Prominente tepels, te grote tepels, te platte of gezwollen tepels, veel mannen voelen zich hier niet prettig bij. Gelukkig is tepelcorrectie door de plastisch chirurg meestal de oplossing. Tepelcorrectie bij mannen is een veel uitgevoerde ingreep in de Wellness Kliniek. We vertellen hieronder meer over de ingreep tepelcorrectie voor mannen.

Prijs: 750

Tepelcorrectie: details

  • Operatie: 30 min.
  • Lokale verdoving
  • Incisie: 4 mm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 1 dag
  • Verbanden op de tepels

Mannen tepelcorrectie in België

Tepels bestaan uit twee delen, het tepelhof en de tepel zelf. Hierbij is de tepel het uitstekende gedeelde. Het tepelhof is de (roze of donkere) gepigmenteerde huid rond de tepel. Met een tepelcorrectie zijn formaat en vorm aan te passen. Meestal is tepelcorrectie een eenvoudige behandeling waar veel mannen en vrouwen erg blij mee zijn.

Wellness Kliniek in België is al ruim 25 jaar een begrip op het gebied van esthetische chirurgie. Al jaren op rij is de kliniek door onafhankelijk onderzoek van WhatClinic uitgeroepen tot nummer 1 Europese kliniek voor uitstekende patiënten ervaringen met plastische chirurgie. Tepelcorrectie en gynaecomastie behandeling behoren in onze kliniek tot de populairste ingrepen voor mannen.

Op deze pagina gaan we in op de tepelcorrectie voor mannen. Ook vrouwen kunnen bij Wellness Kliniek terecht voor een tepelcorrectie of tepelverkleining. We verwijzen ze graag door naar de pagina tepelcorrectie vrouwen.


Tepelcorrectie man voor en na foto’s

Veilige tepelcorrectie voor mannen bij Wellness Kliniek

Mannen kiezen vaak  voor een tepelcorrectie. De tepels nemen immers een natuurlijke vorm aan, maar dat wil niet altijd zeggen dat je er tevreden over bent. Gelukkig is een esthetische  tepelcorrectie een vrij eenvoudige ingreep. Binnen 30 minuten onder lokale verdoving worden de tepels met minimale incisie, door de plastisch chirurg, naar wens gemaakt.

Wellness Kliniek is ISO 9001 gecertificeerd, wat betekent dat we kwaliteit garanderen. De chirurg kiest voor de meest veilige en efficiënte operatietechniek. Het doel is om een mooi resultaat te bereiken en je borstkas naar wens te maken. Dat resulteert in uitstekende patiëntenervaringen.

Wat kost een tepelcorrectie voor mannen?

Bij Wellness Kliniek willen we borstchirurgie voor iedereen betaalbaar maken. Daarom hanteren we transparante all-in prijzen voor een mannelijke tepelcorrectie. Alle prijzen bij Wellness Kliniek zijn inclusief alle kosten, zoals de voorzorg, nazorg, verdoving en BTW.

Correctie per ingetrokken tepel 750
Tepelcorrectie - tepels kleiner maken - per tepel 750
Tepelhofverkleining | per tepel 1100
Tepelcorrectie - beide tepels 1500


Tepelcorrectie man prijzen

Tepelcorrectie man met Next Say Surgery Service

Bij Wellness Kliniek ontvangen we veel internationale cliënten en daarom hebben we de Next Day Surgery Service opgezet. Dat betekent dat het consult en de ingreep op aangesloten dagen plaatsvinden, zodat reistijd bespaard kan worden. Je kiest optioneel voor deze service en betaalt geen extra kosten. Deze service is volledig gratis. Ideaal voor mannen die weinig tijd hebben en snel en efficiënt geholpen willen worden.


Meer weten over Next Day Surgery?

Voor wie is een tepelcorrectie ingreep geschikt?

Elke man is anders en zo ook de vorm en omvang van zijn tepels. Wanneer je zelf niet tevreden over je tepels bent, dan kun je voor een tepelcorrectie te kiezen. Een veelgevraagde ingreep die relatief snel en eenvoudig is.

Hieronder een aantal redenen die we vaak van mannen horen om te kiezen voor een tepelcorrectie. Al deze ingrepen worden uitgevoerd door de deskundige en ervaren plastisch chirurgen bij Wellness Kliniek.

Tepelverkleining

Bij mannen heeft de tepel gemiddeld een lengte van 25 millimeter (bij vrouwen is dat 40 tot 100 millimeter). Uiteraard gaat het erom dat je tevreden bent met je eigen lichaam.

Zijn jouw mannelijke tepels aan de grote kant, dan biedt een tepelverkleining uitkomst. Wanneer je tepels uitpuilen, fel uitsteken of te lang zijn, is de behandeling (verkorten of verkleinen van je tepel) een goede keuze. De ingreep neemt circa 30 minuten in beslag en gebeurt onder lokale verdoving.

Tepelhofverkleining

Je  tepelhof is het ronde stukje donkere huid rondom je tepel. Door de jaren heen kan de tepelhof door hormoonschommelingen en ouderdom groter worden. Een te groot of te klein of misvormd tepelhof kan ook aangeboren zijn. Is je tepelhof gezwollen dan heb je waarschijnlijk overtollig borstklierweefsel of vet in je borst, onder je tepelhof.

Onder plaatselijke verdoving kan het tepelhof verkleind of aangepast worden. Het littekentje vervaagt in de randen van de tepelhof. Het wordt eerst wat rood en wordt vanaf 3 maanden steeds minder goed zichtbaar.

Ingetrokken tepels

Ook mannen kunnen ingetrokken tepels hebben. Als de tepel dieper ligt dan het niveau van de tepelhof dan noemen we dat een ingetrokken tepel. Dit kan zich ook uiten bij één tepel. Met een tepelcorrectie voor mannen kan de tepel losgemaakt worden en in vorm worden gebracht.

Ingetrokken tepels bij mannen kunnen overigens op latere leeftijd ontstaan, bijvoorbeeld door bepaald medicijngebruik en door hormoonschommelingen.

OPGELET: als je ineens last krijgt van een ingetrokken tepel, dan raden we je aan om contact op te nemen met de huisarts om de oorzaak ervan vast te stellen.

Tepelcorrectie vrouw

Ook vrouwen kunnen terecht bij Wellness Kliniek voor een tepelcorrectie. Zij kunnen de tepelcorrectie voor vrouwen optioneel combineren met een borstvergroting met implantaten, een borstlift of een borstverkleining.

Veelgestelde vragen over tepelcorrectie mannen

Waarom een tepelcorrectie operatie?

Er kunnen tal van redenen zijn om te kiezen voor een tepelcorrectie. Zo vindt de één zijn tepels te groot. De ander vindt ze te veel uitsteken, en weer een ander vindt ze te dik of te veel ingetrokken.

Heb je grote of rare tepels? Tepels die uitpuilen of ingetrokken zijn? Merk je dat je tepels ongelijk zijn? Dan is deze ingreep ideaal voor jou. Je bepaalt zelf wat je mooi vindt en je bespreekt je wensen met de plastisch chirurg.

Kan ik zelf het resultaat van de tepelcorrectie bepalen?

De meeste mannen weten precies wat ze willen en staan meteen op één lijn met de plastisch chirurg. Als je bepaalde wensen of ideeën hebt, dan bespreek je die samen met de arts, die je graag zal informeren over de behandelopties. De bedoeling is om een definitief resultaat naar jouw wens te bereiken. Uiteraard mag je foto’s meenemen van tepels die jou aanspreken, zodat de chirurg bij Wellness Kliniek kan adviseren of dit mogelijk is.

Hoe gaat een tepelcorrectie operatie bij mannen in zijn werk?

Het is belangrijk om de tepel (het uitstekende gedeelte) en de tepelhof (de donkere huid rond de tepel) van elkaar te onderscheiden. Er zijn tal van behandelopties. Het doel van een tepelcorrectie operatie is altijd om een eindresultaat te bereiken waar de patiënt blij mee is. 

Bij een tepelcorrectie verkleinen of verkorten we de tepel. Ook kan de arts een ingetrokken tepel naar buiten halen. Het is evenwel ook mogelijk om de tepelhof kleiner te maken, of een andere vorm te geven.  Het verfraaien van je tepels en je tepelhof is mogelijk te combineren in één operatie.

Tepelcorrectie neemt gewoonlijk zo’n 30 minuten in beslag en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. De chirurg maakt discrete incisies op of rond de tepel of in de tepelhof. De plastisch chirurg bespreekt  vooraf tot in detail wat de ingreep in jouw geval inhoudt, zodat je weet waar je aan toe bent

Herstel tepelcorrectie man, wat mag ik verwachten?

De herstelperiode na een tepelcorrectie is meestal erg kort. De meeste patiënten ervaren weinig of geen blauwe plekken, erg weinig zwelling en amper extra gevoeligheid op de plek van de incisie. De hechtingen zijn oplosbaar, en lossen dus automatisch op zonder extra behandeling.  Je bent natuurlijk welkom voor een (gratis) controle afspraak, maar er is weinig of geen gespecialiseerde nazorg nodig. Herstel na tepelcorrectie is kort verloopt meestal erg vlot. De meeste mannen gaan de dag nadien alweer werken.

Waar komt het tepelcorrectie litteken bij mannen?

Wanneer je kiest voor een tepelcorrectie dan wil je natuurlijk dat de littekens zo min mogelijk zichtbaar blijven. De chirurgen bij Wellness Kliniek zijn specialisten in borstchirurgie en kiezen de incisie-techniek met precisie. Het doel is dat het tepelcorrectie litteken na de ingreep zo vlug mogelijk geneest en je er later zo weinig mogelijk van ziet.

Er zijn tal van tepelcorrectie operatiemethodes, en aldus evenveel verschillende litteken incisiemethodes. Elke man heeft namelijk andere wensen en behoeftes. Een tepelcorrectie, en aldus het tepelcorrectie litteken, is een behandeling op maat.

De littekens zijn in het begin al bijna niet zichtbaar en zullen na verloop van tijd nog verder vervagen. Ze worden zo geplaatst dat ze sowieso niet erg opvallen. Het litteken wordt meestal verborgen in of rond de huid van de tepel of tepelhof. De huid van de tepel geneest snel, waardoor na tepelcorrectie het litteken nauwelijks zichtbaar is.

Foto’s van de resultaten laten zien wat er mogelijk is met plastische chirurgie voor mannen. Bekijk voor en na foto’s van een tepelcorrectie bij mannen.

Blijven littekens na tepelcorrectie man zichtbaar?

Het is noodzakelijk om een incisie te maken bij een tepelcorrectie. De plastisch chirurg maakt de incisie zo dat de littekens na tepelcorrectie man nauwelijks of niet zichtbaar zullen zijn. Zeker als je ze goed verzorgt. En daarover krijg je uitgebreide instructies van de chirurg bij Wellness Kliniek. Niemand hoeft ooit te weten dat jij de operatie tepelcorrectie hebt gedaan!

Kan ik een tepelcorrectie met borstreductie combineren?

Jazeker! Een tepelcorrectie voor mannen kan ook gecombineerd worden met een borstreductie voor mannen.

Borstklierweefsel en vet in de borsten worden door de meeste mannen als onaantrekkelijk ervaren. Dit is een goede reden voor mannen om een borstreductie te laten doen. Deze ingreep wordt ook wel gynaecomastie operatie genoemd. Hierbij wordt te veel aan borstweefsel (gynaecomastie vorming) en/of vet verwijderd om een mooie en mannelijke borstkas te creëren. Uiteraard gaat de chirurg altijd vooraf het gesprek met je aan om te kijken welke ingreep het beste bij je past.

Biedt een tepelcorrectie uitkomst voor mannen met ongelijke tepels?

Absoluut! Het kan altijd zo zijn dat de ene tepel wat groter is dan de andere. We kunnen ons goed voorstellen dat je hier minder tevreden over bent. Door een tepelcorrectie voor mannen te laten uitvoeren roepen we dit ongemak eens en voor altijd een halt toe.

Wat als ik gevoelige, pijnlijke of opgezwollen tepels heb?

In sommige gevallen hebben mannen last van borstzwelling die ineens komt opzetten. Zo’n opgezwollen tepel of tepels komt vooral voor bij jongens in de pubertijd of bij mannen ouder dan 50 jaar. Je voelt een soort schijfvormige zwelling achter de tepel.

In deze vorm zijn groeiende en gevoelige tepels bij mannen over het algemeen geen zorgwekkend verschijnsel. Ze zijn vaak het gevolg van hormoonschommelingen, en kunnen bijvoorbeeld ook voortkomen uit bepaald medicijngebruik, een ziekte of voedingssupplementen.

Twijfel je over de oorzaak? Dan raden we aan om contact op te nemen met je huisarts. Vaak is de oorzaak onschuldig, maar het is natuurlijk belangrijk om dit zeker te weten.

Wat is de beste plastisch chirurg in België?

Ben je op zoek naar de beste plastisch chirurg voor esthetische borsten chirurgie? Hier vind je informatie en de voornaamste selectiecriteria.

Je plastisch chirurg moet niet alleen gediplomeerd zijn en in België geregistreerd zijn als plastisch-reconstructief chirurg specialist. Hij/zij moet daarboven ook (aantoonbaar) deskundig en ervaren zijn met een cosmetische sub-specialiteit zoals tepelcorrectie, borstvergroting, borstverkleining en borstlifting.

De beste plastisch chirurg voor je esthetische ingreep vind je, over het algemeen, buiten het ziekenhuis, in een gespecialiseerde kliniek met een officieel, internationaal erkend, kwaliteitslabel zoals ISO 9001. Een ISO-kwaliteitscertificaat is je garantie dat de plastisch chirurg de nodige diploma’s heeft en verdere opleiding en ervaring heeft met cosmetische chirurgie.

Met het kwaliteitscertificaat toont de kliniek ook aan dat de arts-specialist continue opleiding geniet en aldus op de hoogte is van de meest moderne operatietechnieken. ISO 9001 is een garantie dat je tepelcorrectie, borstverkleining, borstvergroting of andere borstcorrectie in een veilige omgeving uitgevoerd wordt, door de beste plastisch chirurg.

Tepels corrigeren? Boek een vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek

Mogelijk twijfel je nog of een tepelcorrectie een geschikte ingreep voor je is, of wil je graag meer informatie alvorens je je beslissing maakt? Het kan ook zijn dat je je keuze al gemaakt hebt en wilt weten wat we kunnen bereiken met de ingreep bij jouw lichaam. Bij ons boek je altijd eerst een vrijblijvend consult met de chirurg, waarin we de details van de operatie met je doorspreken.

Plan nu je consult voor een tepelcorrectie, online of op locatie, en ga voor de borstkas waar je van droomt.

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Meer info...

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Meer info...