Borstvergroting met implantaten

Borstvergroting met implantaten

Voor veel vrouwen is de grootte en de vorm van de borsten een belangrijk onderdeel van het uiterlijk en zelfvertrouwen. Als je het gevoel hebt dat jouw borsten toe zijn aan een upgrade, dan ben je hier aan het juiste adres! Of je nu op zoek bent naar een discrete borstvergroting of een opvallende boob job, je vindt alles wat je erover wilt weten, voor en na foto’s, prijzen en borstvergroting reviews op deze pagina.

Vanaf € 2895
Bekijk alle prijzen

Borstvergroting met implantaten: details

  • Operatie: 45 minuten
  • Lichte slaapverdoving
  • Incisie: 3 cm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 4 - 7 dagen
  • 6 weken sportbeha

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Wat mag je verwachten?

Vlak na de operatie is het mogelijk dat je wat spierpijn hebt in je borstkas en rug. Je borsten zullen ook gespannen aanvoelen. Het duurt enkele dagen voordat de borstimplantaten goed zitten.

Het genezingsproces duurt minstens 3 tot 6 maanden. Na die tijd zal het definitieve resultaat pas zichtbaar zijn.

Als je twijfels of vragen hebt, mag je altijd langskomen voor een postoperatieve consultatie. Onze nazorg is volledig gratis. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor een afspraak, telefonisch of online. 

Bij de Wellness Kliniek heb je de keuze uit verschillende merken implantaten: Arion, Sebbin, Mentor en Motiva. Bespreek samen met je chirurg welke implantaten het beste zijn voor jou.

Hoeveel kost een borstvergroting met implantaten?

De prijs van een borstvergroting is afhankelijk van de grootte en het type van de borstimplantaten. Het vergroten van de borsten met siliconen implantaten van 200cc tot 500cc kan vanaf € 2895.

Onze prijs voor borstvergrotingen is all-in: de opname, borstimplantaten, verdoving, het medisch honorarium en ook al onze zorgen na de ingreep.

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in België. Hierdoor kunnen wij borstvergrotingen aanbieden tegen het meest voordelige tarief.


Bekijk de tarieven voor een borstvergroting met siliconen implantaten

Alles wat je moet weten over borstimplantaten

Met het ontwikkelen van nieuwe technologieën en medisch onderzoek is er een grote hoeveelheid aan verschillende borstimplantaten ontwikkeld om je een eindeloze hoeveelheid opties te bieden. Het vinden van informaties over verschillende typen borstimplantaten is op zijn minst verwarrend. Om het je gemakkelijk te maken, onderscheiden we 5 factoren waar je op moet letten bij het kiezen van borstimplantaten.

Type borstimplantaten: Siliconen | Hydrogel | Zoutoplossing

Er zijn drie verschillende typen borstimplantaten waar je uit kunt kiezen bij een borstvergroting bij Wellness Kliniek: siliconen, hydrogel en zoutoplossing borstimplantaten.

Alle implantaten hebben hun eigen voor- en nadelen. Echter kiest het grootste deel van onze patiënten voor siliconen implantaten. Moderne siliconen implantaten zijn veilig. Ze hebben een sterke en betrouwbare schil en zijn gevuld met een stevige siliconen massa die niet lekt in het lichaam als de schil zou scheuren. Siliconen implantaten zijn zacht en ook zacht bij aanraking, ze geven de borst een aantrekkelijke vorm en voelen het meest zoals natuurlijk borstweefsel.

Vorm van de borstimplantaten: rond vs anatomische implantaten

vormen borstimplantaten

Anatomische implantaten (ook bekend als druppelvormige implantaten) en ronde borstimplantaten zijn de meest gebruikte vormen van implantaten voor borstvergrotingen.

Druppelvormige implantaten worden het meest gebruikt voor een reconstructieve borstvergroting wanneer de natuurlijk vorm van de borst verloren is gegaan. Voor een esthetische borstvergroting krijgen ronde implantaten meestal de voorkeur. Ronde implantaten zijn zachter en voelen natuurlijke aan dan de hardere druppelvormige implantaten.

Wanneer een druppelvormig implantaat roteert over tijd, verandert de vorm van de borsten en zijn ze niet langer symmetrisch. Wanneer een rond implantaat draait verandert er niets aan het uiterlijk van de borsten.

Het middelpunt van de zwaartekracht van een druppelvormig implantaat ligt lager dan het fysieke centrum (het middelpunt) en lager dan de tepel. Je hebt daarom hierbij een grotere kans dat de borsten gaan hangen.

hoogte borstimplantatenDe mooiste en natuurlijk vorm wordt behaald met ronde implantaten. Moderne ronde siliconen prothesen krijgen een anatomische en natuurlijke vorm als je staat, maar bewegen wel, zodat de borsten een klein beetje naar de buitenkant vallen als je ligt.

Grootte en profiel van borstimplantaten: laag, gemiddeld, hoog of extra hoog profiel

De grootte van borstimplantaten wordt meestal aangegeven in kubieke centimeter (cc) en een profiel. De meeste fabrikanten bieden implantaten in vier verschillende profielen: laag, gemiddeld, hoog en extra hoog.

grootte en vorm borstimplantaten

Kijkende naar bovenstaande afbeeldingen zie je dat het implantaat kleiner lijkt te worden als het profiel hoger wordt, ondanks dat het volume gelijk blijft.

Het kiezen van de juiste breedte en hoogte van een implantaat kan een grotere rol spelen bij het resultaat van de behandeling dan het daadwerkelijke volume van het implantaat. Hier komt het getrainde oog van de chirurg (en een beetje wiskunde) bij om de hoek kijken om je te assisteren tijdens je initiële consultatie om de juiste keuze te maken voor je gewenste resultaat.

Textuur van de borstimplantaten: glad | gestructureerd | microstructuur

Gedurende de jaren hebben fabrikanten van borstimplantaten zich gerealiseerd dat de afwerking van het oppervlak van een implantaat impact heeft op het gedrag van de implantaat en het esthetische resultaat van een borstvergroting.

De schil van een glad borstimplantaat is niet zo dik als andere, wat ervoor zorgt dat ze zachter en natuurlijker aanvoelen dan een borstimplantaat met een gestructureerde schil. Een glad borstimplantaat beweegt vaak meer tijdens activiteiten dan een gestructureerd implantaat. Echter zijn deze voordelen ook meteen een nadeel. De zachtere schil heeft een hogere kans om te verrimpelen of scheuren. Als een implantaat volledig vrij kan bewegen in de borst is er een kans dat hij gaat trekken of op zijn komt draait.

Gestructureerde implantaten zijn dik en ruw en voelen harder in de borst. De gestructureerde oppervlakte bevestigt het implantaat op zijn plek, waardoor het bijna niet kan bewegen. De harde eigenschap is ideaal voor grotere implantaten en om verrimpeling en lekken te voorkomen. De klevende eigenschap heeft de voorkeur voor anatomisch borstimplantaten omdat het ervoor zorgt dat ze minder draaien. Het esthetische nadeel is dat het er mogelijk minder natuurlijk uitziet als je ligt. Recent worden gestructureerde implantaten gelinkt aan ‘anaplastic large cell lymphoma (ALCL)’, een zeldzame vorm van kanker binnen het immuunsysteem die 1 op de 500.000 patiënten treft.

In het begin van de jaren 2000 hebben fabrikanten van borstimplantaten geprobeerd om de beste eigenschappen van zowel gladde als gestructureerde implantaten te combineren. Dit heeft geresulteerd in het microstructuur implantaat. Dit implantaat heeft het zachtere gevoel, maar het implantaat kan niet volledig vrij bewegen in de borst. Het heeft bewezen het meest betrouwbaar en passend te zijn voor de meeste patiënten. De meeste bekende fabrikanten van implantaten hebben het microstructuur implantaat in hun productaanbod. Ook bij Wellness Kliniek geven zowel chirurgen als patiënten de voorkeur aan microstructuur implantaten voor het overgrote deel van borstvergrotingen.

Bekendste merken in Borstimplantaten: Arion | Motiva | Mentor | Natrelle

Het Monoboc SoftOne implantaat van Arion is het go to implantaat voor de meeste patiënten bij Wellness Kliniek. Het in Frankrijk gemaakte, van topkwaliteit, borstimplantaat zijn de sleutel voor onze MIBIS-techniek. Om het implantaat door een incisie van twee tot drie centimeter te laten passen moet het erg elastisch zijn, goed zijn vorm bouwen en zeker niet scheuren. De extra veiligheidseigenschappen in combinatie met een zachte en natuurlijke ‘feel’ na plaatsing maakt de Arion implantaten de beste kwaliteit implantaten van de markt.

Een nieuwekomen in het high end segment van borstimplantaten zijn de Motiva implantaten van Establishment Labs. Dit bedrijf uit Costa Rico heeft wereldwijd snel aan populariteit gewonnen. De implantaten zijn wat harder en stijver dan de Arion implantaten en zijn daarom niet geschikt voor onze MIBIS-techniek. Desondanks zijn het goede implantaten. Motive implantaten zijn zeer geschikt voor patiënten de graag grote tot zeer grote implantaten willen.

Mentor en Natrelle zijn de twee grootste fabrikanten van implantaten wereldwijd en zijn vooral groot in de Verenigde Staten. Beide eigendom van grote farmaceutische bedrijven, zijn ze erg sterk in Research en Development, en hebben een grote hoeveelheid aan verschillende cosmetisch en reconstructieve implantaten. Hun enorme bevoorradingsketen maakt met mogelijk de implantaten aan te bieden aan zeer competitieve prijzen.

Natuurlijk zijn er nog meer merken van implantaten. Bij Wellness Kliniek kiezen we echter voor om vast te houden aan deze vier topkwaliteit fabrikanten. We zijn zeer toegewijd om altijd de beste kwaliteit te bieden. Daarom bieden we alle hierboven beschreven merken aan aan dezelfde prijs. Nog iets dat Wellness Kliniek uniek maakt!

Stap voor stap

Onze troeven

Meer dan 3000 per jaar

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in Nederland.

Door ons ruim aanbod van patiënten kunnen wij borstvergrotingen met implantaat aanbieden tegen voordelig tarief.

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Toon alle foto's

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten? Wat is normaal?
Spierpijn ter hoogte van de borstkas en de rug, pijn en een branderig of stekend gevoel aan de wondjes, gezwollen borsten, blauwe plekken en bloeduitstortingen. Het is mogelijk dat u meer last hebt aan één borst.
Welk implantaat is het beste voor mij?
In overleg met uw plastisch chirurg bepaalt u welk Monobloc Silicone SoftOne implantaat qua vorm, profiel en volume voor u het beste resultaat geeft. We houden rekening met uw lichaamsvorm en uw wensen. U kiest zelf de vorm en het volume.
Hoe groot zijn de littekens?
Een grote incisie is niet nodig! Elke prothese kan worden ingebracht via een incisie van ongeveer 1,2 inch / 3 cm = minimaal invasieve borstimplantaatchirurgie. In overleg met de arts bepaalt u zelf waar de incisie wordt gemaakt: rond het tepelhof, in de plooi onder de borst of in de holte van de oksel. Een kleine incisie rond het tepelhof of onder de borst is op de lange termijn het minst zichtbaar, zodat u nauwelijks kunt zien dat u implantaten hebt.
Wanneer zie ik het eindresultaat?
Het genezingsproces duurt minimaal 3-6 maanden. Het uiteindelijke resultaat is pas vanaf dan zichtbaar.
Kan een borstimplantaat kanker veroorzaken?
Nee. Geen enkel ander type implantaat (heup, knie, enz.) Is zo vaak onderzocht om de veiligheid ervan aan te tonen als borstimplantaten. Er zijn tientallen onderzoeken uitgevoerd in meerdere landen. Er zijn ook zeven langetermijnstudies uitgevoerd die aantonen dat er geen verband bestaat tussen borstkanker, auto-immuunziekten of systeemziekten.

Toon nog 23 vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen