Algemene risicoís en complicaties bij cosmetische chirurgie

Risico's / verwikkelingen

Elke chirurgische ingreep, ook cosmetische chirurgie, heeft risicoís. Elke week voeren chirurgen duizenden succesvolle ingrepen uit, maar elke patiŽnt moet er rekening mee houden dat geen enkele behandeling volledig risicovrij is, hoe vakkundig de ingreep ook wordt uitgevoerd.

De voornaamste risicoís en complicaties bij esthetische chirurgie zijn afstoting van implantaten, gevoelsstoornis, huidverkleuring, weefselversterf, asymmetrie, slechte littekenvorming, trombose, nabloeding, pijn en allergische reacties op het verdovend middel.

Ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, kan er een infectie ontstaan. De kans op infectie is echter klein, namelijk minder dan 1%. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding.

Meestal zijn de gevolgen van bovengenoemde complicaties te corrigeren in ťťn of meerdere bijkomende ingrepen. Uitzonderlijk kan er blijvend letsel optreden of kan zelfs de dood eruit volgen.

Wij doen er alles aan om de kans op risico's en complicaties tot een minimum te beperken. We kunnen ze helaas niet uitsluiten. Daarom is het belangrijk dat u de mogelijkheid op complicaties begrijpt en aanvaardt. Wij doen er alles aan om, in geval van complicatie, u zo goed mogelijk te helpen.

Voor u een ingreep ondergaat is het dus erg belangrijk dat u goed geÔnformeerd bent. Uw arts is de beste bron van informatie en zal u uitgebreid inlichten over de algemene risicoís van een bepaalde ingreep, maar meer in het bijzonder kan hij uw individueel risico inschatten.

Verminder het risico op verwikkelingen

Bij rokers komen er meer verwikkelingen voor. Wij raden u dan ook aan om minstens drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook minstens drie weken na de ingreep niet te roken. Een verminderde algemene conditie, overgewicht en leeftijd zijn ook risicoverhogende factoren. Bepaalde ziektes, medicatie en druggebruik kunnen aanleiding geven tot een verhoogde kans op complicaties.

Aarzel niet om uw arts in vertrouwen te nemen.  Het is belangrijk dat uw arts goed geïnformeerd is. Uw gezondheid en veiligheid komen in de Wellness Kliniek op de eerste plaats. 

De arts informeert u op het consult over de risico's en mogelijke bijwerkingen van uw ingreep. Voordat u chirurgie ondergaat is het heel belangrijk dat u alle mogelijke risico's en bijwerkingen goed hebt begrepen.

Aarzel niet om op bijkomend consult te komen voor meer informatie. Een tweede intake consult is gratis.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met ISO 9001 / EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

risico: esthetische chirurgie, risico's plastische chirurgie , risico's cosmetische chirurgie. waarop letten? risico en bijwerkingen plastische chirurgie - risico's en bijwerkingen cosmetische chirurgie, risico's en bijwerkingen esthetische chirurgie, risico's en bijwerkingen haartransplantatie, neuscorrectie, ooglid correctie, liposuctie, liposculptuur, facelift, borstvergroting, borstverkleining, implantaten, borstlift, schaamlippen verkleinen, .. alles over de risico's van plastische en esthetische chirurgie.