• Gastric bypass voor 8250 EUR

  Op een veilige manier naar een gezond gewicht.
  Deze prijs is inclusief BTW.

Maagverkleining met een maagballon - maagband

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

U wenst gewicht te verliezen door een maagverkleining? Welke maag operatie is het meest geschikt voor u?

Er bestaan verschillende operatieve technieken om obesitas te behandelen.

Bij een maagband wordt er een verstelbare ring rond het bovenste deel van de maag geplaatst waardoor de hoeveelheid voedsel die u tijdens een maaltijd kan eten beperkt wordt en u sneller een verzadigingsgevoel krijgt. Bij een maagballon wordt er een ballon in de maag geplaatst waardoor uw maag sneller gevuld raakt en u sneller verzadigd raakt. Bij beide ingrepen blijft uw maag intact.

Wat zijn de risico's en nadelen van deze methodes? Uitgebreide informatie is erg belangrijk voordat u tot een maagoperatie voor obesitas overgaat. Onze webpagina's helpen u hierbij, maar kunnen het consult met de arts niet vervangen.

Bestrijding van obesitas via chirurgie met maagring / maagband / lapband

Eenvoudig, snel, goedkoop... maar niet zonder problemen

De maagband (gastric band) of maagring was tot voor kort een populaire ingreep voor de bestrijding van obesitas. De ingreep won aan populariteit omdat de maagband heel eenvoudig, snel en goedkoop geplaatst kon worden. Helaas waren er te veel problemen met deze methode en worden er wereldwijd meer maagbandjes verwijderd dan geplaatst.

Maagring - Maagband - Lapband: de operatie

Plaatsing van siliconen ringetje via laparoscopie

Met een kijkoperatie (laparoscopie) plaatst de chirurg een siliconen ringetje (maagband) rond het bovenste deel van de maag. Zo wordt een kleine voormaag gemaakt, boven de rest van de maag. Het voedsel moet eerst door een kleine opening van amper 1,2 cm voor het terecht komt in de kleine voormaag.

Via een reservoir dat meestal op de buikspier wordt geplaatst kan de arts het ballonnetje aan de binnenkant van de maagband bijvullen of weer leegmaken. Hierdoor wordt de maagband - de maagring strakker of losser.

Problemen - risico's - bijwerkingen van een maagband

De maagband werd vooral door leveranciers gepromoot als behandeling bij maagbreuken. Zonder resultaat. In de jaren 90 werd het als obesitasingreep gelanceerd. Rond 2005 werden de problemen meer en meer bekend.

Praktische en technische problemen bij een maagband / maagring

U verdraagt geen gezonde voeding

De inwendige diameter van een lapband is erg klein: ongeveer 1,2cm. Het grote probleem hierdoor is dat u niet meer normaal kan eten en gezond voedsel eten zoals groenten, fruit, rauwkost, brood, vlees en vis wordt onmogelijk. Braken komt vaak voor en is erg vervelend.

Overschakelen op voeding die u wel verdraagt zoals gesuikerde dranken, chocolade, ijs en chips is een logisch alternatief. Afvallen is er niet meer bij. Erger nog, het voortdurende gebrek aan de nodige gezonde voedingsstoffen veroorzaakt grote gezondheidsproblemen (osteoporose, hartkloppingen, extreme vermoeidheid, haaruitval, spierkrampen, …).

Daarnaast zijn er ook nog de technische problemen:

 • de band kan verschuiven naar onder of boven
 • verplaatsen van de band naar middenrif
 • blokkades, obstructie
 • bloedingen
 • erosie
 • perforaties

Hoe langer de band blijft zitten, hoe frequenter één van deze verwikkelingen voorkomt en een verwijdering ervan zich opdringt. Het hele vermageringsproces begint dan weer vanaf nul.

Maagring - Maagband - Lapband: grote risicoís en bijwerkingen

De 5 voornaamste problemen:

Bij een maagring / maagband kunnen er te veel problemen optreden om de ingreep veilig en efficiënt te noemen. Helaas krijgt een groot deel van de patiënten te maken met één of meerdere van deze bijwerkingen:

 • Verschuiven: Omdat een lapband (maagring – maagband) niet ontworpen is om gefixeerd te worden op de maag kan deze naar boven of beneden verschuiven. Eenmaal de band aan het schuiven gaat is de werking ervan niet meer efficiënt en kan uw gewicht weer toenemen. U kan ook problemen krijgen met blokkade of zuuroprispingen. Verwijderen van de maagring is dan de enige mogelijkheid.
 • Vervangen: Een lapband (maagring – maagband) moet om de 4 à 5 jaar vervangen worden. Dit is elke keer een nieuwe operatie en nieuwe kosten.
 • Erosie: Bij het inspuiten van de lapband wordt er een beetje meer vocht ingespoten dan eigenlijk mag (dit om de lapband toch maar op zijn plaats te houden, zodat hij niet kan beginnen verplaatsen). Wanneer dit gebeurt kan de lapband te fel beginnen spannen tegen de maagwand en kan deze beginnen ingroeien met erosie tot gevolg. Verwijderen van de maagring is dan helaas noodzakelijk.
 • Ongezond voedingspatroon: Een lapband zorgt ervoor dat u moeilijk vaste voeding kan eten zoals vlees en groenten, maar weerhoudt u er niet van om zoetigheid te eten. U kan zoete voeding beginnen verkiezen, waardoor u niet meer gezond eet en uw gewicht opnieuw snel zal toenemen. Het omgekeerde effect.
 • Reservoir: Wanneer u een lapband hebt kan u in de verleiding komen om regemaltig de inhoud van het reservoir te laten wijzigen. Als er wat vocht uit het reservoir verwijderd wordt, gaat de lapband open en kan u terug meer eten. U komt terug bij in gewicht en het resultaat van de lapband is helemaal verdwenen.
  Het is psychologisch erg moeilijk om u aan te passen aan een systeem dat de ene keer werkt zoals het hoort (als het bandje voldoende is opgespoten) en na een tijd terug kan opengezet worden. Wanneer er te dikwijls aan dit reservoir wordt gesleuteld, zal de lapband nog sneller van plaats veranderen en zal zijn functie nog sneller verdwijnen.

Lapband versus Fobi Gastric Bypass

Wat is de veiligste methode?

De Fobi gastric bypass operatie (ook maagomleiding of maagoverbrugging genoemd) is een veilige en efficiënte obesitas operatie die het meest wordt uitgevoerd.

De gastric bypass operatie, volgens de Fobi methode, zorgt voor een goede vertering, maar minder voedselopname. Het resultaat is drastisch gewichtsverlies. Uw hongergevoel wordt automatisch minder en na een maaltijd voelt u zich snel verzadigd.

Gastric bypass ervaringen

Veiliger en efficiŽnter: Fobi Gastric Bypass

Na een Fobi Gastric Bypass operatie verliest u in het eerste jaar na uw operatie al 60 à 70% van uw overgewicht. De eerste maanden is het gewichtsverlies het grootst.

Gastric bypass kosten

Prijzen geldig tot 30/06/2020. De prijzen zijn exclusief BTW.
Maagverkleining: Fobi Gastric Bypass 8250 EUR 8250 EUR
Toon prijzen in 

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Maagring of maagband ? Maagverkleining, maag operaties, maag ring, maagballon, gastric bypass chirurgie, maagomleiding: obesitas chirurgie - maag operatie: gewichtsverlies Belgie. Kosten, prijs, prijzen, kostprijs: Maagverkleining, maag operaties, maag ring, maagomleiding, gastric bypass chirurgie: obesitas maag chirurgie. Info en kosten. vergelijk Belgie en Nederland: chirurgie en kosten. Informatie over maagchirurgie: maag lapband - maagring , maagballon voor obesitas. Uitgebreide info over verschillende maag operatie methoden en prijzen.Maagring, maagband, maagballon of maagomleiding: maagverkleining: Info en Prijzen maagverkleining, maagchirurgie, lapband, maag, maagring operatie in Belgie. Vergelijk operatie Belgie en Nederland.