Voedselintolerantietest

Voedselintolerantie

Wat voor de één een gezonde levensstijl is, leidt voor de ander tot gezondheidsklachten en obesitas. Voedselintolerantie kan je gezondheid en je welzijn jarenlang aantasten. Het lokt namelijk een reactie uit van ons immuunsysteem.

Voor wie is een voedselintolerantietest geschikt?

Als je wil weten welke voedingsmiddelen het beste zijn voor jouw gezondheid en gewicht, is een voedselintolerantietest een eerste stap.

De test

Het gaat om een eenvoudig bloedonderzoek om te bekijken voor welke voedingsmiddelen je (in)tolerant bent.

Wat mag je verwachten?

Voedselintolerantie is mogelijk gelinkt aan allerlei klachten zoals:

  • Obesitas / opgezwollen maag / vochtophoping
  • Chronisch vermoeidheidssyndroom
  • Diabetes mellitus type II
  • Fibromyalgie
  • Reumatische klachten
  • Gewrichtsklachten
  • Bepaalde huidziektes
  • Chronische maag- en darmklachten
  • Migraine

Door de voedingsmiddelen waarvoor je een intolerantie hebt, te elimineren uit je dieet, verminder je de stress op je immuunsysteem. Heel wat chronische klachten verminderen of verdwijnen op deze manier.

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Meer info...

Meer dan 20 jaar ervaring

Sinds de oprichting in 1996 is de Wellness Kliniek in België een van de toonaangevende klinieken voor esthetische chirurgie in Europa, waar patiënten van over de hele wereld worden behandeld om hen te helpen hun esthetische ambities waar te maken en uitstekende medische resultaten te garanderen. Wij werken niet met adviseurs of verkopers, je ziet alleen de arts die je behandelt.

Meer info...

Veelgestelde vragen

Hoe kunt u zich niet bewust zijn van voedselallergie of -intolerantie?
Het lastige aan voedselintolerantie is dat het vaak levenslang ongediagnosticeerd blijft. Lichamelijke problemen kunnen optreden van 8 tot 72 uur nadat een bepaald voedsel is verteerd. Daardoor kan het voorkomen dat er op vrijdag maag- en darmklachten optreden terwijl woensdag de appel of banaan is gegeten.
Waarom de test?
De arts adviseert elke patiënt met blijvende klachten of overgevoeligheid om het intolerantiebloedonderzoek te laten doen. Er worden verschillende analyses gebruikt om verschillende voedingsmiddelen te testen. De resultaten worden zo samengesteld dat elke patiënt zijn / haar persoonlijke "immuniteitsprofiel" ontvangt. Wat gebeurt er dan? Het is heel eenvoudig: u vermijdt het voedsel waarvoor u overgevoelig bent. Doe de test! U zult verrast zijn door uw persoonlijke voedingsprofiel. Maakt u zich geen zorgen over het uitsluiten van koemelk als bron van calcium, geitenmelk en broccoli zijn ook goede alternatieven.