Tandimplantaten

Tandimplantaten

Esthetische tandheelkunde is er erg op vooruitgegaan de laatste jaren. Valse tanden zijn nu een pak mooier dan vroeger, ze zien er natuurlijk. Je ziet geen verschil met echte tanden.

In de Wellness Kliniek bieden we je een reeks behandelingen voor je gebit. Tandimplantaten zijn absoluut een te overwegen optie als je weer vol zelfvertrouwen wil lachen en praten.

Veilig tandimplantaten laten plaatsen bij Wellness Kliniek

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor tandimplantaten. Als je een of meerdere tanden of kiezen mist dan is dit op te lossen met implantologie. Ook wanneer je niet tevreden bent over de uitstraling van je gebit dan kunnen implantaten uitkomst bieden.

Het is te allen tijde belangrijk dat je kiest voor een gespecialiseerde kliniek. Bij Wellness Kliniek zetten we de meest ervaren chirurgen in, zodat je verzekerd bent van een stralend resultaat. Uiteraard zijn onze ingrepen ook veilig en voldoen ze aan de hoogste standaarden.

Wat is een tandimplantaat?

Een tandimplantaat is een titanium schroefje dat vervolgens als kunstwortel in de kaak wordt geplaatst. Het neemt dan de functie over van de natuurlijke tandwortel. Deze basis kan vervolgens gebruikt worden voor het opzetten van kronen, bruggen en protheses. De lengte en diameter van het schroefje zullen afhankelijk van jouw gebit verschillen. Een gebitsimplantaat wordt dus echt op maat gemaakt.

Waar wordt een tandimplantaat van gemaakt?

Onze schroefjes (de kunstwortels) zijn gemaakt van titanium. Dit materiaal heeft als voordeel dat het niet door het lichaam afgestoten wordt. Er kan direct bot tegenaan groeien. Het titanium is dusdanig bewerkt dat het goed in het kaakbot kan blijven zitten en dat de condities voor snel vastgroeien bevorderd worden.

Levensduur tandimplantaat

Hoe lang gaat een tandimplantaat mee? Het is belangrijk om te benoemen dat dit per persoon kan verschillen en afhankelijk is van diverse condities, waaronder de mondhygiëne. Een minimum van 10 jaar is de standaard, maar tandimplantaten die levenslang meegaan zijn bij ons geen uitzondering. Door periodieke controle kan er indien nodig tijdig ingegrepen worden.

Voordelen van tandimplantaten
  • Ze functioneren prima als basis voor kronen (kunsttanden) of protheses.
  • Ze vermijden verder botverlies in de kaak.
  • Titanium implantaten worden erg goed verdragen en houden weinig risico in.
  • Ze zijn extreem sterk.
  • Gezonde tanden in de nabijheid van de tandprotheses worden niet beschadigd.
  • Tandimplantaten volledig gebit is mogelijk.
  • Esthetisch gezien erg aan te raden, zeker met een kroon als afwerking.
Zijn er ook tandimplantaat nadelen?

Als je een natuurlijk gezond en mooi gebit hebt dan heeft dat de voorkeur, maar als je broze of verloren tanden hebt dan is een implantaat een uitstekend alternatief. Het behoort tot de meest duurzame opties en brengt weinig risico’s met zich mee. Het is wel van belang dat je goede mondhygiëne nastreeft om ontstekingen te voorkomen. Als nadelen tegenover het behoud van het natuurlijke gebit zouden we kunnen noemen dat het een kostbare techniek is en dat de helingstijd zo’n twee maanden in beslag neemt.

Bij Wellness Kliniek vinden we het belangrijk dat je een stralend gebit krijgt in een natuurlijke vorm. Hierbij zie je geen verschil met echte tanden, maar krijg je wel een gebit dat keurig recht staat. Ben je benieuwd naar de resultaten die behaald kunnen worden met het zetten van tandimplantaten? Ontdek dan hier voor en na foto’s van tandimplantaten en zie hoe prachtig een gebit aangepast kan worden met deze techniek.

Voor wie zijn tandimplantaten geschikt?

Een tandimplantaat is een goede keuze als je een of meerdere natuurlijke tanden of kiezen hebt die broos zijn, bijna lijken af te breken of er niet mooi uitzien. Bij volledig rotte tanden kan zelfs het gehele gebit door implantaten vervangen worden. Ook bij gedeeltelijk tandbederf bieden implantaten uitkomst.

Kan iedereen tandimplantaten laten zetten? Nee, het is namelijk van belang dat er voldoende kaakbot aanwezig is om het implantaat goed te kunnen verankeren. In de meeste gevallen zal dit zo zijn, maar er zijn ook volwassenen die door genetische factoren niet voldoende kaakbeen hebben.

Daarnaast is het van belang dat je de minimale leeftijd van 18 jaar hebt bereikt. Op deze leeftijd is gemiddeld gezien het kaakbot volgroeid.

Onze consulterend arts kijkt altijd of tandimplantaten voor jou de beste optie zijn en staat er daarnaast voor open om alternatieve gebitsbehandelingen door te spreken. Zo weet je zeker dat je altijd kiest voor de dental behandeling die goed bij je gebit aansluit.

Tandimplantaten: de ingreep

Een implantaat is in feite een artificiële tandwortel die in het bot wordt geplaatst. Het implantaat is gemaakt van titanium en ziet eruit als een cilinder of vijs. Ze zijn ongeveer even groot als een natuurlijke tandwortel.

Voorbereiding

Tijdens de eerste consultatie bekijkt de tandarts je gebit om te bepalen of tandimplantaten voor jou een oplossing zijn. Hierbij is het volgende van belang:

  • dat je mond proper is en je geen infecties hebt.
  • dat je voldoende en stevig kaakbeen hebt.

Mocht er een ontsteking in de mond aanwezig zijn, dan dient deze eerst weg te zijn alvorens het tandimplantaat geplaatst wordt. Gelukkig is dit vaak snel op te lossen.

Behandeling

Hoe de ingreep precies gebeurt? Tijdens de ingreep word je plaatselijk verdoofd, waarna een of meerdere tanden voorzien kunnen worden van implantaten. Hoe lang de behandeling precies duurt hangt af van het aantal ontbrekende tanden en de conditie van je huidige gebit. Dit is dus echt maatwerk. De arts kan je tijdens het consult tot in detail vertellen over de beste aanpak voor jouw gebit.

Wat mag je verwachten?

Titanium is een sterk en superlicht metaal dat erg goed verdragen wordt door het lichaam. Allergie en afstoting komen amper voor omwille van de hoge bio compatibiliteit. In zo’n 99% van de gevallen groeit het implantaat goed vast in het kaakbot.

Na de behandeling, wanneer de verdoving is uitgewerkt, kun je wat napijn en/of zwelling ervaren. Deze pijn is goed te verdragen, optioneel kun je een pijnstiller nemen. Je mag na de behandeling autorijden. De geplaatste hechtingen lossen op binnen 2 weken. Gemiddeld gezien telt de complete genezingsfase 6 tot 10 weken.

Er zijn enkele factoren die het herstel kunnen vertragen of belemmeren. Bijvoorbeeld medicijnen voor botontkalking of roken. Een goede mondhygiëne is van uiterst belang. Uiteraard zal onze arts je hierin adviseren, zodat het herstel zo spoedig mogelijk verloopt. Wanneer je je aan de richtlijnen voor nazorg houdt dan is de kans op problemen minimaal.

Wat kost een tandimplantaat?

Als je al wat onderzoek naar tandimplantaten hebt gedaan dan ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat deze behandeling niet goedkoop is. Dat heeft onder meer te maken met het duurzame materiaal dat gebruikt wordt voor implantaten en het maatwerk dat eraan besteed dient te worden.

Bij Wellness Kliniek streven we ernaar om de prijzen zo laag mogelijk te houden, met transparante all-in tarieven zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Wanneer je meerdere implantaten laat plaatsen dan ontvang je voordeel, omdat we op die manier tijd kunnen besparen ten opzichte van het los plaatsen van een enkel implantaat. Bekijk hier de actuele prijzen voor tandimplantaten.


Prijzen tandimplantaten

Tandimplantaat België? Boek een vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek!

Wellness Kliniek is een gevestigde kliniek in Genk (België). We ontvangen dagelijks gasten van over de hele wereld en hebben al veel mensen aan een mooier gebit kunnen helpen. En daar kun jij er een van zijn. Boek je vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek en ontdek de mogelijkheden voor jouw gebit.

Zo krijg je ook meteen inzicht in het kostenplaatje, dat afgestemd is op het aantal implantaten. Daarna kun je altijd nog beslissen of je daadwerkelijk voor de tandimplantaten kiest. We hopen dat we door onze specialismen en service weer een lach op jouw gezicht kunnen toveren!

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Gemakkelijk reserveren & plannen

Bij de Wellness Kliniek kan je al je afspraken, consulten, behandelingen en operaties online boeken. Zo kies je de datum die het beste bij je past. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en de Intelligent Wizard zorgt ervoor dat je de arts-specialist krijgt met de meeste expertise met betrekking tot jouw behandeling.

Meer info...

Meer dan 20 jaar ervaring

Sinds de oprichting in 1996 is de Wellness Kliniek in België een van de toonaangevende klinieken voor esthetische chirurgie in Europa, waar patiënten van over de hele wereld worden behandeld om hen te helpen hun esthetische ambities waar te maken en uitstekende medische resultaten te garanderen. Wij werken niet met adviseurs of verkopers, je ziet alleen de arts die je behandelt.

Meer info...

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Meer info...

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Kan het plaatsen van implantaten in één dag?
Ja. De nieuwe tbehandeling in 2 fases maakt het mogelijk om implantaten en tanden op één dag te plaatsen. De innovatieve nieuwe methode betekent zowel voor de patiënt als voor de tandarts een belangrijke vereenvoudiging van de behandeling.
Zijn tandheelkundige implantaten duur?
Kosten zijn altijd relatief. Tandheelkundige implantaten zullen iets duurder zijn dan vaste bruggen en kronen of een gebit, maar omdat ze zoveel langer meegaan zijn ze wel kosteneffectief.
Waarom zijn tandimplantaten in sommige landen goedkoper?
De prijs van implantaten kan verschillen. Hoe kan dat? Implantaten worden in verschillende landen geproduceerd en de prijs verschilt per fabrikant en per land. In het algemeen kan worden gezegd dat in de USA, Duitsland en Zwitserland dure implantaten worden gemaakt. In landen als Japan, China en Israël worden goedkope implantaten gemaakt.
Welke tandimplantaten krijg ik?
U kunt er zeker van zijn, de Wellness Kliniek kiest altijd voor de beste materialen. Onze implantologen werken nauw samen met ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van dentale implantaten, zoals Nobel Biocare (Zwitserland) en Bicon (USA)
Hoe lang duurt het om tandheelkundige implantaten te plaatsen?
Het hangt af van het aantal en de plaats van de implantaten. De meeste behandelingen duren van 45 tot 90 minuten.

Toon nog 8 vragen