Een ooglidcorrectie of blepharoplastie corrigeert de huid en de contouren van de ogen. Door overtollige huid te verwijderen, vet aan het onderste ooglid te verwijderen of verplaatsen en de spieren van de oogcontouren aan te passen, zie je er jonger en wakkerder uit. Natuurlijk gaat hier een doorgedreven analyse door je arts aan vooraf. 


Bekijk alle prijzen

Ooglidcorrectie: details

  • Operatie: 45 min.
  • Lichte slaapverdoving
  • Klein litteken in natuurlijke plooi
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 7 - 14 dagen

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Soorten ooglidcorrecties:

Bovenste ooglidcorrectie

Een correctie van het bovenste ooglid betekent dat we het teveel aan huid en vet verwijderen. De chirurg kan zo ook de vorm van je ogen benadrukken. Het litteken ligt precies in de plooi van je oog en is achteraf dus amper zichtbaar. 

Onderste ooglidcorrectie

De huid onder je ogen kan hangen of je krijgt verdikkingen onder je ogen. In dat geval kan de chirurg een correctie van het onderste ooglid uitvoeren. De incisie wordt dan net onder de rand van de wimpers gemaakt. De littekens zijn achteraf dus zo goed als onzichtbaar. 

Een correctie van het onderste ooglid is een kleine ingreep, maar vraagt wel om de nodige precisie en ervaring. Onze chirurgen weten perfect wat ze doen en hoe ze het meest natuurlijke resultaat krijgen. 

Correctie van het onderste en bovenste ooglid

In sommige gevallen is een correctie van zowel het onderste als bovenste ooglid nodig. Bespreek tijdens de consultatie al je zorgen, wensen en verwachtingen met de arts. Hij zal je tot in de puntjes informeren.

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

Onze lichamen veranderen door de jaren, zo ook de huid in ons gezicht. Onze huid verliest elasticiteit en soms stapelt zich vet op aan het bovenste en onderste ooglid. Dit zorgt dan voor hangende ogen. Het laat je er ouder uitzien en stoort misschien zelfs je zicht. 

Soms zijn dergelijke ongemakken aangeboren en heb je er al op jongere leeftijd mee te maken. In ieder geval kan iedereen die hiermee te maken krijgt een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Je chirurg bekijkt samen met jou of dit de beste optie voor je is. Soms is een combinatie van behandelingen nodig om de beste resultaten te verkrijgen.

Ooglidcorrectie: de ingreep

Vóór de behandeling maken we foto's voor je dossier. De chirurg duidt aan op je oogleden waar hij precies huid of vet zal verwijderen. Vervolgens injecteert hij een verdovend middel met adrenaline (om bloeden tegen te gaan).

Zodra het oog verdoofd is, snijdt de chirurg in de plooien van je oogleden om hangende huid, spieren en vet te verwijderen. 

Indien nodig, kort hij de orbicularis oculi of buitenste oogspieren een beetje in en hecht hij die aan het botweefsel in de buitenste hoek van het oog. Deze techniek zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek een beetje gelift wordt.

Tot slot hecht de chirurg de wond met een extreem fijne draad en plaatst hij enkele pleisters op de zone. In sommige gevallen gebruikt de chirurg Tissucol, een klevende stof om de huid samen te lijmen. Een icepack verkoelt en verzacht wat na de ingreep.

Wat mag je verwachten?

Na je ooglidcorrectie mag je meteen naar huis. Je mag echter niet zelf rijden en de eerste 24 uur niet alleen blijven. 

Na de ingreep krijg je een blad met instructies voor nazorg. Het is erg belangrijk dat je deze strikt navolgt. 

Het definitieve resultaat is ongeveer 2 maanden na de ingreep zichtbaar. Het litteken vervaagt na een drietal maanden.

Stap voor stap

Onze troeven

Gemakkelijk reserveren & plannen

Bij de Wellness Kliniek kan je al je afspraken, consulten, behandelingen en operaties online boeken. Zo kies je de datum die het beste bij je past. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en de Intelligent Wizard zorgt ervoor dat je de arts-specialist krijgt met de meeste expertise met betrekking tot jouw behandeling.

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Lees alle beoordelingen