Privťklinieken: waarop letten voor veilige chirurgie?

Vergelijk kwaliteit plastische chirurgie en esthetische behandelingen.

Wie verdient er uw vertrouwen?

Marly-Ann Spronken

Jaarlijks worden wereldwijd honderdduizenden cosmetische ingrepen uitgevoerd. De meeste daarvan worden naar behoorlijk uitgevoerd. Er worden echter nog altijd een te groot aantal ingrepen uitgevoerd door onvoldoende gekwalificeerde chirurgen, artsen en tandartsen. Vaak laten ook de faciliteiten te wensen over.

Het is erg belangrijk dat patiënten volledig geïnformeerd worden over de kwaliteit van de kliniek, de opleiding en ervaring van de arts, de mogelijke risico’s van de ingreep en de nazorg.

Indien u esthetische chirurgie of behandeling overweegt, ga dan de kwalificaties van de kliniek en de arts na, en verifieer op voorhand waarvoor u betaalt. Met name, de kwaliteitsgaranties van de kliniek, de esthetische kwalificaties van de artsen, de nazorg en garantie bepalingen worden nog al te vaak over het hoofd gezien.

Marly-Ann Spronken, CEO

Klantvriendelijkheid award 2013 Klantvriendelijkheid award 2014 Klantvriendelijkheid award 2015

Waar op letten bij uw keuze?

 • Kies uw chirurg en kliniek zorgvuldig uit.
  Het diploma van de arts is eenvoudig na te trekken via het nationale ministerie. Let op met duur klinkende lidmaatschappen van specialisten- of cosmetische verenigingen. Zij creëren vaak een vals idee van kwaliteit.
   
 • Een diploma, registratie of erkenning alleen, is geen garantie voor optimale chirurgie.
  Esthetisch chirurgen hebben altijd een specifieke verdere opleiding genoten en hebben ruime ervaring in hun vakgebied. Met name chirurgen voltijds in dienst van algemene ziekenhuizen, ontbreken vaak ervaring en de specifieke opleiding in de esthetische deelgebieden. Esthetische chirurgie is immers geen prioriteit in overheidsinstellingen. De prioriteit in algemene ziekenhuizen ligt (terecht) op het behandelen van zieken en het herstellen van lichamelijke defecten.
   
 • Zorg ervoor dat uw chirurg de esthetiek niet ziet als een 'bijverdienste'.
  Bekijk de volledige details en implicaties van de aan u voorgestelde behandeling en neem voldoende tijd om alles te laten bezinken. Stel al uw vragen en organiseer waar nodig een tweede of zelfs derde consult. Vooral over de risico’s en het te verwachten resultaat dient u duidelijkheid te verkrijgen.
  Deze extra consulten horen gratis te zijn. Het is immers de gezamenlijke plicht van u en uw chirurg om zo volledig mogelijk geïnformeerd te zijn. Laat u niet verleiden door aantrekkelijke folders en reclame.
   
 • Een kliniek met een goede reputatie hoeft geen reclame te maken.
  Pas op voor bemiddelingsbureaus, schoonheidsconsulenten of artsen die instaan voor het ronselen van patiënten. Zorg ervoor dat uw eerste consult met de behandeld chirurg zelf is. Alleen de chirurg kan u in detail informeren het te verwachten resultaat en de mogelijkheden.
   
 • Kies uw ziekenhuis of privékliniek zorgvuldig. Vooral internationaal kunnen de standaarden van zorg grondig verschillen.
  Ziekenhuizen en privéklinieken voldoen meestal wel aan de wetten en regelgeving die door de overheid opgelegd zijn. Maar u wil meer!
   
 • Uw kliniek heeft best een officieel, internationaal, erkend kwaliteitssysteem, met certificaat.
  Sommigen privé klinieken hebben geen dag/nacht verzorgingsfaciliteit. Vaak worden patiënten meteen ontslagen en overgebracht naar een vlakbij gelegen hotel. Een hotelkamer heeft geen medische infrastructuur en is geen ideale omgeving voor patiënten die uitgebreide chirurgie hebben ondergaan.
   
 • Uw kliniek heeft best een nachtopnamefaciliteit met medische supervisie.
  Uw cosmetische chirurgie wordt bij voorkeur niet uitgevoerd in faciliteiten – operatiekamers, afdelingen - die ook gebruikt worden voor het behandelen van zieke patiënten met infecties.
   
 • Bacteriële kruisinfecties kunnen ernstige problemen veroorzaken.
  Verifieer wie voor de kosten opdraait indien verdere zorgen, of een correctieve behandeling, nodig blijken te zijn. Goedkoop blijkt achteraf vaak duurkoop.
   
 • De prijs van uw ingreep moet all-in zijn.
  Prijzen moeten redelijk blijven. Peperduur is geen garantie voor kwaliteit. Spotgoedkoop is dat nog minder. Verifieer in het laatste geval dat er niet bezuinigd wordt op de gebruikte materialen en verkrijg duidelijkheid over het kwaliteitscertificaat van de kliniek en de garantiebepalingen.

Geregistreerde en gespecialiseerde artsen

De artsen van de Wellness Kliniek zijn volledig opgeleid in hun algemeen en - meer nog - in hun esthetisch specialisme. Ze zijn ingeschreven in de Belgische en vaak ook internationale registers van chirurgen, artsen of tandartsen. Hun diplomaís zijn geldig in alle EU-lidstaten.

Specifiek opgeleide en ervaren specialisten

Onze artsen worden zorgvuldig geselecteerd. Zij mogen geen voltijdse betrekking in algemene ziekenhuizen nastreven en dienen zich gepassioneerd toe te leggen op de esthetiek in hun gebied. Ze zijn ervaren en hebben een degelijke, formele opleiding genoten in hun esthetisch specialisme.

Garantie, bijkomende consulten en nazorg

Onze prijzen omvatten: opname, hospitaalrekening, dokterís honoraria, anesthesie en alle bijkomende consulten in de Wellness Kliniek.

De gebruikte materialen en implantaten zijn apart gegarandeerd door de leverancier.

De honoraria en kliniekkost van bijkomende ingrepen om verwikkelingen te verhelpen of resultaten verder te verfraaien, in de Wellness Kliniek, zijn inbegrepen in de initiŽle kostprijs van uw operatie.

In de uitzonderlijke gevallen dat verwikkelingen moeten worden behandeld in een algemeen ziekenhuis dient de patiŽnt zijn eigen verzekeringsmaatregelen in te schakelen.

We vinden het erg belangrijk dat u de risicoís en het te verwachten resultaat zo goed mogelijk weet in te schatten. Daarom hebt u altijd recht op gratis bijkomende pre-operatieve consulten.

EN 15224 kwaliteitsgarantie voor medische en chirurgische procedures

In de Wellness Kliniek wordt elke behandeling, alle materialen en de infrastructuur gecontroleerd op veiligheid en effectiviteit met de noodzakelijke wetenschappelijke en wettelijke back-up. Dit verzekert niet alleen een veilig klinisch milieu maar ook een formele kwaliteitscontrole van de uitgevoerde behandelingen.

Het EN 15224 Kwaliteits Certificaat garandeert de kwaliteitscontroles.

Geen reclame, geen bemiddelingsbureaus of bemiddelende artsen

De Wellness Kliniek staat niet voor verleidelijke folders en mooie praatjes. Cosmetische behandelingen zijn medische handelingen met risicoís. Het is belangrijk dat u van te voren goed geÔnformeerd bent over de mogelijkheden en het te verwachten resultaat. Deze informatie kan u alleen gegeven worden door de behandelende arts zelf.

In de Wellness Kliniek wordt elk initieel consult gedaan door de behandelende arts zelf. Wij doen niet aan reclame, noch wensen wij u een cosmetische ingreep aan te prijzen. Wij willen u wel graag informeren over de mogelijkheden met de eventuele bijwerkingen.

Geen vermenging met geÔnfecteerde patiŽnten, geen hotelkamer.

Kruisinfectie van ziekenhuisbacteriŽn is een erkende oorzaak van ziekte en dood. Daarom worden gezonde patiŽnten voor esthetiek bij voorkeur niet behandeld in operatiezalen of op afdelingen waar ook patiŽnten met infecties behandeld worden. Ook medisch Ė en paramedisch personeel worden best gescheiden gehouden.

In de Wellness Kliniek worden geen zieke patiŽnten behandeld. Wij beschikken over vier operatiekamers voor esthetische chirurgie.

Redelijke prijs

In de Wellness Kliniek weet u exact waarvoor u betaalt. Onze diensten werken volgens de hoogste Europese standaarden. De medische en para-medische staff is specifiek opgeleid en aan constante kwaliteitscontrole onderworpen. De faciliteit valt onder een gecontroleerd en internationaal erkend kwaliteitssysteem met EN 15224-certificaten, net zoals alle behandelingsmethoden, materialen, technologie.
Stephanie Lebrun

Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Om optimale kwaliteit en veiligheid te waarborgen is de Wellness Kliniek EN 15224 gecertificeerd en wordt onze zorg, door patiënten, beoordeeld via patiënt-tevredenheidsonderzoek. Wij streven naar 100% tevredenheid.

Alle medewerkers van de Wellness Kliniek doen hun uiterste best om optimale informatie en zorg te verlenen. Toch kunnen er eventueel opmerkingen en verbeterende suggesties ontstaan. Wij stellen uw feedback ten zeerste op prijs. Uiteraard worden uw opmerkingen strikt vertrouwelijk behandeld.

U kan mij rechtstreeks mailen:
E-mail: kwaliteit@wellnesskliniek.com

 Stephanie Lebrun, manager kwaliteit

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Vergelijk kwaliteit plastische en esthetische chirurgie: Klinieken: kwaliteit privé klinieken: zoek een goede kliniek: beste en veilige zorg – kwaliteit systeem. Privé Kliniek Plastische en cosmetische Chirurgie met EN 15224 kwaliteit GARANTIE! Klinieken: veilige zorg cosmetische tandheelkunde. Privé kliniek voor plastische chirurgie met EN 15224. Kliniekenoverzicht: klinieken België en Nederland: vergelijk prijs en kwaliteit. Zoek een goede kliniek in Belgie of Nederland: informatie over klinieken voor chirurgie en tandheelkunde. Kliniek voor maagchirurgie. Kliniekenoverzicht: Wellness Kliniek – Wellnesskliniek Genk België: gerenommeerde kliniek met EN 15224 kwaliteitscertificaten. Klinieken plastische chirurgie in Belgie? Maak een veilige keuze. Vergelijk prijzen: prijs en kwaliteit. Kosten, kostprijs: een goede kliniek is niet duur: reele prijs: Wellness Kliniek Genk Limburg Belgie.