Buikcorrectie

Een buikcorrectie, tummy tuck of abdominoplastie geeft je een strakkere buik. De chirurg corrigeert slappe of uitgerekte huid zodat je met je nieuwe figuur weer in je kleren past. De Wellness Kliniek staat bekend als specialist in onder meer buikcorrecties. Deze ingreep staat namelijk in onze top 5 van de meest gevraagde behandelingen.

Veilige buikcorrecties bij Wellness Kliniek

Bij Wellness Kliniek bieden we verschillende soorten buikcorrecties aan. Een daarvan is abdominoplastie, ook wel tummy tuck of buikwandcorrectie genoemd. Een veel gevraagde ingreep door zowel mannen als vrouwen die niet meer tevreden zijn over hun buik. Ook liposuctie is mogelijk als je last hebt van plaatselijke vetophopingen.

Welke techniek we ook inzetten, we hechten veel belang aan transparante informatievoorziening. Daarnaast zetten we in op de meest ervaren chirurgen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken of een buikcorrectie bij je past en ga je voor een veilige operatie met de beste nazorg.

Soorten buikcorrecties voor vrouwen en mannen

Een dikke buik, strakke buik, platte buik, vetschort of hangbuik, iedereen is anders. Mogelijk heb je al van alles geprobeerd om je lichaam in de gewenste vorm te krijgen, maar is dat tot op heden niet gelukt. Door ouderdom, genetica, roken, alcohol, het gebruik van bepaalde medicijnen en zwangerschap kan het lichaam immers van vorm veranderen.

Lukt het je niet om door middel van sporten en diëten het gewenste effect te bereiken? Dan zou een buikcorrectie mogelijk een oplossing voor je zijn. Onze artsen adviseren je daarin graag en bespreken welke operatie het beste bij je past. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult.

Liposuctie bij de buik

Wanneer je lichaam veel hardnekkig vet opslaat dan kan een liposuctie de uitkomst zijn. Deze operatie neemt circa 45 minuten in beslag en wordt uitgevoerd onder lokale of intraveneuze verdoving. Je draagt daarna compressiekleding en mag binnen een week al veel herstel verwachten. Liposuctie wordt voornamelijk uitgevoerd bij mensen die te maken hebben van vetophoping rond zones als de billen, benen en dus ook de buik.

Correctie aan de buikwand

Diverse pogingen gedaan tot afvallen? Buik die niet helemaal naar wens is? Bijvoorbeeld omdat je die kilo’s maar niet kwijt raakt, of omdat je last hebt van overtollige huid? Met een buikwandcorrectie zijn de mogelijkheden gigantisch. Afhankelijk van de soort correctie, neemt de ingreep gemiddeld 2 uur in beslag en wordt die uitgevoerd onder algemene verdoving. Het herstel zal ongeveer een maand duren. De juiste buikverbanden worden aangelegd zodat je goed kunt herstellen.

Mini buikwandcorrectie

Als je alleen last hebt van slappe en overtollige huid onder de navel dan kun je kiezen voor de mini tummy tuck. Van alle buikwandcorrecties is deze het minst ingrijpend. We kunnen de buikspieren strakker trekken, zodat je een platte buik onder de navel krijgt. Zo is je buik weer een mooi geheel. Optioneel kunnen we overigens ook vet verwijderen in de onderbuik.

Buikwandcorrectie boven navel

De buik na bevalling, door ouderdom of andere oorzaken, ziet er niet altijd meer hetzelfde uit dan dat je zou willen. Heb je ook veel overtollige huid boven de navel, dan kun je ervoor kiezen om ook hier de buikwandcorrectie te laten uitvoeren. Daarnaast kunnen tevens de buikspieren aangespannen worden. Je kunt hier een aantal buikwandcorrectie voor en na foto’s bekijken.

Fleur-de-Lis operatie

De Fleur-de-Lis Buikwandcorrectie wordt ook wel de ankermethode genoemd, omdat er hierbij een incisie in de vorm van een anker wordt gemaakt. Dit is nodig om al het vet en huidoverschot te verwijderen en te gaan voor het optimale resultaat. We doen dit alleen als dit écht meerwaarde biedt, omdat het litteken hierbij net wat groter is. Deze operatie kan bijvoorbeeld uitgevoerd worden na gigantisch gewichtsverlies (huidoverschot na gastric bypass). Vaak vindt er bij deze methode ook een navelcorrectie plaats. De navel wordt dus verplaatst, zodat de buik weer één mooi geheel wordt.

Correctie buik: wat mag je verwachten?

Afhankelijk van de gekozen ingreep gaat de operatie anders in zijn werk. Liposuctie is hierbij een mildere operatie dan een buikwandcorrectie, en bij die laatste hangt het er weer vanaf of je voor een mini buikwandcorrectie gaat of dat je ook de navel laat verplaatsen, et cetera. Je kunt in ieder geval van ons verwachten dat we je vooraf goed informeren over wat je mag verwachten. We raden je aan de leefregels voor nazorg goed op te volgen, zodat er zo min mogelijk kans is op complicaties.

Hoeveel kost een buikcorrectie?

Bij Wellness Kliniek vinden we het belangrijk om transparant te zijn. Daarom hebben we de prijzen van de verschillende ingrepen verzameld op één overzichtelijke prijzenpagina. Onze tarieven omvatten tevens de nazorg en benodigde verbanden. Wel zo prettig als je vooraf weet waar je aan toe bent, toch?! Bekijk hier de prijzen van behandelingen bij Wellness Kliniek.


Esthetische chirurgie prijzen

Vrijblijvend consult buikcorrectie bij Wellness Kliniek

Mogelijk weet je al zeker dat je iets aan je buik wilt laten doen, maar weet je niet precies wat de beste ingreep voor jouw lichaam is. Of misschien zit je juist nog helemaal in de twijfelfase. Eén ding is zeker, je laten informeren kan nooit kwaad! Neem daarom contact op met Wellness Kliniek en maak een vrijblijvende afspraak. Kun je daarna altijd nog beslissen of een correctie aan de buik iets voor jou is. We informeren je graag over onze mogelijkheden!

Boek ONLINE: 50% korting

De chirurgen bij Wellness Kliniek gaan graag het gesprek met je aan om je te vertellen over alle ins en outs. Geef je wensen aan en laat je adviseren. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Je kunt een consult plannen op locatie of online. Boek ONLINE en geniet van 50% korting op je consult met de chirurg

Boek online of bel ons

Toon alle foto's

Lees alle beoordelingen