Liposculpture / Liposculptuur in BelgiŽ
Behandeling en nazorg

Liposculptuur en liposculptuur zijn synoniemen. 

Liposuctie is een algemene benaming voor het wegzuigen van overtollig vet, maar tengenwoordig verkiezen we de benaming liposculptuur / liposculpture, omdat we niet alleen vet willen weghalen maar vooral ook een mooiere vorm aan het lichaam willen geven!

Hoe bereid ik mijn liposculptuur behandeling voor?

Bent u in goede conditie en hebt u geen overdreven neiging tot bloeden, dan kan u een liposculptuur ondergaan zonder uitgebreide vooronderzoeken.  Is dit niet zo, dan is een adequaat medisch onderzoek, radiografie of bloedanalyse aangewezen.

 • Bij vitaminetekorten zal de arts supplementen voorschrijven.
 • Meestal zal de arts adviseren om - 10 dagen voor de behandeling - te stoppen met bloedverdunnende medicijnen.

Na de liposuctie krijgt u een elastisch verband of gaine om het geopereerde gebied voldoende te steunen Het is belangrijk dat de drukkledij voor de operatie wordt aangemeten zodat deze ter beschikking is op het moment van de liposculpture.

 • Het drukverband kan aangemeten worden op de dag van het intake consult.
Liposculptuur / lipostructuur: liposuctie dijen - voor Liposculptuur / lipostructuur: liposuctie dijen - na

Liposculptuur / lipostructuur: liposuctie dijen

 

Voor- & na foto:

 • buiten- en binnenkant van de dijen
 • boven de knie.
Liposculpture / Liposculptuur: liposuctie aan de billen - voor Liposculpture / Liposculptuur: liposuctie aan de billen - na

Liposculpture / Liposculptuur: liposuctie aan de billen

 

Voor- en na foto:

liposuctie billen (rijbroek: buitenkant bovenbenen)

Liposculpture: details van de ingreep

Hoe verloopt de liposculptuurbehandeling?

 • U meldt zich nuchter aan op de dag van uw liposculptuur
 • U brengt uw elastische gaine - drukverband mee naar de Wellness Kliniek.
 • Het maken van foto's voor de behandeling
 • Vooronderzoeken: hartslagmeting - bloeddruk.
 • Nauwkeurig aftekenen van de te behandelen regio's

Liposculpture gebeurt onder plaatselijke verdoving, indien gewenst in combinatie met slaapverdoving. Via een incisie van amper 3 mm lengte wordt de bloedstelpende en verdovende oplossing ingespoten. Het vet zwelt op en de vetcellen worden meer vloeibaar. Vervolgens wordt het onderhuidse vetweefsel gelijkmatig weggezogen via heel dunne naalden. Het vet wordt verwijderd binnen de markeringen die de arts heeft aangebracht vóór de ingreep. Tegen het einde van de ingreep kan u indien nodig, rechtop staan. Zodoende kunnen eventuele effecten van de zwaartekracht worden bijgewerkt.

 • De gaatjes die in de huid worden gemaakt, zijn zo klein dat de littekentjes minimaal zijn.
 • Na de ingreep blijft u een tijdje op de recovery kamer.
 • Daarna krijgt u een bed om goed uit te rusten.
 • Na enkele uren bent u weer fit en kan u naar huis of naar uw hotel.
 • U kan na de ingreep niet zelf autorijden.
 • De eerste nacht na uw behandeling moet u vergezeld blijven.

Lees meer over uw liposculpture behandeling in de Wellness Kliniek

Nazorg / thuiszorg bij liposculpture:

Pijnbeleving is voor iedereen anders. De meeste mensen hebben weinig last na liposculpture. De speciale verdoving houdt een dagje aan, daarna voelen de weefsels en spieren meestal wat stram of stijf aan. Thuis kan u eventueel wat paracetamol innemen.

De eerste dagen kunnen de wondjes nalekken met een gekleurd serum. Thuis kan voor de eerste nacht daarom een matrasbeschermer aangewezen zijn.

 Drukkledij bij liposculptuur

De drukkledij wordt op individueel advies gedragen voor een periode van 2 tot 4 weken. Het drukverband geeft steun en een comfortabel gevoel. De gaine zorgt ervoor dat uw huid mooi en strak wordt. U draagt de gaine daarom best dag en nacht: 23 op 24 uur. De gaine droogt snel, dus wassen en drogen kan op 1 uur.

 • Tijdens het douchen mag u het drukverband uitdoen.

De maat van de gaine is erg belangrijk. Is het drukverband te strak dan verhoogt de kans op trombose. Is het verband te los dan geeft het niet voldoende steun. De meeste patiënten hebben slechts 1 gaine nodig. Soms is de volume afname tijdens de weken volgend op uw liposculpture zo groot, dat een tweede, strakker, drukverband nodig kan zijn voor het mooiste resultaat.

Na de ingreep krijgt u een antibiotica kuur van 3 dagen. Gun uzelf tijdens deze dagen voldoende rust, maar blijft normaal in beweging. Hoewel veel mensen hun werkzaamheden na een liposculptuur niet onderbreken, raden wij toch aan om een paar dagen rust te nemen.

Na enkele dagen kan u weer net bewegen als vroeger. Na 4 - 8 dagen kan u uw dagelijkse activiteiten weer hervatten. U kan weer langzaam beginnen met sporten, zwemmen of fietsen na 10 dagen. Na 4 weken bent u helemaal hersteld en kant u ook zwaar lichamelijk werk weer aan.

Kleine ongemakken, zoals plaatselijke gevoelsstoornissen of kleine onderhuidse verhardingen, zijn mogelijk. Deze verdwijnen meestal binnen de vier maanden. Postoperatieve massage en lymfedrainage kan soms aangewezen zijn.

Na uw liposculpture behandeling: 24 /24 uur beschikbaar voor nazorg

In geval van probleem of twijfel, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Bel ons meteen bij elk teken van abnormale genezing zoals bvb:

 • Algemeen onwelzijn
 • Plaatselijke roodheid
 • Koorts
 • Of bij de minste ongerustheid

U krijgt na uw liposculpture behandeling ons medisch permanentie telefoonnummer nummer mee.

Wij blijven dag en nacht voor u beschikbaar en staan u met raad en daad bij tot u volledig hersteld bent.

Over de risico's, complicaties, verdoving & kwaliteit bij liposculpture:

Voordat u een liposuctie / liposculptuur / liposculpture ingreep ondergaat is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over de behandeling, de risico’s en de nazorg. Onze webpagina’s helpen u bij het maken van een geïnformeerde keuze. 

Meer informatie over liposculptuur / liposculpture

Bent u benieuwd in welke regio's van het lichaam liposculptuur mogelijk is? Hoe de nieuwe technologie voor het verwijderen / afzuigen van overtollig vet werkt? Lees meer over liposuctie op deze pagina.

Uw afspraak voor liposuctie / liposculptuur - consult vanuit Nederland

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Meestal kan u binnen de 2-4 weken bij ons terecht voor liposculptuur. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 5 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Liposculpture in België: Cosmetische chirurgie: cosmetische behandelingen: Plastische Chirurgie: Foto's. Liposuctie foto's, Liposculptuur, Liposculpture. Liposculpture buik, Liposculpture billen, Liposculpture benen, Liposculpture foto’s, Liposculpture prijs, Liposculpture prijzen, Liposculpture kostprijs, Liposculpture en Bui correctie: Foto's: Liposculpture buik, armen, billen, heupen, buik, maag, benen. Liposculpture: klinieken: klinieken in Belgie. Liposculpture informatie vibro Liposculpture: risico’s Liposculpture. wat is Liposculpture, liposculptuur, liposuctie? Liposculpture met blijvend resultaat: ervaring met Liposculpture. Wellness Kliniek: Liposculpture limburg.