• Gastric bypass voor 8250 EUR

  Op een veilige manier naar een gezond gewicht.
  U kan ook kiezen voor het Obesitaskliniek-comfortpakket. Deze prijs is inclusief BTW.

Maagverkleining - Gastric Bypass

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

U wenst gewicht te verliezen door een maagverkleining? Welke maag operatie is het meest geschikt voor u?

Maagverkleining : de gastric bypass of maag bypass  - maag omleiding: een veilige methode voor obesitaschirurgie.

Terug een gezond gewicht door een maagoperatie met bypass

Maagomleiding of maagoverbrugging = een omkeerbare operatie

Wanneer u kiest voor een maagbypass of maagomleiding kan u op een veilige manier uw overgewicht aanpakken en uw gewicht terugbrengen tot een normaal, gezond gewicht. Voedingsstoffen worden normaal opgenomen.

Tijdens de ingreep wordt er een maagverkleining uitgevoerd en een bypass gemaakt tussen de kleine voormaag en de eerste dunne darm lis. De maagverkleinig zorgt ervoor dat u met minder voedsel toch sneller en langer geen honger meer hebt. De bypass zorgt er op haar beurt voor dat er geen eten komt in de hoofdmaag. Dit is nodig omdat in de hoofdmaag cellen zitten die zorgen voor de productie van het ghrelin hormoon (verantwoordelijk voor het hongergevoel en de drang naar suikers).

Na de ingreep verlaagt de ghrelinspiegel in uw bloed en verminderen het hongergevoel en de drang naar suikers. Er worden geen organen of delen ervan weggenomen. Uw spijsverteringssysteem blijft normaal functioneren, dus ook het tweede deel van uw maag.

Alle voedingsstoffen worden opgenomen, ook eventuele medicijnen, en uw stoelgang blijft normaal. De operatie is volledig omkeerbaar indien nodig.

Gewichtsverlies in het eerste jaar na een Gastric Bypass

U verliest in het eerste jaar na een gastric bypass al 60 à 70% van uw overgewicht. De eerste maanden is het gewichtsverlies het grootst: de eerste zes dagen vijf kg, na zes weken twaalf kg. Nadien 3 à 4 kg per maand.

Het doel van de maagverkleining

Minder honger = minder eten

Het doel van de operatie is een overbrugging (daarom ook wel maagoverbrugging genoemd) te creëren waardoor:

 • eten van minder grote hoeveelheden tijdens één maaltijd;
 • verminderd hongergevoel en minder drang om te eten;
 • voedsel komt niet meer in de hoofdmaag en komt ook niet meer in direct contact met de verteringssappen van maag, gal en pancreas (in het eerste gedeelte van de dundarm: totale lengte 6 m.). Hierdoor gaan de hormonen beter werken: ghrelin, adiponectine en GLP 1 zullen een gunstige rol spelen in uw gewichtsverlies.

Het resultaat na Gastric Bypass

Goede vertering met Fobi maagomleiding, maar minder voedingopname

Door een Fobi gastric bypass operatie (Fobi maagomleiding – Fobi maagoverbrugging) behoudt uw lichaam een goede vertering, maar neemt het minder voeding op. Het resultaat is drastisch gewichtsverlies. Groenten en fruit worden de voedingsstoffen die u het best zal verdragen zodat u automatisch gezonder gaat eten.

Het grote voordeel van deze maagoperatie is dat uw gezondheidsparameters sterk verbeteren: uw cholesterolgehalte daalt, u voelt zich fitter, slaap-apneu en hypertensie verdwijnen en rugklachten verbeteren. Een Fobi gastric bypass kan diabetes genezen of het overgrote deel van de klachten wegnemen.

Hoe verloopt een maag bypass operatie

Veilig, efficiŽnt en vaak uitgevoerd

De maag bypass operatie volgens Fobi (ook Fobi maagomleiding of Fobi maagoverbrugging genoemd) is een erg veilige en efficiënte obesitas operatie die het meest wordt uitgevoerd.

Tijdens de gastric bypass operatie verkleint de chirurg de inhoud van de maag tot ongeveer de grootte van een ei en wordt het volume van deze voormaag afgemeten. Dit volume bepaalt ook het latere gewichtsverlies.

Rond deze voormaag wordt een band geplaatst (Fobi ring) met een inwendige diameter van meestal 6,5 cm. Deze band zorgt ervoor dat op lange termijn de voormaag niet begint uit te zetten met gewichtstoename als gevolg.

De chirurg haalt de dunne darm naar boven en verbindt deze met het nieuwe maagje (voormaagje). Ook sluit hij de twaalfvingerige darm opnieuw op de dunne darm aan zodat de nodige verteringssappen, 100 cm verder, bij de voeding worden gevoegd.

Deze nieuwe verbinding van de twaalfvingerige darm met de dunne darm zorgt dat het maag-, gal- en pancreassap met het voedsel kan worden vermengd. Dit is noodzakelijk voor een normale, gezonde vertering.

Maagverkleining volgens de Fobi methode

Operatietechniek met het minste kans op bijwerkingen

Wanneer u kiest voor obesitaschirurgie raden wij aan om voor de operatietechniek te kiezen met het minste kans op bijwerkingen en risico’s. De Gastric Bypass techniek volgens Fobi - Fobi maagomleiding - is de beste optie.

De Fobi methode heeft veel meer voordelen dan een gewone maag bypass via kijkoperatie:

 • 3-dubbele hechtingen ipv nietjes, dus geen nietjes die kunnen opengaan
 • betere afmeting van het volume van de voormaag
 • extra band rond de voormaag
 • duidelijk minder kans op bloeding, fistels en lekkage
 • minder risico op interne breuken
 • veiligere ligging van de gemonteerde dunne-darm-lis
 • positionering van de gemonteerde lis tussen de twee maagdelen;
 • gekalibreerde kleinere verbinding tussen voormaag en dundarm;
 • de anastomose (verbinding tussen de darmen) wordt manueel uitgevoerd.

Bij een gewone Gastric Bypass methode (via laparoscopie/kijkoperatie) gebeuren de hechtingen met een automatisch nietjespistool. De eerste 2,5 cm hechtingen zijn steeds te breed, waardoor er té weinig restrictie ontstaat. Manuele hechtingen (drie-dubbel) zijn nauwkeuriger en geven een zekerder resultaat met veel minder kans op risico’s.

Om manueel te kunnen hechten maakt de chirurg een incisie van ongeveer 6 cm. Het litteken is iets groter dan bij een kijkoperatie (laparoscopie), maar het resultaat is veiliger en zekerder.

Maag Bypass: de narcose

Bypass operatie gebeurt onder narcose

De ingreep gebeurt onder algemene anesthesie. De anesthesioloog (arts- specialist- anesthesist) staat u bij in de operatiekamer.

Kom ik in aanmerking voor een maagoverbrugging?

Overgewicht en verzot op zoetigheid, pasta's en suikerrijke dranken?

Wanneer u na tal van verschillende dieetmethodes uw overgewicht toch maar niet kwijtgeraakt en u vooral van zoetigheid, pasta's en suikerrijke dranken houdt, dan is de Fobi gastric bypass operatie erg geschikt voor u.

Is uw BMI hoger dan 40 (vrouwen) of 45 (mannen), dan is deze maagoperatie helaas niet voor u geschikt, omdat ze technisch te ingewikkeld is. U bent dan beter geholpen met een sleeve operatie (operatieve maagverkleining), waarmee u eerst 40 tot 50 kg verliest. Pas daarna kan u overschakelen naar een gastric bypass operatie - maagomleiding.

Risicoís en bijwerkingen maag overbrugging tijdens of vlak na de ingreep

Bypass: risico & mogelijke bijwerkingen tijdens of net na maagoperatie

Bij een gastric bypass operatie loopt u het risico op complicaties veroorzaakt door de operatie.

De meest voorkomende complicaties zijn:

 • Bloedingen of lekkage
  Door onze speciale - niet laparoscopische - operatietechniek waar we elke verbinding (tussen maag - darm en dundarm) in drie lagen over-hechten is dit risico zeer klein.
 • Bloedklonter in de aders van onderbeen (trombose)
  Om dit te vermijden krijgt u voor en na de ingreep bloedverdunners. Tijdens de ingreep krijgt u speciale antispatader kousen die uw bloed constant naar boven pompen. Na de ingreep is het belangrijk om snel weer uit bed te komen. Onze verpleegkundige zal u hierbij helpen.
 • Longontsteking
  Wij raden aan om na de ingreep best voldoende pijnstillers (bvb. Paracetamol) te nemen zodat u gemakkelijk diep kan ademhalen en durft te hoesten. U kan best niet of zo weinig mogelijk roken vóór en na de ingreep. We geven ook altijd, preventief, antibiotica mee om infecties te voorkomen.

Primaire Obesitaschirurgie is eenvoudig en veilig. Secundaire ingrepen (heringrepen) geven 10 % kans op verwikkelingen.

Risicoís en bijwerkingen maag overbrugging na de ingreep

Bypass: risico & mogelijke bijwerkingen enige tijd na de maagoperatie

Wanneer u teveel rookt komt er nicotine in de maag terecht en hebt u een verhoogde kans op een maagzweer. Vorming van galstenen, obstructie van de darmen, en haarverlies zijn andere mogelijke complicaties, al zijn deze eerder zeer zeldzaam.

De bypass kan na de operatie leiden tot het zogenaamde dumpingsyndroom. Dat fenomeen ontstaat wanneer suikers te snel in de dunne darm terechtkomen, uw bloeddruk zakt en u kan last krijgen van hartkloppingen en zweterigheid. Een voordeel is dan weer dat u hierdoor automatisch minder zoetigheid en vet zal eten. Het gebeurt - maar komt gelukkig zelden voor - dat het syndroom leidt tot dumping van alle voeding en er uiteindelijk naar een andere oplossing gezocht moet worden.

Wij gebruiken geen nietjes bij het hechten, omdat deze kunnen loskomen. Elke naad wordt manueel, driedubbel gehecht.
Na extreem gewichtsverlies zal u wat minder strak in het vel zitten. Het huidoverschot kan leiden tot ongemak en is weinig esthetisch. Met cosmetische chirurgie kan dit probleem opgelost worden (bv met een figuurcorrectie), zodat u weer een mooi, slank silhouet krijgt.

Herstel na Gastric Bypass

De eerste weken volgend op de maagoperatie

Vloeibaar of krokant eten meteen na de operatie is aangeraden: soep , beschuit, toast, krisprolls (geroosterd volkoren brood), pudding op basis van magere melk, sojamelk en proteïne poeder shakes zonder suiker. Langzaam en rustig eten is erg belangrijk.

Bruisende dranken zoals cola, bruiswater, champagne, ... zijn niet toegestaan gedurende 6 weken na de operatie. Daarna best in beperkte mate. Na de ingreep wordt alcohol sneller en beter opgenomen in het bloed. Houd er dus altijd rekening mee dat het wettelijke toegelaten maximum alcoholgehalte sneller wordt bereikt.

De eerste weken na de behandeling kan u last hebben van vermoeidheid. U kan uw dagelijkse activiteiten geleidelijk aan hervatten. Tillen wordt best de eerste 2 weken vermeden. Daarna is het erg belangrijk een gezonde lichaamsbeweging te hebben om het resultaat van de ingreep te optimaliseren en spierafbraak tijdens de vermageringsfase te vermijden.

De ingreep staat een eventuele latere zwangerschap niet in de weg. Soms worden vrouwen en mannen meer vruchtbaar bij het vermageren. Zwangerschap moet worden vermeden tijdens de eerste 12-18 maanden na de ingreep. Bij eventuele zwangerschap is gezonde voeding en regelmatige inname van ijzer, foliumzuur, vitamines en mineralensupplementen nog van groter belang.

Wat mag ik eten na een Gastric Bypass operatie

Minder honger, sneller verzadigd - gezond eten

Na een gastric bypass zal u minder honger hebben. Tijdens één maaltijd kan u ongeveer de portie van een voorgerecht eten. U voelt zich daarna al snel verzadigd.

Het is belangrijk dat u na de ingreep goed gemotiveerd bent en “gezond” gaat eten. Eet groenten, vlees en vis. Een gezonde voeding en vitamines zijn erg belangrijk. Vitaminetekorten moeten tijdig opgevangen worden. Daarom zijn follow-up consulten erg belangrijk.

Maagverkleining: controle

Jaarlijkse controle & regelmatig contact

Voor een jaarlijkse controle kan u terecht in de Wellness Kliniek of gewoon bij uw huisarts.

Het eerste jaar hebben wij graag frequent persoonlijk contact, liefst om de twee maanden. Dit kan ook telefonisch of via email. Bij probleem of twijfel zien we u graag zo snel mogelijk. Na één jaar, komt u op jaarlijks controle consult bij uw chirurg.

 

Gastric bypass ervaringen

Wat kost een maagverkleining in BelgiŽ?

Prijzen geldig tot 12/07/2020. De prijzen zijn exclusief BTW.
Maagverkleining: Fobi Gastric Bypass 8250 EUR 8250 EUR
Toon prijzen in 

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Maagverkleining: Gastric Bypass: maag overbrugging - maag omleiding bypass: Obesitas Chirurgie - Maagverkleining : Maagverkleining, maag operaties, maagring, maagballon, gastric bypass chirurgie, maagomleiding: obesitas chirurgie - maag operatie: gewichtsverlies BelgiŽ. Kosten, prijs, prijzen, kostprijs: Maagverkleining, maag operaties, maag ring, maagring, maagband, maag bypas, maag bypass, maagomleiding, gastric bypass chirurgie: obesitas maag chirurgie. Info en kosten. Informatie over maagchirurgie: maag lapband - maagring voor obesitas. Klinieken: Uitgebreide info over verschillende maag operatie methoden en prijzen. Vergoeding - terugbetaling maagverkleining - maagring - maag bypass - maagband - maagballon - lapband . Info en prijzen maagverkleining: welke operatie is het meest geschikt? risico's en nadelen? kies een veilige methode: veilig afvallen: uitgebreide info over maagoperaties: prijs maagverkleining, prijs maagband, prijs maagring, prijs maag bypass.