Besnijdenis is een chirurgische ingreep waarbij de voorhuid van de penis of een gedeelte ervan verwijderd wordt. Deze ingreep gebeurt zowel om religieuze, culturele als medische redenen. Soms is de voorhuid bijvoorbeeld te strak of ontstoken.

Prijs: 1035

Besnijdenis bij mannen: details

  • Operatie: 40 min.
  • Slaapverdoving of algemene verdoving
  • Incisie: de omtrek
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 4 dagen
  • Geen verbanden

Voor wie is een besnijdenis geschikt?

Besnijdenis lost voor sommige mannen medische problemen of ongemak met de voorhuid op, maar kan ook om esthetische redenen. 

Besnijdenis: de ingreep

Besnijdenis gebeurt meestal onder intraveneuze verdoving. Tijdens de ingreep wordt de voorhuid aanzienlijk ingekort zodat de eikel gedeeltelijk of volledig bloot komt te liggen. Deze ingreep neemt ongeveer een half uur in beslag. Na 1 à 2 uur is de verdoving uitgewerkt en heb je weer gevoel in je penis.

Wat mag je verwachten?

Na de ingreep neem je het beste enkele dagen rust. De penis kan opgezwollen zijn en wat rood of blauw kleuren gedurende een week. De eerste dagen na de operatie is het ook mogelijk dat je een branderig gevoel krijgt bij het plassen. Je ververst het verband best elke keer als je geplast hebt. 

Verder is het een goed idee om elke dag een lauw bad te nemen zonder zeep. Draag ook ondersteunend ondergoed, geen boxers en probeer de penis zo te plaatsen dat de top naar de navel wijst. Op die manier vermindert de zwelling vlugger. 

Indien nodig mag je een paracetamol nemen of lokaal verdovende crème smeren. Na enkele weken vormt er zich een beschermende laag op de eikel. Hierdoor verdwijnt het ongemakkelijke gevoel. 

We raden je aan om 3 à 4 weken niet te zwemmen of sporten. De hechtingen lossen vanzelf op en vallen uit na 7 tot 14 dagen. Na 4 tot 6 weken is seks en masturbatie weer mogelijk. 

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Meer info...

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Veelgestelde vragen

Kan ik ook kiezen voor een besnijdenis omwille van seksuele redenen in plaats van medische redenen?
Uiteraard zijn er andere dan medische redenen om voor een besnijdenis te kiezen, zoals een verbeterd uiterlijk, hygiëne.