4 voordelen botox wellness kliniek social club

De 4 voordelen van Botox

Botox kennen we voornamelijk als snelle en efficiënte manier om rimpels in het gezicht te vervagen. Een Botoxinjectie blokkeert de overdracht van prikkels, waardoor de kracht van de spieren afneemt. Hierdoor ontspant je mimiek en vervagen je rimpels.

blog 16/02/2021 door Barbra

Botox is een merknaam, net zoals er nog anderen zijn. De werkzame stof is botulinetoxine en heeft naast het behandelen van rimpels nog verschillende andere (medische) voordelen. 

Botox tegen migraine 

Een migraineaanval is pijnlijk en komt meestal ongelegen. Spierverslappers hebben ook medische voordelen en kunnen migraine of spanningshoofdpijn verminderen. Soms wordt de hoofdpijn veroorzaakt door het aanspannen van de spieren in het hoofd. Door deze sterke druk kan je migraine krijgen. Botox ontspant deze spieren waardoor je hoofdpijn kan verdwijnen en de hersenen geen pijnsignalen doorkrijgen.

Botox tegen overmatig zweten

Veel of overmatig zweten kan hinderlijk zijn in het dagelijkse leven en je zelfvertrouwen negatief beïnvloeden. Wanneer je onder de armen, handen en voeten meer zweet dan eigenlijk nodig is, kan Botox een oplossing zijn. Het injecteren van Botox zorgt ervoor dat het ‘zweetsignaal’ wordt stopgezet. De werking van de spieren neemt sterk af, waardoor er geen zweet meer geproduceerd wordt. 

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen kan heel wat schade aanrichten. Van slijtage van tanden en het tandglazuur tot kaakproblemen. Ook hoofdpijn, oorpijn, migraine en pijn aan het gezicht kunnen op termijn een gevolg zijn. Vaak gebeurt tandenknarsen ‘s nachts en onbewust. Een Botoxbehandeling zorgt ervoor dat de spierspanning in de kauwspieren vermindert. Er wordt dan Botox geïnjecteerd in de kauwspieren.

Botox tegen een gummy smile of tandvleeslach 

Bedek jij je mond als je lacht omdat er teveel tandvlees zichtbaar is? Een gummy smile of tandvleeslach kan je erg onzeker maken. Dit betekent dat de spieren die je bovenlip omhoog trekken te hard werken. Gelukkig kunnen we dit eenvoudig oplossen met enkele Botoxinjecties. 

Behandelingen met botulinetoxine leveren dikwijls goede resultaten op en kunnen een hele verlichting bieden. Wil je graag een Botoxbehandeling of meer informatie over de verschillende (medische) voordelen? Boek jouw vrijblijvend consult dan nu online