• Gastric bypass voor 8250 EUR

    Op een veilige manier naar een gezond gewicht.
    Deze prijs is inclusief BTW.

Maagverkleining
De Scopinaromethode en maagpacemaker

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Maagverkleining met een maagpacemaker deScopinaromethode: Er bestaan verschillende methodes om via een maagoperatie gewicht te verliezen, maar welk methode is het meeste geschikt voor u? Scopinaro, maagpacemaker, lapband, maagring, maagband, maagballon of maagomleiding / maagbypass?

Lees hieronder meer info over de methode en risico's van een maagverkleining via Scopinaromethode of maagpacemaker en bekijk onze alternatieve - veiligere en efficiëntere - behandeling via maagoverbrugging "Gastric Bypass".

Wat zijn de risico's en bijwerkingen van een maagverkleining? Uitgebreide informatie is erg belangrijk voordat u tot een obesitas maagoperatie overgaat. Onze webpagina's helpen u hierbij, maar kunnen het consult met de arts niet vervangen!

Alleen Fobi Gastric Bypass veilig en efficiŽnt genoeg

In de Wellness Kliniek volgt een formeel kwaliteitssysteem. Enkel operaties die voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen komen in aanmerking. De maagverkleining met de Scopinaro methode en de maagpacemaker komen niet in aanmerking, noch de lapband operatie, de maagring of de maagballon.

Een veiliger en efficiënter alternatief is de Fobi Gastric Bypass maagverkleining.

De Scopinari methode voor maagverkleining

Wegname van 2/3de van de maag

In de jaren 70 werd deze methode voor maagverkleining ontwikkeld door Professor Scopinaro. Het is een erg drastische ingreep waarbij een groot deel (2/3) van de maag wordt weggenomen. Er wordt een korstsluiting gemaakt tussen de dikke en de dunne darm. Ook de galblaas wordt verwijderd door een verhoogd risico op galstenen.

De scopinaro methode wordt bijna nergens meer ter wereld toegepast.

Grote risicoís en nadelen van de Scopinari methode

Slechte opname van voedingsstoffen, ongezond

Na een maagverkleining met de Scopinaro methode worden voedsel en de voedingsstoffen slecht geabsorbeerd. Vermageren is hierdoor gegarandeerd, maar gebeurt zeker niet op een gezonde en verantwoorde manier. Er gaan belangrijke voedingsstoffen en vitaminen verloren.

Omdat de galblaas wordt weggenomen is er uiteraard geen kans meer op galstenen, maar erg gezond is dit niet.

Het grootste fysieke ongemak is waarschijnlijk wel de veelvuldige diarree met een erg onaangename geur. Dit is sociaal gezien uiteraard absoluut niet prettig. Door het verlies van veel vocht via deze veelvuldige diarree, werken de nieren minder goed en is er een verhoogde kans op nierstenen.

De maagpacemaker voor maagverkleining

Elektrische signalen blokkeren de impulsen tussen hersenen en maag

De maagpacemaker bestaat uit een elektrode implantaat met geleidingsdraad en een speciale batterij en wordt onder de huid wordt ingebracht. De elektrische signalen van het implantaat blokkeren de impulsen tussen de hersenen en de maag, zodat u zich snel verzadigd voelt na een normale maaltijd.

De chirurg plaatst de elektrode in de spierlaag van de maagwand en bevestigt het batterijtje in de buikwand. Hij stelt de sterkte van het aantal prikkels per seconde in. Naargelang uw behoefte kan het aantal prikkels later nog aangepast worden.

De operatie gebeurt endoscopisch, er wordt geen grote insnede gemaakt. De behandeling kan als dagopname en u kan de volgende dag weer naar huis.

Grote risicoís en nadelen van de maagpacemaker

Erg duur en geen garantie voor gewichtsverlies

De maagpacemaker is erg duur en garandeert geen gewichtsverlies. Theoretisch gezien leek de maag pacemaker erg veelbelovend, maar de klinische studies zijn zeer teleurstellend.

Een belangrijke studie over de maag pacemaker werd enkele jaren geleden in de Verenigde Staten uitgevoerd en gaf aan datmen met  een maagpacemaker  maximaal 10% van het overgewicht kan verliezen. Weegt u dus 35 kg teveel, dan verliest u slechts 3,5 kg. Meestal komt deze gewichtsvermindering niet van de pacemaker, maar wel van het feit dat men gelijktijdig ook een diëtiste bezoekt. Als men een maagpacemaker krijgt, moet de patiënt immers een contract tekenen waarin hij/zij akkoord gaat om gedurende 1 jaar, 1 maal per week, een diëtiste te bezoeken.

Door het geringe gewichtsverlies en de hoge kostprijs van de maagpacemaker is deze methode geen goede keuze voor de behandeling van obesitas.

Een veiliger en efficiŽnter alternatief

Gelukkig bestaan er ook veiligere en efficiëntere alternatieven voor de Scopinaro methode en de maag pacemaker.

Lees meer over maagverkleining via Maag Bypass / maagomleiding

Ervaringen met een maagverkleining in BelgiŽ

Maagverkleining kosten - Bespaar op onze standaard prijzen

Prijzen geldig tot 12/07/2020. De prijzen zijn exclusief BTW.
Maagverkleining: Fobi Gastric Bypass 8250 EUR 8250 EUR
Toon prijzen in 

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Maag chirurgie: veilig afvallen - veilig vermageren? risico's, bijwerkingen, resultaten? De gevaren van maagchirurgie voor obesitas. Welke maagoperatie is veilig? De Scopinaromethode en maagpacemaker: Maagverkleining, maag operaties, maag ring, maagballon, gastric bypass chirurgie, maagomleiding: obesitas chirurgie - maag operatie: gewichtsverlies. Kosten, prijs, prijzen, kostprijs: Maagverkleining, maag operaties, maag ring, maagomleiding, gastric bypass chirurgie: obesitas maag chirurgie. Info en kosten. Informatie over maagchirurgie: maag lapband - maagring voor obesitas. Uitgebreide info over verschillende operatie methoden en prijzen. Info maagverkleining: welke operatie is het meest geschikt? risico's en nadelen? kies een veilige methode: veilig afvallen: uitgebreide info over maagoperaties. Info maagverkleining Belgie: welke operatie is het meest geschikt? risico's, bijwerkingen, resultaten? kies een veilige methode: veilig afvallen: maagverkleining, maagoperaties: maagballon, maagring, lapband maag operatie: prijs, kostprijs, vergoeding operatie.