Liposuctie

Prijzen geldig tot 31/07/2024 voor €1295

Boek nu Financiering

Liposuctie

Liposuctie

Optimaliseer je figuur met liposuctie, de ultieme oplossing voor het verwijderen van hardnekkig vet. Zelfs met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging kan je lichaam vet op specifieke plekken blijven opslaan. Ontdek de beste liposuctie methodes en alles wat je moet weten over liposuctie, inclusief gedetailleerde informatie, de voordelen, de nadelen en de risico's. Ook vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Prijs: 1295

Liposuctie/Liposculptuur: details

 • Operatie: 45 min.
 • Lokale of intraveneuze verdoving
 • Meerdere kleine incisies (3 mm)
 • Geen overnachting nodig
 • Recovery: 4-8 dagen
 • Compressiekleding

Liposuctie in België

Liposuctie staat bij Wellness Kliniek in de top 5 van de meest uitgevoerde behandelingen. We bieden ISO 9001 kwaliteitsgarantie, die de kwaliteit van de behandeling, veiligheid, nazorg en tevredenheid van patiënten benadrukt. Liposuctie in België is qua prijs-kwaliteit gunstig voor liposuctie benen, buik, heupen, dijen, flanken (love handles), billen, bovenarmen, rug, onder de kin, en bij borstverkleining voor mannen. Bekijk liposuctie voor en na foto’s om een goed beeld te krijgen van haalbare resultaten. 

Toon alle foto's

Wat kost een liposuctie?

Liposuctie prijzen worden duidelijk, per liposuctie zone of regio, weergegeven. Bij Wellness Kliniek vinden we het belangrijk om esthetische chirurgie voor iedereen betaalbaar te maken. Daarom hanteren we liposuctie prijzen, alle kosten-inclusief; met btw, de opname, de verdoving en nazorg. Zelfs de kosten voor de elastische gaine (elastische drukverband) of panty die je na je operatie moet dragen zit bij Wellness Kliniek in de totaalprijs begrepen! Met een all-in prijs weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

Liposuctie bijwerken | optimalisatie esthetisch resultaat 750
Liposuctie: 1ste symmetrische zone 1295
Liposuctie: 2de symmetrische zone 1195
Liposuctie: 3de symmetrische zone 1095
Liposuctie: 4de symmetrische zone 995
Liposuctie: extra zone 995

Alle prijzen zijn BTW inclusief.


Liposuctie prijzen

Veilige liposuctie bij Wellness Kliniek

De artsen bij Wellness Kliniek hebben de juiste kwalificaties en ervaring en werken in een kliniek met een officieel, internationaal, erkend kwaliteitslabel, zodat zij liposuctie veilig en met succes kunnen uitvoeren. Bovendien won Wellness Kliniek al meerdere keren de WhatClinic Award voor uitstekende patiënten ervaringen. Daar zijn we trots op! Heb je interesse in liposuctie en wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Bij ons boek je altijd eerst een vrijblijvend consult met de arts, zodat jullie samen de mogelijkheden kunnen onderzoeken.

Wat is liposuctie?

Liposuctie betekent letterlijk vet wegzuigen. Liposuctie is een chirurgische ingreep voor vet verwijderen en wereldwijd de meest populaire esthetische ingreep. Heb je last van vetophopingen op bepaalde delen van het lichaam en wil je daar graag vanaf? Liposuctie biedt uitkomst!

Optioneel kies je voor liposculptuur, waarbij we je vetcellen kunnen sculpturen of hergebruiken om meer vorm aan te brengen op andere delen van het lichaam (zoals billen of borsten of het sculpteren van een sixpack).

Wanneer kiezen voor liposuctie of liposculptuur?

Liposuctie richt zich op het verwijderen van overtollig vet (wegzuigen) uit specifieke delen van het lichaam om de contouren te verbeteren. Liposculptuur gaat verder door niet alleen vet te verwijderen maar ook de lichaamsvorm nauwkeurig te verfijnen (zoals voor een sixpack bij mannen) of het vet te herpositioneren door het vet te herinjecteren (bijvoorbeeld in de borsten of in de billen). Liposculptuur met lipofilling biedt meer gedetailleerde en artistieke vormgeving. Je leest er meer over op onze betreffende webpagina’s over liposculptuur en lipofilling.

Liposuctie: Next Day Surgery Service

Liposuctie is een van de meest populaire cosmetische ingrepen wereldwijd, net zoals bij Wellness Kliniek! We behandelden reeds duizenden patiënten voor liposuctie en ontvangen patiënten van over de hele wereld voor deze behandeling. We houden onze liposuctie wachtlijsten kort. Om ons internationaal cliënteel nog beter van dienst te kunnen zijn hebben we een snelle liposuctie service opgezet. Hierbij vinden consult en ingreep binnen 48 uur plaats, zodat je als klant tijd en reiskosten bespaart. Vooraf kun je al wel een e-consult voor liposuctie plannen voor persoonlijk advies en het stellen van al je vragen, zodat je een geïnformeerde beslissing kunt maken.


Lees meer over Next Day Surgery

Moderne Liposuctie technieken

Liposuctie is een gespecialiseerde behandeling op maat. De Wellness Kliniek High Tech Liposuctie methode (WKHT) is een combinatie van verschillende technieken zoals PAL, SWT en High Definition Contouring (HD Lipo). Combinaties van deze technieken bieden aanzienlijke voordelen:

 • Meer volume verwijdering, met grote precisie.
 • Mooi resultaat in termen van huidverstrakking en contouring.
 • Minimale kans op complicaties en schade aan de bloedvaten.
 • Kortere hersteltijd, zonder littekens!

Door maatwerk te bieden, behalen we altijd een optimaal resultaat!

We zoomen in op de verschillende liposuctie technieken. Daarna gaan we verder met een lijst met de meest gestelde vragen over liposuctie bij Wellness Kliniek. Staan je vraag en antwoord er niet tussen, bel ons dan even op. We staan graag tot je dienst.

Soft-wet-techniek (SWT)

SWT staat voor Soft-Wet-Techniek, ook wel TSI (Tumescente Soft Jet Infiltratie) genoemd. Deze moderne liposuctietechniek is een vrijwel pijnloze behandeling. De arts verwijdert het overtollige vet op een strikt gecontroleerde manier.

Een grote hoeveelheid vloeistof wordt geïnjecteerd (= soft jet infiltratie). Deze vloeistof zorgt ervoor dat het vetweefsel opzwelt en oplost. Daardoor kan het overtollig vet makkelijk verwijderd worden.

Power assisted liposculpture (PAL)

PAL staat voor Power Assisted Liposuction. Concreet betekent dit dat de liposuctie gebeurt met zacht en snel vibrerende naalden. Zo worden de vetcellen afgebroken door de beweging in canules. Vervolgens wordt dat vet weggezogen en gedraineerd. Deze methode passen we ook toe op moeilijker te behandelen plekken zoals de rug, de flanken en mannelijke borsten.

PAL lipo maakt gebruik van een gemotoriseerde canule die snel heen en weer beweegt, waardoor het vet gemakkelijker kan worden afgebroken en verwijderd. Het voordeel is efficiënte vetverwijdering en verfijnde contouring.

High-Definition Liposculptuur (HD Lipo)

HD Liposculptuur richt zich op het verfijnen van de lichaamscontouren door vet nauwkeurig te sculpteren. Deze methode geeft uitstekende contour definiëring en is geschikt voor atleten en mensen die weinig of geen overtollig vet hebben, maar een zeer getoonde look, zoals een sixpack, willen.

Water-Assisted Liposuctie (WAL)

WAL liposuctie heeft een waterstraalsysteem, zoals Body-Jet, om vetcellen los te maken en te verwijderen. De waterstraal is zacht en selectief, wat schade aan omliggende weefsels minimaliseert.

WAL Body-Jet kan gebruikt worden voor het afzuigen van kleinere tot middelgrote hoeveelheden vet. Voor grotere hoeveelheden vetverwijdering is deze methode minder geschikt.

Laser-Assisted Liposuctie (LAL)

Deze methode maakt gebruik van laserenergie van merken zoals SmartLipo en SlimLipo om vetcellen te verhitten voordat ze worden verwijderd. Laser-Assisted Liposuction (LAL) kan duurder zijn en een langere proceduretijd hebben dan de bovengenoemde methoden. Er bestaat een risico op brandwonden. De laser liposuctie methode is vooral geschikt voor het verwijderen van kleinere hoeveelheden vet.

Ultrasound-Assisted Liposuctie (UAL)

Deze techniek maakt gebruik van ultrasone energie om vetcellen vloeibaarder te maken, wat het verwijderen van de vetcellen vergemakkelijkt. Bekende toestellen zijn VASER of VASERlipo. De VASER liposuctie methode is geschikt voor het verfijnen van contouren en verwijderen van kleinere hoeveelheden vet, maar is minder geschikt voor patiënten die grotere hoeveelheden vet willen laten wegzuigen.

Radiofrequency-Assisted Liposuction (RFAL)

RFAL liposuctie zoals BodyTite maakt gebruik van radiofrequentie-energie en kan duurder zijn. Deze methode heeft kans op risico's zoals brandwonden en thermische schade aan de weefsels. De methode is, net zoals Laser lipo en VASER lipo, minder geschikt voor grote hoeveelheden vetverwijdering.

Cryolipolyse (CoolSculpting)

CoolSculpting is een niet-chirurgische liposuctie methode die vetcellen bevriest en kapot maakt. De dode vetcellen worden vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Cryolipolyse (CoolSculpting) kan gemakkelijk door een niet-arts worden uitgevoerd, maar heeft als grootste risico de ontwikkeling van paradoxale adipose hyperplasie (PAH), een zeldzame maar ernstige bijwerking waarbij vetcellen in het behandelde gebied in plaats van te krimpen juist groeien en verharden. De methode is niet geschikt voor grotere hoeveelheden vetverwijdering en wordt bij Wellness Kliniek niet aanbevolen.

Liposuctie voor vrouwen en mannen

Liposuctie en liposculptuur zijn populaire ingrepen bij zowel dames als heren. Vrouwen kiezen bijvoorbeeld vaak voor zones als benen, heupen en buik. Liposuctie voor mannen wordt vaak uitgevoerd aan de benen, borstkas en onderkin. Er zijn nog veel meer zones mogelijk. Bekijk bovenstaande afbeelding van de lichamen van mannen en vrouwen om een goed beeld te krijgen van de te behandelen liposuctie zones.

Veelgestelde vragen over liposuctie

Hoeveel vet kan ik laten weghalen met liposuctie?

Bij liposuctie kan doorgaans tussen de 2 en 5 liter vet per sessie veilig worden verwijderd, afhankelijk van je wensen, je gezondheid en je lichaamscompositie. Het exacte volume varieert per patiënt en wordt bepaald door de arts om gezondheidsrisico's te minimaliseren.

Wat kost een liposuctie in Nederland en België?

De kosten voor liposuctie zijn in België doorgaans goedkoper dan in Nederland. Daarom reizen veel mensen naar klinieken zoals de Wellness Kliniek in Genk, België. Over het algemeen liggen de kosten voor een liposuctie in Nederland tussen de €2.000 en €5.000 per symmetrische zone. In België zijn de kosten liposuctie over het algemeen lager. Vergelijk liposuctie tarieven en bekijk de liposuctie prijzen van Wellness Kliniek voor mogelijke goedkope liposuctie prijsaanbiedingen.

Ben ik een goede kandidaat voor liposuctie?

Liposuctie is geschikt voor dames en heren die gezond zijn en last hebben van lokale vetophopingen, bijvoorbeeld bij de billen, benen, armen, buik, onder de kin of in het gezicht (wangen). Dit is geen methode om af te vallen of eenvoudig (veel) gewicht te verliezen, maar is dus echt bedoeld voor mensen die plaatselijk vet met gezond eten en bewegen niet kunnen verliezen. Een consult met de liposuctie arts is belangrijk om je gezondheid, je medische geschiedenis en specifieke doelen te beoordelen.

Is liposuctie van het gezicht en wangen veilig?

Een bichotomie, ook bekend als buccale vetverwijdering, is een cosmetische ingreep waarbij overtollig vet uit de wangen wordt verwijderd om de gezichtscontouren te verfijnen en de wangen een slanker uiterlijk te geven. Deze procedure richt zich specifiek op het buccale vetkussen dat diep in de wangen ligt. Een bichotomie uitgevoerd door een ervaren arts in een kliniek met een officieel erkend kwaliteitslabel, zoals bij Wellness Kliniek, is de beste garantie voor een veilige behandeling.

Liposuctie voor en na: wat mag ik verwachten?

Voordat we de behandeling inplannen gaat de arts uiteraard eerst uitgebreid met je in gesprek. We kijken of liposuctie geschikt voor je is en of je wel of niet zou willen kiezen voor liposculptuur, oftewel het terug inbrengen van gezuiverde vetcellen op andere delen van het lichaam (voor het benadrukken van bepaalde lichaamsvormen). Hier zou dan wel genoeg vet voor aanwezig moeten zijn, want anders heeft het onvoldoende effect.

De specialisten bij Wellness Kliniek geven je eerlijk advies over de haalbare liposuctie resultaten voor jouw lichaam, zodat je vooraf weet wat je mag verwachten. Zij hebben hier ervaring in en weten wat wel en niet kan. We raden je zeker aan om liposuctie voor en na foto’s te bekijken, zodat je een beter beeld krijgt van wat je mag verwachten.

Hoe gebeurt een liposuctie?

Tijdens een liposuctie maakt de arts kleine prikjes in het te behandelen gebied, waarna een dunne buis (cannula) wordt ingebracht om vetcellen weg te zuigen met behulp van een vacuümpomp. De procedure vindt plaats onder lokale of algemene verdoving, afhankelijk van de omvang van het gebied en je comfortniveau.

Hoelang duurt een liposuctie?

De gemiddelde behandeling bij Wellness Kliniek duurt circa 45 minuten, al hangt de precieze tijd af van het aantal te behandelen zones. De prikgaatjes zijn erg klein (ca. 3 mm) waardoor er weinig of geen littekenvorming is.

Waarop letten na liposuctie?

Na liposuctie behandeling krijg je meestal een elastische gaine (band) of panty. Die is bij Wellness Kliniek natuurlijk ook inbegrepen in de all-in prijs!

Na liposuctie is het belangrijk om compressiekleding, zoals een gaine of panty, te dragen om zwelling te verminderen en je huid te ondersteunen tijdens het genezingsproces. Deze compressiekleding moet meestal gedurende vier tot zes weken worden gedragen, afhankelijk van de instructies van je arts.

Mag ik dezelfde dag nog naar huis na een liposuctie?

Jazeker, je kan na liposuctie of liposculpture dezelfde dag nog naar huis, omdat de behandeling een poliklinische ingreep is. Het is wel belangrijk dat je iemand hebt om je naar huis te brengen en je de eerste 24 uur na de procedure te ondersteunen. Je mag niet zelf autorijden.

Hoe lang duurt het herstel na een liposuctie?

Na liposuctie kun je zwelling, blauwe plekken en ongemak verwachten die enkele weken kunnen aanhouden. De eerste dagen na de ingreep kan er een roodachtige vloeistof lekken uit de wondjes. Je gebruikt dus best een matrasbeschermer om op te slapen de eerste nacht.

Je zal compressiekleding, een elastische gaine, band of panty, dragen om een mooie, strakke huid te krijgen en de genezing te bevorderen. De meeste mensen kunnen na enkele dagen tot een week alle normale activiteiten weer hervatten, afhankelijk van de omvang van de liposuctie behandeling.

Kan ik werken en sporten na een liposuctie?

Het is belangrijk om enkele dagen na liposuctie rust te nemen. De meeste mensen nemen enkele dagen vrij, alvorens weer aan het werk te gaan. We raden aan om lichte dagelijkse activiteiten pas na 4 tot 8 dagen te hervatten. Blijf gedurende deze periode wel rustig bewegen.

Na 10 dagen mag je weer sporten, zwemmen en fietsen. 4 weken later ben je normaal gezien volledig hersteld en mag je zwaarder werk verzetten. Je arts zal je overigens altijd persoonlijk adviseren op basis van de liposuctiebehandeling die bij jou uitgevoerd is.

Doet liposuctie pijn?

Tijdens de liposuctieprocedure voel je geen pijn omdat deze onder lokale of algemene verdoving wordt uitgevoerd. Na de liposuctie ingreep kun je wat stramheid in je spieren en pijn ervaren, maar deze kan meestal goed onder controle worden gehouden met pijnstillers en rust.

Blijf ik gevoel behouden na een liposuctie?

Na liposuctie kan er tijdelijk sprake zijn van een verminderd gevoel of gevoelloosheid in het behandelde gebied, wat enkele weken tot maanden kan aanhouden. In de meeste gevallen herstelt het gevoel volledig na verloop van tijd. Permanente gevoelsveranderingen zijn zeldzaam, maar het is belangrijk om de risico’s met je arts te bespreken voordat je een liposuctie ondergaat. Mogelijk schrijft de arts je postoperatieve massage of lymfedrainage voor om het herstel te bevorderen.

Is het resultaat van liposuctie blijvend?

Ja, de resultaten van liposuctie zijn blijvend, aangezien de verwijderde vetcellen niet opnieuw aangroeien. Wel kunnen de overgebleven vetcellen groter en dikker worden. Het is belangrijk om een stabiel gewicht te behouden, want als je in gewicht aankomt, kan het resultaat van liposuctie vervagen.

Om het liposuctie resultaat permanent te laten zijn, is het behangrijk om op je gewicht te blijven letten of je vetpercentage te monitoren. Vind je dat lastig, dan kun je bijvoorbeeld een voedingscoach en/of sportcoach inschakelen. In de meeste gevallen is het overigens mogelijk om opnieuw liposuctie te ondergaan, in dezelfde of een andere zone van het lichaam.

Liposuctie of dieet: wat is het verschil in resultaat?

Ieder lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid vetcellen. Deze cellen kunnen opzwellen door hormonen of een bepaalde levensstijl, waaronder (slechte) eetgewoonten. Dieet zorgt ervoor dat de vetcellen kleiner worden, waardoor je afvalt. Liposuctie daarentegen haalt de vetcellen ook écht weg!

Het lichaam maakt na je liposuctie geen nieuwe vetcellen meer aan (dat gebeurt namelijk tijdens de pubertijd). Na liposuctie heb je echter wel nog resterende vetcellen in je lichaam. Die kunnen groter worden, waardoor je alsnog in gewicht aankomt.

Hoe kan ik me voorbereiden op liposuctie?

Om je voor te bereiden op liposuctie, stop je best met roken en vermijd je bloed verdunnende medicijnen of supplementen enkele weken voor de ingreep. Zorg ervoor dat je een fijne herstelomgeving hebt en regel dat iemand je naar huis brengt en de eerste 24 uur na de operatie bij je blijft.

Moet ik afvallen voor liposuctie?

Heb je (veel) overgewicht? Dan raden we je altijd aan om, eventueel onder begeleiding, af te vallen. Liposuctie is geen oplossing voor algemeen gewichtsverlies en is enkel geschikt voor het verwijderen van hardnekkige plaatselijke vetophopingen. Bij (veel) overgewicht is het beter om eerst wat gewicht te verliezen door dieet en lichaamsbeweging, waarna liposuctie kan worden overwogen voor contourverbetering.

Kan liposuctie voor gezwollen onderbenen en enkels?

Sommige mensen hebben last van opstapelingen van vocht (oedeem) in de benen en enkels. Helaas heeft liposuctie geen tot weinig effect op deze aandoening. Voor oedeem in de benen en enkels zijn andere behandelingen zoals compressietherapie, medicatie, of lymfedrainage beter geschikt. Heb je last van lipoedeem? Dan is liposuctie wel geschikt.

Wat is liposuctie voor lipoedeem?

Lipoedeem is een chronische aandoening waarbij er een abnormale ophoping van vetcellen plaatsvindt, meestal in de benen, dijen en soms armen. Dit kan leiden tot pijn, gevoeligheid, en plaatselijke zwelling. Lipoedeem wordt vaak verward met obesitas of lymfoedeem, maar het onderscheidt zich door de disproportionele vetophoping die niet reageert op dieet en lichaamsbeweging. Liposuctie kan helpen.

Lipoedeem liposuctie voor en na, wat kan ik verwachten?

Liposuctie biedt een effectieve behandeling voor lipoedeem door het gericht verwijderen van overtollig vet, wat leidt tot verbeterde mobiliteit en minder pijn. Na liposuctie voor lipoedeem kun je een aanzienlijke vermindering van pijn, zwelling en verbeterde mobiliteit verwachten, samen met slankere en beter gevormde contouren. Het herstel omvat enkele weken van zwelling en ongemak, met het dragen van compressiekleding voor optimale resultaten en langdurige verlichting.

Is liposuctie veilig? En waar let je op?

Liposuctie is veilig wanneer uitgevoerd door een kundige en ervaren arts in een kliniek met een kwaliteitslabel, zoals bij Wellness Kliniek. Het is belangrijk dat je arts veel ervaring heeft met esthetische behandelingen en dit bij voorkeur fulltime doet.

Het is tevens van belang om een volledig medisch consult te hebben om je geschiktheid voor liposuctie en eventuele risico's te bespreken. Volg daarna alle preoperatieve instructies van je arts op, zodat je goed voorbereid bent op de ingreep.

Kan ik meerdere keren liposuctie ondergaan?

Ja hoor, je kunt meerdere keren liposuctie van éénzelfde zone ondergaan, maar het is wel belangrijk om voldoende tijd tussen de procedures te laten. Bespreek met je arts waarom je een aanvullende procedure overweegt en of dit veilig en geschikt is voor je specifieke situatie. Liposuctie van een andere zone kan natuurlijk ook. De artsen bij Wellness Kliniek raden wel aan om minimaal 6 weken te wachten tussen twee behandelingen.  

Wat is het verschil tussen liposuctie en lipofilling?

Lipofilling of lipotransfer betekent dat de arts vet kan transplanteren van het ene naar het andere deel van het lichaam. Heb je bijvoorbeeld overtollig vet op je benen, dan kunnen we dat vet wegzuigen, behandelen en injecteren in je borsten (borstvergroting met eigen vet). Uiteraard op een veilige manier, waarbij het vet eerst gezuiverd wordt, alvorens het naar je borsten of billen te transplanteren. Lees hier meer over de mogelijkheden van vettransplantatie, ook lipofilling genoemd.

Wat is het verschil tussen liposuctie, lipofilling en liposculptuur?

‘Lipo’ is een verkorte vorm van het Griekse woord ‘lipos’, wat ‘vet’ betekent. In medische termen verwijst ‘lipo’ naar procedures die te maken hebben met vet, zoals liposuctie (het verwijderen van vet), liposculptuur (het vormgeven van vet) en lipofilling (het vullen met vet).

 1. Liposuctie betekent letterlijk ‘vet wegzuigen’.
 2. Lipofilling betekent letterlijk ‘vullen met vet’.
 3. Liposculptuur: betekent het vormgeven of sculpturen van vet. Als zowel nummer 1 en 2 worden toegepast, spreken we van deze term.

Liposuctie, liposculptuur en lipofilling zijn dus drie verschillende technieken die door een gespecialiseerde liposuctiearts gebruikt kunnen worden om je figuur mooier te maken. Lees er alles over op onze informatiepagina’s over lipofilling en liposculptuur (liposculpture).

Wat zijn de voordelen van liposuctie?

Liposuctie verwijdert permanent de vetcellen, waar je door sporten en diëten maar niet vanaf lijkt te komen. Dat maakt het een waardevolle en effectieve techniek om onderhuids, hardnekkig vet te verwijderen. Liposuctie is nauwkeurig. De ingreep wordt gezien als veilig (mits professioneel uitgevoerd) en laat geen littekens achter!

Wat zijn de nadelen van liposuctie?

De nadelen van liposuctie omvatten mogelijke bijwerkingen zoals zwelling, blauwe plekken, pijn, en infectie, evenals het risico op onregelmatige contouren of asymmetrie. Daarnaast moet je enkele dagen vrij nemen omdat een hersteltijd nodig is. Een ander nadeel is dat het resultaat alleen blijvend is als je een stabiel gewicht behoudt door een gezonde levensstijl.

Wat zijn mogelijke complicaties bij een liposuctie?

Hoewel de meeste mensen weinig last hebben na liposuctie moet je toch goed geïnformeerd worden over de mogelijke liposuctie complicaties en risico’s bij liposuctie.

Mogelijke complicaties bij liposuctie omvatten infecties, bloedstolsels, asymmetrie, en onregelmatige contouren, evenals reacties op de verdoving. Er is ook een risico op seroom (vochtophoping), zenuwbeschadiging, en huidveranderingen zoals verkleuring of gevoelloosheid. Gelukkig komen deze complicaties zelden voor, maar je moet er toch rekening mee houden dat niet altijd alles naar wens verloopt.

Ik heb een slappe huid na liposuctie, is dat normaal?

Ja, een slappe, rimpelige huid kan voorkomen na liposuctie, vooral als de huidelasticiteit verminderd is door veroudering of aanzienlijke gewichtsveranderingen. In hoeverre dat bij jou voorkomt hangt normaliter af van je huidkwaliteit en de hoeveelheid vet die weggehaald is. Het kan dus heel erg van persoon tot persoon verschillen. Je huid heeft even tijd nodig om te wennen. Voor sommige patiënten kan een aanvullende procedure, zoals een huidverstrakking of lift, nodig zijn om de gewenste contouren te bereiken.

Vet verwijderen: in welke zone is liposuctie het meest effectief?

Liposuctie is het meest effectief in gebieden met hardnekkige vetophopingen zoals de buik, heupen, dijen, flanken (love handles), bovenarmen, rug, onder de kin, in de wangen en bij borstverkleining voor mannen. Deze zones reageren doorgaans goed op de behandeling en kunnen aanzienlijk verbeterde contouren opleveren. Bekijk hierboven de liposuctie zones.

Vet weghalen: in welke zone wordt liposuctie het meest toegepast?

Liposuctie wordt bij Wellness Kliniek het meest toegepast voor de buik (boven en onder de navel), heupen, dijen en flanken (love handles), armen, mannelijke borsten, in het gezicht, de flanken boven en onder de bh-band en bij een dubbele kin, omdat deze gebieden vaak hardnekkig vet hebben dat moeilijk te verwijderen is met dieet en lichaamsbeweging. Deze zones bieden meestal het mooiste resultaat en meest zichtbare verbeteringen in lichaamscontouren na de liposuctie procedure.

Liposuctie onderkin, waarop letten?

Liposuctie onder de kin kan helpen om overtollig vet of een dubbele kin te verwijderen, voor het verbeteren van de kaaklijn. Het is een kleine ingreep met vaak groots resultaat. Het is belangrijk om een ervaren arts te kiezen en realistische verwachtingen te hebben, aangezien de huidelasticiteit en anatomie van je kin en hals van invloed kunnen zijn op het eindresultaat.

Onderkin liposuctie of kin liposuctie is een populaire ingreep bij Wellness Kliniek. Op de behandelpagina over behandelingen voor dubbele kin lees je meer over liposuctie kin.

Liposuctie benen, werkt dat?

Absoluut! Liposuctie bovenbenen: binnenkant, buitenkant en knieën zijn de meest populaire behandelingen. Liposuctie van kuiten en enkels kan ook.

 • Liposuctie buitenkant bovenbenen: ben je bekend met het begrip ‘zadeltassen benen’? Dat verwijst naar de vetophopingen aan de zijkant van je benen, een plek waar dat vet erg lastig weg te krijgen is (ondanks eindeloos diëten en sporten). Vet wegzuigen op deze plek is erg effectief!
 • Liposuctie binnenkant bovenbenen: waarbij de binnenkant van je benen wordt meegenomen, is een vaak gekozen ingreep. Deze behandeling helpt wrijving, roodheid en ongemak te verminderen die soms optreden wanneer de dijen tegen elkaar wrijven.
 • Liposuctie knieën: kan ook mooie resultaten opleveren, om slankere beencontouren te bereiken.
 • Liposuctie kuiten en enkels is geschikt voor te dikke kuiten en enkels door plaatselijke vetophopingen.
Waar kan ik liposuctie voor en na foto’s zien per zone?
Wat is de beste kliniek voor liposuctie?

Wellness Kliniek kwam al meerdere jaren naar voren als één van de beste plastische chirurgie klinieken van Europa, door de uitstekende patiënten ervaringen, dit volgens onafhankelijk onderzoek door WhatClinic. De kliniek bestaat al meer dan 25 jaar en heeft veel ervaring met liposuctie. Wellness Kliniek heeft een vestiging in België (Genk) en Spanje (Barcelona) en hanteert de internationale ISO 9001 kwaliteitsgarantie. Regelmatig vinden er kwaliteitscontroles plaats om de beste kwaliteit zorg te kunnen garanderen. Wij zijn trots op onze positieve ervaringen.

Wil je klinieken voor liposuctie vergelijken? Lees ervaringen van anderen, bekijk de specialisatie van de artsen, en let op het kwaliteitslabel. Laat je altijd persoonlijk adviseren, want een liposuctie vereist maatwerk!

Wie is de beste liposuctie arts in België?

Een liposuctie specialist is een arts met een goede opleiding en veel ervaring. Wellness Kliniek vindt het belangrijk om in te zetten op de beste artsen en chirurgen met specialisatie liposuctie. Op basis van je persoonlijke wensen en de zone voor liposuctie wordt de beste liposuctie specialist gekozen. Benieuwd naar de artsen bij Wellness Kliniek? Bekijk het team van topchirurgen en specialisten, en raadpleeg indien gewenst hun cv.

Welke regio’s zijn met liposuctie te behandelen?

De liposuctie regio of ‘symmetrische zone’ verwijst naar lichaamsgebieden die spiegelbeelden van elkaar zijn, zoals heupen, dijen, armen, rug rolletjes of flanken (lendenen). De arts zal beide zijden gelijkmatig behandelden om een evenwichtige, natuurlijke uitstraling te creëren. Liposuctie buik, liposuctie benen, liposuctie onderkin, liposuctie rug, liposuctie heupen, liposuctie nek, liposuctie love handles of flanken, liposuctie rondom de billen, liposuctie wangen en liposuctie borsten bij mannen, liposuctie armen zijn de meest gevraagde zones bij Wellness Kliniek, maar er is nog meer mogelijk. Bekijk alle liposuctie zones: Neem een kijkje in onderstaande afbeelding. Ga met je muis over het betreffende lichaamsdeel en leer meer over symmetrische liposuctie regio’s.

Wangcontouren Wangen Oksels Hals Taille Lovehandles Rijbroek Zijkant bovenbenen Binnenkant bovenbenen Bovenknie Binnenkant knie Pubis Onderbuik Maag Voorkant bovenbenen
Armen Oksels Taille Lovehandles Rijbroek Zijkant bovenbenen Binnenkant bovenbenen Binnenkant knie Stuitje Achterkant bovenbenen Bilplooi Bovenrug
Wangcontouren Wangen Oksels Hals Taille Lovehandles Rijbroek Zijkant bovenbenen Binnenkant bovenbenen Bovenknie Binnenkant knie Pubis Onderbuik Maag Borsten Voorkant bovenbenen
Armen Oksels Taille Lovehandles Rijbroek Zijkant bovenbenen Binnenkant bovenbenen Binnenkant knie Stuitje Achterkant bovenbenen Bilplooi Bovenrug

Liposuctie? Plan een vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek!

Bij Wellness Kliniek begrijpen we heel goed dat je de keuze voor liposuctie niet zomaar maakt. Bovendien weet je niet altijd wat er nodig is om het gewenste resultaat te behalen. We gaan daarom vooraf uitgebreid met je in gesprek. Zo krijg je inzicht in de opties en kosten. We beantwoorden al je vragen over liposuctie, lipofilling en liposculptuur. Klaar om je wens uit te laten komen? Boek dan nu een vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek.

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Meer info...

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...

Lees alle beoordelingen