Borstlift

Borstlift

Een borstlift of mastopexie is een veelgevraagde cosmetische procedure. Het is ideaal voor vrouwen wiens borsten hun vorm hebben verloren na het krijgen van kinderen, door gewichtsverlies of door ouderdom.
Op het consult en tijdens de kennismaking met de plastisch chirurg wordt duidelijk voor welke borstlift jij in aanmerking komt. Deze ingreep kan perfect gecombineerd worden met borstimplantaten/borstvergroting om de borsten na de lift ook wat meer volume te geven.

Vanaf € 3100
Bekijk alle prijzen

Borstlift: details

  • Operatie: 2-3 uur
  • Lichte slaapverdoving
  • Overnachting niet altijd nodig
  • Recovery: 7 - 10 dagen
  • 8 weken compressiebeha

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Voor wie is een borstlift geschikt?

Als je hangende borsten hebt met een tepel op hetzelfde niveau of lager dan de plooi van de borst, ben je een geschikte kandidaat voor een borstlift. Ook als je voldoende cupvolume hebt maar je borsten zijn verzakt, ben je geschikt voor deze ingreep. Als je onvoldoende cupvolume hebt, de huid van je borsten te los is en je graag grotere en stevigere borsten wil, ben je ook geschikt voor deze ingreep. Je kan een borstlift dan best combineren met een borstvergroting. Dit kan meestal tijdens dezelfde ingreep. 

Bij verslapte borsten (grade 1 of meer) - wanneer de tepel gelijk of lager dan de plooi onder de borst staat - bent u een geschikte kandidate voor een borstlift. 

Borstlift: Hebt u genoeg cup-vulling, maar is de huid van uw borsten verslapt, dan bent u een goede kandidate om uw borsten te laten verstevigen door een borstlift. 

Borstlift + Borstvergroting: Hebt u te weinig cup-vulling én is de huid van uw borsten verslapt, dan bent u een goede kandidate om uw borsten te laten verstevigen met een borstlift met implantaten. 

Borstlift: de ingreep

Een borstliftoperatie vereist een persoonlijke benadering, vooral wat betreft de maat die je na de ingreep wilt hebben.

Afhankelijk van de mate waarin je borsten hangen, bieden wij een mini-borstlift of een volledige borstlift aan.

Bij een mini-borstlift wordt de incisie gemaakt rond het tepelhof voor licht verzakte borsten (donutlift) of rond het tepelhof en verticaal in de richting van de borstplooi (lollipoplift) voor matig slappe borsten.

Wanneer je borsten beduidend zwaarder zijn en daardoor meer verzakken, kun je kiezen voor een volledige borstlift met een ankervormige incisie.

Als je een iets vollere cupmaat wilt, voegt de chirurg volume toe door borstimplantaten in te brengen.

De chirurg bespreekt met jou wat voor jou de beste optie is.

Wat mag je verwachten?

Afhankelijk van het type operatie, blijf je een dag in de Wellness Kliniek. Mogelijk word je als een ambulant patiënt beschouwd en kan je dus dezelfde dag nog naar huis. De ingreep duurt 2 à 3 uur en wordt uitgevoerd onder intraveneuze verdoving. 

De incisies worden dichtgenaaid en de littekens vervagen na 6 tot 18 maanden en worden ook nadien alsmaar minder zichtbaar.

Stap voor stap

Onze troeven

Meer dan 3000 per jaar

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in Nederland.

Door ons ruim aanbod van patiënten kunnen wij borstvergrotingen met implantaat aanbieden tegen voordelig tarief.

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Toon alle foto's

Veelgestelde vragen

Moet ik kiezen voor een borstvergroting of een borstlift?
Als u stevige borsten heeft maar onvoldoende volume, is de tepelhof niet lager dan het niveau van uw borstplooi, dan komt u in aanmerking voor een MIBIS borstvergroting. Als uw borsthuid echter slap is, als de tepel zich op het niveau van uw borstplooi bevindt of zelfs lager hangt, zal een borstlift voor u effectiever zijn.
Is de tepel na de borstlift nog steeds gevoelig?
Als de tepel wordt verplaatst, kan de gevoeligheid en respons van de tepels tijdelijk worden verminderd. Dit komt meestal na enkele weken of maanden volledig terug. Er kan permanent verlies van gevoel in de tepel optreden, evenals circulatieproblemen die kunnen leiden tot gedeeltelijk of volledig verlies van de tepel. Roken kan hieraan bijdragen. Dit risico kan worden voorkomen door drie weken voor en drie weken na de operatie te stoppen met roken. Permanent verlies van gevoel en circulatiestoornissen zijn zeldzaam.

Bekijk alle veelgestelde vragen