Facelift: plaatselijke verdoving, slaapverdoving of narcose?

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Een facelift kan onder slaapverdoving! 

Omdat we met moderne pijnbestrijding werken, hebt u vlak na de ingreep, maar ook de dagen daarna, zo weinig mogelijk last. U kan - in overleg met de arts anesthesist of de chirurg - kiezen voor plaatselijke verdoving, slaapverdoving of voor voor algemene narcose.

  • Plaatselijke verdoving: u bent wakker
  • Slaapverdoving (een 'roesje' of 'sedatie'): u slaapt
  • Algehele narcose (algehele anesthesie/verdoving): u bent bewusteloos

Begeleiding door anesthesioloog, chirurg en verpleegkundigen

De anesthesioloog, uw chirurg en ons team van verpleegkundigen begeleiden u op een deskundige manier tot op het moment waarop u de kliniek verlaat.

Wat is "plaatselijke verdoving"?

U voelt niets van de ingreep, maar u bent in tegenstelling tot bij slaapverdoving volledig wakker, net zoals bij de tandarts.

Een Mini facelift, een MACS facelift en een eenvoudige halslift kunnen onder plaatselijke verdoving (ook wel lokale verdoging genoemd) uitgevoerd worden. 

U voelt geen pijn, maar u bent wel wakker.

Wat is "slaapverdoving"?

Tijdens de behandeling wordt een speciale verdovende vloeistof geïnjecteerd. Door deze efficiënte "lokale" pijnstilling is daarom nog maar een lichte vorm van slaap- of roesverdoving nodig om u te laten inslapen. U krijgt in tegenstelling tot de traditionele narcose geen beademingsbuis in de keel om machinaal te worden beademd.

U blijft tijdens de operatie zelf ademen en slikken terwijl u toch slaapt en geen pijn voelt.

Een paar uur na de ingreep bent u weer fit en kan u naar huis of naar uw hotel. De verdoving van het gezicht werkt nog enige dagen door, zodat u na de operatie minder last heeft.

Een facelift kan ook onder slaapverdoving uitgevoerd worden.

Wat is "narcose"?

Narcose of algehele anesthesie is een vorm van anesthesie waarbij u als patiënt helemaal verdoofd wordt, uw spieren slap worden en u het bewustzijn verliest. U wordt beademd via een beademingsbuis in uw luchtpijp.

Een facelift of een halslift kan onder algemene narcose worden uitgevoerd. In sommige gevallen wordt dit door de arts geadviseerd. Het kan zijn dat u opziet tegen een algemene narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat onze anesthesisten met speciale narcosemiddelen werken, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Ook na een algemene narcose kan u dezelfde dag de Wellness Kliniek verlaten!

Acht uur voor de operatie niet eten & drinken

U moet altijd nuchter zijn als u geopereerd wordt. U mag 8 uur voor de operatie niet eten of drinken. Als u toch gegeten hebt, bestaat de kans dat er maagvocht in de longen terechtkomt tijdens de verdoving!

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.