Tepelcorrectie - Tepelvergroting

Tepelcorrectie - tepelvergroting

Tepels spelen een grote rol in je welzijn. Imperfecties zoals ingetrokken tepels, erg grote of misvormde tepels, tepels die erg uitsteken of uitpuilen, ... het komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Maar het is eenvoudig te verhelpen met esthetische chirurgie.

Vanaf € 2000
Bekijk alle prijzen

Tepelcorrectie: details

  • Operatie: 10 - 30 minuten
  • Lokale verdoving
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 24 - 48 uur

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Soorten tepelcorrectie

Tepelverkleining

Tepels die te fel uitsteken of te lang zijn, zijn aangeboren of zo geworden na het geven van borstvoeding. Als je vergrote tepels hebt, heeft dit wellicht een effect op je zelfvertrouwen. Het is gênant wanneer je je omkleedt in publieke ruimtes of wanneer je nauwsluitende kleding draagt. Het geeft stress en zorgt ervoor dat je ze voortdurend met extra lagen kleding probeert te verbergen. Het tast je zelfvertrouwen aan.

Gelukkig kan de projectie van de tepel gecorrigeerd worden met deze ingreep onder lokale verdoving. 

Tepelhofverkleining

Ieders tepelhoven zijn anders van grootte en vorm, zowel bij mannen als vrouwen. Dat is volkomen normaal. Voor sommigen is het verschil echter te groot en heeft dit een effect op het zelfvertrouwen. Tepelhofverkleining is een redelijk eenvoudige ingreep om de diameter van één of beide tepelhoven te verkleinen.

Ingetrokken tepels

Een tweetal procent van de vrouwelijke bevolking heeft minstens één ingetrokken tepel. De vorm en grootte van de tepels kan bovendien verschillen. 

Abnormaliteiten en imperfecties hebben soms een effect op het zelfvertrouwen. In veel gevallen zijn ingetrokken tepels aangeboren. 

Ingetrokken tepels kunnen verholpen worden op verschillende manieren:

  • Een tepel kan misvormd zijn bij de geboorte en vervolgens ingetrokken worden tijdens de puberteit. Soms moet de chirurg de melkkanalen losmaken om dit te corrigeren. Als dit nodig is, is borstvoeding niet meer mogelijk. 
  • De tepel kan losgetrokken worden en permanent ondersteund worden met een soort lus. Na deze operatie ben je nog steeds in staat om borstvoeding te geven. De melkkanalen blijven intact. 

OPGELET: als je tepel pas na de puberteit ingetrokken is en dan vooral als het maar aan één kant voorvalt, neem dan contact op met je gynaecoloog. Het kan in dat geval een symptoom zijn van een andere aandoening.

Voor wie is een tepelcorrectie geschikt?

Ingetrokken tepels zijn dikwijls aangeboren. Patiënten hebben dan misvormde tepels sinds de geboorte en ze worden ingetrokken tijdens de puberteit. Andere patiënten hadden eerst normaal gevormde tepels die vervolgens ingetrokken werden.

Als je lijdt aan abnormaliteiten of imperfecties heeft dit mogelijk een effect op je zelfvertrouwen. Een tepelcorrectie bij de Wellness Kliniek is dan de oplossing.

Tepelcorrectie: de ingreep

Ingetrokken tepels corrigeren is een snelle en eenvoudige ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. 

Tijdens de ingreep maakt de chirurg het verkorte, verbindende weefsel dat de ingetrokken tepel veroorzaakt, los. De tepel wordt vervolgens omhooggetrokken en op zijn plaats gezet. De tepel kan vervolgens permanent vastgezet worden met een soort lus. Na deze operatie kan je nog steeds borstvoeding geven. De melkkanalen blijven namelijk intact. 

Soms zijn ingetrokken tepels zo hardnekkig dat ze opnieuw intrekken na de ingreep. In dat geval is een tepelprothese een oplossing. De prothese ondersteunt de tepel, zodat deze zich niet meer kan intrekken. Deze techniek wordt enkel toegepast als tweede ingreep, want er is altijd een risico dat het implantaat afgestoten wordt of ontsteekt. 

Afhankelijk van de patiënt en de ingetrokken tepel in kwestie, bekijkt de chirurg of de melkkanalen onderbroken moeten worden. Als dat het geval is, is borstvoeding wellicht niet meer mogelijk na de ingreep.

Bij een tepelverkleining maakt de chirurg een cirkelvormige incisie rond de tepel en verwijdert hij de overtollige huid voordat de incisie met oplosbare hechtdraad wordt gedicht. 

Bij een tepelhofverkleining verwijdert de chirurg de buitenste ring van de tepelhof. De incisie gebeurt aan de rand van de tepelhof waar littekens amper zichtbaar zijn. De nieuw gevormde tepelhof wordt dan vastgemaakt aan de borst om uitrekking te voorkomen voordat de incisie met oplosbare hechtdraad wordt gedicht.

Wat mag je verwachten?

De eerste dagen na een tepelcorrectie zijn enigszins pijnlijk, maar goed verdraagbaar met pijnstillers als paracetamol.

Je kan je dagelijkse activiteiten hervatten na 24 à 48 uur. We gebruiken oplosbare hechtdraad, zodat je geen pijnlijke verwijdering van draadjes hoeft te ervaren. 

Twijfels of vragen? We zijn dag en nacht bereikbaar. Onze dokters adviseren en begeleiden je graag totdat je volledig hersteld bent. 

Je kan bovendien altijd een extra check-up na de ingreep vragen, volledig gratis.

Stap voor stap

Onze troeven

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Toon alle foto's