Verdoving

Uitgebreide cosmetische chirurgie werd vroeger altijd onder nacose uitgevoerd. Ook moderne narcosemiddelen geven nog steeds een verhoogde kans op nare bijwerkingen (zwelling, verhoogde kans op misselijkheid, geheugenverlies, verminderd libido, ...).

In de Wellness Kliniek doen wij er alles aan om het risico op bijwerkingen en complicaties tot een minimum te beperken. Ook wat betreft de methode van verdoving. Uw veiligheid en gezondheid komt immers op de eerste plaats.

Wij kiezen bij voorkeur voor:

  • Plaatselijke verdoving: u bent wakker
  • Slaapverdoving: u slaapt

Enkel ingrepen in de diepe weefsels vereisen:

  • Een ruggeprik: u bent wakker
  • Algehele narcose: u bent bewusteloos

Plaatselijke verdoving

Voor een aantal minder uitgebreide cosmetische ingrepen kan u eenvoudige plaatselijke verdoving verkiezen boven slaapverdoving. U voelt niets van de operatie, maar bent in tegenstelling tot slaapverdoving volledig wakker, net zoals bij de tandarts.

Slaapverdoving

Door de vooruitgang in de verdovingstechnieken (sedatie in combinatie met plaatselijke verdoving), zijn cosmetische ingrepen nu mogelijk zonder dat u blootgesteld wordt aan een traditionele narcose.

Door efficiëntere pijnstilling is doorgaans een lichte vorm van slaapverdoving voldoende. U wordt - in tegenstelling tot traditionele narcose - niet machinaal beademd. 

U blijft zelf ademen en slikken terwijl u toch slaapt en geen pijn voelt.

Een paar uur na de ingreep bent u weer fit en gespaard gebleven van de soms nare bijwerkingen van een narcose.

Wij maken dankbaar gebruik van deze vooruitgang in anesthesie. Voor het overgrote deel van de esthetische chirurgie is er bij de Wellness Kliniek geen narcose meer nodig.

Voor patiënten die een aantal ingrepen tegelijk overwegen, is deze moderne verdovingsmethode, ook een oplossing.

Gecombineerde ingrepen kunnen veilig plaatsvinden, zonder dat u een langdurige narcose moet ondergaan. Een ander groot voordeel van de in één dag gecombineerde cosmetische ingrepen, is dat u niet herhaaldelijk en langdurig van het sociale toneel verdwijnt en uw werkzaamheden slechts éénmalig hoeft te onderbreken voor één herstelproces.

Slaapverdoving maakt uw operatie veiliger!

Slaapverdoving in combinatie met plaatselijke verdoving van het te behandelen gebied: 

  • U hebt geen narcose nodig, dus geen onnodige kans op bijwerkingen van deze traditionele methode.
  • Door deze moderne verdovingstechniek kan nu - in alle veiligheid - langdurige chirurgie worden uitgevoerd zonder dat er onnodige risico’s (van langdurige narcose) worden genomen.

Algehele narcose of epidurale verdoving

Voor cosmetische plastische chirurgie is narcose niet nodig. Voor de meeste operaties geven wij de voorkeur aan slaapverdoving.

Algehele narcose wordt toegepast bij operaties waarbij het noodzakelijk is dat de patiënt volledig buiten bewustzijn is. Dit kan het geval zijn bij operaties in de diepe weefsels. (bvb maagverkleining).

Een epidurale verdoving (gekend als "ruggenmergprik") is een andere optie voor bepaalde ingrepen.

Bij gastric–bypass chirurgie is algehele narcose nog steeds noodzakelijk. Tijdens een algehele narcose blijft de arts anesthesist voortdurend bij de patiënt om de patiënt te bewaken. Hij controleert de ademhalingsfuncties, bloedsomloop, vochtbalans en algehele conditie. De anesthesioloog – anesthesist bewaakt en reguleert alle vitale lichaamsfuncties, zoals hartslag, bloeddruk en nierfunctie.

Na de operatie stopt de anesthesist met het toedienen van geneesmiddelen die de patiënt buiten bewustzijn houden. De patiënt wordt naar een recovery-room gebracht waar speciaal opgeleid personeel aanwezig is om hem te bewaken. Als de patiënt helemaal is bijgekomen, kan de patiënt terug naar de kamer. Soms hebben patiënten het koud en zijn ze enigszins in de war. Het is mogelijk dat ze pijn hebben of misselijk zijn. Deze klachten zijn over het algemeen goed te behandelen.
 

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met ISO 9001 / EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Verdoving: er zijn verschillende types verdoving mogelijk. Het type verdoving is afhankelijk van de behandeling die u ondergaat. In sommige gevallen kan u zelf kiezen. Bij sommige ingrepen is narcose echter noodzakelijk.