Tepelcorrectie – Tepelverkleining

Tepelcorrectie - tepelvergroting

Heb je last van ingetrokken tepels, te grote of misvormde tepels, tepels die erg uitsteken of uitpuilen, of hebben ze een vorm waar je esthetisch gezien niet tevreden over bent? Het komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Een tepelcorrectie of tepelverkleining bij Wellness Kliniek biedt uitkomst. We vertellen je hieronder meer over de ingreep.

Prijs: 750

Tepelcorrectie: details

  • Operatie: 10 - 30 minuten
  • Lokale verdoving
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 24 - 48 uur

Tepelcorrectie in België

De tepel bestaat uit twee delen, namelijk het tepelhof en de tepel zelf. De tepel is het uitstekende deeltje en de tepelhof is de (roze of donkere) gepigmenteerde huid rondom de tepel. Tepelcorrectie is een eenvoudige behandeling waar veel vrouwen en mannen erg bij mee zijn.

Wellness Kliniek in België heeft meer dan 25 jaar ervaring met esthetische borstoperaties. We zijn door onderzoek van WhatClinic verkozen tot nummer 1 Europese kliniek voor uitstekende ervaringen met plastische chirurgie. Deze pagina richt zich op tepelcorrectie voor vrouwen.

Tepelcorrectie voor mannen vereist een andere, gespecialiseerde, aanpak. Mannen verwijzen we graag door naar de pagina tepelcorrectie mannen.


Vrouwen tepelcorrectie voor en na foto’s

Veilige tepelcorrectie bij Wellness Kliniek

Heb je ingetrokken tepels, of zijn ze juist uitpuilend? Heb je een te groot tepelhof, te platte tepels of is je tepelhof niet mooi rond? Een tepelcorrectie biedt de oplossing. Bij Wellness Kliniek kies je voor betaalbare esthetische chirurgie, uitgevoegd door gekwalificeerde chirurgen. Een kliniek gecertificeerd met een officieel kwaliteitslabel is je beste garantie voor een veilige ingreep met mooi esthetisch resultaat tegen een betaalbare prijs.

Tepelcorrectie voor vrouwen neemt slechts 10 tot 30 minuten in beslag onder lokale (plaatselijke) verdoving, en binnen één tot twee dagen ben je al hersteld.

Wat kost een tepelcorrectie voor vrouwen?

Borstchirurgie zou betaalbaar moeten zijn voor iedereen, zo vinden we bij Wellness Kliniek. Daarom hanteren we transparante en scherpe all-in tarieven, zodat je vooraf altijd weet waar je aan toe bent. Of dat nu gaat om een tepelverkleining, tepelvergroting, een grote of kleine correctie. Je vindt hier de actuele prijs voor een tepelcorrectie. Deze zijn inclusief de juiste voorzorg, nazorg, verdoving en BTW.

Correctie per ingetrokken tepel 750
Tepelcorrectie - tepels kleiner maken - per tepel 750
Tepelhofverkleining | per tepel 1100
Tepelcorrectie - beide tepels 1500


Tepelcorrectie prijzen

Kan ik financiering krijgen voor mijn tepelcorrectie?

Wil je jouw behandeling bij de Wellness Kliniek op een snelle, comfortabele en veilige manier financieren? Je kan nu bij ons je ingreep financieren!

Geen kleine lettertjes, geen papierwerk. Verwerk de lening 100% online, vanaf je mobiele telefoon of computer. Afbetaling kiezen die het beste bij je past.


Meer informatie

Tepels corrigeren met Next Day Surgery Service

Bij Wellness Kliniek België ontvangen we patiënten van over de hele wereld. We bieden daarom Next Day Surgery Service. Dat betekent dat het consult en de behandeling op aangesloten dagen plaatsvinden, zodat je tijd en reiskosten bespaart. Deze service kun je optioneel kiezen en het is volledig gratis, zonder extra kosten.


Meer weten over Next Day Surgery?

Voor wie is een tepelcorrectie geschikt?

Ieder lichaam is anders en zo ook de tepels. Bovendien kunnen de tepels na verloop van tijd veranderen van vorm, bijvoorbeeld na zwangerschap. Hieronder een aantal redenen die we vaak horen van vrouwen (en mannen) die kiezen voor een tepelcorrectie. Al deze soorten tepelcorrecties worden uitgevoerd door de chirurgen bij Wellness Kliniek.

Tepelverkleining

Tepels komen in alle soorten en maten. Gemiddeld is de tepelhof bij vrouwen 40 tot 100 millimeter lang. Bij mannen is de gemiddelde lengte van de tepel 25 millimeter.

Tepels die te fel uitsteken, uitpuilen of te lang zijn, zijn vaak aangeboren of zo geworden na borstvoeding te geven. Je kunt ook te maken hebben met hangende tepels.

Wil je kleinere tepels? Dan kan de chirurg je te grote of te lange tepels eenvoudig verkleinen of korter maken. Deze ingreep duurt 10 tot 30 minuten en kan onder plaatselijke verdoving.

Tepelhofverkleining

Een gemiddeld tepelhof (gepigmenteerde huid) heeft een diameter van 4 tot 5 cm. Heb je een grotere tepelhof, zijn je tepelhoven ongelijk of is de rand van de tepelhof onregelmatig? Een tepelhofverkleining biedt oplossing. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving en laat een klein littekentje achter rondom de tepelhof. Het littekentje wordt eerst wat roder en vervaagt na 3 maanden.

Bij een tepelhofverkleining blijven de melkgangetjes intact, zodat borst voeden gewoon mogelijk blijft.

Ingetrokken tepels

Als je tepel dieper ligt dan het niveau van je tepelhof heb je een ingetrokken tepel. Het is vrijwel altijd een onschuldige aandoening die gemakkelijk gecorrigeerd kan worden.

Een tweetal procent van de vrouwelijke bevolking heeft minstens één ingetrokken tepel. De vorm en grootte van de tepels kan bovendien verschillen. In veel gevallen zijn ingetrokken tepels aangeboren. Een operatie ingetrokken tepel corrigeren kan in dit geval uitkomst bieden.

Ingetrokken tepels kunnen verholpen worden op verschillende manieren:

  • De tepel kan los gemaakt worden en permanent ondersteund worden met een soort lus of met een piercing. De bedoeling is om de ingetrokken tepel naar buiten halen. De melkgangetjes blijven intact Na deze operatie kan je nog steeds borstvoeding geven.
  • Een tepel kan misvormd zijn bij geboorte en vervolgens ingetrokken worden tijdens de puberteit. In uitzonderlijk geval moet de chirurg de melkgangetjes helemaal losmaken om dit te corrigeren. In dat geval is borstvoeding geven soms niet meer mogelijk. De chirurg zal je hierover informeren op het consult voor de operatie.

OPGELET: als je tepel pas na de puberteit of op latere leeftijd ingetrokken is en dan vooral als het maar aan één kant gebeurt, neem je best contact op met je huisarts of gynaecoloog. Het kan in dat geval een symptoom zijn van een andere aandoening.

Tepelcorrectie man

Niet alleen vrouwen kunnen bij Wellness Kliniek terecht voor een tepelcorrectie, ook mannen helpen we graag. Een tepelcorrectie bij mannen kan eventueel gecombineerd worden met een borstreductie voor mannen (gynaecomastie operatie).

Veelgestelde vragen over tepelverkleining vrouw

Waarom een tepelcorrectie operatie?

Als je niet zo blij bent met de vorm van je tepels, of met één van je tepels, om welke reden dan ook, dan kan een tepelcorrectie oplossing bieden. De operatie kan onder plaatselijke verdoving, het herstel is snel en daardoor is de ingreep laagdrempelig.

Kan ik zelf het resultaat van de tepel ingreep bepalen?

In bepaalde mate wel. Je kunt foto’s meenemen naar het consult met de chirurg om te laten zien wat je mooi vindt. Het hangt echter van de precieze vorm van je tepels af of het tot de opties behoort. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat je van de chirurg bij Wellness Kliniek eerlijk advies krijgt, zodat je vooraf weet wat je mag verwachten. De chirurg weet daarnaast door ervaring wat wel en niet kan of wat goed bij je lichaam past.

Hoe gaat een tepelcorrectie operatie bij vrouwen in zijn werk?

Een tepelcorrectie operatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt circa 10 tot 30 minuten.

Bij een tepelverkleining maakt de chirurg een cirkelvormige incisie rond de tepel en verwijdert hij de overtollige huid vooraleer de incisie met oplosbare hechtdraad te dichten.

Bij een tepelhofverkleining verwijdert de chirurg de buitenste ring van de tepelhof. De incisie bij tepelhof verkleinen gebeurt aan de rand van de tepelhof waar littekens amper zichtbaar zijn. De nieuw gevormde tepelhof wordt soms vastgemaakt aan de borst om uitrekking te voorkomen vooraleer de incisie te dichten met oplosbare hechtdraad.

Bij de tepelcorrectie ingetrokken tepel maakt de chirurg het verkorte, verbindende weefsel dat de ingetrokken tepel veroorzaakt, los. De tepel wordt vervolgens omhooggetrokken en op zijn plaats gezet. De tepel kan vervolgens permanent vastgezet worden met een soort lus. Na deze operatie kan je nog steeds borstvoeding geven. De melkkanalen blijven namelijk intact. Dezelfde werkwijze wordt aangehouden bij een platte tepel correctie.

Soms zijn ingetrokken tepels zo hardnekkig dat ze terug intrekken na de ingreep. In dat geval is een tepelprothese een oplossing. De prothese ondersteunt de tepel zodat deze zich niet meer kan intrekken. Deze techniek wordt enkel toegepast als tweede ingreep, want er is altijd een risico dat de prothese door je lichaam afgestoten wordt. De chirurgen bij Wellness Kliniek geven daarom de voorkeur aan tepelcorrectie zonder implantaat.

Herstelperiode tepelcorrectie vrouw, wat mag ik verwachten?

De eerste dagen na een tepelcorrectie zijn enigszins pijnlijk maar goed doenbaar met pijnstillers, zoals paracetamol. Mogelijk kun je last hebben van lichte kneuzing of minder gevoeligheid, maar dat trekt binnen korte tijd weg. Je mag dezelfde dag nog naar huis en kan je dagelijkse activiteiten hervatten na 24 à 48 uur. Normaal gezien is een extra check-up niet nodig, maar als je twijfels of vragen hebt dan staan we voor je klaar, volledig gratis.

We gebruiken oplosbare hechtdraad zodat je geen pijnlijke verwijdering van draadjes moet ervaren. Bovendien herstelt de huid op deze manier goed, zodat er (zeker na verloop van tijd) niet tot nauwelijks littekens zichtbaar blijven.

Waar komt het litteken bij tepelcorrectie voor vrouwen?

Uiteraard wil je het liefst geen of zo weinig mogelijk litteken overhouden aan een tepelcorrectie, dat snappen we! De chirurgen bij Wellness Kliniek zetten daarom in op speciale technieken waarmee de operatietijd en incisie minimaal zijn. Dat zorgt voor sneller herstel en minder littekenvorming.

Waar het litteken precies komt, hangt af van de precieze ingreep. Je arts informeert je hier tijdens het consult over. In de meeste gevallen valt het litteken weg in de tepelhof, zodat het niet opvalt dat er een correctie aan de tepels is gedaan. Bekijk hier voor en na foto’s van een tepelcorrectie.

Blijven tepelcorrectie littekens bij vrouwen zichtbaar?

Een tepelcorrectie vereist een incisie littekentje, maar gelukkig is dat amper zichtbaar. Na enkele maanden vervagen de littekens en zijn ze nauwelijks tot zelfs helemaal niet meer zichtbaar. Zeker als je ze op de juiste manier nazorg geeft. Uiteraard krijg je van je chirurg advies over hoe je dit het beste aanpakt.

Borstvoeding na tepelcorrectie, is dat mogelijk?

Afhankelijk van de patiënt en de ingetrokken tepel in kwestie bekijkt de chirurg of de melkkanalen onderbroken moeten worden. Als dat het geval is, is borstvoeding wellicht niet meer mogelijk na de ingreep. Geef bij de chirurg tijdens het consult aan dat je graag nog borstvoeding zou willen geven als dat zo is. Zo kan de chirurg daar rekening mee houden en je eerlijk adviseren over de mogelijkheden.

Biedt een tepelcorrectie uitkomst voor vrouwen met ongelijke tepels?

Jazeker! Het kan altijd zo zijn dat de ene tepel wat anders van vorm is dan de andere. Dit kan ook in de loop der jaren ontstaan zijn. Met een tepelcorrectie worden beide tepels weer in balans gebracht.

Kunnen tepels van vorm veranderen door de jaren heen?

Ingetrokken tepels zijn bijvoorbeeld vaak aangeboren en dit kan verergeren tijdens de pubertijd. Ook na een zwangerschap of hormonale veranderingen merken sommige dames dat de vorm en omvang van de tepels veranderen. Tepels kunnen dus gedurende het leven van vorm veranderen.

Kan ik een tepelcorrectie en borstlift combineren?

Absoluut! Sterker nog, de borstlift en tepelcorrectie combineren is zelfs een populaire ingreep bij Wellness Kliniek. Deze behandelingen kunnen mooi in één keer uitgevoerd worden, zodat je de boezem krijgt waar je van droomt. Ook een tepelcorrectie met borstverkleining combineren behoort tot de mogelijkheden.

Kan ik een tepelcorrectie en borstvergroting combineren?

Absoluut! Bespreek je wensen over borstvergroting met tepelcorrectie met de chirurg. Een eenvoudige tepelcorrectie kan tijdens dezelfde behandeling. Soms is het beter om deze ingreep in twee behandelingen uit te laten voeren. De arts bij Wellness Kliniek kan je hier tijdens een persoonlijk consult over adviseren.

Tepels corrigeren? Vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek

Voordat we de tepelcorrectie of tepelverkleining inplannen ga je altijd eerst het gesprek aan met onze consulterend arts. Samen bespreken jullie de mogelijkheden voor je tepels en gaan jullie in op jouw wensen en de haalbare resultaten. Zo maak je een weloverwogen keuze en weet je vooraf wat je mag verwachten.

Plan nu een consult voor een tepelcorrectie of tepelverkleining. 

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Meer dan 20 jaar ervaring

Sinds de oprichting in 1996 is de Wellness Kliniek in België een van de toonaangevende klinieken voor esthetische chirurgie in Europa, waar patiënten van over de hele wereld worden behandeld om hen te helpen hun esthetische ambities waar te maken en uitstekende medische resultaten te garanderen. Wij werken niet met adviseurs of verkopers, je ziet alleen de arts die je behandelt.

Meer info...

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...