Als je denkt aan een maagoperatie, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk informatie vraagt over de kliniek en de procedures. Bij Wellness Kliniek zorgen we er altijd voor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan in wat we doen.

Vanaf € 8250
Bekijk alle prijzen

Gastric Bypass Details:

  • Ingreep: 2 uur
  • Algemene verdoving
  • Incisie: 10 - 15 cm
  • Verblijf: 2 nachten
  • Herstel: 10 - 15 dagen
  • Verbanden: post-operatieve band

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Wie komt in aanmerking voor een gastric bypass

De Gastric Bypass is bijzonder geschikt voor mensen die ondanks hun vele diëten nog steeds hun overgewicht niet hebben verloren en die vooral kampen met een verslaving aan zoetigheden, pasta en suikerrijke dranken.

Je BMI moet 30 zijn om in aanmerking te komen voor deze operatie. Is je BMI hoger dan 40 (vrouwen) of 45 (mannen), dan is deze operatie niet geschikt voor jou.

Gastric bypass, de procedure

De maagomleidingsoperatie volgens Fobi (ook bekend als de Fobi maagomleiding of het Fobi-zakje) is de meest uitgevoerde operatie voor gewichtsverlies en is veilig en efficiënt. Met een maagomleiding vermindert de chirurg de capaciteit van de maag tot ongeveer de grootte van een ei. Tijdens de procedure wordt het volume van deze nieuwe maag gemeten, dit volume bepaalt ook het daaropvolgende gewichtsverlies. Rond deze nieuwe maag wordt een ring geplaatst (een Fobi-ring) met een binnendiameter van 6,5 cm, die ervoor zorgt dat de nieuwe maag op de lange termijn niet begint uit te zetten, wat resulteert in gewichtstoename.

Vervolgens neemt de chirurg de dunne darm en verbindt deze met de nieuwe kleine maag (buidel). Hij verbindt ook de twaalfvingerige darm opnieuw met de dunne darm zodat de noodzakelijke spijsverteringssappen, 100 cm verder, aan het voedsel worden toegevoegd.

Deze nieuwe verbinding - van de twaalfvingerige darm met de dunne darm - zorgt ervoor dat de maagsappen, gal- en alvleeskliersappen met het voedsel kunnen worden gemengd. Dit is nodig voor een normale, gezonde spijsvertering.

Wat kan je verwachten?

In het eerste jaar na de operatie verlies je tussen de 60 en 70% van je overgewicht. De eerste maanden na de operatie verlies je het grootste deel van je overgewicht.

Deze procedure kan diabetes genezen of in ieder geval zal de overgrote meerderheid van de klachten die ermee gepaard gaan verdwijnen. Een Gastric Bypass zorgt ervoor dat je daarna minder en gezonder gaat eten, want het voedsel dat je het beste verdraagt is fruit en groenten.

Stap voor stap

Onze troeven

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Welk type afslankoperatie gebruikt u?
We gebruiken de meest veilige en effectieve FOBI-methode voor maagbypassoperaties. Dit is verreweg de geprefereerde procedure voor gewichtsverlies.

Bekijk alle veelgestelde vragen