De bh-maat die bij je past

Prijzen geldig tot 31/03/2023 Borstvergroting nu €2995

Boek nu

Borstvergroting met implantaten

Borstvergroting

Voor veel vrouwen is de grootte en de vorm van de borsten een belangrijk onderdeel van het uiterlijk en zelfvertrouwen. Als jouw borsten toe zijn aan een upgrade, dan ben je hier aan het juiste adres! Of je nu op zoek bent naar een discrete borstvergroting of een opvallende boob job, je vindt hier alles wat je erover wilt weten, voor en na foto’s, prijzen en borstvergroting reviews. Wellness Kliniek is dé borstvergroting specialist van de Benelux.

Vanaf € 2995
Bekijk alle prijzen

Borstvergroting met implantaten: details

  • Operatie: 45 minuten
  • Lichte slaapverdoving
  • Incisie: 3 cm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 4 - 7 dagen
  • 6 weken sportbeha

Hulp nodig? Een medewerker belt je graag op!

Wat kost een borstvergroting?

De borstvergroting kosten zijn afhankelijk van de grootte en het type borstimplantaten. Het verkrijgen van siliconen borsten van 200cc tot 500cc kan vanaf € 2995. 98% van onze borstvergroting patiënten behaalt het gewenste resultaat met siliconen borsten tot 500cc.

Onze prijs voor borstvergrotingen is all-in: opname, borstimplantaten, verdoving, het medisch honorarium en ook alle zorgen na de borstvergroting operatie.

Wellness Kliniek België voert meer dan 3.000 borstvergrotingen per jaar uit in Genk. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in België. Hierdoor kunnen wij borstvergrotingen aanbieden aan het voordeligste tarief.

Borstvergroting met ronde silicone prothesen | tot 500cc 2995
Borstvergroting met ronde silicone prothesen | vanaf 500cc 3850

Borstvergroting prijzen

Soorten borstimplantaten voor borstvergroting

Dankzij de ontwikkeling van nieuwe technologieën en medisch onderzoek zijn er veel verschillende borstimplantaten ontwikkeld om je eindeloze opties te bieden voor je borstvergroting. Het vinden van informatie over verschillende borstimplantaten is echter op zijn minst verwarrend. Om het je gemakkelijk te maken, geven we je 5 tips om op te letten bij het kiezen van borstimplantaten.

Type borstimplantaten: Siliconen | Hydrogel | Zoutoplossing

Er zijn drie typen borstimplantaten bij een borstvergroting in de Wellness Kliniek: siliconen borstimplantaten, hydrogel implantaten of zoutoplossing borstimplantaten.

Alle implantaten hebben hun voor- en nadelen. Het grootste deel van onze borstvergroting patiënten kiest voor siliconen implantaten. Moderne siliconen implantaten zijn veilig. Ze hebben een sterke en betrouwbare schil en zijn gevuld met een stevige siliconen massa die niet lekt in het lichaam als de schil zou scheuren. Siliconen implantaten zijn zacht, ook bij aanraking, ze geven de borst een aantrekkelijke vorm en voelen het meest zoals natuurlijk borstweefsel.

Vorm van de borstimplantaten: ronde vs anatomische implantaten

vormen borstimplantaten

Anatomische implantaten (ook bekend als druppelvormige implantaten) en ronde borstimplantaten zijn de meest gebruikte implantaten voor borstvergrotingen.

Druppelvormige implantaten worden vooral gebruikt bij een reconstructieve borstvergroting wanneer de natuurlijk vorm van de borst verloren is gegaan. Voor een esthetische borstvergroting krijgen ronde implantaten meestal de voorkeur. Ronde implantaten zijn zachter en voelen natuurlijker aan dan de hardere druppelvormige implantaten.

Wanneer een druppelvormig implantaat roteert over tijd, verandert de vorm van de borsten en zijn ze niet langer symmetrisch. Wanneer een rond implantaat draait verandert er niets aan het uiterlijk van de borsten.

Het middelpunt van de zwaartekracht van een druppelvormig implantaat ligt lager dan het fysieke centrum (het middelpunt) en lager dan de tepel. Je hebt daarom hierbij een grotere kans dat de borsten gaan hangen.

hoogte borstimplantaten

De mooiste en natuurlijk vorm wordt behaald met ronde implantaten. Moderne ronde siliconen prothesen krijgen een anatomische en natuurlijke vorm als je staat, maar bewegen wel, zodat de borsten een klein beetje naar de buitenkant vallen als je ligt.

Grootte en profiel van borstimplantaten: laag, gemiddeld, hoog of extra hoog profiel

De grootte van borstimplantaten wordt meestal aangegeven in kubieke centimeter (cc) en een profiel. De meeste fabrikanten bieden implantaten in vier verschillende profielen: laag, gemiddeld, hoog en extra hoog.

grootte en vorm borstimplantaten

Kijkende naar bovenstaande afbeeldingen zie je dat het implantaat kleiner lijkt als het profiel hoger wordt, ondanks dat het volume gelijk blijft.

De breedte en hoogte van een implantaat spelen een grotere rol bij het resultaat van de borstvergroting dan het daadwerkelijke volume van de borstprothese. Hier komt het getrainde oog van de chirurg (en een beetje wiskunde) bij om de hoek kijken om je te assisteren tijdens je initiële consultatie.

Textuur van de borstimplantaten: glad | gestructureerd | microstructuur

Gedurende de jaren hebben borstimplantaat fabrikanten ontdekt dat de afwerking van het oppervlak van een implantaat impact heeft op het gedrag van de implantaat en het esthetische resultaat van een borstvergroting.

  • De schil van een glad borstimplantaat is minder dik dan andere, waardoor deze zachter en natuurlijker aanvoelen dan een borstimplantaat met een gestructureerde schil. Een glad borstimplantaat beweegt meer tijdens activiteiten dan een gestructureerd implantaat. Echter zijn deze voordelen ook meteen een nadeel. De zachtere schil heeft een hogere kans om te verrimpelen of scheuren. Als een implantaat volledig vrij kan bewegen in de borst kan hij gaan trekken of draaien
  • Gestructureerde implantaten zijn dik en ruw en voelen harder in de borst. De gestructureerde oppervlakte bevestigt het implantaat op zijn plek, waardoor het bijna niet kan bewegen. De harde eigenschap is ideaal voor grotere implantaten en om verrimpeling en lekken te voorkomen. De klevende eigenschap heeft de voorkeur voor anatomische borstimplantaten omdat het ervoor zorgt dat ze minder draaien. Het esthetische nadeel is dat het er mogelijk minder natuurlijk uitziet als je ligt. Recent worden gestructureerde implantaten gelinkt aan ‘anaplastic large cell lymphoma (ALCL)’, een zeldzame vorm van kanker binnen het immuunsysteem die 1 op de 500.000 patiënten treft.

In de vroege jaren 2000 hebben fabrikanten de beste eigenschappen van gladde en gestructureerde implantaten gecombineerd. Dit heeft geresulteerd in het microstructuur implantaat. Dit implantaat heeft het zachtere gevoel, maar het implantaat kan niet volledig vrij bewegen in de borst. Het heeft bewezen het meest betrouwbaar en passend te zijn voor de meeste borstvergroting patiënten. De bekendste fabrikanten hebben het microstructuur implantaat nu in hun productaanbod. Ook bij Wellness Kliniek geven zowel chirurgen als patiënten de voorkeur aan microstructuur implantaten voor het overgrote deel van borstvergrotingen.

Bekendste merken in Borstimplantaten: Arion | Motiva | Mentor | Natrelle

Het Monoboc SoftOne implantaat van Arion is het go-to implantaat voor de meeste borstvergroting patiënten bij Wellness Kliniek. Het in Frankrijk gemaakte, van topkwaliteit, borstimplantaat is de sleutel voor onze MIBIS-techniek. Om het implantaat door een incisie van twee tot drie centimeter te laten passen moet het erg elastisch zijn, goed zijn vorm behouden en zeker niet scheuren. De extra veiligheidseigenschappen in combinatie met een zachte en natuurlijke ‘feel’ na plaatsing maakt de Arion implantaten de beste kwaliteit voor een borstvergroting op de markt.

Een nieuwkomer in het hoge segment borstimplantaten zijn de Motiva implantaten van Establishment Labs. Dit bedrijf uit Costa Rica heeft wereldwijd snel aan populariteit gewonnen. De implantaten zijn harder en stijver dan de Arion implantaten en zijn daarom niet geschikt voor onze MIBIS-techniek. Desondanks zijn het goede implantaten. Motiva implantaten zijn zeer geschikt voor borstvergroting patiënten die graag grote tot zeer grote borsten willen.

Mentor en Natrelle zijn de grootste fabrikanten van implantaten wereldwijd en zijn vooral groot in de Verenigde Staten. Beide eigendom van grote farmaceutische bedrijven, zijn ze erg sterk in Research en Development, en hebben ze veel verschillende cosmetische en reconstructieve borstprothesen. Hun enorme bevoorradingsketen maakt zeer competitieve prijzen mogelijk bij een borstvergroting.

Natuurlijk zijn er meer merken van implantaten voor een borstvergroting. Bij Wellness Kliniek houden we bij een borstvergroting vast aan deze vier topkwaliteit fabrikanten. We zijn zeer toegewijd om altijd de beste kwaliteit te bieden. Daarom bieden we deze vier merken altijd aan dezelfde prijs. Nog iets dat Wellness Kliniek uniek maakt!

Specifieke kenmerken van borstimplantaten zijn niet per definitie beter dan een andere. Er is echter wel zoiets als het beste implantaat voor jou. Dit wordt vastgesteld tijdens je eerste consultatie met onze gespecialiseerde borstvergroting chirurg in overeenstemming met jouw gewenste resultaat en je lichaamsbouw.

Borstvergroting stap voor stap

Foto's voor- en na borstvergroting - Resultaten

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Meer dan 3000 per jaar

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in Nederland.

Door ons ruim aanbod van patiënten kunnen wij borstvergrotingen met implantaat aanbieden tegen voordelig tarief.

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen over borstvergroting

Kan ik mijn toekomstige bh-maat kiezen bij een borstvergroting?
Op het intake consult maakt u uw wensen kenbaar aan de chirurg. De chirurg berekent daarna het volume, de vorm en de projectie, bepaalt de vorm van het implantaat en berekent de volumevergroting. Niet alleen de vorm en het volume is belangrijk, ook het profiel (projectie) van het implantaat bepaalt mee het eindresultaat. Silicone prothesen bestaan in rond laag profiel, rond hoog profiel, rond extra hoog profiel, anatomisch, druppelvormig.
Kan ik de maat van mijn borstimplantaten zelf kiezen bij een borstvergroting?
Ja. De chirurg zal u tijdens het consult onderzoeken en helpt u om in overleg te besluiten welke maat en welke vorm het gaat worden. Alles is erop gericht om het optimale resultaat te bereiken, zoals u het graag wil.
Welk implantaat is het beste voor mijn borstvergroting?
In overleg met uw plastisch chirurg bepaalt u welk Monobloc Silicone SoftOne implantaat qua vorm, profiel en volume voor u het beste resultaat geeft. We houden rekening met uw lichaamsvorm en uw wensen. U kiest zelf de vorm en het volume.
Welke borstimplantaten zijn het meest geschikt?
Lekkage van vloeibare siliconen is een veelbesproken kwestie. Hoewel wetenschappelijke studies aantonen dat het geen gevaar voor uw gezondheid oplevert, kiezen chirurgen van de Wellness Kliniek liever voor niet-vloeibare, hoog cohesieve gelimplantaten. Door de hoog cohesieve siliconen vulling lekt de inhoud niet. Bij dit type implantaat is het risico op lekkage dus vrijwel uitgesloten.
Welke prothesen geven het meest natuurlijke resultaat bij een borstvergroting?
Een ronde vorm zie je niet onder de huid en het klierweefsel. Afhankelijk van uw wens kiest u voor een lage, hoge of extra hoge projectie. Uit onze ruime ervaring blijkt dat de mooiste vorm bereikt kan worden met ronde implantaten.
Zijn siliconen implantaten veilig?
Het werd nooit wetenschappelijk aangetoond dat siliconen borstkanker, reuma of immuunstoornissen veroorzaken. Wel was het vroeger zo dat de prothesen gevuld waren met een lopende siliconen gel. Als men dan een scheurtje kreeg in het omhulsel van het implantaat kon de gel eruit lekken en zich in het lichaam verspreiden. Gelukkig is dit verleden tijd! Moderne siliconen implantaten hebben een stevige siliconen wand en zijn gevuld met een vaste (cohesieve) siliconen massa. Als de wand scheurt, lekken de siliconen niet.
Waar wordt het implantaat geplaatst bij een borstvergroting?
Locatie van het borstimplantaat: - het zakje - wordt met zorg gekozen. Elk borstimplantaat kan boven of onder de spier worden geïmplanteerd. Een mixed pocket (dual plane) geeft meestal de mooiste resultaten.
Moet ik een speciale BH dragen na de borstvergroting operatie?
Om de druk op de borstklier en de prothese goed te verdelen, is het belangrijk dat u na de operatie een niet voorgevormde beha, zonder beugels, draagt. U draagt de beha tot 6 weken na de operatie. U kan de speciale postoperatieve (sport-) beha verkrijgen in de Wellness Kliniek.
Wanneer mag ik weer in de zon na een borstvergroting?
Voor een mooi eindresultaat is het belangrijk dat u de littekens beschermt tegen de zon of zonnebank. Smeer ze, de eerste 12 maanden, in met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor.
Wanneer mag ik weer douchen na borstvergroting?
De wondjes en het verband moeten droog blijven totdat alle hechtingen verwijderd zijn. Pas na 3 weken kan u weer helemaal onder de douche. Zorg ervoor dat u zich na het douchen goed afdroogt en u uw sportbeha meteen weer aandoet. Na 6 weken mag u weer in bad.
Wanneer zie ik het eindresultaat van een borstvergroting?
Het genezingsproces duurt minimaal 3-6 maanden. Het uiteindelijke resultaat is pas vanaf dan zichtbaar.
Hoe groot zijn de littekens na een borstvergroting?
Een grote incisie is niet nodig! Elke prothese kan worden ingebracht via een incisie van ongeveer 1,2 inch / 3 cm dankzij onze minimaal invasieve borstimplantaatchirurgie (MIBIS). In overleg met de arts bepaalt u zelf waar de incisie wordt gemaakt: rond het tepelhof, in de plooi onder de borst of in de holte van de oksel. Een kleine incisie rond het tepelhof of onder de borst is op de lange termijn het minst zichtbaar, zodat u nauwelijks kunt zien dat u implantaten hebt.
Wat kan ik verwachten tijdens het herstel van een borstvergroting operatie?
Na een borstvergroting kunt u spierpijn hebben ter hoogte van de borstkas en de rug, pijn en een branderig of stekend gevoel aan de wondjes, gezwollen borsten, blauwe plekken en bloeduitstortingen. Het is mogelijk dat u meer last hebt aan één borst.
Kan ik nog borstvoeding geven na een borstvergroting?
Ja. Na borstvergroting, kan u nog prima borstvoeding geven.
Is een jaarlijkse controle nodig na een borstvergroting?
Nee. Borstprothesen van hoge kwaliteit geven weinig kans op complicaties. Bijgevolg kunnen we stellen dat, tenzij de chirurg andere instructies geeft, een routinematige jaarlijkse controle van uw borstvergroting overbodig wordt. Gaat u voor een mammografie, vergeet de dan niet te vermelden dat u borstimplantaten hebt.

Toon nog 13 vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen