Nazorg en herstel

Nazorg 24/24 uur - 365 dagen per jaar

Wij zijn dag en nacht voor u beschikbaar. Onze artsen staan u met raad en daad bij tot u volledig hersteld bent.

U krijgt een afspraak voor een gratis controleconsultatie. Een bijkomende nacontrole kan steeds - op uw vraag - ingepland worden. Een bijkomende nacontrole is steeds gratis.

Na uw dagopname gaat u weer naar huis of overnacht u in een hotel van uw keuze.

Meestal komen ernstige complicaties n.a.v. uw ingreep of verdoving de eerste 24 uur voor en kunnen ze snel behandeld worden. U kan dan 1 of een paar dagen in de kliniek herstellen zodat u goed behandeld en opgevolgd kan worden.

Na de ingreep krijgt u het medisch permanentienummer van de kliniek.

In geval van probleem of twijfel, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Bel ons onmiddellijk bij elk teken van abnormale genezing zoals:

  • koorts,
  • plaatselijke roodheid,
  • algemeen onwelzijn,
  • of bij de minste ongerustheid.

Nazorg voor patiŽnten uit Nederland of het buitenland

Wanneer u na uw ingreep het vliegtuig wenst te nemen, raden wij het volgende aan:

  • Bij MIBIS Borstvergroting, liposuctie, mannelijke borstverkleining (gynaecomastie), ooglidchirurgie, haartransplantatie en tandheelkunde: kan u meestal 2 dagen na uw ingreep een vlucht boeken.
  • Bij borstverkleining, borstlift, armlift, dijlift, facelift, neus correctie, buikwandcorrectie raden wij u aan om 3-5 dagen te blijven voor u een vlucht neemt.

Hebt u speciale nazorg nodig, dan adviseren we u om in België te blijven tot u volledig hersteld bent. Wanneer u terug thuis bent, kan u 24/24 contact opnemen met uw chirurg.

De meeste hechtingen zijn zelf-oplosbaar en hoeven dus niet verwijderd te worden. Voor het verwijderen van hechtingen of speciale wondverzorging kan u uw huisarts of een verpleegkundige raadplegen. Uw artsen en verpleegkundigen thuis kunnen altijd contact opnemen met uw chirurg. Soms is dit nodig voor vervolgbehandelingen of om te beoordelen of het genezingsproces naar wens verloopt.

Verloopt de genezing toch niet zoals gepland, dan kan het zijn dat u moet terugkeren naar de kliniek voor verdere behandeling. Dit is niet prettig en brengt ook extra reis-, verblijfs- en misschien extra medische kosten voor u mee. Alle onze nazorgen zijn inbegrepen: externe kosten - kosten van derden - zijn dat niet.

Omdat de Wellness Kliniek gespecialiseerd is in minimaal invasieve procedures, is meestal geen verdere professionele nazorg nodig nadat u België hebt verlaten.

Gratis follow-up consultaties

Een controle is een belangrijk onderdeel van uw ingreep. Deze consultaties zijn inbegrepen in de prijs van uw behandeling. 

Het is belangrijk dat u de controle afspraken nakomt. 

De uitgangscontrole is gemiddeld 3 maanden na uw operatie. Wij vragen u dan ook om ons te contacteren en een datum voor controle vast te leggen die u past. Kan of wenst u zich niet te verplaatsen naar de Wellness Kliniek, dan kan u ons 3 maanden na de ingreep een e-mail sturen met uw bevindingen + een foto. 

Uiteraard blijft u ook na 3 maanden steeds welkom. Bel ons om een afspraak te maken. 

Herstellen na uw ingreep

Na een chirurgische ingreep zijn uw normale activiteiten een tijdje beperkt. Gun uzelf daarom voldoende rust en plan uw activiteiten zorgvuldig.

Elke behandeling is individueel verschillend. Daarom is het erg belangrijk dat u voor de ingreep goed geïnformeerd bent over de ingreep zelf, maar ook over de nazorg en het herstel.Uw arts is de beste bron van informatie en zal u uitgebreid inlichten over het herstel.

  • Volg de specifieke nazorg instructies die u heeft meegekregen nauwkeurig op.
  • Zorg dat u de eerste 24 uur na thuiskomst steeds vergezeld bent van een volwassene met verantwoordelijkheidszin.
  • Vermijd alcohol in de week na de operatie. Thuisgekomen mag u weer gewoon eten en drinken, tenzij anders aangewezen.
  • Vermijd te warme kledij, hete baden, sauna, persen, drukken, heffen, duwen, hoesten, niezen en emotionele opwinding.

Kan ik met vakantie na plastische chirurgie?

Natuurlijk kan u na uw behandeling op vakantie. Het kan erg prettig zijn om een paar dagen rust op te zoeken op een exotische locatie. Dit kan op sommige manieren gemakkelijker zijn dan om thuis te zitten, maar wees verstandig: ga niet in de zon en gebruik een hoge beschermingsfactor.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Nazorg en herstel cosmetische chirurgie