Borstvergroting met eigen vet

Borstvergroting met eigen vet

Ook een natuurlijke borstvergroting is een optie. In dat geval injecteren we je eigen vet in je borsten om op deze manier het volume te vergroten. Dit is een natuurlijke methode, zonder borstimplantaten. Feitelijk is het zelfs een borstvergroting zonder operatie. Met lipofilling of vettransplantatie is het perfect mogelijk om je borsten één cupmaat groter te maken. Wil je meer dan een cupmaat groter? Dan is borstvergroting met implantaten een betere oplossing voor jou.


Bekijk alle prijzen

Lipofilling borsten: details

  • Operatie: 90 minuten
  • Lichte slaapverdoving
  • Incisie: 3 mm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 4 - 7 dagen
  • 6 weken compressiebeha

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Voor wie is een borstvergroting met eigen vet geschikt?

Een lipofilling of borstvergroting met eigen vet is de ideale oplossing als je een kleine borstvergroting met een erg natuurlijk resultaat wilt. Het is een injectie van lichaamseigen materiaal, geen artificieel implantaat. Ook als je borsten zichtbaar asymmetrisch zijn, is lipofilling een goede manier om ze weer in evenwicht te brengen. 

Natuurlijk is er wel een bepaalde hoeveelheid vet nodig om een mooi resultaat te verkrijgen. Het vet komt bij voorkeur uit de buikstreek, de benen of de heupen.

Procedure natuurlijke borstvergroting

Lipofilling is een alternatief voor de traditionele borstvergroting met implantaten. Tijdens deze procedure neemt de chirurg vet uit andere lichaamsdelen - meestal de buik, benen of heupen - om het gezuiverde vet vervolgens weer te injecteren in de borsten. Op die manier krijgen de borsten iets meer volume. 

Het is een volledig natuurlijke borstvergroting, zonder andere toevoegingen. De vetcellen worden 'geoogst' op de plekken waar je wat te veel vet hebt. Deze cellen worden vervolgens gezuiverd. Elke andere vloeistof, ook bloed, wordt eruit verwijderd. De beschadigde cellen worden voorzichtig weggehaald, zodat enkel de levende cellen overblijven. 

Deze intacte cellen injecteren we dan, in kleine hoeveelheden, in een tiental canules onder de huid. Hierdoor krijgen de getransplanteerde vetcellen optimaal contact met het omliggende weefsel: huid, spieren en kraakbeen. Het weefsel zorgt er namelijk voor dat de getransplanteerde vetcellen de nodige zuurstof en andere voedingsstoffen krijgen om zich te nestelen.

Wat mag je verwachten?

Het gebied in kwestie kan wat gezwollen en een beetje gekneusd zijn. In dat geval brengt een coldpack of icepack verlichting. De zwelling en kneuzing nemen in de dagen na de ingreep af. 

Over het algemeen geeft deze ingreep weinig complicaties. Het vet is afkomstig van je eigen lichaam en dus gegarandeerd 100% compatibel. Als er zich toch een ontsteking zou voordoen, is dit snel verholpen met een antibioticum. 

Het resultaat is meteen enigszins zichtbaar na de operatie, maar je moet een drietal maanden wachten op het definitieve resultaat.

Stap voor stap

Onze troeven

Meer dan 3000 per jaar

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Dit is meer dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in Nederland.

Door ons ruim aanbod van patiënten kunnen wij borstvergrotingen met implantaat aanbieden tegen voordelig tarief.

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Toon alle foto's

Veelgestelde vragen

Is dit een nieuwe procedure?
Ja. De nieuwe techniek houdt in dat het geoogste vet zorgvuldig wordt gezuiverd voordat het opnieuw in het lichaam wordt geïnjecteerd. De moderne zuiveringstechniek zorgt ervoor dat alleen intacte en dus levende vetcellen worden overgedragen. Dit betekent dat het resultaat veel nauwkeuriger en permanent is.
Zijn de resultaten blijvend?
Ja. Het duurt enkele weken voordat de kleine bloedvaatjes zich weer in de borst hebben gevestigd, waardoor sommige vetcellen geen voedingsstoffen meer krijgen en afsterven. Het oorspronkelijke volume zal iets afnemen. De cellen die na drie maanden nog in leven zijn, zullen permanent zijn.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Meestal is een enkele behandeling voldoende, maar u moet er rekening mee houden dat een herhalingsbehandeling nodig kan zijn.
Is het mogelijk om 1 cup groter te verkrijgen?
Ja. Uw borsten kunnen worden vergoot met 1 tot 1,5 cups. Het is mogelijk dat er 2 of 3 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Wilt u een nog grotere maat, kies dan voor een borstprothese.
Kan ik na de ingreep een beha dragen?
Ja. Na de behandeling hebben de borsten voldoende ondersteuning nodig. Daarom adviseert de chirurg om zes weken een speciale sportbeha te dragen. Dan kun je elke beha dragen die je leuk vindt.

Toon nog 4 vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen