Ooglidcorrectie

Ogen

Een ooglidcorrectie corrigeert de huid en de contouren van de ogen. Het doel van een ooglidcorrectie is om er jonger en wakkerder uit te zien. Ook kan het problemen door hangende oogleden oplossen. Een arts bekijkt altijd de mogelijkheden en bespreekt je verwachtingen en wensen met je.

Ooglidcorrectie: details

 • Operatie: 45 min.
 • Lichte slaapverdoving
 • Klein litteken in natuurlijke plooi
 • Geen overnachting nodig
 • Recovery: 7 - 14 dagen

Soorten ooglidcorrecties

In de Wellness Kliniek in Genk worden veel ooglidcorrecties uitgevoerd. Wist je echter dat er verschillende soorten zijn? Afhankelijk van je wensen zijn er verschillende mogelijkheden.

Bij een ooglidcorrectie komen nog wel eens medische termen op de hoek kijken. We leggen je graag uit wat deze betekenen:

 • Blepharoplastiek: generieke medische term voor ooglidcorrecties. Blepharo = ooglid en plastiek staat voor plastische chirurgie.
 • Dermatochalasis: hangende oogleden door slappe huid, dat veelal ontstaat door veroudering.
 • Ptosiscorrectie: correctie van het bovenooglid.
 • Levatorplastiek: veel voorkomende operatietechniek waarbij het peesblad aan de rand van het bovenooglid gehecht wordt.
Boven ooglidcorrectie

Bij een correctie van het bovenste ooglid wordt overtollige huid en vet verwijderd. De chirurg benadrukt zo ook de vorm van je ogen. Het litteken ligt in de plooi van je oog en is later dus amper zichtbaar. De boven ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde ingrepen in onze kliniek.

Onder ooglidcorrectie

Als de huid onder je ogen gaat hangen of je krijgt verdikkingen onder je ogen, dan kan de chirurg een correctie van het onderste ooglid uitvoeren. De incisie wordt dan onder de rand van de wimpers gemaakt, waardoor littekens zo goed als onzichtbaar zijn later.

Een ooglidcorrectie onder het oog is een kleine ingreep, maar vraagt wel om de nodige precisie en ervaring. De chirurgen bij Wellness Kliniek weten perfect wat ze doen en hoe ze het meest natuurlijke resultaat krijgen.

Heb je geen overtollig vet onder het oog, maar is huid zich gaan verspreiden naar het gedeelte tussen oog en neus? Dan kijken we of de hamra-techniek meer geschikt is voor jouw ogen. Hierbij verplaatsen we het vet terug naar onder het oog, zodat zwarte kringen minder zichtbaar worden.

Correctie van het onderste en bovenste ooglid

In sommige gevallen is een correctie van zowel het onderste als bovenste ooglid wenselijk. Bespreek tijdens de consultatie al je zorgen, wensen en verwachtingen met de arts. Hij of zij zal je tot in de puntjes informeren.

Wenkbrauwlift of ooglidcorrectie?

Veel mensen vragen zich af of zij een bovenste ooglidcorrectie of wenkbrauwlift moeten ondergaan. Of misschien wel een combinatie van beide. Het antwoord is niet zomaar te geven, dit verschilt van persoon tot persoon.

Als je last hebt van hangende oogleden doordat je wenkbrauwen zijn gaan hangen dan zal een lift van de wenkbrauwen eerder aangeraden worden. Laat je hierin altijd persoonlijk adviseren, de cosmetische artsen van Wellness Kliniek bevelen de beste optie aan op basis van jouw gezicht.

Het liften van de oogleden is vanuit esthetische oogpunt een goed idee als je je blik wilt verrijken. Het zorgt er vaak ook voor dat je minder vermoeide ogen krijgt. Wellicht had je altijd het gevoel dat je je ogen goed moet opensperren en dat is na het ogen liften verleden tijd. Zelfs hoofdpijn kan hierdoor verdwijnen.

Hoewel ooglidcorrecties relatief eenvoudige ingrepen zijn met een minimale kans op complicaties, moet je dus wel rekening houden met enige hersteltijd en strikte nazorg (thuis). Een ooglidcorrectie kan vervolgens de levenskwaliteit verbeteren, zowel emotioneel als fysiek.

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

Onze lichamen veranderen door de jaren heen en zo ook de huid in ons gezicht. Onze huid verliest elasticiteit en soms stapelt vet zich op aan het bovenste en onderste ooglid. Dit zorgt dan voor hangende ogen. Het doet je er ouder uitzien en zorgt misschien zelfs voor verminderd zicht.

Soms zijn dergelijke ongemakken aangeboren en heb je er al op jongere leeftijd mee te maken. Iedereen die hiermee te maken krijgt kan een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Je chirurg bekijkt samen met jou of dit de beste optie voor je is. Soms is een combinatie van behandelingen nodig om de beste resultaten te verkrijgen.

Ooglidcorrectie: hoe werkt de ingreep?

 1. Vóór de behandeling maken we foto's voor je dossier. De chirurg duidt aan waar hij of zij huid of vet zal verwijderen. Vervolgens injecteert de arts een verdovend middel met adrenaline (om bloeden tegen te gaan).
 2. Zodra het oog verdoofd is, snijdt de chirurg in de plooien van je oogleden om hangende huid, spieren en vet te verwijderen.
 3. Indien nodig, kort de chirurg de orbicularis oculi of buitenste oogspieren een beetje in en hecht deze aan het botweefsel in de buitenste hoek van het oog. Deze techniek zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek een beetje gelift wordt.
 4. Tot slot hecht de chirurg de wonde met een extreem fijne draad en worden er enkele pleisters op de zone geplaatst. In sommige gevallen gebruikt de chirurg Tissucol, klevende stof om de huid samen te lijmen. Een icepack verkoelt en verzacht na de ingreep.

Wat mag je verwachten?

Na je ooglidcorrectie mag je meteen naar huis. Je mag echter niet zelf rijden en de eerste 24 uur niet alleen blijven, dus het is belangrijk dat je iemand meeneemt. Het is ook mogelijk om een overnachting in een privékamer bij te boeken.

Herstel ooglidcorrectie: herstel vindt optimaal plaats als alle richtlijnen voor nazorg strikt nagevolgd worden. Je krijgt een blad met instructies mee naar huis. Het definitieve resultaat van de ooglidcorrectie is ongeveer 2 maanden na de ingreep zichtbaar. Het litteken vervaagt na een drietal maanden.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Bij Wellness Kliniek hanteren we transparante all-in prijzen en streven we ernaar om de ooglift voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar te maken. Per soort ooglidcorrectie hanteren we een vaste prijsstelling, zoals de boven-ooglidcorrectie en de onder-ooglidcorrectie, alsook de wenkbrauwlift.

Boven en Onder-ooglidcorrectie 2450
Boven-ooglidcorrectie 1495
Onder-ooglidcorrectie 1750
Supplement: Hamra transpositie 350
Wenkbrauwlift 3000

Alle prijzen zijn BTW inclusief.

Vrijblijvend consult ooglidcorrectie bij Wellness Kliniek

De ooglidcorrectie is een veelvoorkomende ingreep in onze kliniek. Dankzij ruime ervaring weten de chirurgen daarom perfect hoe ze op een veilige manier een mooi eindresultaat kunnen verzorgen. Patiënten komen zelfs vanuit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje speciaal naar onze kliniek voor een ooglidcorrectie in België.

Boek een vrijblijvende afspraak voor advies en meer informatie, zodat je op je gemak weloverwogen de beslissing kan maken. Neem ook gerust voorbeeldfoto’s mee naar het consult om te tonen wat je mooi vindt.

Stap voor stapStap voor stap

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Gemakkelijk reserveren & plannen

Bij de Wellness Kliniek kan je al je afspraken, consulten, behandelingen en operaties online boeken. Zo kies je de datum die het beste bij je past. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en de Intelligent Wizard zorgt ervoor dat je de arts-specialist krijgt met de meeste expertise met betrekking tot jouw behandeling.

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Lees alle beoordelingen