Borstlift

Borstlift

Met een borstlift (mastopexie) krijg je weer stevige borsten, net zoals vroeger toen je wat jonger was. Als je wilt kan een implantaat voor extra volume zorgen.

Een borstlift is ideaal voor vrouwen wiens borsten slapper zijn geworden, bijvoorbeeld na het krijgen van kinderen, ouderdom of het verliezen van gewicht. De ingreep kan perfect gecombineerd worden met een borstvergroting om de borsten ook meer volume te geven. We informeren je hieronder over de borstlift operatie.

Prijs: 3250

Borstlift: details

  • Operatie: 2-3 uur
  • Lichte slaapverdoving
  • Overnachting niet altijd nodig
  • Recovery: 7 - 10 dagen
  • 8 weken compressiebeha

Borstlift in België

Borstoperaties behoren al meer dan 25 jaar tot het specialisme van Wellness Kliniek. De ervaren chirurgen bij de kliniek gaan voor Happy Patients en weten door ervaring de borstlift operatie perfect op je lichaam af te stemmen. Volgens onderzoek van WhatClinic staat Wellness Kliniek al jarenlang op nummer 1 als Europese kliniek met uitstekende patiëntenervaringen voor plastische chirurgie.


Borstlift voor en na foto’s

Toon alle foto's

Veilig borsten laten liften bij Wellness Kliniek

De ervaren chirurgen bij Wellness Kliniek zorgen voor optimale veiligheid en mooie resultaten, precies dat wat je mag en wil verwachten van een ingreep aan de borsten. De kliniek heeft een officieel ISO 9001 kwaliteitslabel, zodat je vol vertrouwen veilig je borsten kan laten liften. De grootte en de vorm van je borsten zijn bepalend voor de borstlift methode (en het litteken) die de chirurg je zal aanraden.

Borstlift met anker of verticale incisie

Ankerlift

Bij een ankerlift maakt de plastisch chirurg een incisie rondom de tepelhof, een verticale incisie richting borstplooi en ook in de plooi onder je borst. Het litteken krijgt een omgekeerde T-vorm dat lijkt op een anker. Bij een verticale mammoplastie is een incisie in de plooi onder je borst niet nodig om een mooie vorm te maken. Het litteken loopt dan rondom je tepelhof in een verticale lijn richting de borstplooi.   

In beide gevallen wordt overtollige slappe huid verwijderd en wordt je borstklier en je tepel op een hoger niveau vastgemaakt.

Donut, Benelli en Lollipop borstlift

Donut benelli lift

Bij een mini-borstlift zoals de donut-methode, de Benelli lift (bovenstaande afbeelding) en de lollipop-methode (onderstaande afbeelding) neemt de chirurg enkel huid weg rondom de tepelhof. Eventueel loopt de incisie met een kort verticaal staartje richting je borstplooi.

Lollipop lift

Wat kost een borstlift?

De kosten van een borstlift zijn afhankelijk van de borstlift methode die het best bij jouw borsten past. Kies je bijvoorbeeld voor een borstlift en vergroting, houd dan rekening met extra kosten voor de implantaten.

Bij Wellness Kliniek vinden we het belangrijk om altijd transparant te zijn over de prijzen. Je betaalt een all-in prijs voor de mastopexie, inclusief voor- en nazorg, verdoving en BTW.

Mini borstlift | Donut, Benelli en Lollipop 3250
Borstlift | Verticale incisie 3900
Borstlift | Ankerlift (Mastopexie) 4295
Mini borstlift met implantaten tot 500cc 4995
Borstlift met ronde silicone implantaten | tot 500cc 5750
Borstlift met ronde silicone implantaten | groter dan 500cc 6800


Borstlift prijzen

Kan ik financiering krijgen voor mijn Borstlift?

Wil je jouw behandeling bij de Wellness Kliniek op een snelle, comfortabele en veilige manier financieren? Je kan nu bij ons je ingreep financieren!

Geen kleine lettertjes, geen papierwerk. Verwerk de lening 100% online, vanaf je mobiele telefoon of computer. Afbetaling kiezen die het beste bij je past.


Meer informatie

Borsten liften: Next Day Surgery Service

Bij Wellness Kliniek ontvangen we vrouwen van over de hele wereld en daarom hebben we onze Next Day Surgery Service opgezet. Hiermee laat je het consult, vooronderzoeken en borst liftende operatie op aaneengesloten dagen plaatsvinden. Volledig kosteloos!

Wanneer kiezen voor een borstlift?

Er kunnen verschillende reden zijn om te kiezen voor een borstlift. Van slappe borsten tot hangende borsten en tepels. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen als het gaat om een borstlift (mastopexie)? We kunnen de borsten liften met én zonder borstimplantaten.

Wanneer kiezen voor een borstlift met implantaten?

Met een borstlift kan de chirurg je borsten steviger maken. Wil je graag een bh cupmaatje meer dan kan een siliconen implantaat voor extra volume zorgen.

Een borstlift is een ingreep waarbij de overtollige slappe huid van je borst wordt weggenomen en je tepel en het klierweefsel op een hoger niveau wordt geplaatst. Je borst wordt hierdoor steviger, maar ook iets kleiner. Door het wegnemen van de huid verliest de borst aldus aan volume. Wil je graag extra volume, dan kies je best voor een borstlift met implantaten.

Onderstaand kunnen redenen zijn om te kiezen voor een borstlift met of zonder implantaten.

Hangende borsten liften

Borsten kunnen na verloop van tijd gaan hangen, dat is eenmaal de natuur. Wil je graag stevige borsten, ronde borsten? Een borstlift biedt dan uitkomst. Veel vrouwen kiezen voor een boob lift als ze last hebben van hangende borsten. Die kunnen bijvoorbeeld ontstaan door ouderdom, afvallen, een bevalling of na borstvoeden.

Borstversteviging bij slappe borsten

Last van slappe borsten? Bij een borstlift worden de borsten niet alleen gelift, maar ook verstevigd. Hierbij wordt vaak een ankervormige of verticaal lopende incisie gemaakt, waardoor de chirurg de huid van de borst strakker kan trekken en de slappe huid kan wegnemen. Je behoudt het volume in je borst (je eigen klierweefsel). Op die manier worden je borsten steviger, staan ze mooier overeind en krijgen ze weer een natuurlijke en ronde vorm.

Borstlift na afvallen

We geven graag wat extra aandacht aan de borstlift na afvallen. Veel vrouwen merken dat ze na het verliezen van gewicht slappere borsten hebben die meer hangen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam, omdat de borsten immers uit klierweefsel en vet bestaan. Een borstlift is in dit geval een goede keuze. Ben je momenteel nog niet op het gewenste gewicht en wil je nog meer afvallen? Dan raden we je aan om dat te doen alvorens je de borstlift laat uitvoeren.

Borstlift en borstvergroting combineren

Wil je de borsten liften en vergroten dan kun je kiezen voor een borstlift met implantaten. De chirurgen bij Wellness Kliniek maken gebruik van de beste implantaten op de markt. Afhankelijk van jouw lichaamsbouw en wensen kiest de chirurg, bij voorkeur, uit merken als Laboratoires Arion en Motiva. Dit zijn veilige implantaten die jouw borsten een prachtige vormgeven in de door jou gewenste cupmaat.

Lees meer over borstvergroting met implantaten.

Borstlift en borstverkleining combineren

Bij een borstverkleining zal de plastisch chirurg de borsten ook meteen liften zodat ze een mooie vorm krijgen. De chirurg neemt de overtollige huid, borstklierweefsel en -vet weg. Heb je hangende borsten of laaghangende tepels dan plaatst de chirurg je borstkierweefsel en je tepel naar een hoger niveau. Het liften van je borsten is bij Wellness Kliniek in de prijs van borstverkleining inbegrepen.

Veelgestelde vragen over borstlift

Voor wie is een borstlift geschikt?

Er bestaat een magische formule om te bepalen of je hangende borsten hebt. De perfecte borst heeft, volgens een wetenschappelijke studie, 45% volume aan de bovenkant en 55% aan de onderkant. De tepel ligt boven de borstplooi en wijst een klein beetje omhoog.

Als je borsten hebt met een tepel op hetzelfde niveau of lager dan de plooi van de borst, ben je een in principe geschikte kandidaat voor een borstlift.

De perfecte borst houdt geen rekening met het cup-volume van de borst. Kleine borsten kunnen ook heel mooi zijn. Wil je toch meer volume dan kan je kiezen voor een borstlift met implantaten.

Bij verslapte borsten (grade 1 of meer) - wanneer de tepel gelijk of lager dan de plooi onder de borst staat – ben je een geschikte kandidate voor een borstlift.

Borstlift: heb je genoeg cup-vulling, maar is de huid van de borsten verslapt? Dan ben je een goede kandidate om de borsten te laten verstevigen door een borstlift.

Borstlift + Borstvergroting: heb je (te) weinig cup-vulling én is de huid van je borsten verslapt? Dan ben je een goede kandidate om de borsten te laten verstevigen met een borstlift met implantaten.

Vanaf welke leeftijd kan een borstlift?

In principe kan een borstlift of borstverkleining vanaf 18 jaar. In sommige gevallen, en met toestemming van je ouders, wordt er soms een uitzondering gemaakt. Je wacht best tot je borsten helemaal volgroeid zijn.

Hoe gaat een borstlift operatie in zijn werk?

Een borstliftoperatie vereist een persoonlijke benadering. Afhankelijk van hoeveel je borsten doorhangen, bieden wij een mini-borstlift of een (volledige) borstlift aan.

Bij een mini-borstlift wordt de incisie gemaakt rond de tepelhof voor licht verzakte borsten (donutlift) of rond het tepelhof en verticaal in de richting van de borstplooi (lollipoplift) voor matig slappe borsten.

Wanneer je borsten beduidend zwaarder zijn en daardoor meer verzakken, zal de chirurg een volledige borstlift met een ankervormige of verticale incisie aanraden.

Als je een iets vollere cupmaat wilt, voegt de chirurg volume toe door borstimplantaten in te brengen. Wil je juist minder volume, dan wordt de borstlift gecombineerd met verkleining.

Herstel borstlift, wat mag ik verwachten?

Afhankelijk van het type borstlifting, blijf je 1 dag óf 1 dag + nacht in de Wellness Kliniek. Meestal kan je dezelfde dag terug naar huis of naar je hotel. In bepaalde gevallen zal de chirurg je aanraden om een extra nacht in de kliniek te blijven. De ingreep duurt 2 à 3 uur en wordt uitgevoerd onder slaapverdoving.

Het grootste herstel van de operatie vindt plaats binnen zo’n 7 tot 10 dagen. Na de ingreep draag je gedurende 6 tot 8 weken een compressie beha of een sport beha zonder beugels. Daarna kun je pronken in je favoriete bra of zelfs zonder.

Heeft de tepel na de borstlift nog gevoel?

Als de tepel wordt verplaatst, kan de gevoeligheid en respons van de tepels tijdelijk worden verminderd. Dit komt meestal na enkele weken of maanden volledig terug. Er kan permanent verlies van gevoel in de tepel optreden, evenals circulatieproblemen die kunnen leiden tot gedeeltelijk of volledig verlies van de tepel. Roken kan hieraan bijdragen. Dit risico kan worden voorkomen door, plastisch chirurgen raden om ten minste 4 weken voor en na je operatie te stoppen met roken. Permanent verlies van gevoel en circulatiestoornissen zijn zeldzaam.

Laat een borstlift littekens na?

De borstliftmethode en de grootte van het borstlift litteken hangt af van de mate waarin je borsten verslapt zijn en het resultaat dat je wilt bereiken.

De chirurgen bij Wellness Kliniek houden het litteken bij een borstlift uiteraard zo klein mogelijk. De hechtingen lossen uit zichzelf op. De littekens vervagen na zo’n 6 tot 18 maanden. Nadien worden ze steeds minder zichtbaar.

We raden je aan om een vrijblijvend consult te plannen. Je krijgt eerlijk advies over de mogelijkheden en hoort waar de incisies gemaakt worden om het gewenste resultaat voor jouw borstlift te bereiken.

Wat is een donutlift?

De donut borstlift (areolaire mastopexie) is een methode waarbij de huid rondom de tepelhof wordt verwijderd. Dat heeft als voordeel dat er minimaal litteken zichtbaar is, omdat deze vervaagt in de cirkelvormige rand van de tepelhof. Een donutlift is esthetisch gezien alleen een goede keuze als de huid van je borst niet al te veel verslapt is.

Wat is een lollipoplift?

De lollipoplift combineert de donutlift met een extra incisie in de verticale richting naar de borstplooi, waardoor de incisie dus een soort van lolly-vorm krijgt. Dit is een techniek die wordt toegepast als de borsten net te slap zijn voor alleen de donutlift.

Wat is een ankerlift?

Wanneer de borsten flink verzakt zijn en het wenselijk is om ze compleet te verstrakken en te liften dan raden de chirurgen een totale borstlift aan. Deze staat ook bekend als de ankerlift. De incisie wordt zowel rondom de tepelhof, verticaal naar beneden en in de borstplooi gemaakt.

Het voordeel van de anker borstlift is dat vrijwel altijd het gewenste resultaat voor borstversteviging bereikt kan worden. Wel dien je er rekening mee te houden dat het litteken (ankervorm) groter is dan bij de donutlift en lollipoplift. Gelukkig vervaagt het litteken en valt het grotendeels weg in de plooien onder de borsten.

Wat is een mini boob lift?

Een mini borstlift kan uitkomst bieden bij licht tot matig verzakte borsten. Zowel de donutlift, de Benelli lift als de lollipoplift vallen onder de mini borstlift. Uiteraard geven de specialisten bij Wellness Kliniek je hierover uitgebreid advies.

Wat is een Benelli borstlift met prothese?

Een Benelli borstlift wordt gedaan op dezelfde manier als de donutlift. De operatie is geschikt voor vrouwen met relatief kleine borsten. Bij een Benelli borstlift plaatst de chirurg de incisie alleen in de huid rond de tepel. Deze methode kan gecombineerd worden met een prothese, oftewel siliconen implantaten. Zo worden kleine borsten opgevuld.

Een Benelli lift zal de structuur van je borsten veranderen en kan de melkgangetjes beschadigen zodat je later niet meer kunt borstvoeden.

Biedt een borstlift uitkomst bij ongelijke borsten?

Jazeker! Bij veel vrouwen is de ene borst net wat groter dan de andere. Door de jaren heen kan dit verschil beter zichtbaar worden. Wanneer de borsten ongelijk zijn dan kunnen de chirurgen dit corrigeren met een borstlift, of deze combineren met een borstverkleining of borstvergroting. De keuze tussen deze drie methoden is uiteraard aan jezelf, we informeren je graag.

Wat zijn tubulaire borsten?

Tubulaire borsten, ook bekend als tubereuze borsten, zijn borsten die door een geboorteafwijking niet de ’normale’ borstvorm hebben. Dit kent vele variaties. Zo is er bijvoorbeeld onvoldoende weefsel aan de onderkant van de borst aangemaakt, of groeien de borsten in kegelvorm, waardoor de borsten niet rond zijn.

Vaak is er sprake van één tubulaire borst, oftewel aan één kant, waardoor ongelijke borsten ontstaan. De balans kan hersteld worden met een borstlift. De chirurgen bij Wellness Kliniek adviseren je graag persoonlijk over de borstlift bij tubulaire borsten. Als je wilt, kan de chirurg tubulaire borsten met implantaten extra volume geven.

Borsten laten liften? Vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek

Bij het liften van borsten streven de chirurgen altijd naar een gebalanceerd resultaat. Tijdens een vrijblijvend consult worden je wensen besproken en zoomen we transparant in op de mogelijkheden voor jouw boezem. Boek een vrijblijvend consult voor borstliften.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of plan een consult op locatie of online.

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Meer dan 3000 per jaar

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in Nederland.

Door ons ruim aanbod van patiënten kunnen wij borstvergrotingen met implantaat aanbieden tegen voordelig tarief.

Meer info...

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Meer info...