De huid van mannen is meestal langere tijd elastisch dan bij vrouwen. De vetzones onder de huid zijn gewoonlijk ook steviger en hebben meer aders dan bij vrouwen. Juist daarom - en om nog enkele andere redenen - is liposuctie bij mannen erg efficiënt. 


Bekijk alle prijzen

Liposuctie: details

  • Operatie: 45 min.
  • Lokale of intraveneuze verdoving
  • Meerdere kleine incisies
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 4 - 8 dagen
  • Compressieverbanden

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Voor wie is een liposuctie geschikt?

Ben je over het algemeen gezond, maar wil je op sommige plaatsen op je lichaam wat minder vet? Dan is een liposuctie een optie.

Natuurlijk bespreek je altijd eerst met je arts welke ingreep voor jou het meest geschikt is om zo tot de beste resultaten te komen. Als je erg veel overgewicht hebt, is een liposuctie wellicht geen goed idee. Dan is een gastric bypass dikwijls beter.

Liposuctie bij mannen: de ingreep

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving of lokale verdoving met slaapverdoving in dagopname.

De operatie duurt niet lang. Er wordt een kleine incisie gemaakt om het vet weg te zuigen. Deze wordt eventeel gehecht met oplosbare hechtdraad.

Wat mag je verwachten?

De meeste patiënten hebben amper pijn na de liposculptuur. De speciale verdoving duurt normaal gezien een dag. Daarna voelen het weefsel en de spieren wat stijf of gespannen aan. Je kan een paracetamol nemen om het ongemak te verzachten. 

Het is volkomen normaal dat er een roodachtige vloeistof lekt uit de wond, gedurende de eerste dagen. Een matrasbeschermer is de eerste nachten zeker een aanrader.

Ondanks het feit dat sommige mensen geen vrije dagen nemen voor deze ingreep, adviseren wij wel om enkele dagen te rusten. Verder is het goed om, zodra je kan, zo normaal mogelijk te bewegen. De meeste mannen hervatten hun dagelijkse activiteiten 4 tot 8 dagen na de operatie.

Na 10 dagen kan je weer sporten, zwemmen en fietsen. Na 4 weken ben je volledig hersteld en kan je ook zwaardere activiteiten hervatten.

Soms treden er na de ingreep kleine ongemakken op zoals onderhuidse blessures of een verdoofd gevoel op de behandelde plek. Normaal gesproken verdwijnt dit vanzelf na enkele maanden. In dat geval raden we lymfedrainage of post-operatieve massage aan. 

Bespreek al je vragen en twijfels met je chirurg.

Stap voor stap

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van liposuctie?
Minder blauwe plekken, verminderd risico op zwelling en sensorische stoornissen, verminderd risico, minder pijn, nauwkeurige vetverwijdering, permanent verwijderde vetcellen, geen schade aan bloedvaten, geen littekens, snel herstel, gladdere huid, permanent resultaat.
Zijn de resultaten blijvend?
Ja. Tijdens de puberteit maakt het lichaam vetcellen aan. Op volwassen leeftijd stopt deze productie echter. Deze cellen zwellen op door slechte eetgewoonten. Dieet zorgt ervoor dat de cellen kleiner worden terwijl liposculptuur vetcellen permanent elimineert. Na liposculptuur maakt het lichaam geen nieuwe vetcellen meer aan.
Wie is geen geschikte kandidaat?
De procedure is niet bedoeld voor algemeen gewichtsverlies. Als u te zwaar bent, wordt u geadviseerd om eerst een programma voor gewichtsverlies onder toezicht te volgen. De ophoping van vocht en lymfoedeem is vaak de oorzaak van gezwollen benen. Als u aan deze aandoening lijdt, heeft liposculptuur weinig effect. De vochtophoping wordt niet beïnvloed door liposculptuur.

Bekijk alle veelgestelde vragen