Prominente tepels of opgezwollen tepelhoven, heel wat mannen schamen zich erom. Tepelcorrectie bij mannen is echter een veel uitgevoerde ingreep in de Wellness Kliniek. Onze chirurgen verkleinen de tepels of passen de vorm aan om ze aantrekkelijker te maken. Het is een kleine ingreep maar eentje met een positief effect op het zelfvertrouwen.

Vanaf € 2200
Bekijk alle prijzen

Tepelcorrectie: details

  • Operatie: 30 min.
  • Lokale verdoving
  • Incisie: 4 mm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 1 dag
  • Verbanden op de tepels

Hulp nodig? Een medewerker belt je graag op!

Veilige tepelcorrectie voor mannen bij Wellness Kliniek

Niet alleen vrouwen kunnen baat hebben bij een tepelcorrectie, ook mannen kiezen regelmatig voor deze ingreep. De uitstraling van de tepels neemt een natuurlijke vorm aan, maar dat wil niet zeggen dat je er tevreden over bent. Wanneer je er onzeker of minder content over bent dan biedt een tepelcorrectie uitkomst.

Bij Wellness Kliniek helpen we mannen graag bij het corrigeren van de tepels. Dit is een relatief kleine ingreep die we op een veilige manier en met minimale incisie kunnen uitvoeren. Boek een vrijblijvend consult om de mogelijkheden te overleggen.

Correctie van iedere vorm

De een vindt zijn tepels te groot, de ander vindt ze te veel uitsteken, en weer een ander vindt ze te veel ingetrokken. Ieder lichaam is anders en zo ook de vorm en omvang van de tepels. Wanneer je er zelf niet tevreden over bent dan is het zeker geen gek idee om voor een tepelcorrectie te kiezen. Een veel gevraagde ingreep die relatief eenvoudig uitgevoerd kan worden.

Minimale incisie, snel herstel

Wanneer je kiest voor een tepelcorrectie dan wil je natuurlijk niet dat de littekens zichtbaar blijven. Bij Wellness Kliniek maken we gebruik van speciale technieken waardoor de incisie voor een tepelcorrectie slechts zo’n 4 mm is. Middels lokale verdoving en een operatie van maar 30 minuten is de ingreep zo gebeurd.

We leggen een verband aan en je bent binnen een dag al zo goed als hersteld. De littekens zijn in het begin al bijna niet zichtbaar en zullen na verloop van tijd nog verder vervagen. Bovendien worden ze dusdanig geplaatst dat ze sowieso niet erg opvallen.

Tepelcorrectie met borstreductie

Een tepelcorrectie voor mannen kan ook gecombineerd worden met een algemene borstreductie. Dit wordt ook wel gynaecomastie genoemd. Hierbij wordt borstweefsel en/of vet verwijderd om een mooie en mannelijke borstkas te creëren. Uiteraard gaan we altijd vooraf het gesprek met je aan om te kijken welke ingreep het beste bij je past.

Indien je transgender man bent en je een kleine cupmaat hebt, dan kan in sommige gevallen borstreductie met tepelcorrectie ook voldoende zijn om een mannelijke borstkas te verkrijgen. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Ook voor ongelijke tepels

Het kan altijd zo zijn dat de ene tepel wat groter is dan de andere. We kunnen ons goed voorstellen dat je hier minder tevreden over bent. Door een tepelcorrectie voor mannen te laten uitvoeren roepen we dit ongemak eens en voor altijd een halt toe.

Gevoelige, opgezwollen en/of pijnlijke tepel man

In sommige gevallen hebben mannen last van borstzwelling die ineens komt opzetten. Zo’n opgezwollen tepel of tepels komt vooral voor bij jongens in de pubertijd of bij mannen ouder dan 50 jaar. Je voelt een soort schijfvormige zwelling achter de tepel.

In deze vorm zijn groeiende en gevoelige tepels bij mannen zijn over het algemeen geen zorgwekkend verschijnsel. Ze zijn vaak het gevolg van hormoonschommelingen, en kunnen bijvoorbeeld ook voortkomen uit bepaald medicijngebruik, een ziekte of voedingssupplementen.

Bij pubers verdwijnt de zwelling meestal vanzelf weer, maar wanneer je wat ouder bent vaak niet meer. Wil je ervan af, dan kan een borstcorrectie een goede oplossing zijn. Twijfel je overigens over de oorzaak? Dan raden we je in elk geval aan om contact op te nemen met een arts. Vaak is de oorzaak onschuldig, maar het is natuurlijk altijd fijn om dit zeker te weten.

Tevreden zijn over je lichaam

Bij Wellness Kliniek vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk mannen en vrouwen tevreden zijn over hun lichaam. Chirurgie aan de borsten behoort tot onze specialiteiten. We voeren niet voor niets meer dan 3000 borstingrepen per jaar uit. Ook dames kunnen bij ons terecht voor een tepelcorrectie, zoals een tepelverkleining. Ook voor overige cosmetische chirurgie, waaronder liposuctie, correcties in het gezicht, et cetera, kun je bij ons terecht.

Benieuwd naar wat Wellness Kliniek voor jou kan betekenen? Boek je persoonlijk consult of bekijk hier alvast voor en na foto’s van een tepelcorrectie bij mannen. Zo krijg je een beeld van de door ons behaalde resultaten.

Voor wie is een mannelijke tepelcorrectie geschikt?

Heb je grote of hangende tepels? Dan is deze ingreep ideaal voor jou. Verder moet je in goede gezondheid verkeren en je bloeddruk moet in orde zijn. Als je rookt, kan je best stoppen voor de ingreep.

Tepelcorrectie voor mannen: de ingreep

Het is belangrijk om de tepel (het uitstekende gedeelte) en de tepelhof (de donkere huid rond de tepel) te onderscheiden. Bij een tepelcorrectie verkleinen we de tepel. Het is evenwel ook mogelijk om de tepelhof kleiner te maken. Dikwijls combineren we deze ingrepen in één operatie.

Tepelcorrectie neemt gewoonlijk een klein uur in beslag en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. De chirurg maakt discrete incisies op de tepel of de tepelhof. Eventueel wordt een deel van de tepel verwijderd. Onze chirurgen bespreken vooraf tot in detail wat de ingreep in jouw geval inhoudt.

Wat mag je verwachten?

De herstelperiode na een tepelcorrectie is erg kort. De meeste patiënten ervaren geen kneuzing, erg weinig zwelling en amper extra gevoeligheid op de plek van de incisie. De meeste mannen gaan de dag nadien alweer werken.

Wat kost een tepelcorrectie bij mannen?

Bij Wellness Kliniek willen we borstchirurgie voor iedereen betaalbaar maken. Daarom hanteren we transparante all-in prijzen voor een mannelijke tepelcorrectie, inclusief de voorzorg en nazorg. Je mag dezelfde dag weer naar huis, maar indien je liever overnacht in een privékamer dan is het optioneel mogelijk om deze bij te boeken.


Prijzen tepelcorrectie voor mannen

Vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek

Mogelijk twijfel je nog of een tepelcorrectie een geschikte ingreep voor je is, of wil je graag meer informatie alvorens je je beslissing maakt? Het kan ook zijn dat je je keuze al gemaakt hebt en wilt weten wat we kunnen bereiken met de ingreep bij jouw lichaam. Bij ons boek je altijd eerst een vrijblijvend consult waarin we de details van de operatie met je doorspreken. Plan nu je afspraak voor een tepelcorrectie en krijg de borstkas waar je van droomt.

Stap voor stap

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Veelgestelde vragen

Zijn er littekens na de gynaecomastie operatie?
Gelukkig zijn er bij de meeste gynaecomastie-operaties minimale littekens rond de tepelhof - op die manier hoeft niemand ooit te weten dat je de operatie hebt ondergaan. Gynaecomastie-chirurgie is een veilige, gemakkelijke en effectieve manier om mannen te helpen overtollig borstweefsel kwijt te raken.