De prijs van een maagballon omvat de operatie zelf, het ereloon van de chirurg en de anesthesist, je verblijf en de nazorg.

Consultatie
Consult Maagverkleining 100
Consult Maagverkleining - Online geboekt 50
Maagballon
Maagballon 4500

Toon prijzen in  

Betalingen aan de Wellness Kliniek zijn steeds in Euro. De weergave in een andere munteenheid is louter ter informatie en onderhevig aan koersschommelingen t.o.v. de Euro.

Prijzen zijn geldig tot 30/06/2023.

All Inclusive

Onze prijzen zijn all-inclusive: opname, medische kosten, verdoving en alle nazorg volgens de procedure.

Online reserveren

Reserveer je afspraak 24/7 met onze online reservatietool en ontvang zo 50% korting op je consultatie. Het is ook mogelijk om een e-consult (teleconsult) te boeken.

Garantie

Wij bieden u een gratis procedure aan indien er zich problemen voordien binnen 1 jaar na de originele operatie. Elke bijkomende intake consultatie bieden wij gratis aan.

Wat kost een maagballon?

De maagballon is een ingreep voor maagverkleining, waarbij de maag tijdelijk gevuld wordt met een ballon, zodat er minder ruimte is voor voedsel. Daardoor kun je in korte tijd flink wat kilo’s verliezen. De kosten van een maagballon operatie hebben we hierboven overzichtelijk weergegeven in onze prijstabel. Vragen? Stel ze ons gerust!

Prijzen maagballon operatie zijn all-in

Bij Wellness Kliniek hanteren we all-in maagballon prijzen, zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. Wel zo prettig vinden wij! Na de ingreep kom je nog enkele keren terug naar de Wellness Kliniek ter controle en het verwijderen van de maagballon. Dit zit dus bij de maagballon prijs inbegrepen!

Hoe werkt een maagballon?

Bij een maagballon wordt er een zachte bal van siliconen in de maag geplaatst. Doordat de ballon gevuld is met vloeistof heb je sneller het gevoel dat je verzadigd bent. Daardoor ervaar je minder honger en zal je dus ook minder snel naar (ongezond) eten grijpen. Na 6 maanden ben je kilo’s kwijt en wordt de ballon verwijderd.

Hoeveel val je af met een maagballon?

Je verliest zo’n 15 tot 20 kilo met een maagballon, al kan het resultaat van persoon tot persoon verschillen. Het is uiterst belangrijk dat je je aan de voorschriften van onze diëtist houdt, en een gezond voedingspatroon aanhoudt. Dat geldt overigens ook na de 6 maanden als de maagballon verwijderd is. Anders kun je zomaar weer in je oude patroon vallen en weer aankomen. Doorzetten en volhouden is dus belangrijk.

Gastric Sleeve of Gastric Bypass: alternatieven maagballon

Belangrijk om te weten is dat we bij Wellness Kliniek niet snel de maagballon adviseren. Bij overgewicht wordt er liever gekeken naar effectievere methoden, zoals de Gastric Sleeve of de Gastric Bypass. Hierbij wordt de maag permanent verkleind, waardoor het makkelijker is om het streefgewicht te behouden. Een maagballon vergt veel doorzettingsvermogen en blijkt in praktijk vaak minder effectief.

Een keuze die je niet alleen hoeft te maken!

Een Gastric Sleeve of Bypass zijn blijvend effectief en kunnen je tevens van zure oprispingen afhelpen, dit dus in tegenstelling tot de maagballon die meer inzet vereist. Wat beter bij je past is een keuze die je niet alleen hoeft te maken. Bij Wellness Kliniek informeren we je over de voordelen en nadelen per ingreep en kijken we wat bij jouw wensen en lichaam past. Eerlijk en professioneel advies is wat je van ons mag verwachten.

Maagballon prijs België

Bij Wellness Kliniek in Genk kun je terecht voor verschillende soorten maagoperaties ten behoeve van gewichtsverlies. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel, net als maatwerk en betaalbare chirurgie. Doordat we jaarlijks flink wat operaties uitvoeren, kunnen we schaalvoordeel bieden. Dat berekenen we graag door in onze prijs voor een maagballon en andere ingrepen.

Kosten maagballon bij Wellness Kliniek

Ben je benieuwd naar meer informatie of heb je nog vragen over de maagballon kosten? Je kunt bij ons terecht met al je vragen. Spreek ook zeker je twijfels uit als je die hebt, want samen komen we tot een oplossing! We kijken samen met jou of deze operatie of een Gastric Sleeve of Bypass beter bij je past en adviseren je eerlijk en op maat. Boek nu je vrijblijvend consult en zet de stap om lekkerder in je vel te zitten!

Lees meer over "Maagballon"

Lees alle beoordelingen