Tandimplantaten

Tandimplantaten

Esthetische tandheelkunde is er in de laatste jaren erg op vooruitgegaan. Valse tanden zijn nu een stuk mooier dan vroeger. Ze zien er natuurlijk én in topvorm uit. Je ziet geen verschil met echte tanden.

In de Wellness Kliniek bieden we je een reeks behandelingen voor je gebit. Tandimplantaten zijn absoluut een te overwegen optie als je weer vol zelfvertrouwen wil lachen en praten.


Bekijk alle prijzen

Goed om te weten

Voordelen van tandimplantaten
  • Ze functioneren prima als basis voor kronen (kunsttanden) of protheses.
  • Ze vermijden verder botverlies in de kaak.
  • Titanium implantaten worden erg goed verdragen en houden weinig risico in.
  • Ze zijn extreem sterk.
  • Gezonde tanden in de nabijheid van de tandprotheses worden niet beschadigd.
  • Esthetisch gezien erg aan te raden, zeker met een kroon als afwerking.

Voor wie zijn tandimplantaten geschikt?

Tandimplantaten zijn geschikt voor iedereen ouder dan 18 jaar.

Tandimplantaten: de ingreep

Een implantaat is in feite een artificiële tandwortel die in het wortelkanaal van de ontbrekende tand wordt geplaatst. Het implantaat is gemaakt van titanium en ziet eruit als een cilinder of kegel. Ze zijn ongeveer even groot als een natuurlijke tandwortel.

Tijdens de eerste consultatie bekijkt de tandarts je gebit om te bepalen of tandimplantaten voor jou een oplossing zijn.

Belangrijk is namelijk:

  • dat je mond proper is en je geen infecties hebt.
  • dat je voldoende en stevig kaakbeen hebt.

Hoe de ingreep precies gebeurt? Dat hangt af van het aantal ontbrekende tanden. Een consultatie met onze gespecialiseerde tandartsen geeft je meer duidelijkheid.

Wat mag je verwachten?

Titanium is een sterk en superlicht metaal dat erg goed verdragen wordt door het lichaam. Allergie en afstoting komen amper voor, omwille van de hoge biocompatibiliteit.

Veelgestelde vragen

Kan het plaatsen van implantaten in één dag?
Ja. De nieuwe tbehandeling in 2 fases maakt het mogelijk om implantaten en tanden op één dag te plaatsen. De innovatieve nieuwe methode betekent zowel voor de patiënt als voor de tandarts een belangrijke vereenvoudiging van de behandeling.
Zijn tandheelkundige implantaten duur?
Kosten zijn altijd relatief. Tandheelkundige implantaten zullen iets duurder zijn dan vaste bruggen en kronen of een gebit, maar omdat ze zoveel langer meegaan zijn ze wel kosteneffectief.
Waarom zijn tandimplantaten in sommige landen goedkoper?
De prijs van implantaten kan verschillen. Hoe kan dat? Implantaten worden in verschillende landen geproduceerd en de prijs verschilt per fabrikant en per land. In het algemeen kan worden gezegd dat in de USA, Duitsland en Zwitserland dure implantaten worden gemaakt. In landen als Japan, China en Israël worden goedkope implantaten gemaakt.
Welke tandimplantaten krijg ik?
U kunt er zeker van zijn, de Wellness Kliniek kiest altijd voor de beste materialen. Onze implantologen werken nauw samen met ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van dentale implantaten, zoals Nobel Biocare (Zwitserland) en Bicon (USA)
Hoe lang duurt het om tandheelkundige implantaten te plaatsen?
Het hangt af van het aantal en de plaats van de implantaten. De meeste behandelingen duren van 45 tot 90 minuten.
Doet de behandeling pijn?
Nee. De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving, net zoals bij het vullen van een gaatje.
Wat kan ik verwachten nadat de verdoving is uitgewerkt?
U zult wat ongemakken ervaren, net zoals na elke chirurgische behandeling. Pijnstillers en anti-inflammatoire medicijnen, zoals paracetamol en ibuprofen, helpen het ongemak te verlichten.
Kan ik eten na de implantatie?
Ja. De eerste dagen kan u best zacht, voedzaam voedsel nuttigen. Uw tandarts zal instructies geven over hoe te zorgen voor uw tanden tijdens het genezingsproces
Kan ik daarna goed kauwen en bijten?
Ja. Na 6 maanden zijn uw tandimplantaten helemaal ingegroeid en is uw kauwcapaciteit vergelijkbaar met die van een natuurlijk gebit.
Hoe lang gaan tandheelkundige implantaten mee?
Zodra een tandheelkundig implantaat is vastgegroeid en functioneel is, kan het vele jaren blijven zitten. Er zijn mensen die nu al meer dan 40 jaar dezelfde implantaten hebben.

Toon nog 3 vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen