hoogzittende borstimplantaten na borstvergroting wellness kliniek social club

Hoog zittende implantaten na een borstvergroting

Ben je niet tevreden met jouw borsten en wil je een borstvergroting laten uitvoeren? Of heb je de ingreep al laten doen? Misschien heb je vragen over hoog zittende implantaten. We geven je er graag wat meer uitleg over.

blog 12/11/2020 door Barbra

De positie van implantaten na de borstvergroting

Het kan gebeuren dat je na een borstvergroting het gevoel hebt dat de implantaten ietwat hoog zitten. Het is dan ook één van de meest gestelde vragen. Toch is het absoluut niet nodig om je hierover zorgen te maken. De eerste weken na de borstvergroting is het volkomen normaal dat de borstimplantaten wat hoger lijken te zitten. 

De indaling: Een geleidelijk proces

De implantaten worden achter de borstspier geplaatst, omdat de protheses zo een betere bedekking kunnen creëren. Dit zorgt voor een mooier en natuurlijker resultaat. Kort na de ingreep kan de borsthuid wat strakker aanvoelen, omdat de spier samentrekt. Hierdoor worden de implantaten meer naar boven geduwd en lijken ze hoger te zitten.  

Het gebied onder de tepel, de onderborst, kan dan minder gevuld ogen. Na een tijd zijn de spieren soepeler geworden en dalen de borstprotheses in. De borsten krijgen geleidelijk aan mooi vorm. Dit heeft tijd nodig en is individueel zeer verschillend. Het is vooral afhankelijk van de dikte en sterkte van de borstspier. Bij mensen met een getraind bovenlichaam (door sport of fysiek zwaar werk) kan het indalen dus langer duren. Het is ook mogelijk dat de ene borst sneller verandert dan de andere. Dit is volkomen normaal en geen reden voor paniek. 

Het eindresultaat van de borstvergroting

Je wil uiteraard zo snel mogelijk het definitieve eindresultaat zien. Maar “goede dingen komen naar degenen die geduldig zijn”, zoals er weleens wordt gezegd. Wanneer je na minstens drie maanden nog geen duidelijke indaling hebt opgemerkt, neem dan contact met ons op. Stuur ons in dat geval gerust ook foto’s van het voor- en zijaanzicht door Dan kijken we samen hoe we het bereiken van het eindresultaat kunnen bespoedigen. 

Wees erop voorbereid dat het proces wat tijd nodig heeft en je borsten er niet meteen perfect zullen uitzien. Daarentegen zal je geduld beloond worden en kan je na een tijd eindeloos genieten van jouw droomboezem, bekijk bijvoorbeeld eens de borstvergroting voor en na foto's van anderen!

Bij de eerste consultatie wordt dit alles duidelijk besproken en krijg je de kans om hier vragen over te stellen.  

Heb je interesse in een borstvergroting? Boek jouw consult nu online en ontvang 50% korting op de consultatie.