permanent verwijderd
 • geen beschadiging van de bloedvaten
 • een gladdere huid

De Wellness Kliniek België heeft kwaliteitsgarantie. 

Nazorg en herstel bij liposuctie

Pijnbeleving is voor iedereen anders. De meeste mensen hebben weinig last na liposuctie.

Gun uzelf tijdens deze dagen voldoende rust, maar blijft normaal in beweging. Hoewel veel mensen hun werkzaamheden na een liposculptuur niet onderbreken, raden wij toch aan om een paar dagen rust te nemen. Na enkele dagen kan u weer net bewegen als vroeger. Na 4 - 8 dagen kan u uw dagelijkse activiteiten weer hervatten. U kan weer langzaam beginnen met sporten, zwemmen of fietsen na 10 dagen. Na 4 weken bent u helemaal hersteld en kant u ook zwaar lichamelijk werk weer aan.

Lees alles over nazorg en herstel bij liposuctie

Resultaat van een liposuctie

De resultaten van een liposuctie zijn blijvend. Tot de puberteit maakt het lichaam vetcellen aan, daarna vermenigvuldigen ze niet meer. Wel kunnen deze cellen zwellen door verkeerde en/of overmatige voeding. Door een dieet worden vetcellen kleiner, met liposculptuur worden ze permanent verwijderd. Het lichaam maakt na liposculptuur geen nieuwe vetcellen aan.

Liposuctie / Liposculptuur: veel gestelde vragen

 • Wat zijn de voordelen van liposuctie?
  Liposuctie heeft heel wat voordelen: minder blauwe plekken, minder zwelling en gevoelsstoornissen, minder kans op risico’s, minder pijn, nauwkeurige vetverwijdering, vetcellen permanent verwijderd, geen beschadiging bloedvaten, geen littekens, snel herstel, een gladdere huid, blijvend resultaat
 • Zijn de resultaten blijvend?
  Ja. Tot de puberteit maakt het lichaam vetcellen aan, daarna vermenigvuldigen ze niet meer. Wel kunnen deze cellen zwellen door verkeerde en/of overmatige voeding. Door een dieet worden vetcellen kleiner, met liposculptuur worden ze permanent verwijderd. Het lichaam maakt na liposculptuur geen nieuwe vetcellen aan.
 • Voor wie niet?
  De ingreep biedt geen algemene vermagering. Bent u te dik, dan is het verstandig om onder begeleiding eerst te vermageren. Vochtopstapeling "lymfoedema tarda" is soms de oorzaak van dikke benen. Als u hier last van hebt, heeft liposculptuur enkel effect op de vetcomponent. De vochtcomponent zal met liposculptuur niet verbeterd worden.

Meer informatie over liposculptuur / liposculpture:

Behandeling, risico's en nazorgen bij liposculptuur: we tonen enkele foto's zodat u kan zien welke resultaten er met liposculptuur mogelijk zijn en bespreken de ingreep (=het verloop van de operatie) volledig. Zowel de voorbereiding als de nazorg bij liposculpture komen aan bod. Verder geven we ook algemeen advies bij de keuze van de juiste ingreep en de juiste chirurg / kliniek.

Ervaringen van onze patiŽnten met liposculptuur / liposuctie

Uw afspraak voor liposuctie / liposculptuur - consult vanuit Nederland

Bij de Wellness Kliniek kunt al uw afspraken, consulten, behandelingen en operaties online reserveren. Zo kiest u zelf het moment uit dat u het beste uitkomt. 

Tijdens het consult met de arts worden uw wensen en verwachtingen uitvoering besproken.

Wij proberen onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Meestal kunt u wel terecht binnen de 2 tot 4 weken.

Next-Day-Surgery-Service - Speciale service voor onze patiŽnten uit Nederland

De Wellness Kliniek is gelegen in Genk, net over de Belgisch-Nederlandse grens voor onze vele Nederlandse patiënten. Slechts een half uurtje rijden vanuit Maastricht, een uurtje vanuit Eindhoven en anderhalf uur vanuit Breda of Tilburg.

Wanneer u uit Nederland komt is het niet altijd praktisch om na een consult voor liposuctie een aantal weken te moeten wachten op de behandeling. Daarom bieden we een bijzondere service voor lange-afstandspatiënten: Next-Day-Surgery. Hierbij worden uw consultatie en eerste behandeling op aansluitende dagen uitgevoerd. Zo hoeft u niet steeds heen en weer naar België te reizen. Wanneer u vandaag uw Next-Day-Surgery afspraak reserveert, blijft de prijs nog 2 maanden geldig. U kan dus nu een datum vastleggen en in de 2 maanden volgend op de einddatum van onze prijsaanbieding toch nog van onze speciale prijzen genieten.

Boek hier online uw Next-Day-Surgery afspraak.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Liposuctie in België dichtbij Nederland, bij Wellness Kliniek Genk: blijvend overtollig vet weghalen op buik, dijen (rijbroek), heupen (lovehandles), armen, rug of kuiten via liposculptuur. In principe is de behandeling op alle plaatsen mogelijk waar er een teveel aan vet is. Liposuctie is een goede manier om plaatselijke vet weg te halen, maar is geen alternatief om gewicht te verliezen. De chirurg infomeert u tijdens het consult over de mogelijkheden en voorwaarden. Liposuctie van de buik is veruit de populairste populairste behandeling en kan in sommige gevallen een oplossing zijn om een platte buik te krijgen. Wat is de liposuctie prijs? Voor liposuctie wordt een kost per zone aangerekend. U kan een of meerdere zones combineren. Raadpleeg onze liposuctie prijslijst voor een volledig overzicht. Door onze specialisatie, organisatie en grote groep patiënten kunnen we behandelingen vaak tegen een voordelige prijs aanbieden. Op onze pagina leest u ook de liposuctie ervaring van één van onze patiënten. De Wellness Kliniek ligt dichtbij Nederland en is makkelijk bereikbaar vanuit Eindhoven, Maastricht, Roermond, Sittard & Weert. Ook vanuit Rotterdam, Amsterdam, Utrecht is het maximaal 2 uur rijden. Vergelijk de prijzen voor de modernste liposuctiemethode (liposculptuur) tussen Nederland en België aan de hand van onze prijslijst.