Wanneer je oncomfortabel grote borsten hebt, lijd je dikwijls aan schouder- en nekpijn. Bovendien is het moeilijk om te sporten en word je voortdurend aangestaard. Kortom: het hebben van grote borsten, heeft een effect op je leven. Ben je klaar voor verandering? Reken dan op de Wellness Kliniek om een borstverkleining uit te voeren om de grootte en het gewicht van je borsten te verminderen.

Vanaf € 4750
Bekijk alle prijzen

Borstverkleining: details

  • Operatie: 2 - 3 uur
  • Lichte slaapverdoving
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 7 - 10 dagen
  • 6 weken compressiebeha

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Voor wie is een borstverkleining geschikt?

Patiënten met te grote borsten zijn daar dikwijls onzeker over en ervaren allerlei fysieke klachten (rug, nek, schouders). Als jij je hierin herkent, ben je een geschikte kandidaat. Dit type ingreep gebeurt natuurlijk volledig op maat. We zijn allemaal verschillend, zo ook onze borsten. 

Ook mannen kunnen lijden aan borstgroei en ook voor hen is een borstverkleining dan een oplossing. Lees meer over deze ingreep op onze pagina over gynaecomastie of borstverkleining bij mannen.

Borstverkleining: de ingreep

Een ingreep voor borstverkleining of mastectomie vraagt om een individuele aanpak met betrekking tot de grootte die je wil na de operatie. Afhankelijk van het type ingreep, blijf je één nacht in de Wellness Kliniek of word je beschouwd als een ambulante patiënt en mag je dus dezelfde dag nog naar huis. De ingreep neemt 2 à 3 uur in beslag en wordt uitgevoerd onder intraveneuze verdoving. 

Dames

De borst wordt verkleind door een deel van de huid en het borstweefsel weg te nemen. De tepel wordt iets hoger geplaatst op de borst en meestal ook wat verkleind. Je zal dus een cirkelvormig litteken hebben op het tepelhof, van daaruit in de richting van de plooi van je borst en een horizontaal litteken in de plooi zelf. De littekens vervagen en worden alsmaar minder zichtbaar. Er zijn verschillende technieken mogelijk die we natuurlijk met je bespreken. 

Meisjes

Meisjes met grote borsten op een jonge leeftijd hebben baat bij liposculptuur om de borst te verkleinen en vooral de borstgroei af te remmen. Als deze ingreep op tijd gebeurt, zal het niet nodig zijn om op latere leeftijd een borstverkleining te ondergaan. Er zijn geen zichtbare littekens. 

Mannen

Lees meer over deze ingreep op onze pagina over gynaecomastie of borstverkleining bij mannen. 

Wat mag je verwachten?

Na de ingreep om je borsten te verkleinen of te liften, worden je borsten goed ingewikkeld. We adviseren meestal ook om een beha zonder beugels te dragen, zowel overdag als 's nachts gedurende enkele weken na de ingreep.

De hechtingen lossen vanzelf op en hoeven dus niet verwijderd te worden. Na een week kan je bijna al je dagelijkse activiteiten weer uitvoeren. Wel raden we je aan om de eerste zes weken geen zware activiteiten te ondernemen. Na 18 maanden zijn de littekens vervaagd. 

Stap voor stap

Onze troeven

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Toon alle foto's

Veelgestelde vragen

Laat een borstverkleining littekens na?
Na 3 maanden beginnen de rode littekens te vervagen en worden ze minder opvallend. Na 18 maanden krijg je het definitieve resultaat en de dunne lijn rond de tepelhof en op de borst is bleker.

Bekijk alle veelgestelde vragen