Borstvergroting met implantaten

Borstvergroting met implantaten

Voor heel wat vrouwen is de grootte en vorm van hun borsten een belangrijk onderdeel van hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ben je niet tevreden met je borstgrootte of -vorm? Misschien is een borstvergroting met implantaten, beter bekend als een 'boobjob', wel de oplossing. Niet voor niets is het de meest uitgevoerde operatie in de Wellness Kliniek. 

Vanaf € 2750
Bekijk alle prijzen

Borstvergroting met implantaten: details

  • Operatie: 45 minuten
  • Lichte slaapverdoving
  • Incisie: 3 cm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 4 - 7 dagen
  • 6 weken sportbeha

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Wat mag je verwachten?

Vlak na de operatie is het mogelijk dat je wat spierpijn hebt in je borstkas en rug. Je borsten zullen ook gespannen aanvoelen. Het duurt enkele dagen voordat de borstimplantaten goed zitten.

Het genezingsproces duurt minstens 3 tot 6 maanden. Na die tijd zal het definitieve resultaat pas zichtbaar zijn.

Als je twijfels of vragen hebt, mag je altijd langskomen voor een postoperatieve consultatie. Onze nazorg is volledig gratis. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor een afspraak, telefonisch of online. 

Bij de Wellness Kliniek heb je de keuze uit verschillende merken implantaten: Arion, Sebbin, Mentor en Motiva. Bespreek samen met je chirurg welke implantaten het beste zijn voor jou.

Hoeveel kost een borstvergroting met implantaten?

De prijs van een borstvergroting is afhankelijk van de grootte en het type van de borstimplantaten. Het vergroten van de borsten met siliconen implantaten van 200cc tot 500cc kan vanaf € 2750.

Onze prijs voor borstvergrotingen is all-in: de opname, borstimplantaten, verdoving, het medisch honorarium en ook al onze zorgen na de ingreep.

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in België. Hierdoor kunnen wij borstvergrotingen aanbieden tegen het meest voordelige tarief.


Bekijk de tarieven voor een borstvergroting met siliconen implantaten

Soorten implantaten - Wij bieden de meeste merken aan van implantaten

Siliconen borstimplantaten

Moderne cohesieve siliconen implantaten zijn erg veilig. De solide siliconen massa zit in een sterk, stevig omhulsel en lekt bij eventuele scheurtjes dus niet in het lichaam. De siliconen implantaten zijn zacht om aan te raken. Ze geven je boezem een zeer aantrekkelijke vorm en voelen bijna aan als natuurlijk borstweefsel. Je hebt de keuze uit verschillende modellen: rond, druppelvormig en met hoog, extra hoog, medium of laag profiel ... Wat het juiste model is voor jouw lichaam? Dat bespreek je natuurlijk met je arts. 

Hydrogel borstimplantaten (watergel)

De hydrogel borstimplantaten bestaan uit een siliconen omhulsel gevuld met 3,7% carboxymethylcellulose en 96,3% fysiologisch serum (water). De hydrogelprothese zorgt ervoor dat de borst geröntgend kan worden, net zoals zoutwaterimplantaten. Bovendien zijn de hydrogel borstimplantaten 100% biologisch afbreekbaar. In het uitzonderlijke geval dat er een lek ontstaat, zal je lichaam op natuurlijke wijze de onschadelijke vloeistof afscheiden. Er is wel een iets hoger risico op lekken met een hydrogelprothese, omdat het implantaat geneigd is om lichaamsvocht te absorberen. 

Zoutwater borstimplantaten

Het is mogelijk om opvulbare implantaten in te brengen door een kleine incisie (2 tot 3 cm). Deze worden vervolgens gevuld met een speciale zoutoplossing (fysiologisch serum). Dit serum is volledig onschadelijk en wordt door het lichaam vanzelf verwijderd bij een lek. De implantaten worden voor of achter de borstspieren geplaatst. 

Zoutwater implantaten zijn minder soepel dan hydrogel of siliconen implantaten en ze voelen wat minder zacht aan. Daarom zijn hydrogelprotheses dikwijls een beter alternatief. In ieder geval gaat het er altijd om de beste optie voor jouw lichaam en wensen te vinden. Je chirurg bespreekt dit natuurlijk uitvoerig met je. 

Vorm van het borstimplantaat

Anatomische implantaten (druppelvormige borstimplantaten)

Anatomisch gevormde implantaten, ook druppelvormige borstimplantaten genoemd, zijn net zoals ronde implantaten veel voorkomend bij borstvergrotingsoperaties. 

Druppelvormige borstimplantaten hebben een anatomische vorm. Ze worden dikwijls gebruikt bij reconstructieve borstvergroting, bijvoorbeeld na borstkanker. Voor esthetische borstvergrotingen verkiezen onze chirurgen meestal ronde implantaten.

Ronde implantaten

Ronde borstimplantaten zijn zachter en voelen natuurlijker aan in vergelijking met harde anatomische implantaten. 

Als de druppelvormige, anatomische borstimplantaten na een tijdje wat draaien, zijn je borsten niet langer symmetrisch. Het zwaartepunt van een anatomisch implantaat ligt ook lager dan het middelpunt. Daardoor is er na verloop van tijd een risico op hangende borsten.

Wanneer een rond implantaat draait, is er esthetisch gezien geen verandering zichtbaar. Je krijgt overigens de mooiste en meest natuurlijke vorm met ronde implantaten. Ze geven een anatomische, natuurlijke vorm aan je borstkas wanneer je rechtstaat. Je borsten zullen ook lichtjes naar de zijkant vallen als je ligt. 

Met ronde borstimplantaten kan de chirurg natuurlijk ogende, mooi geproportioneerde borsten creëren. In het grote aanbod in verschillende groottes, diameters en projecties vind je gegarandeerd de borstimplantaten die perfect zijn voor jouw lichaam.

Stap voor stap

Onze troeven

Meer dan 3000 per jaar

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in Nederland.

Door ons ruim aanbod van patiënten kunnen wij borstvergrotingen met implantaat aanbieden tegen voordelig tarief.

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Toon alle foto's

Lees alle beoordelingen

Lees getuigenis

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten? Wat is normaal?
Spierpijn ter hoogte van de borstkas en de rug, pijn en een branderig of stekend gevoel aan de wondjes, gezwollen borsten, blauwe plekken en bloeduitstortingen. Het is mogelijk dat u meer last hebt aan één borst.
Welk implantaat is het beste voor mij?
In overleg met uw plastisch chirurg bepaalt u welk Monobloc Silicone SoftOne implantaat qua vorm, profiel en volume voor u het beste resultaat geeft. We houden rekening met uw lichaamsvorm en uw wensen. U kiest zelf de vorm en het volume.
Hoe groot zijn de littekens?
Een grote incisie is niet nodig! Elke prothese kan worden ingebracht via een incisie van ongeveer 1,2 inch / 3 cm = minimaal invasieve borstimplantaatchirurgie. In overleg met de arts bepaalt u zelf waar de incisie wordt gemaakt: rond het tepelhof, in de plooi onder de borst of in de holte van de oksel. Een kleine incisie rond het tepelhof of onder de borst is op de lange termijn het minst zichtbaar, zodat u nauwelijks kunt zien dat u implantaten hebt.
Wanneer zie ik het eindresultaat?
Het genezingsproces duurt minimaal 3-6 maanden. Het uiteindelijke resultaat is pas vanaf dan zichtbaar.
Kan een borstimplantaat kanker veroorzaken?
Nee. Geen enkel ander type implantaat (heup, knie, enz.) Is zo vaak onderzocht om de veiligheid ervan aan te tonen als borstimplantaten. Er zijn tientallen onderzoeken uitgevoerd in meerdere landen. Er zijn ook zeven langetermijnstudies uitgevoerd die aantonen dat er geen verband bestaat tussen borstkanker, auto-immuunziekten of systeemziekten.
Zijn silicone implantaten wel veilig?
Het werd nooit wetenschappelijk aangetoond dat siliconen borstkanker, reuma of immuunstoornissen veroorzaken. Wel was het vroeger zo dat de prothesen gevuld waren met een lopende siliconen gel. Als men dan een scheurtje kreeg in het omhulsel van het implantaat kon de gel eruit lekken en zich in het lichaam verspreiden. Gelukkig is dit verleden tijd! Moderne siliconen implantaten hebben een stevige siliconen wand en zijn gevuld met een vaste (cohesieve) siliconen massa. Als de wand scheurt, zal de silicone niet lekken.
Hoe lang kunnen implantaten blijven zitten?
De meeste fabrikanten van borstprothesen bevelen, na 10 jaar, een prothesewissel aan. Maar er zijn heel veel dames die al meer dan 20 jaar met dezelfde implantaten rondlopen. Als men in acht neemt dat de kwaliteit van de implantaten erg verbeterd is, mag men ervan uitgaan dat een groot deel van de vrouwen zeer lang, en zelfs levenslang geholpen blijft met de originele ingreep.
Is een jaarlijkse controle nodig?
Neen. Borstprothesen van hoge kwaliteit geven weinig kans op complicaties. Bijgevolg kunnen we stellen dat - tenzij de chirurg andere instructies geeft - een routinematige jaarlijkse controle van uw borstvergroting overbodig wordt. Gaat u voor een mammografie, vergeet de dan niet te vermelden dat u borstimplantaten hebt.
Kan ik na borstvergroting nog borstvoeden?
Ja. Na borstvergroting, kan u nog prima borstvoeding geven.
Mijn borst maakt een raar geluid?
Het is mogelijk dat u knisperen voelt of hoort als u over uw borst(en) strijkt. Dit knisperen heeft te maken met de (nog) aanwezige luchtbelletjes rondom de prothese. Het knisperen verdwijnt spontaan enkele dagen na de operatie.

Toon nog 18 vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen