Koffie, sigaretten, rode wijn... er zijn tal van zaken die je tanden doen verkleuren doorheen de jaren. Dat effect laten we verdwijnen in de Wellness Kliniek met onze nieuwe Power Bleach Method, PrevDent. Dit is een behandeling op maat die je tanden witter en lichter maakt.

Veilig tanden bleken bij Wellness Kliniek

Droom jij ook van die prachtige glimlach die je regelmatig op tv voorbij ziet komen? Stralend witten tanden krijgen waarmee je met trots je lach laat zien? Bij Wellness Kliniek zetten we in op een speciale methode PrevDent waarmee jij gaat voor dat prachtig witte gebit. Weg met aanslag en verkleuring, onze tandartsen maken het graag mogelijk op een veilige manier, zonder je huidige gebit te beschadigen!

Wat is de PrevDent tandenbleken behandeling?

Tanden bleken is simpel gezegd het witter maken van de tandkleur. Hierbij wordt aanslag verwijderd en wordt er daarnaast een product gebruikt waarmee de intrinsieke tandkleur gewijzigd kan worden, zodat je een stralende witte glimlach krijgt. Bij Wellness Kliniek maken we gebruik van de veilige tandenbleken PrevDent methode, waarbij bleekgel gecombineerd wordt met lichttechnologie. Hiermee worden de tanden zo’n 6 tot 9 tinten witter.

Is tanden bleken veilig?

Niet alle technieken van tanden bleken zijn veilig, helaas. Sommige aanbieders gebruiken een te hoge concentratie waterstofperoxide, wat in België en Nederland zelfs niet toegestaan is omdat dit het tandglazuur beschadigt. Bij Wellness Kliniek zetten we in op de PrevDent behandeling, een veilige en comfortabele methode om pijnloos de tanden tot 9 tinten witter te maken. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken om beschadiging van het tandglazuur, want de techniek is compleet veilig toe te passen.

Verkleuring tanden: waardoor worden tanden minder wit?

Het gebit wordt minder wit naarmate je ouder wordt. Dat is een natuurlijk proces dat je niet tegen kunt gaan. Het komt door de minerale structuur van het gebit dat op den duur invloed heeft op het glazuur en waardoor dat verkleurt. Daarnaast kan een gebit meer onderhevig zijn aan verkleuring door bacteriën, voeding en dranken. Liefhebbers van koffie, thee, rode wijn en tabak zullen eerder aanslag op de tanden krijgen dan mensen die alle aanslaggevoelige producten achterwege laat. Het 100% tegengaan van de verkleuring van tanden, ook al drink je bij wijze van spreken alleen water, kun je echter nooit.

Hoe lang blijven tanden wit na tanden bleken?

Het is belangrijk om te beseffen dat tanden na verloop van tijd weer getroffen kunnen worden door aanslag. Een natuurlijk proces dat voortkomt uit het consumeren van voedingsmiddelen. Hierbij zijn bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn en tabak de grootste boosdoeners. Je kunt in ieder geval uitgaan van een witter resultaat gedurende 2 tot 3 jaar bij goede mondhygiëne. Langer kan ook, maar het effect kan afnemen na verloop van tijd. In dat geval kan er een herhaalbehandeling overwogen worden.

Tanden bleken of facings of andere methode?

Bij facings wordt er een schildje over de bestaande tanden geplaatst. De kleur wordt hierbij normaal gezien aangepast op de rest van het gebit. Je kiest normaal gezien liever voor facings als je tanden erg broos zijn of wanneer je spleetjes en hoekjes wilt laten opvullen. Tevens kun je er scheve tanden lichtelijk mee corrigeren. Ook zijn er nog een aantal andere gebitsbehandelingen, zoals tandkronen, tandimplantaten of zelfs een volledig klikgebit.

Als jouw huidige gebit nog gezond is dan zal tanden bleken normaal gezien de beste optie zijn. Wil je ook corrigeren of broze tanden versterken dan zal een van de alternatieve methodes mogelijk beter bij je passen. Onze tandartsen geven je altijd advies op maat en vertellen je transparant over wat je mag verwachten.

Bruine aanslag tanden: kan ik thuis mijn tanden bleken?

Er zijn tal van producten op de markt die beloven dat zij met een simpele behandeling thuis de tanden kunnen bleken. Helaas verwijderen de meeste producten slechts de bovenste bruine aanslag in plaats van dat ze écht witter maken, waardoor het effect niet is zoals gehoopt. Ook zijn er producten die niet veilig in gebruik zijn, waardoor het tandglazuur kan beschadigen. Wij raden deze producten -met name de laatste categorie- af, zeker als je wilt streven naar een optimaal wit resultaat.

Grote kans dat je benieuwd bent naar het voor en na resultaat van tanden bleken. Daarom hebben we een speciale pagina aangemaakt met foto’s van tanden bleken, waarop je het verschil in kleur kunt zien. Zoals je ziet is er een groot verschil te behalen. Tijdens een vrijblijvend consult gaan onze tandartsen altijd met je in gesprek om te vertellen wat de best haalbare resultaten zijn voor jouw gebit. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent.

Voor wie is tanden bleken geschikt?

Iedereen die de sprankelende witte lach van zijn tanden heeft verloren, veroorzaakt door koffie, thee, sigaretten, etc. is geholpen met een ‘dental bleaching’. Houd er rekening mee dat kronen en facings niet gebleekt kunnen worden. Neem dan ook gerust contact met ons op, zodat we samen naar de beste oplossing voor jouw gebit kunnen kijken.

Tanden bleken, hoe werkt het?

Bij Wellness Kliniek maken we gebruik van de revolutionaire techniek de Power Bleach Method, PrevDent. Hierbij wordt moderne blauwlichttechnologie gecombineerd met lichtfrequentiegevoelige, zachte bleekgel. Dit maakt het mogelijk om in slechts één sessie de tanden optimaal te bleken, zonder schade aan te brengen aan het tandglazuur.

Geen enkel gebit is hetzelfde en het professioneel tanden bleken is een behandeling op maat. Elke set tanden is anders en onze esthetische tandartsen stemmen de methode dan ook perfect af op iedere tand. Zo kunnen we gaan voor een optimaal resultaat zonder gebitsschade.

Wat mag je verwachten?

Omdat dus de tanden van iedereen anders zijn, zijn de resultaten dat ook. Normaal gezien worden de tanden met onze PrevDent methode zo’n 6 tot 9 tinter witter. Dat is echt een flink verschil!

De resultaten houden normaal gezien zeker 2 tot 3 jaar aan, dit bij normale blootstelling aan verkleurende voedingsmiddelen en dranken en bij het volgen van goede mondhygiëne. Door speciale producten voor witte tanden te gebruiken kan de prachtige glimlach nog langer behouden worden. Daarover zullen onze tandartsen je uiteraard adviseren.

Hoeveel kost tanden bleken?

Bij Wellness Kliniek hanteren we een transparante all-in prijs voor tanden bleken, zodat je direct weet wat je kwijt bent als je voor deze behandeling kiest. Aangezien we een grote kliniek zijn en veel behandelingen per jaar uitvoeren, blinken we niet alleen uit in specialisme, maar kunnen we ook schaalvoordeel bieden. Dat is doorberekend in ons scherpe tarief voor tanden bleken. Bekijk hier de actuele tanden bleken prijs.

Boek een vrijblijvend consult tanden witmaken

Tijd voor die stralend witte lach? Laat dan je tanden witter maken bij Wellness Kliniek. Een goede oplossing om in no-time eindelijk van die verkleuring en aanslag af te zijn. Vooraf gaan we altijd uitgebreid in op de mogelijkheden voor jouw gebit en indien gewenst bespreken we ook alternatieve behandelingen met je, bijvoorbeeld als je ook je gebit recht wil laten zetten. Heb je zelf een gebit op het oog dat je prachtig vindt? Neem dan gerust voorbeeldfoto’s mee naar het consult. Zo komen we tot het gebit waar jij trots op bent en waar je vol overgave je tanden mee bloot lacht. Neem nu contact met ons op.

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Meer info...

Gemakkelijk reserveren & plannen

Bij de Wellness Kliniek kan je al je afspraken, consulten, behandelingen en operaties online boeken. Zo kies je de datum die het beste bij je past. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en de Intelligent Wizard zorgt ervoor dat je de arts-specialist krijgt met de meeste expertise met betrekking tot jouw behandeling.

Meer info...

Meer dan 20 jaar ervaring

Sinds de oprichting in 1996 is de Wellness Kliniek in België een van de toonaangevende klinieken voor esthetische chirurgie in Europa, waar patiënten van over de hele wereld worden behandeld om hen te helpen hun esthetische ambities waar te maken en uitstekende medische resultaten te garanderen. Wij werken niet met adviseurs of verkopers, je ziet alleen de arts die je behandelt.

Meer info...