Abdominoplastie (buikwandcorrectie)

Abdominoplastie of tummy tuck

Wanneer de buikspieren verzwakt zijn en vet zich opstapelt in de buikstreek, kan een tummy tuck je helpen om die spieren weer strakker te maken. Een buikspiercorrectie zorgt voor een mooier én steviger aanzicht. Dit is een veelgevraagde ingreep bij de Wellness Kliniek, zowel bij mannen als vrouwen. 

Vanaf € 4130
Bekijk alle prijzen

Abdominoplastie: details

  • Operatie: 2 u.
  • Algemene verdoving
  • Incisie: 50 cm
  • Met overnachting
  • Recovery: 14 - 28 dagen
  • Buikverbanden

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Abdominoplastie: opties

Mini Tummy Tuck

Bij een mini tummy tuck of mini-abdominoplastie verwijdert de chirurg de overtollige huid onder de navel. De incisie is normaal gezien verborgen in de bikinilijn. De buikspieren onder de navel worden eventueel verstevigd. Ook is het mogelijk om het teveel aan vet in de onderbuik te verwijderen tijdens deze ingreep.

Volledige Tummy Tuck

Bij deze ingreep verwijdert de chirurg overtollig huid en vetweefsel boven en onder de navel. De slappe buikspieren worden verstevigd, zodat je weer een strakke buikwand krijgt. De navel wordt eventueel verplaatst om een natuurlijk geheel te creëren.

Fleur-de-Lis Buikwandcorrectie

Heb je te veel huid of vetweefsel aan je buik? Dan is een Fleur-de-lis buikwandcorrectie een optie. Net zoals bij een mini tummy tuck maakt de chirurg een horizontale incisie boven de schaamstreek. Een tweede verticale incisie gaat van de haarlijn aan de schaamstreek tot de ribbenkast. Dit wordt gehecht in een omgekeerde T-vorm.

Bij een Fleur-de-lis buikwandcorrectie wordt de navel bijna altijd verplaatst en weer aangehecht. Er is dus ook een litteken zichtbaar rond de navel. 

Bodylift

Het is ook mogelijk om tegelijk je buik en billen te corrigeren in één ingreep. Bij een torsoplastie maakt de chirurg een incisie die het hele lichaam rondgaat. De exacte positie van de incisie is afhankelijk van je lichaam en wensen. Het litteken loopt gewoonlijk van heup tot heup. 

Voor wie is een abdominoplastie geschikt?

Als je een grote hoeveelheid vet hebt aan je middel, maar verder wel in goede mentale en fysieke gezondheid verkeert, kom je in aanmerking voor een abdominoplastie.

Een tummy tuck is erg nuttig voor vrouwen die enkele kinderen hebben gekregen, met uitgerekte huid en spieren tot gevolg. Als je echter van plan bent om nog heel wat gewicht te verliezen, is het beter om nog te wachten met een buikcorrectie.

De voordelen variëren van persoon tot persoon. We adviseren je tot in detail en bespreken dit met je artsen bij de Wellness Kliniek. 

Abdominoplastie: de ingreep

De buikspieren kunnen onderhuids gecorrigeerd worden, zonder huid te verwijderen. De chirurg gebruikt in dat geval erg fijne instrumenten onder de huid via een incisie in de schaamstreek. Zo kan hij de verslapte spieren onder de huid strakker maken. Dit leidt tot minimale littekens. De huid hangt gewoonlijk aan de onderbuik of de volledige buik. Soms zijn er ook striemen zichtbaar. Als dat zo is, is het beter om ook wat overtollig huid te verwijderen voor het beste resultaat.

Deze ingreep is verschillend voor iedereen en afhankelijk van de gekozen buikcorrectie. Tijdens een consultatie bespreek je de details met je chirurg.

Wat mag je verwachten?

Tummy tucks of buikwandcorrecties leiden tot schitterende resultaten bij onze patiënten. In de meeste gevallen blijven deze resultaten ook langdurig zichtbaar. 

Als je realistische verwachtingen hebt, begrijpt dat er permanent littekens (hoewel beperkt) zullen zijn en dat je een tijdje zal moeten herstellen, dan is een abdominoplastie het perfecte antwoord op jouw probleem.

Stap voor stap

Onze troeven

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Gemakkelijk reserveren & plannen

Bij de Wellness Kliniek kan je al je afspraken, consulten, behandelingen en operaties online boeken. Zo kies je de datum die het beste bij je past. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en de Intelligent Wizard zorgt ervoor dat je de arts-specialist krijgt met de meeste expertise met betrekking tot jouw behandeling.

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Zijn er verschillende soorten tummy tucks?
Ja. De verschillende typen zijn een mini-tummy tuck, een volledige tummy tuck, een fleur de lis-buikcorrectie en eenbodylift. Elke buikwandcorrectie is uiterst individueel en een grondige beoordeling is nodig om de mooiste, blijvende resultaten te bereiken. Tijdens het consult zal de chirurg bepalen wat voor u de beste techniek is en wat u precies kunt verwachten.
Hoe lang duurt een buikoperatie?
Dit hangt af van het type buikcorrectie dat voor u het meest geschikt is. Gemiddeld duurt een mini-buikwandcorrectie 1 tot 2 uur. Een volledige buikwandcorrectie kan 2 tot 2 ½ uur duren. Gedurende deze tijd zult u onder algehele narcose zijn. Patiënten zullen een overnachting nodig hebben, maar dit wordt tijdens de consultatiefase met uw chirurg besproken.
Wat is de hersteltijd? Wanneer kan ik weer aan het werk?
Zoals bij de meeste grote operaties, moet u uzelf voldoende hersteltijd gunnen. De meeste patiënten zullen daarna 2 tot 4 weken moeten rusten, dit is korter als u slechts een mini-buikcorrectie heeft gehad, meestal 1 tot 2 weken. Het wordt aangeraden om minimaal een week vrij te nemen van het werk. Alle patiënten worden uitgenodigd voor een gratis vervolgconsult.
Wat is een ​​mommy make-over?
Een Mommy Makeover behandelt de buik en de borsten, precies de probleemgebieden waar veel moeders mee te maken hebben. De behandelingen worden gelijktijdig uitgevoerd, tijdens een enkele operatie. Het voordeel van een combinatietherapie is dat u niet langer dan nodig buiten actie bent.
Is een Mommy Makeover iets voor mij?
Een Mommy Makeover is geschikt voor alle moeders, jong en oud. Het is belangrijk dat u in goede gezondheid verkeert. Een Mommy Makeover geeft het beste resultaat als u voor de operatie op uw streefgewicht zit. Als je te dik bent, kun je het beste eerst afvallen. Als u overgewicht heeft, loopt u het risico op complicaties zoals infectie, slechte wondgenezing en postoperatieve bloeding. Uw BMI (Body Mass Index) mag nooit hoger zijn dan 30.

Bekijk alle veelgestelde vragen