Verslapte dijen? Te veel vet of loshangende huid op de binnen- en/of buitenkant van je dijen? Dit komt dikwijls voor bij gewichtsverlies of wanneer de huid op je dijen gewoonweg niet reageert op sporten of diëten. Dan komt een dijlift van pas, ook eventueel in de vorm van een 'mommy make-over' in combinatie met een liposuctie van de dijen.


Bekijk alle prijzen

Dijlift: details

  • Operatie: 2 u.
  • Slaapverdoving of algemene verdoving
  • Incisie: 20 - 40 cm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 14 - 28 dagen
  • Compressiekledij

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Voor wie is een dijlift geschikt?

De huid verliest aan elasticiteit na gewichtsverlies, een zwangerschap of veroudering. Dan wordt de huid van het bovenbeen dikwijls te slap, verrimpeld en ongelijk. Die overtollige huid vind je misschien esthetisch en/of functioneel oncomfortabel. De huid tussen de benen kan namelijk schuren als je wandelt. Een dijlift is dan een oplossing. 

Natuurlijk moet je wel met de juiste verwachtingen aan deze behandeling starten. De exacte positie van je litteken en de details van de operatie en recovery bespreek je vooraf met je chirurg. Hij bekijkt de mogelijkheden en bespreekt met jou hoe hij de beste resultaten denkt te verkrijgen.

Dijlift: de ingreep

Een dijlift of dijplastie en andere behandelingen aan je bovenbeen worden uitgevoerd onder intraveneuze verdoving: een nieuwe operatiemethode die chirurgie nog veiliger maakt. Deze ingrepen gebeuren meestal in dagopname, je mag dus 's avonds al naar huis. In sommige gevallen blijf je wel één nacht in de Wellness Kliniek.

De chirurg verwijdert vel en onderhuids weefsel aan je bovenbeen of hij combineert dit met een liposuctie en liposculptuur. Beide ingrepen gebeuren tijdens één operatie. 

Wat mag je verwachten?

Na de ingreep krijg je een document met nazorginstructies, specifiek voor jouw behandeling. Het is erg belangrijk dat iemand je ophaalt, want je mag zelf niet rijden. Zorg er ook voor dat je de eerste 24 uur niet alleen bent.

De arts adviseert je of een elastisch verband, een panty of corset het beste is voor jou. Deze draag je dan gedurende 2 tot 6 weken. Het elastische compressieverband geeft steun en het voelt comfortabel aan. Hierdoor blijft de huid strak en vlak.

Het litteken moet droog blijven tot de hechtingen verwijderd zijn. Probeer geen druk te zetten op de littekens. De hechtingen aan de buitenkant verwijderen we na een twaalftal dagen. Vanaf dan mag je weer douchen met lauw water, maar nog geen bad nemen. De onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op. Na 2 weken kan je weer lichte activiteiten uitvoeren. Bewegen is op zich goed, zolang het comfortabel blijft. Na 6 tot 8 weken mag je weer sporten.

Stap voor stap

Onze troeven

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.