• Jukbeenderen opvullen

    Jukbeenderen accentueren met fillers / injecties of met eigen vet

Jukbeenderen opvullen / accentueren

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Accentueren van jukbeenderen met fillers, eigen vet of implantaten: Vaak is een correctie van enkele millimeters al voldoende om het gewenste resultaat te bekomen. Tijdens het consult worden uw wensen besproken. De arts zal dan kijken of het accentueren van de jukbeenderen een geschikte behandeling voor u is en wat het te verwachten resultaat zal zijn. De chirurg zal u adviseren over de methode die het meest geschikt voor u is: inspuitingen (injecties/fillers), eigen vet transplantaties of jukbeen implantaten (protheses).

Jukbeenderen opvullen kan met:

  • Inspuitingen / injecties / fillers
  • Eigen vet transplantatie: eigen vet transfer
  • Jukbeen implantaat / jukbeen prothese

Jukbeenderen opvullen met fillers

Jukbeenderen accentueren: Injectables

De vorm van het gelaat, vooral de beenderstructuur is heel bepalend voor iemands uiterlijk. Door het ouder worden gaan onze onderhuidse weefsels zakken en verandert de contour van het gezicht. Met filler injecties voor het gezicht kunnen we uw gelaatscontour verjongen en verbeteren.

We brengen de vloeiende lijnen weer terug in uw gezicht. We kunnen uw jukbeenderen meer definitie geven. We injecteren vaak ook volume bij de kaaklijn, wangen en slapen waardoor weer mooie jeugdige rondingen ontstaan.

Ook een onregelmatige vorm van de neus of een te kleine kin kan optisch verbeterd worden.

Lees meer over injectable behandelingen voor het gezicht: injecties / inspuitingen bij liquid facelift.

Vollere jukbeenderen met fillers

Soorten fillers: voordelen en nadelen

Bij de vulmiddelen (fillers) onderscheiden we twee soorten:

  • biologisch afbreekbare fillers: tijdelijk resultaat
  • biologisch niet-afbreekbare fillers: permanent resultaat

Biologisch afbreekbare fillers worden op den duur door het lichaam afgebroken, waardoor het effect geleidelijk verdwijnt. Het resultaat houdt ongeveer 2 jaar aan. Daarna kan de behandeling herhaald worden.

De bekendste injectables, inspuitingen  voor het accentueren van de jukbeenderen zijn op basis van hyaluronzuur. De nieuwe generatie van injectables, (injecties) worden ook gebruikt voor het opvullen van rimpels.

Het voordeel van biologisch niet-afbreekbare fillers is dat u slechts één behandeling, met eventueel een touch-up nodig hebt. Het resultaat is blijvend zichtbaar.

Jukbeenderen accentueren met eigen vet (lipostructuur )

Jukbeenderen opvullen met eigen vet via lipostructuur

Lipofilling, lipostructuur - ook wel vet transfer, of vet transplantatie genoemd - is een zeer succesvolle behandeling voor het opvullen van de jukbeen contour. Om de jukbeenderen op te vullen wordt overtollig vet uit het eigen lichaam gebruikt, bijvoorbeeld uit de buik of van de heupen.

Lipostructuur is een verbeterde lipofilling methode. Lipostructuur (verbeterde Coleman lipofilling methode) wordt inmiddels over de hele wereld zeer intensief gebruikt om de vorm en onderlinge verhoudingen van het gezicht te verbeteren.

Het effect van lipostructuur is beter voorspelbaar dan lipofilling en het resultaat is blijvend. 

Lees meer over lipofilling en lipostructuur in de Wellness Kliniek.

Jukbenen accentueren met implantaten

Jukbenen accentueren: implantatenJukbeen implantaat - Jukbeen prothese

Cosmetische chirurgie voor het ophogen - opvullen van jukbenen. 

De plastische chirurg brengt de jukbeen het implantaat via de binnenkant van het het gezicht (via oog of binnenkant van de mond) aan. Zo is later aan de buitenkant geen litteken zichtbaar.

De behandeling gebeurt als dagbehandeling. 

Verdoving, herstel & nazorg en risico's bij jukbeen opvulling met implantaten

Operatie en verdoving

Een jukbeen implantaat kan ingebracht worden onder onder plaatselijke verdoving, maar vaak verkiest de patient slaapverdoving (sedatie). De ingreep gebeurt in één à twee uur terwijl u slaapt. Traditionele narcose is in geen geval nodig.

Herstel en nazorg

Het opvullen van jukbeenderen met prothesen kan als dagbehandeling waardoor u enkele uren na de operatie al naar huis kan. Soms krijgt u een steunpleister verband dat u enkele dagen na de ingreep mag verwijderen. Uw bovenlip kan de eerste tijd na de ingreep nog gevoelloos aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt meestal in de eerste dagen na de operatie. Na de behandeling is uw gezicht gezwollen en blauwverkeuringen kunnen zichtbaar zijn.

Risico's

Net als bij andere operaties is er altijd een kans op infectie, assymetrie of afstoting van het implantaat. In enkele gevallen moet het implantaat dan verwijderd worden. Hebt u in de dagen na de operatie last van pijn en koorts, contacteer ons dan meteen. Wij zijn 24 op 24 uur voor u beschikbaar.

Welk resultaat kan ik verwachten na het opvullen van jukbeenderen?

Inspuitingen / Injecties:

Enkele dagen na uw behandeling is het definitief resultaat al zichtbaar. Hebt u gekozen voor een tijdelijk opvulmiddel, dan kan u de behandeling desgewenst na 1 à 2 jaar herhalen.

Lipostructuur / Vet transplantatie:

Het definitief effect is meestal pas na 8 weken zichtbaar. Omdat de vetcellen niet altijd gelijkmatig ingroeien, kan een tweede behandeling eventueel nodig zijn om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Implantaten / Prothesen:

Het uiteindelijke resultaat is na enkele weken zichtbaar als alle zwelling en blauwverkleuringen verdwenen zijn. Na een jukbeenvergroting met implantaat is er geen litteken zichtbaar. Het effect van een jukbeencorrectie met implantaat is blijvend. De jukbeenprothese kan eenvoudig opnieuw weer verwijderd worden indien nodig.

Maak een afspraak voor een consult vanuit Nederland

De verhoudingen en de structuur van het gezicht zijn bij iedereen verschillend. Hebt u onderontwikkelde jukbeenderen of ingevallen wangen? De verhouding tussen de jukbeenderen, de wangen en de rest van uw gezicht kan met een cosmetische ingreep gecorrigeerd worden.

Tijdens het consult zal u met de arts bespreken welk materiaal en welke behandelingsmethode voor u het best geschikt is.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.