Abdominoplastie (buikwandcorrectie)

Abdominoplastie of tummy tuck

Wanneer de buikspieren verzwakt zijn en vet zich opstapelt in de buikstreek, kan een tummy tuck (abdominoplastie / buikwandcorrectie) je helpen om die spieren weer strakker te maken. Een buikspiercorrectie zorgt voor een mooier én steviger uitzicht. Dit is een veelgevraagde ingreep bij de Wellness Kliniek, zowel door mannen als vrouwen.

Prijs: 3950

Abdominoplastie: details

  • Operatie: 2 u.
  • Algemene verdoving
  • Incisie: 50 cm
  • Met overnachting
  • Recovery: 14 - 28 dagen
  • Buikverbanden

Wat is abdominoplastie?

Abdominoplastiek staat ook bekend als de hangbuikcorrectie, buikwandcorrectie, tummy tuck, buikhuidcorrectie of het vetschort verwijderen (volksmond). Hierbij wordt de huid dunner en steviger gemaakt door overtollige huid en vet te verwijderen. De spieren worden opnieuw aangespannen, waardoor de buikwand strakker wordt. Er zijn verschillende soorten buikwandcorrecties, waarover we hieronder meer vertellen. Denk aan de volledige tummy tuck, alsook de mini buikwandcorrectie en de Fleur-de-Lis correctie.

Alvast benieuwd naar de door ons reeds behaalde resultaten? Neem dan zeker een kijkje op de pagina met buikwandcorrectie voor en na foto’s. Zo krijg je alvast een goed beeld van wat we kunnen bereiken. Houd er rekening mee dat de resultaten per persoon kunnen verschillen. Om te weten wat we voor jou kunnen betekenen boek je een vrijblijvend consult.

Mini Tummy Tuck

Bij een mini tummy tuck of mini-abdominoplastie zal de chirurg overtollige huid verwijderen onder de navel. De incisie is normaal gezien verborgen in de bikinilijn. De buikspieren onder de navel worden eventueel verstevigd. Ook is het mogelijk om het teveel aan vet te verwijderen in de onderbuik tijdens deze mini buikwandcorrectie.

Volledige Tummy Tuck

Bij deze ingreep verwijdert de chirurg overtollige huid en vetweefsel boven en onder de navel. De slappe buikspieren worden verstevigd zodat je weer een strakke buikwand krijgt. De navel wordt eventueel verplaatst om een natuurlijk geheel te creëren.

Fleur-de-Lis Buikwandcorrectie

Heb je te veel huid of vetweefsel aan je buik? Dan is een Fleur-de-Lis buikwandcorrectie een optie. Net zoals bij een mini tummy tuck maakt de chirurg een horizontale incisie boven de schaamstreek (valt weg in bikinilijn). Een tweede verticale incisie gaat van de haarlijn aan de schaamstreek tot de ribbenkast. Dit wordt gehecht in een omgekeerde T-vorm.

Bij een Fleur-de-Lis buikwandcorrectie wordt de navel bijna altijd verplaatst en weer aangehecht. Er is dus ook een litteken zichtbaar rond de navel.

Bodylift

Het is ook mogelijk om tegelijk je buik en billen te corrigeren in één ingreep. Bij een torsoplastie maakt de chirurg een incisie die het hele lichaam rondgaat. De exacte positie van de incisie is afhankelijk van je lichaam en wensen. Het litteken loopt gewoonlijk van heup tot heup.

Buikwandcorrectie ziekenhuis of privé kliniek?

Twijfel je of je de buikwandcorrectie in het ziekenhuis of in een privé kliniek wilt ondergaan? Het ziekenhuis wordt vaak gekozen bij medische noodzaak. Hierbij kun je denken aan ernstige ontstekingen in de huidplooien, problemen bij lopen of een verminkte buik. In dit geval zal het mogelijk vanuit je verzekering vergoed worden.

In de meeste gevallen kiest men echter voor een buikwandcorrectie om esthetische redenen. Als het gaat om een cosmetische verbetering wordt de ingreep meestal niet vergoed (uitzonderingen met bepaalde aanvullende verzekering). In dat geval kun je terecht in een privé kliniek zoals Wellness Kliniek.

Wanneer je de ingreep buikwandcorrectie ondergaat dan wil je natuurlijk zeker weten dat je voor een kliniek kiest die je kunt vertrouwen. Bij Wellness Kliniek zetten we in op de beste ervaren chirurgen, die jou de buik geven waar je van droomt. Weg met los vet, op naar strakke buikspieren. We zorgen tevens voor gedegen informatievoorziening, zodat jij weet waar je aan toe bent. Voor een veilige buikwandcorrectie in België moet je bij Wellness Kliniek zijn!

Voor wie is een abdominoplastie geschikt?

Als je een grote hoeveelheid vet hebt aan je middel, maar verder wel in goede mentale en fysieke gezondheid verkeert, kom je in aanmerking voor een abdominoplastie. Veel genoemde redenen voor een tummy tuck:

  • Buikwandcorrectie na zwangerschap: een tummy tuck is erg nuttig voor vrouwen die een of meerdere kinderen hebben gekregen met uitgerekte huid en spieren tot gevolg.
  • Buikwandcorrectie na gewichtsverlies: na afvallen rekt de huid vaak niet meer naar de ooit strakkere staat terug. Abdominoplastiek biedt dan uitkomst.
  • Buikwandcorrectie door ouderdom: het proces van veroudering is niet tegen te gaan en kan een verslapte en verdikte huid bij de buik opleveren. Ook dit kan een reden zijn om te kiezen voor een buikwandcorrectie.

Als je echter van plan bent om nog heel wat gewicht te verliezen, is het beter om nog te wachten met een buikcorrectie. Bij overgewicht is het een betere keuze om eerst af te vallen en bij een te hoog BMI (vaak hoger dan 34) is een buikwandcorrectie (nog) niet geschikt voor je, omdat dit de risico’s op infecties en nabloedingen vergroot. Ook wanneer je nog van plan bent om zwanger te worden, is wachten een betere optie.

De voordelen en mogelijkheden van een buikwandcorrectie variëren van persoon tot persoon. We adviseren je dit tot in detail te bespreken met je artsen bij de Wellness Kliniek. Je kunt hiervoor een vrijblijvend consult boeken.

Abdominoplastie: hoe werkt de ingreep?

De buikspieren kunnen onderhuids gecorrigeerd worden zonder huid te verwijderen. De chirurg gebruikt in dat geval erg fijne instrumenten onder de huid via een incisie in de schaamstreek. Zo kan hij de verslapte spieren onder de huid strakker maken. Dit leidt tot minimale littekens en een mooi resultaat.

De huid hangt gewoonlijk aan de onderbuik of de volledige buik. Soms zijn er ook striemen zichtbaar. Als dat zo is, is het beter om ook wat overtollige huid te verwijderen voor het beste resultaat.

Welk type buikwandcorrectie voor jou het beste is, is afhankelijk van je lichaam. Een keuze die je gelukkig niet zelf hoeft te maken, maar tot in detail met je chirurg bespreekt tijdens een consultatie.

De operatie buikwandwandcorrectie neemt normaliter rond de twee uur in beslag en wordt uitgevoerd onder algemene verdoving. Na de operatie worden buikverbanden aangelegd en overnacht je in de Wellness Kliniek.

Wat mag je verwachten?

Tummy tucks of buikwandcorrecties leiden tot schitterende resultaten bij onze patiënten. In de meeste gevallen blijven deze resultaten ook langdurig zichtbaar. Het na een buikwandcorrectie zwanger worden, of aankomen in gewicht, kunnen op termijn echter invloed hebben op het resultaat.

Als je lichaam aan de conditionele richtlijnen voldoet, je realistische verwachtingen hebt, begrijpt dat er permanent littekens (hoewel beperkt) zullen zijn en dat je een tijdje zal moeten herstellen, dan is een abdominoplastie het perfecte antwoord op jouw probleem

Het buikwandcorrectie herstel neemt zo’n twee tot zes weken in beslag. Gedurende deze periode is het belangrijk dat je geen zwaar lichamelijk werk verricht. Ook sporten na de buikwandcorrectie is in het begin niet aan te raden.

Een gevoelloos of strak gevoel na buikwandcorrectie? Ook dit neemt binnen circa zes weken af. Daarnaast kun je last hebben van wat blauwe plekken en een gezwollen huid. Dit beurse gevoel verdwijnt normaliter binnen enkele dagen.

Leefregels na buikwandcorrectie: De richtlijnen op het gebied van (zwaar) werk en sporten zijn afhankelijk van de precieze ingreep en worden vooraf uitvoerig besproken met de consulterend arts. Ook aan intensieve nazorg hechten we bij Wellness Kliniek veel waarde, je kunt met je vragen omtrent leefregels bij ons terecht.

Hoeveel kost een buikwandcorrectie?

Bij Wellness Kliniek streven we ernaar om transparante prijzen te hanteren. Per type buikwandcorrectie, alsook supplementen, verschillen de kosten. Alle actuele tarieven zijn te vinden op de abdominoplastie prijzenpagina.


Buikwandcorrectie prijzen

Tummy Tuck België: vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek

Wil je weten of abdominoplastie iets voor jou is? Benieuwd welke soort buikwandcorrectie het beste bij je lichaam past? We begrijpen maar al te goed dat het een lastige beslissing is om te maken, maar gelukkig hoef je die keuze niet alleen te maken. Onze ervaren artsen consulteren je over de opties, haalbare resultaten en concrete kosten van de gekozen ingreep. Na het vrijblijvend gesprek kun je altijd nog beslissen of je de correctie aan de buik daadwerkelijk laat uitvoeren. Neem nu contact op met Wellness Kliniek in Genk voor het plannen van het consult.

Stap voor stapStap voor stap

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Meer info...

Gemakkelijk reserveren & plannen

Bij de Wellness Kliniek kan je al je afspraken, consulten, behandelingen en operaties online boeken. Zo kies je de datum die het beste bij je past. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en de Intelligent Wizard zorgt ervoor dat je de arts-specialist krijgt met de meeste expertise met betrekking tot jouw behandeling.

Meer info...

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Meer info...

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Zijn er verschillende soorten tummy tucks?
Ja. De verschillende typen zijn een mini-tummy tuck, een volledige tummy tuck, een fleur de lis-buikcorrectie en eenbodylift. Elke buikwandcorrectie is uiterst individueel en een grondige beoordeling is nodig om de mooiste, blijvende resultaten te bereiken. Tijdens het consult zal de chirurg bepalen wat voor u de beste techniek is en wat u precies kunt verwachten.
Wat is een ​​mommy make-over?
Een Mommy Makeover behandelt de buik en de borsten, precies de probleemgebieden waar veel moeders mee te maken hebben. De behandelingen worden gelijktijdig uitgevoerd, tijdens een enkele operatie. Het voordeel van een combinatietherapie is dat u niet langer dan nodig buiten actie bent.
Is een Mommy Makeover iets voor mij?
Een Mommy Makeover is geschikt voor alle moeders, jong en oud. Het is belangrijk dat u in goede gezondheid verkeert. Een Mommy Makeover geeft het beste resultaat als u voor de operatie op uw streefgewicht zit. Als je te dik bent, kun je het beste eerst afvallen. Als u overgewicht heeft, loopt u het risico op complicaties zoals infectie, slechte wondgenezing en postoperatieve bloeding. Uw BMI (Body Mass Index) mag nooit hoger zijn dan 30.