Klikgebit

Klikgebit

Ben je je losse tandprotheses beu? Moet je elke keer weer oppassen als je lacht of eet dat je kunstgebit niet loskomt? Met ALL-ON-FOUR tandprotheses zijn die zorgen verdwenen.

Veilig klikgebit plaatsen bij Wellness Kliniek

Als je een ingreep laat doen aan je gebit dan wil je ervan verzekerd zijn dat je kiest voor een gevestigde en vertrouwde kliniek. Daarvoor kun je terecht bij Wellness Kliniek. We zetten de meest ervaren tandartsen in die oog hebben voor detail, esthetiek hoog in het vaandel hebben staan én die uiterst veilig te werk gaan. Zo ben je ervan verzekerd dat je die stralende lach weer op je gezicht krijgt. Bovendien geniet je van een praktisch gebit waarmee je goed kunt blijven kauwen.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een slimme oplossing voor rotte tanden of als alternatief voor een kunstgebit zonder gehemelteplaat. Je hebt keuze uit een klikgebit bovenkaak, onderkaak of een volledig klikgebit. Er zijn verschillende soorten klikgebit en bij Wellness Kliniek maken we gebruik van de meest vooruitstrevende methode: het all-on-4 klikgebit.

Hierbij worden eventuele resterende tanden verwijderd en worden er implantaten geplaatst. Deze worden op maat ontworpen op basis van een 3D-scan. Na een tijdelijk noodgebit, zodat de implantaten goed kunnen vastgroeien, wordt het definitieve klikgebit op de implantaten vastgezet. Het all-on-4 klikgebit hoeft nu ook niet meer uitgenomen te worden. De verschroefde porseleinbrug is zo sterk dat het kauwen van eten gemakkelijk te doen blijft.

Levensduur klikgebit

Hoe lang gaat een klikgebit mee? Afhankelijk van de manier van verzorging kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je er minimaal 10 jaar profijt van hebt zonder dat vervanging van de prothese nodig is. Met de nadruk op minimaal, want in de meeste gevallen gaat het klikgebit levenslang mee. Wel kan het per persoon verschillen en in sommige gevallen is het beter om de prothese na meerdere jaren te vervangen. Onze consulterend arts kan je hierin persoonlijk adviseren alvorens je de behandeling ondergaat.

Klikgebit voordelen

Een klikgebit wordt door middel van tandimplantaten verankerd in de mond. Dat heeft als groot voordeel dat ze erg stevig vast blijven zitten, zelfs als je harde voedingswaren kauwt. Het is daardoor dus een goed alternatief voor traditionele kunstgebitten.

Bovendien worden klikgebitten als erg comfortabel beschouwd. Ze worden op maat gemaakt en hebben geen scherpe randjes die tegen het tandvlees drukken. Ze zetten sowieso geen druk (een gevoel dat met een kunstgebit soms wel ervaren wordt). Daarbij blijft het gehemelte compleet vrij bij een klikgebit, wat er ook nog eens voor zorgt dat je een optimale smaakbeleving blijft houden.

Uiteraard is het bij een gezond, natuurlijk gebit overbodig om een klikgebit te laten plaatsen, en wanneer je slechts enkele slechte tanden hebt dan kan een tandkroon of tandimplantaat mogelijk een betere optie zijn. Maar wanneer je dus echt een (bijna) volledig slecht gebit hebt, dan is een klikgebit een absolute aanrader: comfortabel en stevig!

Klikgebit nadelen? De All-on-4 techniek!

Bij Wellness Kliniek geven we graag transparante en volledige informatie en dat betekent dat we ook graag de nadelen van een klikgebit bespreken.

Sommige klikgebitten moeten dagelijks uitgenomen worden en uitgebreid gereinigd worden. Dit nadeel lossen we bij Wellness Kliniek op door te kiezen voor de All-on-4 techniek. Dat wil zeggen dat we gebruik maken van sterke titanium schroeven waaraan we het klikgebit permanent kunnen bevestigen. Uiteraard blijft een goede mondhygiëne van belang, maar deze techniek biedt qua gebruiksgemak het beste van het beste.

Verder is de mond gevoelig voor ontstekingen wanneer het plaatsen niet op een veilige manier gebeurt. Bij Wellness Kliniek zetten we ervaren tandartsen in die werken op basis van de hoogste standaarden. Hierdoor is de kans op complicaties minimaal.

Wanneer je een klikgebit hebt dan is het verschil met een natuurlijk gebit niet tot nauwelijks te onderscheiden. Een groot pluspunt is dat je met een klikgebit altijd een mooi en recht gebit hebt. Benieuwd naar resultaten die we eerder hebben behaald? Bekijk dan hier de voor en na foto’s van een klikgebit.

Voor wie is een klikgebit geschikt?

Een klikgebit is ideaal voor mensen die weinig of geen goede tanden meer hebben. In dit geval kun je direct kiezen voor de voordelen van een klikgebit, oftewel een kunstgebit op implantaten. Dit is een duurzamer alternatief voor een kunstgebit en biedt tevens als voordeel dat je het niet dagelijks in en uit hoeft te nemen.

Ook als je al een kunstgebit hebt dan kan een klikgebit uitkomst bieden. Dit vinden velen veel gemakkelijker en een klikgebit ziet er daarnaast erg realistisch uit, alsof het je echte tanden zijn. Soms kan het vervangen van een kunstgebit tevens noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld als het botvolume in de kaken te veel is afgenomen.

Klikgebit: de ingreep

De behandeling wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving. Je nieuwe tanden worden precies op maat gemaakt op 2 tot 4 of 6 implantaten om een volledige tandboog te vervangen. Als de implantaten stevig genoeg in het kaakbeen zitten in het begin (net na de ingreep), dan kan er tijdelijk een tandboog geplaatst worden binnen 2 dagen.

Het klikgebit verbetert je comfort en levenskwaliteit al erg snel. Na 6 maanden tot een jaar, als de implantaten volledig vastzitten, wordt de tijdelijke tandboog vervangen door een permanent exemplaar.

Wat mag je verwachten?

De eerste 3 dagen na de ingreep, neemt de zwelling even toe. Na 6 dagen verdwijnt die zwelling stilaan. De eventuele hechtingen worden verwijderd tijdens de tweede consultatie, ongeveer een week later. Na 6 maanden tot 1 jaar, hebben de implantaten zich stevig vastgezet in je kaakbeen. Dan worden je tijdelijke tanden vervangen door de permanente.

Het resultaat? Een permanent, niet verwijderbaar kunstgebit dat je amper kan onderscheiden van echte tanden.

Wat kost een klikgebit?

Bij Wellness Kliniek streven we naar transparante all-in prijzen, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. De precieze kosten hangen af van je huidige gebit en de concrete ingreep. Om alvast een idee te krijgen van de prijzen voor de klikprothese en de all-on-4 gebitsboog kun je hier de actuele klikgebit kosten bekijken.


Klikgebit kosten

Boek een vrijblijvend consult klikgebit bij Wellness Kliniek

De keuze voor een klikgebit is er een die je niet zomaar maakt. Wellicht heb je alternatieven overwogen of heb je al een tijdje last van je huidige kunstgebit. Misschien vind je het gewoon onhandig dat je deze dagelijks weer moet indoen en verzorgen. Uit de reacties van onze patiënten blijkt dat velen enorm blij zijn met de uiteindelijke keuze voor een klikgebit. Ook jij kunt van de voordelen van het klikgebit genieten.

Neem contact met ons op en plan een vrijblijvend, persoonlijk consult. Hierin wordt specifiek gekeken naar de mogelijkheden voor jouw gebit. Zo krijg je direct zicht op de precieze behandeling (die per persoon kan verschillen, afhankelijk van het gebit) en de daarbij behorende kosten. Daarna kun je altijd nog beslissen of je daadwerkelijk voor een klikgebit kiest.

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Meer info...

Meer dan 20 jaar ervaring

Sinds de oprichting in 1996 is de Wellness Kliniek in België een van de toonaangevende klinieken voor esthetische chirurgie in Europa, waar patiënten van over de hele wereld worden behandeld om hen te helpen hun esthetische ambities waar te maken en uitstekende medische resultaten te garanderen. Wij werken niet met adviseurs of verkopers, je ziet alleen de arts die je behandelt.

Meer info...

Eerlijke en transparante prijzen (Fillers & Injectables)

Onze prijzen zijn eerlijk en transparant: we rekenen alleen de kosten per injectie of per eenheid product.
Sommige mensen hebben meer vulling per zone nodig, anderen iets minder. Onze artsen hebben oog voor detail en hebben de vaardigheid om de verschillende fillers subtiel toe te passen. Dit is belangrijk omdat het voor jou het beste resultaat oplevert, en je betaalt alleen voor het aantal gebruikte eenheden.

Meer info...

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om het eindresultaat te krijgen?
Meestal kunnen wij een All-on-4 (met tijdelijke brug) op 2 aaneengesloten dagen (en vaak op één dag) monteren, zodat u direct het gewenste resultaat behaalt.