Een gastric sleeve (maagverkleining) kan je leven veranderen. Het zorgt niet alleen voor aanzienlijk gewichtsverlies, maar het verbetert ook je algemene levenskwaliteit. Is een maagverkleining geschikt voor jou?

Wellness Kliniek streeft steeds naar het hoogste kwaliteitsniveau van zorg en veiligheid. We voeren verschillende soorten bariatrische ingrepen (obesitas operaties) uit, allemaal laparoscopisch (kijkoperatie in de buikholte) en volgens de huidige normen. De Gastric Sleeve is de meest voorkomende ingreep voor gewichtsverlies. Het biedt de hoogste veiligheid, geeft meer effectiviteit en is minder ingrijpend. Een Gastric Sleeve helpt je om meer dan de helft van je overgewicht te verliezen.

Prijs: 6000

Sleeve Gastrectomie Details:

  • Ingreep: 1 tot 2 uur
  • Algemene verdoving
  • Incisie: 4 littekens kleiner dan 1 cm en 1 litteken van 3-5 cm
  • Verblijf: 1 nacht
  • Herstel: 2 weken
  • Verbanden: 5 postoperatieve kleefpleisters

Voor wie is een Gastric Sleeve geschikt?

De Sleeve Gastrectomie is een oplossing voor mensen met overgewicht. Vooral mensen die al verschillende diëten hebben uitgeprobeerd en er niet in slagen om voldoende gewicht te verliezen, zijn geschikte kandidaten.

Zijn er naast overgewicht nog andere Gastric Sleeve voorwaarden? Het is van belang dat het lichaam in goede conditie is om te kunnen herstellen en je verder in goede gezondheid verkeert. Uiteraard gaan we altijd uitvoerig met je in gesprek en beoordelen we je gezondheid om te kijken of een Gastric Sleeve voor jou een passende oplossing is voor het verliezen van gewicht.

Gastric Sleeve: hoe werkt de operatie?

Sleeve gastrectomie is een veelvoorkomende ingreep voor gewichtsverlies. De operatie is uiterst veilig en doeltreffend. De ingreep zelf duurt circa 1 tot 2 uur en wordt uitgevoerd onder algemene verdoving.

Tijdens de ingreep verkleinen we de maag tot een ‘mouw-vorm’, vandaar de naam Gastric Sleeve. Er worden slechts 4 incisies van één centimeter en één incisie van vijf cm in de buik gemaakt. Met nietjes creëren we deze kleinere maag.

De continuïteit naar de slokdarm en dunne darm blijft behouden. Net als de sluitspier aan de overgang van de maag naar de dunne darm. Het deel van de maag dat overblijft is minder rekbaar. Hierdoor zal de maag minder snel ledigen en kan er geen Dumping Syndroom optreden.

Deze aanpassing zorgt er voornamelijk voor dat de hoeveelheid voedsel die je tijdens een maaltijd kan eten sterk wordt beperkt. Zonder hongergevoel en met een langdurig verzadigingsgevoel. Alles wat je eet, wordt ook verteerd. Er kunnen dus geen voedingstekorten optreden.

Na de ingreep verblijf je een nacht in de Wellness Kliniek en houden we je goed in de gaten. Er worden 5 postoperatieve kleefpleisters aangebracht als verband. In de eerste drie tot zes weken na de operatie dien je rustig aan te doen. Het grootste herstel vindt al plaats in de eerste twee weken. De herstelperiode kan per persoon verschillen en uiteraard begeleiden en adviseren we je daar persoonlijk in.

Wat mag je verwachten van een maagverkleining?

Vaak zijn de resultaten van een maagverkleining spectaculair. Je gaat minder eten waardoor je uiteindelijk 70% tot 80% van je overgewicht verliest. Groot voordeel is dat van een Gastric Sleeve het hongergevoel afneemt, waardoor het afvallen na de operatie vrij gemakkelijk gaat.

Om de beste resultaten te bekomen is een goede postoperatieve begeleiding belangrijk. Gewoonlijk kom je na 1, 2, 3 en 6 maanden terug op consultatie zodat we je goed kunnen opvolgen. We bespreken dan steeds de volgende stap naar ‘jouw nieuwe ik’. Uiteraard kan je steeds vragen stellen. Ook vooraf aan de ingreep bespreken we tijdens de consultatie wat de operatie inhoudt en wat je mag verwachten.

Hoeveel kost een Gastric Sleeve maagverkleining?

Bij Wellness Kliniek willen we graag dat mensen lekker in hun vel zitten. Daarom vinden we het belangrijk om esthetische chirurgie zo betaalbaar mogelijk te houden. Dankzij effectieve methodes kunnen we de kosten voor een Gastric Sleeve zoveel mogelijk beperken. Bovendien zorgt een korte operatieduur voor sneller herstel.

We hanteren transparante all-in prijzen, waarbij de maagverkleining Gastric Sleeve en de nazorg inbegrepen zijn. 

Gastric Sleeve NU 6000
Supplement: Comfort pakket maagverkleining 1100


Gastric Sleeve prijs

Vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek in Genk

Heb je last van overgewicht en is het je niet gelukt om met diëten af te vallen? Neem dan contact met ons op om te overleggen of de maag verkleinen middels een Gastric Sleeve (of andere gewichtsverlies methode) voor jou een goede keuze is.

We geven je open en eerlijk advies, zodat je weet wat je mag verwachten en zodat je zelf kunt bepalen of de Gastric Sleeve bij je past. De consultatie is geheel vrijblijvend. Zo kun je daarna altijd nog beslissen of je de maagverkleining operatie daadwerkelijk wil laten uitvoeren.

Wat is een Gastric Sleeve?

Een Gastric Sleeve, ook bekend als sleeve gastrectomie of maagverkleining, is een operatie waarbij de maag verkleind wordt. Er wordt zo’n 70% tot 80% van de maag verwijderd uit het lichaam, waarna er een buisvormige maag overblijft. De maagklep (pylorus) wordt hierbij behouden.

De Gastric Sleeve operatie zorgt ervoor dat er minder eten in je maag past én dat het hongergevoel afneemt. Het zogenoemde eetlusthormoon wordt bij de meeste mensen na een Gastric Sleeve minder aangemaakt. Zo kunnen mensen met een flinke eetlust gemakkelijker afvallen, streven naar een gezonder lichaamsgewicht en een betere kwaliteit van leven.

Meest voorkomende ingreep gewichtsverlies

Wanneer je graag een ingreep voor gewichtsverlies wil laten uitvoeren dan kom je er snel achter dat er heel wat mogelijkheden zijn. Niet iedereen is bekend met de Gastric Sleeve, terwijl dit een van de meest voorkomende ingrepen is. Dat komt omdat deze methode de veiligste ingreep is. Het is minimaal ingrijpend voor het lichaam en beter bekend als een maagverkleining. De Gastric Sleeve is wel erg effectief. Het helpt je om meer dan de helft van je overgewicht te verliezen!

Maagverkleining in België

Wanneer je kiest voor Wellness Kliniek dan word je behandeld in onze kwalitatieve kliniek in België. In Genk om precies te zijn. Vanuit België, Nederland (ongeveer een uur rijden vanaf Eindhoven) en zelfs van over de hele wereld reizen patiënten naar Genk voor de beste zorg en de veiligste operatiemethoden. We mogen onze namelijk met recht een specialist in maagverkleiningen noemen. Na de Gastric Sleeve operatie verblijf je een nachtje in de kliniek. Hierna kom je nog enkele keren terug, zodat we je kwalitatieve nazorg kunnen bieden afgestemd op jouw lichaam.

Gastric Sleeve voor en na

Wanneer je last hebt van overgewicht en je hebt het gevoel dat je er alles aan gedaan hebt, dan is een gastric sleeve vaak een goede oplossing. Alle diëten die je al jarenlang teisteren worden verleden tijd. Natuurlijk ga je na de Gastric Sleeve ingreep een stuk minder eten, want je maag is een stuk kleiner. Dat is echter geen probleem, want je zult ook een stuk minder honger hebben!

Gelukkig blijven alle functies naar behoren werken, omdat we geen veranderingen doorvoeren aan verbindingen binnen het lichaam.

Gastric Sleeve of Gastric Bypass operatie?

Het verschil tussen een Gastric Sleeve en Gastric Bypass? Bij een Sleeve wordt de maag verkleind, maar worden de dunne darm en maagklep intact gehouden. Dat zorgt voor minder kans op complicaties op lange termijn.

Soms is een Gastric Bypass echter een betere keuze, bijvoorbeeld bij patiënten met een hoog cholesterol, met diabetes of wanneer je veel last hebt van zure oprispingen. Hierbij verandert namelijk de manier waarop het lichaam voeding verteert.

Met een Gastric Sleeve heb je geen last van het dumpingsyndroom, terwijl dit bij een Gastric Bypass wel kan voorkomen. Dat wil zeggen dat je een te snelle maaglediging hebt waardoor er onder meer krampen en diarree kunnen optreden in het maagdarmkanaal (speelt vaak op vlak na het eten). Dit is niet gevaarlijk, maar wel erg vervelend.

De Gastric Sleeve geniet vaak de voorkeur boven de Gastric Bypass, omdat deze ingreep minder ingrijpend is voor het lichaam. Mocht een Gastric Bypass echter beter bij je passen, dan zullen onze chirurgen je daarin altijd eerlijk adviseren.

De keuze voor een Gastric Sleeve is er een die je natuurlijk niet zomaar maakt. Bij Wellness Kliniek gaan we daarom altijd uitgebreid met je in gesprek om te kijken of de Gastric Sleeve operatie bij je past. Ook overleggen we alternatieve ingrepen, zoals de Gastric Bypass. Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw lichaam.

Wanneer je kiest voor een maagverkleining operatie bij Wellness Kliniek dan kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je in goede handen bent. We maken gebruik van de meest veilige technieken op de markt, waarbij we de incisies zo klein mogelijk maken om snel herstel te bevorderen. Ook beschikken we over gespecialiseerde en ervaren chirurgen.

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Meer info...

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...

Lees alle beoordelingen

Lees testimonials