Borstlift

Borstlift

Een borstlift of mastopexie is een veelgevraagde cosmetische procedure. Het is ideaal voor vrouwen wiens borsten hun vorm hebben verloren na het krijgen van kinderen, door gewichtsverlies of door ouderdom.
Op het consult en tijdens de kennismaking met de plastisch chirurg wordt duidelijk voor welke borstlift jij in aanmerking komt. Deze ingreep kan perfect gecombineerd worden met borstimplantatenborstvergroting om de borsten na de lift ook wat meer volume te geven.

Vanaf € 3250
Bekijk alle prijzen

Borstlift: details

  • Operatie: 2-3 uur
  • Lichte slaapverdoving
  • Overnachting niet altijd nodig
  • Recovery: 7 - 10 dagen
  • 8 weken compressiebeha

Hulp nodig? Een medewerker belt je graag op!

Veilig borsten laten liften bij Wellness Kliniek

Bij Wellness Kliniek combineren we uitstekende chirurgen met optimale veiligheid en mooie resultaten, precies dat wat je mag en wil verwachten van een ingreep aan de borsten. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen als het gaat om een borstlift (Mastopexie)? We kunnen de borsten liften met én zonder borstimplantaten. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Hangende borsten liften

Borsten kunnen na verloop van tijd gaan hangen, dat is eenmaal de natuur. We kunnen ons echter voorstellen dat je ze liever pront en rond hebt. Een borstlift biedt in zo’n geval uitkomst. Veel vrouwen kiezen voor een borstlift wanneer de huid verslapt is. Dit komt bijvoorbeeld voor door ouderdom, afvallen of een bevalling.

Borstversteviging bij slappe borsten

Bij een borstlift worden de borsten niet alleen gelift, maar ook verstevigd indien nodig. Hierbij wordt vaak een ankervormige incisie gemaakt waarbij we de huid strakker kunnen trekken. Op die manier staan de borsten mooier overeind en krijgen we weer een natuurlijke en ronde vorm.

Borstlift na afvallen

We geven graag wat extra aandacht aan de borstlift na afvallen. Veel dames merken dat ze na het verliezen van gewicht slappere borsten hebben die meer hangen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam, omdat de borsten immers uit vet bestaan. Een borstlift is in dit geval een goede keuze. Ben je momenteel nog niet op het gewenste gewicht en wil je nog meer afvallen? Dan raden we je aan om dat te doen alvorens je de borstlift laat uitvoeren. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Borstlift en vergroting combineren

Wanneer je de borsten niet alleen wilt liften maar ook graag wilt vergroten dan kun je kiezen voor een borstvergroting met implantaten. Bij Wellness Kliniek maken we gebruik van de beste implantaten op de markt. Afhankelijk van jouw lichaamsbouw en wensen kiezen we uit merken als Laboratoires Arion, Mentor, Motiva of Natrelle. Dit zijn veilige implantaten die jouw borsten een prachtige vorm geven in de door jou gewenste cupmaat.

Borstlift zonder littekens

Het is belangrijk om je te beseffen dat de omvang van de littekens afhangt van de ingreep. Wanneer we de borsten ook verstrakken dan gebeurt dat vaak in de vorm van een ankervormige incisie, waarbij je mogelijk littekens blijft zien (vallen grotendeels weg onder de plooien). Deze vervagen na verloop van tijd.

Met een mini-borstlift wordt de snede gemaakt rond de tepelhof, waardoor je nauwelijks iets blijft zien van de ingreep. Bij een gecombineerde borstlift met borstvergroting zal de incisie normaal gesproken circa 3 centimeter zijn. We raden je aan om een vrijblijvend consult te plannen. We geven je graag persoonlijk, eerlijk advies over de mogelijkheden en mogelijke littekens na de ingreep aan jouw borsten.

Neem contact met ons op om je persoonlijke wensen te bespreken in een consult. Onze uitvoerende artsen kunnen je adviseren over de resultaten die je kan verwachten bij de ingreep aan jouw borsten. Bekijk hier alvast voor en na foto’s van borstliften om een idee te krijgen van wat we kunnen bereiken.

Voor wie is een borstlift geschikt?

Als je hangende borsten hebt met een tepel op hetzelfde niveau of lager dan de plooi van de borst, ben je een geschikte kandidaat voor een borstlift. Ook als je voldoende cupvolume hebt, maar je borsten zijn verzakt, ben je geschikt voor deze ingreep.

Als je onvoldoende cupvolume hebt, de huid van je borsten te los is en je graag grotere en stevigere borsten wil, ben je eveneens geschikt voor deze ingreep. Je kan een borstlift dan best combineren met een borstvergroting. Dit kan meestal tijdens dezelfde ingreep.

Bij verslapte borsten (grade 1 of meer) - wanneer de tepel gelijk of lager dan de plooi onder de borst staat – ben je een geschikte kandidate voor een borstlift.

Borstlift: heb je genoeg cup-vulling, maar is de huid van de borsten verslapt? Dan ben je een goede kandidate om de borsten te laten verstevigen door een borstlift.

Borstlift + Borstvergroting: heb je (te) weinig cup-vulling én is de huid van je borsten verslapt? Dan ben je een goede kandidate om de borsten te laten verstevigen met een borstlift met implantaten.

Borstlift: hoe werkt de ingreep?

Een borstliftoperatie vereist een persoonlijke benadering, vooral wat betreft de maat die je na de ingreep wilt hebben. Afhankelijk van hoeveel je borsten doorhangen, bieden wij een mini-borstlift of een volledige borstlift aan.

Bij een mini-borstlift wordt de incisie gemaakt rond het tepelhof voor licht verzakte borsten (donutlift) of rond het tepelhof en verticaal in de richting van de borstplooi (lollipoplift) voor matig slappe borsten.

Wanneer je borsten beduidend zwaarder zijn en daardoor meer verzakken, kun je kiezen voor een volledige borstlift met een ankervormige incisie.

Als je een iets vollere cupmaat wilt, voegt de chirurg volume toe door borstimplantaten in te brengen.

Welke borsten passen bij jouw lichaam?

Zoals je leest is de ingreep afhankelijk van de manier waarop de borstlift wordt uitgevoerd. Vooraf bespreek je altijd met de chirurg welke mate van borstliften het beste bij jouw lichaam past. Hierbij streven we altijd naar een gebalanceerd resultaat. Zo ga je voor een prachtige boezem die perfect bij je aansluit.

Wat mag je van een borstlift verwachten?

Afhankelijk van het type operatie, blijf je een dag in de Wellness Kliniek. Mogelijk word je als een ambulant patiënt beschouwd en kan je dus dezelfde dag nog naar huis. De ingreep duurt 2 à 3 uur en wordt uitgevoerd onder intraveneuze verdoving.

De grootte van de incisies hangt af van de precieze ingreep, maar we houden deze uiteraard zo klein mogelijk. Ze worden gehecht en de littekens vervagen na zo’n 6 tot 18 maanden. Nadien worden ze steeds minder zichtbaar.

Het grootste herstel van de operatie vindt plaats binnen zo’n 7 tot 10 dagen. Na de ingreep draag je 8 weken een compressiebeha. Daarna kun je pronken in je favoriete bra!

Wat kost een borstlift?

De kosten van een borstlift zijn afhankelijk van de precieze ingreep. Kies je bijvoorbeeld voor een borstlift en vergroting, houd dan rekening met extra kosten voor de implantaten. Bij Wellness Kliniek vinden we het belangrijk om altijd transparant te zijn over de prijzen. Je betaalt een all-in prijs voor de Mastopexie, inclusief voor- en nazorg.

Mini borstlift zonder implantaten (Mastopexie) 3250
Borstlift met ronde silicone implantaten | tot 500cc 5750
Borstlift met ronde silicone implantaten | groter dan 500cc 6800

Borstlift prijzen

Vrijblijvend borstlift consult bij Wellness Kliniek

Bij Wellness Kliniek geven we je graag persoonlijk advies. Ieder lichaam is immers anders en de ingreep voor borsten liften is afhankelijk van hoe jouw borsten er momenteel uitzien en wat je wenst qua resultaten. Plan daarom nu een vrijblijvende afspraak in. Hierin nemen we je verwachtingen en de mogelijkheden tot in detail door, zodat je kunt beslissen of een borstlift, eventueel met implantaten, bij je past.

Stap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Meer dan 3000 per jaar

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in Nederland.

Door ons ruim aanbod van patiënten kunnen wij borstvergrotingen met implantaat aanbieden tegen voordelig tarief.

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Moet ik kiezen voor een borstvergroting of een borstlift?
Als u stevige borsten heeft maar onvoldoende volume, is de tepelhof niet lager dan het niveau van uw borstplooi, dan komt u in aanmerking voor een MIBIS borstvergroting. Als uw borsthuid echter slap is, als de tepel zich op het niveau van uw borstplooi bevindt of zelfs lager hangt, zal een borstlift voor u effectiever zijn.
Is de tepel na de borstlift nog steeds gevoelig?
Als de tepel wordt verplaatst, kan de gevoeligheid en respons van de tepels tijdelijk worden verminderd. Dit komt meestal na enkele weken of maanden volledig terug. Er kan permanent verlies van gevoel in de tepel optreden, evenals circulatieproblemen die kunnen leiden tot gedeeltelijk of volledig verlies van de tepel. Roken kan hieraan bijdragen. Dit risico kan worden voorkomen door drie weken voor en drie weken na de operatie te stoppen met roken. Permanent verlies van gevoel en circulatiestoornissen zijn zeldzaam.